-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ βοηθητικός ο οπτικός μας και συμφωνώ με την στάση του και τις απόψεις του.
Πάντως για όσους τρόμαξαν σκεφτείτε ότι αν έχεις κάνει την επέμβαση και πας καλά δεν ξαναπάς στον οπτικό σου! Οπότε ο οπτικός θα ξέρει μόνο όσους ξαναπήγαν και όχι για όσους έχασε από πελάτες.... (δεν εννοώ ότι θέλει να μας αποτρέψει για να μην χάσει πελατεία, διαβάστε προσεκτικά τι λέω).Υπαρχει και αυτη η μακαβρια παροιμια που μα το δαιμονα βγαινει πολλες φορες σωστη.
'Τα λαθη των γιατρων τα σκεπαζει το χωμα'.
Μπορει στη περιπτωση μας να μη ταιριαζει τελειως αλλα αν γινει μια στραβη και μεινω στραβος ??? -
αγαπητέ ονυξ μίλησα για πελάτες μου, επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω στον αέρα και μόνο για τους συγκεκριμένους έχω στοιχεία και πρίν και μετά. Επειδή είμαι σε σχετικά μικρή πόλη, αν είχχα χαμένους πελάτεςθα το ήξερα γιατί θα μου το έλεγαν οι ίδιοι, ήθα ερχονταν κάποια στιγμή για γυαλιά, καθότι ποτέ δεν μηδενίζεται η πάθηση, πάντα θα μείνει κάτι. ¨εχω και άλλα παραδείγματα, αλλά δεν έχω συγκριτικά στοιχεία και δεν μπορώ να αναφερθώ γιατιί θα αρχίσουμε το ράδιο αρβύλα.
για το φίλο που ρωτά για τους φακούς θα πώ ότι και βέβαια υπάρχουν διαβαθμίσεις. Για το πρόβλημά σου , θα πρότεινα φακούς με μικρή περιεκτικότητα σε νερό, δηλ38% και όχι 50-55%, εάν πρόκειτα για μακράς διαρκείας, ενώ για μηνιαίους, έχουν βγεί τελευταία κάποιοι εστιασμένοι σε αυτό το θέμα, λέγονται proclear compatibles. εκτός και άν η δουλεύεις σε σκόνες ή κλιματιζόμενο χώρο,οπότε δεν φταίνε οι φακοί σου . τώρα για 1.75 να πάς να τακόψεις τα ματάκια σου, δεν νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο -
τώρα για 1.75 να πάς να τακόψεις τα ματάκια σου, δεν νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο
Ενω ειναι καλυτερα μια ζωη να βαζεις τα χερια σου μες τα ματια σου και να ακουμπας πανω τους η να μην μπορουν να αναπνευσουν σωστα τα ματια οταν εισαι σε ενα κλειστο χωρο, με τσιγαρα και οτιδηποτε στην ατμοσφαιρα... Οι ζαλαδες του βαλε-βγαλε, οι πονοκεφαλοι με τα γυαλια μετα φακους μετα τιποτα... αχχ. τι λεμε τωρα...
Εγω ειχα μυωπια 3.75 και στα δυο ματια Φοραγα γυαλια μικρος και φακους μετεπειτα για 7 περιπου χρονια. Η επεμβαση laser εγινε μεσα σε 30 περιπου λεπτα. Εβλεπα με το που βγηκα απο το χειρουργιο απλα λιγο θολα, και το επομενο πρωι μολις ξυπνησα εβλεπα τελεια. Δεν συγκρινεται με τιποτα αυτη η αισθηση οτι τα ματια σου ειναι ελευθερα, και οποιοδηποτε ρισκο λενε οτι υπαρχει ειναι πολυ μικροτερο του ρισκου της μολυνσης απο την συνεχη χρηση φακων.
Δεν ξερω αν εχουν αναφερθει ολα οσα πω αλλα ισως μερικοι τα βρουν χρησιμα.
Αυτο που μετραει στο laser ειναι το παχος του κερατοειδους στο πισω μερος του ματιου, γιατι εκει κανει την επεμβαση το laser και 'σκαβει' διορθωνοντας το ματι.
Μπορει να εχεις μυωπια 8 και να μην μπορεις να κανεις, ή 2 και να μην μπορεις να κανεις. Αυτο θα στο πει ο γιατρος σου.
