-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν είναι ιατρικώς διαγνωσμένη πρεσβυωπία, τα συμπτώματα τα περιέγραψα παραπάνω : μόνο σε ημίφως δυσκολεύομαι...Είναι πρεσβυωπία αυτό ; Άλλωστε με τόση μυωπία γίνεται να έχεις και πρεσβυωπία; Ο πατέρας μου με 10 βαθμούς μυωπία ουδέποτε πήρε γυαλιά πρεσβυωπίας, απλά για να διαβάσει φόραγε άλλα γυαλιά μυωπίας με μικρότερους βαθμούς διόρθωσης της μυωπίας του.
Ναι στατικά μικροδείχνω, όταν κινούμαι όμως λογω του Πι φαίνεται η ηλικία μου
Ποιό ημίφως μάστορα, χωρίς γυαλιά πρεσβυωπίας δεν βλέπω ούτε το πουλί μου πλέον(όταν είναι σηκωμένο και βρίσκεται κοντά στα μάτια μ0υ εννοείται ). Σιγα μη διαβάσω βιβλίο κιόλας. Δυο βαθμοί και προχωράμε.
Στα 50 με βλέπω να διαβάζω με μέθοδο μπραιγδεν είναι πρόβλημα των ματιών σου αυτό
-
Είσαι και μύωψ ;
Έχεις πολύ εύκαμπτη σπονδυλική στήλη ή πολύ μακρύ λαιμό ;
-
Μη δείτε άνθρωπο να προκόβει
Αστιγματισμό έχω αλλά λίγο, αν θυμάμαι 1,5 η κάτι τέτοιο. -
Παλιόγριες που χρειάζονται γυαλιά πρεσβυωπίας.
-
Πήγα σήμερα στο Athens Vision για μια πρώτη επαφή. Όλα ωραία και καλά, τα μάτια μου υγιέστατα και ανυπόμονα για lasik, αλλά στην τιμή φαρμάκι. 3K5 μου ζήτησαν και για τα δύο μάτια...
-
3K5 = 3.500 € ;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
3K5 = 3.500 € ;Oh yes!
-
Αρχές του 2008 στον Τραγάκη στο Μαρούσι 2500 και τα δυο μάτια. Δεν ξέρω αν επηρεάζουν το κόστος οι βαθμοί μυωπίας γιατί αλλάζει και η διάρκεια χρήσης του laser στην επέμβαση. Εγώ είχα 6 και κάτι και στα δυο.
-
Νοέμβρη του 2008. Η τιμή ήταν 2300 κανονικά....
-
Το μηχανιμα για την Lasik κοστιζε 500.000 ευρω.. εδω και 4 χρονια οπως μου ειχε πει τοτε ο γιατρος μου... σε μενα χρειαστηκε 30 λεπτα συνολικα να ειμαι στο χωρο του μηχανηματος... εκανε 14 δευτερολεπτα για καθε ματι...το Λειζερ οπως το ακουσα στο βομβητη... (υπερμετροπια υπενθυμιζω) που βελτιωσε και την πρεσβυοπια..
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Πήγα σήμερα στο Athens Vision για μια πρώτη επαφή. Όλα ωραία και καλά, τα μάτια μου υγιέστατα και ανυπόμονα για lasik, αλλά στην τιμή φαρμάκι. 3K5 μου ζήτησαν και για τα δύο μάτια...Η αλήθεια είναι ότι κάποια κέντρα είναι πιο ακριβά. Οι λόγοι ποικίλουν από το όνομα του κέντρου και μόνο (η φήμη πληρώνεται), μέχρι και λόγω του γιατρού (η εμπειρία και η φήμη), των καινούργιων μηχανημάτων κλπ κλπ.
