-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Α4 Τ να διευκρινήσω επειδή μάλλον δεν το ξέρεις ότι μιλώ για το Citroen C4 1,6
ΧΙ ΧΙ! Σε μπερδεψα
Αυτο που ισχυει παντος στη Γερμανια για το Α3 ειναι καθε 2 χρονια η 30,000 χλμ η οτι πει η ενδειξη.
-
Ο χρήστης A4 Turbo έγραψε:
Eνδεικτικά το αναφέρω (λογικά θα ισχύει και για σας το ίδιο όσον αφορά τον τρόπο όχι τους αριθμούς)
Στο δικό μου η ένδειξη για service έχει ξεκινήσει αντίστροφα για τα 30,000 χλμ, το μεγάλο δηλαδή.
Στα ενδιάμεσα απλά των 10,000 και 20,000 χλμ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη.Αλλωστε έχουμε κ τα μάτια μας και βλέπουμε πότε θέλει.Σωστα, τοτε αυτο με τα 15,000 χλμ η 1 χρονο ισχυει μονο για Ελλαδα.
Γερμανια 1 ειναι το service, 2 χρονια η 30,000 χλμ η οποτε δειξει η ενδειξη. Αναλογα με την χρηση παει και η ενδειξη.και η αλλαγη λαδιων ποτε γινεται?οταν δειχνει η ενδειξη?υπαρχει καποιος λογος να διαφοροποιειται το σερβις στην ελλαδα και στην γερμανια?
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
καλορίζικο,καλοτάξιδο και από εμένα,πως και από το vts πήγες σε audi?Δεν σου φαίνεται αργό?
Λοιπόν όπως είπα και πριν η ευτυχία είναι στις στροφές αλλά το VTSάκι δεν χαριζόταν σε κανέναν και στις ευθείες αν ήθελες...
Τώρα με το audi (το 3θυρο δεν το είχα διευκρινήσει πριν) τα πράγματα είναι ποιό κυριλέ αν και ποτέ δεν ξέρεις.Το αυτοκίητο το πήρα από τον Pazaropoulo στην Νέα Ιωνία...
Στην ερώτηση σχετικά με τα service δεν έχω διαβάσει ακόμα το μανουάλι μέχρι εκεί (τεράστιο πανάθεμα το)...
-
dpolal, καλορίζικο και καλοτάξιδο και από μένα
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
καλορίζικο,καλοτάξιδο και από εμένα,πως και από το vts πήγες σε audi?Δεν σου φαίνεται αργό?
Το VTS το είχα δώσει (θυσιάσει) πριν από 3 χρόνια όταν αγοράσαμε το διαμέρισμα με την γυναίκα μου... (μιλάμε ότι για μια εβδομάδα δεν μου έπαιρνες κουβάντα, ένα πράμα σαν πένθος...)
Έκτοτε έμεινα άνευ τουτού με κάτι περιστασιακά εταιρικά ΑΤΟΣ ή το εταιρικό ASTRA της γυναίκας μου...
Τώρα βασικά έχω μεγαλώσει και κοιτάω και άλλα πράματα πέρα από αυτά που μου έδινε τότε το Saxo...
Η δύναμη/ταχύτητα είναι μεν στην λίστα αλλά ποιό πίσω σε σχέση με τότε...
Εξέλιξη;;;;
Γεράματα;;;;;
Tί να πώ;;;;;; -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
και η αλλαγη λαδιων ποτε γινεται?οταν δειχνει η ενδειξη?υπαρχει καποιος λογος να διαφοροποιειται το σερβις στην ελλαδα και στην γερμανια?
Οταν δειχνει η ενδειξη. Δειχνει σε μερες και χλμ. Στην πραξη γυρω στις 25-28,000 φωναζει για αλλαγη, αναλογος πως το πας.
-
Ο χρήστης A4 Turbo έγραψε:
και η αλλαγη λαδιων ποτε γινεται?οταν δειχνει η ενδειξη?υπαρχει καποιος λογος να διαφοροποιειται το σερβις στην ελλαδα και στην γερμανια?
Οταν δειχνει η ενδειξη. Δειχνει σε μερες και χλμ. Στην πραξη γυρω στις 25-28,000 φωναζει για αλλαγη, αναλογος πως το πας.
Γιατί 2-5,000 χλμ νωρίτερα...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί 2-5,000 χλμ νωρίτερα...;
30,000 ειναι το μαξιμουμ, εγω το κινω πολυ στην πολη γιαυτο.