Η επεμβαση ειναι ανωδυνη, και πρεπει να γινει απο γιατρο με εμπειρια και οχι καναν τυχαιο. Οταν ο γιατρος εχει στο ιστορικο του 3500 επεμβασεις, τι να του πεις μετα...
Εγω εμεινα απολυτα ευχαριστημενος, εστειλα και αλλους 3 να κανουν και ολοι βλεπουν τελεια... Συστηνω ανεπιφυλακτα τον γιατρο που χρησιμοποιησα ο οποιος βρισκεται στον πειραια. Μπορω να δωσω τα στοιχεια του σε οποιον θελει.. Ενα pm αρκει... -
Oσοι θέλετε να κάνετε την επέμβαση να διαβάσετε προσεκτικά τις συμβουλές που γράφουν τα παιδιά. Δεν πρόκειται για διαδικασία 2 λεπτών γιατί κανείς δεν αναφέρει το 'μετά'. Και φυσικά να προσέξετε πάρα πολύ σε ποιον γιατρό θα πάτε. Πραγματικά ο καλύτερος είναι αυτός στο Ηράκλειο.
Την επέμβαση την έκανε μία πολύ καλή φίλη μου. Εκανε την ηλιθιότητα να την κάνει και στα δύο μάτια ταυτόχρονα και μετά για μία-δυο μέρες εαν θυμάμαι καλά τα είχε και τα δύο κλειστά.
Από εκει και πέρα η όρασή της στην αρχή ήταν θολή, καλυτέρευε όωμς μέρα με την μέρα. Μαλιστα είχε βάλει στόχο ένα καδράκι που έβλεπε όταν σηκωνόταν από το κρεββάτι καθε πρωϊ και κάθε μέρα έβλεπε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν επιτρεπόταν επίσης να οδηγήσει για κανα μήνα. Ακόμη και τώρα, ένα χρόνο μετά, το βράδυ οδηγεί με γυαλιά.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι να απευθυνθείτε σε καλό γιατρό. Ψάξτε το πολύ πριν πάτε σε καποιον και μετά τρελλάνετέ τον στις ερωτήσεις. Μην πάτε ανενημέρωτοι στο στυλάκι 'δύο λεπτά είναι και μετά ξεμπέρδεψα και βλέπω τα παντα'.
-
σιγα και με το μαλακο.
Εγω την εκανα και πηρει περιπου 30 λεπτα με την αναισθησια (σε σταγονες) και την εξεταση μετα. Εβλεπα 20/40 την πρωτη μιση ωρα και 20/20στο ενα ματι και 20/10 στο αλλο ματι σε δυο βδομαδες. Σιγα να μην μπορεις να οδηγησεις για ενα μηνα. Εγω οδηγαγα σε 2-3 μερες.
Αν η φιλη σου ειχε τοσα προβληματα τοτε ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Ποιος ειπε οτι ειναι ηλιθιοτητα να την κανεις και στα δυο ματια την ιδια μερα ωρα. Μπαρουφες.
Αμαν πια με τις ιστοριες απο δευτερο χερι.
Νικος
Ο χρήστης salome έγραψε:
Oσοι θέλετε να κάνετε την επέμβαση να διαβάσετε προσεκτικά τις συμβουλές που γράφουν τα παιδιά. Δεν πρόκειται για διαδικασία 2 λεπτών γιατί κανείς δεν αναφέρει το 'μετά'. Και φυσικά να προσέξετε πάρα πολύ σε ποιον γιατρό θα πάτε. Πραγματικά ο καλύτερος είναι αυτός στο Ηράκλειο.Την επέμβαση την έκανε μία πολύ καλή φίλη μου. Εκανε την ηλιθιότητα να την κάνει και στα δύο μάτια ταυτόχρονα και μετά για μία-δυο μέρες εαν θυμάμαι καλά τα είχε και τα δύο κλειστά.
Από εκει και πέρα η όρασή της στην αρχή ήταν θολή, καλυτέρευε όωμς μέρα με την μέρα. Μαλιστα είχε βάλει στόχο ένα καδράκι που έβλεπε όταν σηκωνόταν από το κρεββάτι καθε πρωϊ και κάθε μέρα έβλεπε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν επιτρεπόταν επίσης να οδηγήσει για κανα μήνα. Ακόμη και τώρα, ένα χρόνο μετά, το βράδυ οδηγεί με γυαλιά.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι να απευθυνθείτε σε καλό γιατρό. Ψάξτε το πολύ πριν πάτε σε καποιον και μετά τρελλάνετέ τον στις ερωτήσεις. Μην πάτε ανενημέρωτοι στο στυλάκι 'δύο λεπτά είναι και μετά ξεμπέρδεψα και βλέπω τα παντα'.