Νομίζω ότι - μια και μιλάμε για ένα από τα πολυτιμότερα όργανά μας (άντε να κάνω μία εξαίρεση ) - αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η υγειινή του χώρου επέμβασης και φυσικά να σου εμπνέει εμπιστοσύνη ο γιατρός.Η κερατεκτομή θα γίνει με laser ή με τον παραδοσιακό τρόπο;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είσαι και μύωψ ;Έχεις πολύ εύκαμπτη σπονδυλική στήλη ή πολύ μακρύ λαιμό ;
έχει φίλο τον τσάκωνα
Youtube Video -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είσαι και μύωψ ;
Έχεις πολύ εύκαμπτη σπονδυλική στήλη ή πολύ μακρύ λαιμό ;
έχει φίλο τον τσάκωνα
Youtube VideoΘεός ο τσάκωνας
Τι μ@λακοτρίφτης είσαι ρε, ο νους σου όλο στη διαστροφή -
Δε μας είπες όμως πάτερ, σας τραβάνε τα άλατα?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δε μας είπες όμως πάτερ, σας τραβάνε τα άλατα?Τι να κάνουμε ρε μλκ, δεν έχουμε όλοι τρελογκομενάκι ιταλικό και αυτοτσιμπουκωνόμαστε για να ξεχαστούμε
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Πήγα σήμερα στο Athens Vision για μια πρώτη επαφή. Όλα ωραία και καλά, τα μάτια μου υγιέστατα και ανυπόμονα για lasik, αλλά στην τιμή φαρμάκι. 3K5 μου ζήτησαν και για τα δύο μάτια...
Η αλήθεια είναι ότι κάποια κέντρα είναι πιο ακριβά. Οι λόγοι ποικίλουν από το όνομα του κέντρου και μόνο (η φήμη πληρώνεται), μέχρι και λόγω του γιατρού (η εμπειρία και η φήμη), των καινούργιων μηχανημάτων κλπ κλπ.
Νομίζω ότι - μια και μιλάμε για ένα από τα πολυτιμότερα όργανά μας (άντε να κάνω μία εξαίρεση ) - αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η υγειινή του χώρου επέμβασης και φυσικά να σου εμπνέει εμπιστοσύνη ο γιατρός.Η κερατεκτομή θα γίνει με laser ή με τον παραδοσιακό τρόπο;
Σύμφωνοι, αλλά δεν κυνηγάω παζάρια, μια φυσιολογική τιμή ψάχνω, και σίγουρα τα 3500 είναι πολλά.
Anyway, άκουσα για ένα ιατρείο κάπου στο κέντρο, με πολύ καλή τιμή (2000 ) και φαίνεται να έχει αρκετά καλά μηχανήματα (excimer 500khz or smth). Θα περάσω και απο κει μια βόλτα να δω τι παίζει. -
Ο λόγος που σε ρωτάω για την τομή στον κερατοειδή είναι ότι αν γίνεται με λασερ (που είναι ξεχωριστό λασερ από αυτό που χρησιμοποιείται για την μυωπία) τότε το κόστος της επέμβασης ανεβαίνει.
-
Δεν εχω ιδέα. Τι διαφορά έχει?
-
Στην ΛΑΣΙΚ υπάρχουν 2 τρόποι να κάνεις τομή στον κερατοειδή και να ανοίξεις το φλαπ που χρειάζεται για να 'χτυπήσει' το laserκαι να μειώσει την μυωπία. Ο παλιός τρόπος που είναι με ένα μηχάνημα που λέγεται κερατοτόμος (ή κάπως έτσι) και είναι μια λεπίδα ακριβείας και ο νεότερος τρόπος που είναι με laser το οποίο κάνειο την τομή και ανοίγει το φλαπ.
Λογικά τομή με laser συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος για τον πελάτη (πέρα από τους παράγοντες 'φήμη και πελατεία' του κάθε κέντρου και γιατρού που έχω γράψει παλαιότερα). -
Το να αναφέρουμε τιμές και να συγκρίνουμε δεν είναι το πιο σωστό. Είναι σαν να λέμε βρήκα αυτοκίνητο με 10.000 ενώ εσύ με 30.000 χωρίς να αναφερόμαστε σε τί αυτοκίνητο, εξοπλισμό κλπ. Το πιο ακριβό πράμα, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο γιατρός. Ξέρω ανθρώπους που κάνανε το χειρουργείο την πρό-laser εποχή, με το μαχαίρι και δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ακόμα και τώρα μπορεί να υπάρχουν φτηνοί γιατροί με εξαιρετική τεχνική. Η τιμή που προκύπτει όμως δεν έχει απαραίτητα σχέση με την ικανότητα του γιατρού, πιο πολύ έχει με το κόστος του ιατρείου, του μηχανήματος και της φήμης και βασικά, κερδοσκοπική επιχείριση είναι πόσο τον παίρνει να χρεώσει. Αν έχει ουρά που δεν προλαβαίνει χρεώνει τόσο ώστε να λακίσουν μερικοί και να προλαβαίνει όσους του έμειναν! Και όποιος και να είναι ο γιατρός κλπ στο αποτέλεσμα συμμετέχει και η ποιότητα του ματιού μας και η τύχη μας.