-
Καλοριζικο και καλοταξιδο.
-
Το οτι θελει τοσο αραια διαστηματα σερβις δεν σημαινει οτι δεν ελενχουμε τα λαδια καθολου.
-
καλοτάξιδο και μακριά από τις κακοτοπιές/τα ματιάσματα/τους οδηγούς της Κυριακής κλπ κλπ...
Θα ήθελα να μου απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις όταν μπορέσεις:
- Τι βενζίνη -και σε τι τιμή το λίτρο- του έβαλες μέχρι τώρα; (θα με ενδιέφερε και η μάρκα του πρατηρίου ή των πρατηρίων)
- Πόσο περίπου σου καίει (είτε ΕΥΡΩ/ΧΛΜ ή LT/100ΧΛΜ) ;
- Αν του βάζεις απλή: Διαμαρτύρεται ο κινητήρας (με ήχους κλπ) ;
- Πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ; (θα με ενδιέφερε αν γίνεται να δώσεις και ένα -κατά προσέγγιση- ποσοστό του είδους πόλη/αυτοκίνητόδρομο/επαρχιακή οδό κλπ, π.χ. 50%πόλη, 30%αυτ/δρομο, 20%επαρχιακό δίκτυο ταχ. κυκλ.)
ευχαριστώ εκ των προτέρων...
-
Θα ήθελα να μου απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις όταν μπορέσεις:
-
Τι βενζίνη -και σε τι τιμή το λίτρο- του έβαλες μέχρι τώρα; (θα με ενδιέφερε και η μάρκα του πρατηρίου ή των πρατηρίων)
Ένα πλήρες γέμισμα με BP100άρα Ultimate, 50euro. -
Πόσο περίπου σου καίει (είτε ΕΥΡΩ/ΧΛΜ ή LT/100ΧΛΜ) ;
Eίναι πολύ νωρίς ακόμα για αυτό. -
Αν του βάζεις απλή: Διαμαρτύρεται ο κινητήρας (με ήχους κλπ) ;
Δεν θα του βάζω απλή τώρα στην αρχή... (και όχι δεν είμαι πλούσιος ) -
Πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ; (θα με ενδιέφερε αν γίνεται να δώσεις και ένα -κατά προσέγγιση- ποσοστό του είδους πόλη/αυτοκίνητόδρομο/επαρχιακή οδό κλπ, π.χ. 50%πόλη, 30%αυτ/δρομο, 20%επαρχιακό δίκτυο ταχ. κυκλ.)
No idea...
-
-
Καλοτάξιδο!!
-
**@ dpolal: **ευχαριστώ!
-
να ρωτησω ποιο το νοημα των ερωτησεων kubiak,ρωταω μονο και μονο ενημερωτικα
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
να ρωτησω ποιο το νοημα των ερωτησεων kubiak,ρωταω μονο και μονο ενημερωτικαγεια σου giatros...
Λοιπόν, προσπαθώντας να λύσω το γρίφο με τους FSI του VAG, ρωτάω τα προηγούμενα κάθε ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου με τέτοιο κινητήρα.Πιστεύω ότι το να δώσεις ένα σημαντικό ποσό (σε σχέση με τον ανταγωνισμό, την τσέπη σου, την κατηγορία που ανήκει, τις ικανότητες που έχει κλπ), για να αποκτήσεις ένα αυτοκίνητο που στο κάτω κάτω το έχεις στην καρδιά σου, είναι fair.
Το να σου ζητάει όμως μεγάλο ποσό και για τη χρήση (προσοχή, δεν αναφέρομαι στη συντήρηση), είναι λίγο unfair. Η συντήρηση έχει να κάνει και με άλλα πράγματα για το λόγο αυτό την αφήνω έξω.Και μιλάω για όλους τους φίλους (ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ), που διαθέτουν 20-30k για αυτοκίνητο κάνοντας -αναγκαστικά- κάποιες παραχωρήσεις σε κάποιους τομείς.
π.χ. Γνωστή μου έχει το A3 3D 1.6 102PS με ζάντα 17', και έχει δώσει μία μικρή περιουσία (για εμένα είναι τέλος πάντων). Η φίλη αυτή, για αυτό που ήθελε, είχε ένα fair deal.
Και τι ήθελε; μούρη-μούρη-μούρη (και κεκτημένες ταχύτητες).