-
Πραγματικά κι εγώ έχω βαρεθεί να ακούω αυτές τις ιστορίες για τον γνωστό και τον φίλο! Βλέπεις μια χαρά από την πρώτη μέρα και από κει και πέρα βελτιώνεσαι κι άλλο. Έχω ξαναπεί ότι το μόνο 'πρόβλημα' είναι οι σταγόνες που πρέπει να βάζεις για αρκετό καιρό.
-
Εγω δεν φοβαμαι την ιδια την επεμβαση τοσο, οσο το τι θα μπορουσε να συμβει στα ματια-εξαιτιας της επεμβασης-μετα απο πχ. 15 χρονια.
Εννοω οτι όπως όλα τα καινουρια πραγματα, δεν ξερω αν ειναι πανακεια, αποδεδειγμενα ολα καλα, για παντα.
Ο χρονος πρεπει να δειξει...και αυτο χρειαζεται χρονια.
Οχι τιποτε αλλο, ειναι και μη αναστρεψιμο...
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
.....το τι θα μπορουσε να συμβει στα ματια-εξαιτιας της επεμβασης-μετα απο πχ. 15 χρονια. Εννοω οτι όπως όλα τα καινουρια πραγματα, δεν ξερω αν ειναι πανακεια, αποδεδειγμενα ολα καλα, για παντα. Ο χρονος πρεπει να δειξει...και αυτο χρειαζεται χρονια.Πολύ ενδιαφέρουσα η σκέψη σου..... Όντως πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να βγουν οι ενδείξεις για τυχόν συσχέτιση της εγχείρησης με προβλήματα κλπ. Καθώς επεμβάσεις στον κερατοειδή για μυωπία γίνονται εδώ και πολλά χρόνια (με μαχαίρι ή με laser) πρέπει να έχουν βγει μελέτες και θα ήθελα αν κάποιος έχει πληροφορίες να μας τις γνωστοποιήσει.
Αντίστοιχα θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες μελέτες και για την χρήση των φακών. Φαίνεται ότι η χρήση των φακών μπορεί να προκαλέσει έναν βαθμό νεοαγγείωσης του κερατοειδή αλλά μέχρι τι βαθμού δεν ξέρω και μήπως ο συνεχής ερεθισμός και η πιθανή έλλειψη οξυγόνου λόγω του φακού μπορεί να έχει και άλλες συνέπειες? Έχει συγκριθεί η πορεία της όρασης ατόμων μετά από χρήση φακών και μη μέχρι την γεροντική ηλικία? κλπ κλπ -
Πάντως στατιστικά πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να πάθεις ατύχημα στο δρόμο (δες 45 νεκροί στην έξοδο του Πάσχα) παρά να έχεις επιπλοκές στα μάτια από επέμβαση που γινεται όπως και όταν αυτό προβλέπεται
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πάντως στατιστικά πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να πάθεις ατύχημα στο δρόμο (δες 45 νεκροί στην έξοδο του Πάσχα) παρά να έχεις επιπλοκές στα μάτια από επέμβαση που γινεται όπως και όταν αυτό προβλέπεταιΓιατί, αν κάνω εγχείριση στα μάτια ΔΕΝ θα πάω εκδρομή το Πάσχα, ή θα κινδυνεύω αλλιώς;;
Στατιστικά είναι πιο επικίνδυνο να κάνεις το καθημερινό σου ντούς παρά να είσαι στο αεροπλάνο απογείωση-προσγείωση χωρίς ζώνη.
Παρόλα αυτά την ζώνη ΤΗΝ ΦΟΡΑΣ, για να μην ΑΘΡΟΙΖΕΙΣ ΝΕΟΥΣ κινδύνους.Υ.Γ. Δεν διαφωνώ με το να θέλει κανείς να κάνει εγχείριση στα μάτια, αλλά διαφωνώ με την λογική πως επειδή είναι λιγότερο επικίνδυνο από κάτι που κάνω, ας το κάνω και αυτό...
-
Up!!!