Για charmak66: Μεγειά τα μάτια!
Εγώ πάντως με απλούς φακούς επαφής εδώ και 20 χρόνια μια χαρά επιβιώνω επιτυχημένα .... παρόλο που εννοείται ότι δεν καλύπτουν το 1-1,75 αστιγματισμό μου (οι απλοί φακοί επαφής διορθώνουν γύρω στο 0,5 αστιγματισμού)Εξήγηση για koutsan.
Η υπερμετρωπία και μυωπία έχουν σχέση με την κατασκευή του ματιού μας, βασικά της προσθιοπίσθιας διαμέτρου του βολβού του ματιού. Γενικά αν έχεις αυγουλωτό μάτι μάλλον θα έχεις μυωπία ενώ αν έχεις βαθουλωτό υπερμετρωπία.
Για να εστιάζεις κοντά-μακριά έχεις έναν φακό η καμπυλότητα του οποίου ρυθμίζεται από κατάλληλο μυ. Αυτό το πετυχαίνει ο φακός με την περιφερική συμπίεση και πάχυνσή του. Καθώς μεγαλώνουμε όμως ο φακός αφυδατώνεται και σκληραίνει και είναι λιγότερο εύκαμπτος και δεν τα καταφέρνει να εστιάσει κοντά. Αυτό είναι η πρεσβυωπία, η σκλήρυνση του φακού που πλέον χάνει ικανότητα εστίασης κοντά (το θόλωμα του φακού είναι ο καταρράκτης η εγχείριση του οποίου ουδεμία σχέση έχει με της μυωπίας). Προφανώς οι μυωπικοί τα πάνε καλύτερα αλλά και σε αυτούς μειώνεται η υπερβολική ικανότητα εστίασης κοντά που είχαν (και που θεωρούσαν δεδομένη).Έστω κι αν και με την πρεσβυωπία τους είναι καλύτερα από κοινό υγιή στα μάτια άτομο αυτών τους κακοφαίνεται που χάνουν κάτι που είχαν. Τέτοιος είμαι κι εγώ.
Κι εμένα το πρόβλημα παρουσιάζεται πιο έντονα σε μειωμένο φως. Φταίει ότι τότε μειώνεται η αντίθεση μεταξύ γραμμάτων και περίγυρου. Το ίδιο συμβαίνει και με καλό φωτισμό αν το χρώμα των γραμμάτων και του φόντου δεν έχει αρκετή αντίθεση.
Σε φίλο μου επίσης μύωπα που του αρχίζει η πρεσβυωπία του είπαν ότι μπορεί να δοκιμάσει να έχει στο ένα μάτι φουλ διόρθωση και στο άλλο διόρθωση λιγότερη κατά 1 βαθμό. Έτσι τελικά βλέπεις καλά και μακριά και κοντά. Η μέθοδος δεν είναι για όλους και σου λένε σε ποιο μάτι να έχεις το φούλ και σε ποιο το λιγότερο, δεν το πας στην τύχη.
Τα πολυεστιακά γυαλιά τελικά είναι πολύ πιο πολύπλοκη ιστορία από όσο νόμιζα... Έχει μεγάλη σημασία το είδος της χρήσης που χρειάζεται ο καθένας. Δηλαδή σε ποιες περιοχές του γυαλιού και με τι ρυθμό θα αλλάζει η διόρθωση. Αν οι απαιτήσεις σου ξεφεύγουν από το μέσο όρο και θες πιο ειδική σχεδίαση το κόστος τετραπλασιάζεται...
Επέμβαση laser στα μάτια