Ας μην αναφερθούμε σε επαρχιακό δρόμο αλλά σε αυτοκινητόδρομο: πηγαίνει με 160/170 και όταν αναγκαστεί να κόψει άντε να επιταχύνει πάλι (και όλα αυτά με κενό το αυτοκίνητο)...δεν το κρύβω, και εμένα μου αρέσει πολύ το Α3 και ίσως κάποια στιγμή το αγοράσω. θέλω να έχω σφαιρική άποψη όμως...
-
Γειά φίλε kudiak...
Λοιπόν στο τέλος της εβδομάδας θα έχω μια πρώτη άποψη περί της αυτονομίας του αυτοκινήτου.
Δυστυχώς όμως η εικόνα δεν θα είναι πλήρης καθώς κινούμαι καθημερινά σε μια συνολική απόσταση περίπου 45-50 χλμ πάνω κάτω στον Κιφισσό...
Με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό.Για ταξίδι θα δούμε κατά το Πάσχα μάλλον.
Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερα στοιχεία.
Καλή εβδομάδα. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Γνωστή μου έχει το A3 3D 1.6 102PS με ζάντα 17', και έχει δώσει μία μικρή περιουσία (για εμένα είναι τέλος πάντων). Η φίλη αυτή, για αυτό που ήθελε, είχε ένα fair deal.
Και τι ήθελε; μούρη-μούρη-μούρη (και κεκτημένες ταχύτητες).
Ας μην αναφερθούμε σε επαρχιακό δρόμο αλλά σε αυτοκινητόδρομο: πηγαίνει με 160/170** και όταν αναγκαστεί να κόψει άντε να επιταχύνει πάλι **(και όλα αυτά με κενό το αυτοκίνητο)...Μόλις πριν από 2 ώρες γύρισα σπίτι απ΄το ταξίδι με ένα αυτοκίνητο ίδιο ακριβώς με της φίλης σου.
Όντως, όταν αναγκαζόμουν να κόψω μετά επιτάχυνα.Συνήθως τι κάνει ο κόσμος δήλαδη??
Πες στη φίλη σου να βάζει και καμια τετάρτη(όχι στα 160 αλλά στα 100..)
Μια χαρά πάει το αυτοκίνητο φίλε μου και ειδικά στις επιταχύνσεις εν κινήσει στην εθνική είναι αξιοπρεπέστατο.Τώτα αν θες να ξεκινάς πρώτος στα φανάρια πάρε κάτι άλλο...@dpolal
Καλορόζικο!!! -
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
Μόλις πριν από 2 ώρες γύρισα σπίτι απ΄το ταξίδι με ένα αυτοκίνητο ίδιο ακριβώς με της φίλης σου.
Όντως, όταν αναγκαζόμουν να κόψω μετά επιτάχυνα.Συνήθως τι κάνει ο κόσμος δήλαδη??
Πες στη φίλη σου να βάζει και καμια τετάρτη(όχι στα 160 αλλά στα 100..)
Μια χαρά πάει το αυτοκίνητο φίλε μου και ειδικά στις επιταχύνσεις εν κινήσει στην εθνική είναι αξιοπρεπέστατο.Τώτα αν θες να ξεκινάς πρώτος στα φανάρια πάρε κάτι άλλο...Αν κατάλαβες ότι μιλάω για φανάρια τότε πάσο...
Αν θεωρείς ότι είναι αξιοπρεπέστατο τότε -πάλι- πάσο...
Αλήθεια τι μέτρο σύγκρισης έχεις; ( τι άλλα αυτοκίνητα έχεις οδηγήσει σε ίδιες/παρόμοιες συνθήκες δλδ; ) -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μια χαρά πάει το αυτοκίνητο φίλε μου και ειδικά στις επιταχύνσεις εν κινήσει στην εθνική είναι αξιοπρεπέστατο.Τώτα αν θες να ξεκινάς πρώτος στα φανάρια πάρε κάτι άλλο...
Αλήθεια τι μέτρο σύγκρισης έχεις; ( τι άλλα αυτοκίνητα έχεις οδηγήσει σε ίδιες/παρόμοιες συνθήκες δλδ; )
Αυτό θα ρωτούσα κ εγώ...
Αλήθεια εάν έχεις 4 άτομα-αποσκευές και clima (plus 17' τροχοί) το καλοκαιράκι θεωρείς ότι θα τα βγάλει πέρα...;
Γιατί ένα αυτοκίνητο πρέπει να οδηγείται σε όλες τις συνθήκες με ασφάλεια...
Audi A3 1.6FSI - πρώτες εντυπώσεις