Δείτε αυτό:
***Tους φοράς τη νύχτα, με λιγότερη μυωπία το πρωί!
Eπαναστατικοί φακοί επαφής με ορατά αποτελέσματα την επόμενη ημέρα
NIGEL HAWKES
Μια νέα τεχνική που προβλέπει τη χρήση ειδικών φακών στη διάρκεια της νύχτας, τείνει να αντικαταστήσει τα μυωπικά γυαλιά και τους φακούς σε όσους έχουν προβλήματα οράσεως. Δεκαοκτώ χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη τους νέους φακούς στην Ευρώπη.
Ονομάζεται ορθοκερατολογία και αποτελεί τη νέα λύση για όσους πάσχουν από προβλήματα μυωπίας. Πρόκειται στην ουσία για μια μη χειρουργική μέθοδο που στόχο έχει τη σταθεροποίηση, τη μείωση και την εξάλειψη της μυωπίας με τη χρήση φακών επαφής, οι οποίοι χρησιμοποιούνται τη νύχτα, την ώρα του ύπνου. Το αποτέλεσμα με τη χρήση αυτής της τεχνικής γίνεται αμέσως αισθητό: το πρωί, μόλις αφαιρεθούν οι φακοί, η όραση αποκαθίσταται. Μάλιστα αυτό διαρκεί όλη την υπόλοιπη ημέρα, μέχρι να επανατοποθετηθούν οι φακοί τη νύχτα, οπότε συνεχίζεται η ευεργετική τους επίδραση.
Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με την εγχείρηση με λέιζερ, τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας είναι αναστρέψιμα. Όσοι δηλαδή θεωρήσουν ότι δεν ανταποκρίνεται στις δικές τους ανάγκες, μπορούν να τη σταματήσουν και να στραφούν και πάλι στα μυωπικά γυαλιά ή τους συμβατικούς φακούς επαφής. H νέα μέθοδος απευθύνεται κυρίως σε άτομα ηλικίας από 6 ώς 60 ετών με μυωπία μέχρι 6 βαθμούς και με αστιγματισμό μέχρι 1,75, ωστόσο η κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά από τον οφθαλμίατρο.
Στα πλεονεκτήματά της εντάσσονται και τα εξής: το κυριότερο απ' όλα είναι ότι η όραση είναι καθαρή. Επίσης, η διαδικασία είναι ανώδυνη, αποτελεί την ιδανική λύση για όσους ανθρώπους ασχολούνται με τον αθλητισμό ή απασχολούνται αρκετές ώρες σε ρυπαρό περιβάλλον και σταθεροποιούν τη μυωπία.
18.000 Ευρωπαίοι κάνουν την... υπνοθεραπεία των φακώνTA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της νέας μεθόδου γίνονται γρήγορα αντιληπτά. Όπως έδειξε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο πριν από πέντε χρόνια, ύστερα από επτά νύχτες χρήσης των νέων φακών οι 7 στους 8 εθελοντές είδαν σημαντική βελτίωση στην όρασή τους και ύστερα από δύο μήνες όλοι μπορούσαν να δουν καθαρά. Υπάρχει και ένα ακόμη, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, στοιχείο, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες ενδείξεις, οι νέοι φακοί επιβραδύνουν την επιδείνωση της μυωπίας, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες αυτό αναμενόταν να συμβεί. Όσο για τα μειονεκτήματα, αυτά δεν είναι πολλά: έρευνες έδειξαν ότι η μυωπία σταθεροποιείται ύστερα από τρεις μήνες ενώ η μείωσή της διαφέρει από άτομο σε άτομο.
H νέα μέθοδος εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Περίπου 18.000 άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα μυωπίας κάνουν χρήση των ειδικών φακών τη νύχτα σε Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ αρκετοί είναι οι χρήστες της νέας μεθόδου και στις Ηνωμένες Πολιτείες. ***
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N61&aa=1
-
και εγω ειχα σκεφτει για λέϊσερ οταν ημουν στο λυκειο. ενας λογος ηταν οτι σκεφτομουν την πιθανοτητα να βαλω στρατιωτικες σχολες στο μηχανογραφικο μου. τελικα δεν εβαλα ουτε μια. βεβαια οταν εμαθα το κοστος αλλαξα γνωμη. ακομα φοβομουν μηπως μακροπροθεσμα εχει επιπλοκες στην οραση.
-
Οπως ειπαμε και πριν εκανα την εγχειριση πρειν 4 και μισο χρονια και ακομα βλεπω μια χαρα.
Δεν καταλαβαινω τι εννοειτε να ειναι αναστρεψιμη. Δηλαδη αν κανετε αμυγδαλες τι κανετε τις κολατε παλι για να ειναι αναστρεψιμη;
Την πρεσβυωπια την κοιταω και εγω μια και οταν περνανε τα χρονια ερχεται και αυτη.
Βασικα ρωτηστε την εμπειρια του χειρουργου. Ο δικος μου οταν το εκανα και τον ρωτησα εμαθα και απο αυτον και απο αλλους οτι το ειχε κανει πανω απο 20 χιλιαδες φορες. Επισης το ειχε κανει και ο ιδιος.
Και ναι χρειαστηκε να πληρωσω απο την τσεπη μου μια και η ασφαλεια το θεωρει μη αναγκαιο.
Νικος
-
έχει κάνει ο κολλητός μου εδώ και 2-3 χρόνια και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αν θυμάμαι καλά του στοίχισε γύρω στα 700,000 δρχ αλλά δεν το έχει μετανιώσει καθόλου. δεν θυμάμαι τι ποσοστά μυωπίας είχε, αλλά τον γνώρισα με γυαλιά πριν 15 χρόνια και μου έκανε τρομερή εντύπωση οταν τον είδα χωρίς... , κάτι του έλειπε αλλά για καλό
-
Επειδή εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα, μια επιπλοκή της εγχείρησης είναι να βλέπεις τα φώτα των αυτοκινήτων με πολλά αστράκια και κύκλους, που σημαίνει ότι δεν θα οδηγείς νύχτα.
Halo Effect: The halo effect is an optical effect that is noticed in dim light. As the pupil enlarges, a second faded image is produced by the untreated peripheral cornea. For some patients who have undergone PRK or LASIK, this effect can interfere with night driving.
http://www.fda.gov/fdac/features/1998/4 ... html#risks
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα, μια επιπλοκή της εγχείρησης είναι να βλέπεις τα φώτα των αυτοκινήτων με πολλά αστράκια και κύκλους, που σημαίνει ότι δεν θα οδηγείς νύχτα.Halo Effect: The halo effect is an optical effect that is noticed in dim light. As the pupil enlarges, a second faded image is produced by the untreated peripheral cornea. For some patients who have undergone PRK or LASIK, this effect can interfere with night driving.
http://www.fda.gov/fdac/features/1998/4 ... html#risks
Αυτό ναι ισχύει, αλλά τις πρώτες 2-3 βδομάδες περίπου και δεν είναι τόσο έντονο ώστε να σε εμποδίζει να δεις ή να οδηγήσεις. Μετά εξαφανίζεται σταδιακά. Στο λένε φυσικά οι γιατροί από πριν οπότε δεν σε ενοχλεί (μάλιστα είναι και κάπως διασκεδαστικό αφού ξέρεις ότι είναι προσωρινό!). Ίσως όταν ήταν στο ξεκίνημα αυτές οι επεμβάσεις να ήταν πιο έντονο το πρόβλημα αλλά τώρα αυτά θεωρούνται ξεπερασμένα.
-
Βλέπω ότι έχει γίνει μια τεράστια συζήτηση γύρω από το θέμα, την οποία δεν αντιλήφθηκα όταν ξεκίνησε. Τώρα που το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια ευκαιρία να αποκαλύψω ότι υπάρχει οφθαλμίατρος στο φόρουμ: ο υποφαινόμενος.
Με χαρά διαπίστωσα ότι αρκετοί είναι πολύ ενημερωμένοι. Επειδή, όμως, η συζήτηση γίνεται για όλους καλό θα ήταν να υπάρχει ένα μίνιμουμ γνώσεων.
Όσοι ενδιαφερόμενοι δείτε τα τρία παρακάτω λινκς που δίνουν κάποια πολύ βασικά στοιχεία:
- http://health.in.gr/news/article.asp?ln ... eID=121483
- http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=41111
- http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=45333
Στη συνέχεια, διατυπώστε τις απορίες σας με σαφήνεια και συντομία (όχι με pm, το νόημα είναι να γίνει μια συζήτηση απ' όπου θα ενημερωθούν όλοι). Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα, όσο βέβαια ο χρόνος μου το επιτρέπει.
-
Έχω κάνει την εγχείρηση πριν περίπου 4 χρόνια. Είχα 8 βαθμούς μυωπία και 2 αστιγματισμο. Η εγχείρηση πήγε μια χαρά και έβλεπα σχεδόν τέλεια, χωρίς καμία επιπλοκή ή παρενέργεια. Ωστόσο πριν από 6 μήνες περίπου η όραση μου άρχισε σταδιακά να χαλάει, με αποτέλεσμα τώρα να μην βλέπω καθόλου καλά. Επισκέφτηκα τρεις οφθαλμίατρους και έχουμε και λέμε:
-
Ο ένας μου είπε ότι ανέπτυξα ανώμαλο αστιγματισμό άσχετο με την εγχείρηση ο οποίος διορθώνεται μόνο με ημίσκληρους φακούς επαφής τους οποίους πρέπει να φορέσω άμεσα (και ότι έχω ήδη καθυστερήσει).
-
Ο άλλος χαρακτήρισε τον προηγούμενο ανίδεο, είπε ότι δεν υπάρχει 'ανώμαλος αστιγματισμός', ότι έχω πλέον 8,75 και 6,5 βαθμούς μυωπία (μαζί με 1,5 αστιγματισμό) και ότι δεν αναλαμβάνει την περίπτωσή μου διότι πιστεύει ότι δεν θεραπεύεται λόγω της εγχείρησης!
-
Ο τρίτος (αυτός που με εγχείρησε) μίλησε επίσης για ανώμαλο αστιγματισμό που προκλήθηκε από την εγχείρηση λόγω του λεπτού κερατοειδή (είπε ότι είναι ΜΙΑ από τις πιθανές παρενέργειες της εγχείρησης όχι πολύ σπάνια, πριν την εγχείρηση δεν είπε τίποτα) και να πάω ξανά μετά από δύο μήνες (!) για να δει πως εξελίσεται και να φορέσω μετά τους ημίσκληρους φακούς επαφής (που μπορει να μην τους δεχτεί το μάτι).
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει 'ανώμαλος αστιγματισμός' και αν προέρχεται από την εγχείρηση; -
-
Δεν εχουν το πανεπιστημιακο νοσοκομειο στην Κρητη που εχουν γινει οι πρωτες εγχειρισεις lasik ; Θα προτεινα να σε εβλεπε κανενας απο εκει. Εχει προοδευσει οι εγχειρισεις μετα απο 3-4 χρονια.
Νικος
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Έχω κάνει την εγχείρηση πριν περίπου 4 χρόνια. Είχα 8 βαθμούς μυωπία και 2 αστιγματισμο. Η εγχείρηση πήγε μια χαρά και έβλεπα σχεδόν τέλεια, χωρίς καμία επιπλοκή ή παρενέργεια. Ωστόσο πριν από 6 μήνες περίπου η όραση μου άρχισε σταδιακά να χαλάει, με αποτέλεσμα τώρα να μην βλέπω καθόλου καλά. Επισκέφτηκα τρεις οφθαλμίατρους και έχουμε και λέμε:-
Ο ένας μου είπε ότι ανέπτυξα ανώμαλο αστιγματισμό άσχετο με την εγχείρηση ο οποίος διορθώνεται μόνο με ημίσκληρους φακούς επαφής τους οποίους πρέπει να φορέσω άμεσα (και ότι έχω ήδη καθυστερήσει).
-
Ο άλλος χαρακτήρισε τον προηγούμενο ανίδεο, είπε ότι δεν υπάρχει 'ανώμαλος αστιγματισμός', ότι έχω πλέον 8,75 και 6,5 βαθμούς μυωπία (μαζί με 1,5 αστιγματισμό) και ότι δεν αναλαμβάνει την περίπτωσή μου διότι πιστεύει ότι δεν θεραπεύεται λόγω της εγχείρησης!
-
Ο τρίτος (αυτός που με εγχείρησε) μίλησε επίσης για ανώμαλο αστιγματισμό που προκλήθηκε από την εγχείρηση λόγω του λεπτού κερατοειδή (είπε ότι είναι ΜΙΑ από τις πιθανές παρενέργειες της εγχείρησης όχι πολύ σπάνια, πριν την εγχείρηση δεν είπε τίποτα) και να πάω ξανά μετά από δύο μήνες (!) για να δει πως εξελίσεται και να φορέσω μετά τους ημίσκληρους φακούς επαφής (που μπορει να μην τους δεχτεί το μάτι).
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει 'ανώμαλος αστιγματισμός' και αν προέρχεται από την εγχείρηση; -
-
Εγώ θα κάνω την εγχείρηση την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα. Δυστυχώς ο κερατοειδής μου είναι λεπτός και έτσι δεν μπορώ να κάνω Lasik αλλά μια διαφορετική μέθοδο.
Επέμβαση laser στα μάτια