-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Όσοι έχετε κάνει την εγχείρηση (ανεξαρτήτως τύπου), μήπως θα μπορούσατε να γράψετε το συνολικό κόστος της;Ενα χιλιαρικο το ματι...εδω και 4 χρονια,Lasik, ομως η πεθερα μου που εκανε καταρακτη εδωσε 2 χιλιαρικα το ματι... στον διασημο της γλυφαδας... με την εγχειρηση να γινεται στο Υγεια....
-
Χιλιάρικο το μάτι ; Λίγο (έως πολύ) φτηνά δεν είναι ;
2-2.5 το μάτι ήξερα εγώ αλλά δεν την έχω κάνει κιόλας...Βέβαια μπορεί να έχουν πέσει οι τιμές από τόοοοτε που ήξερα εγώ
Ας μας πουν οι πιο φρέσκοι που τα έσκασαν κιόλας -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Χιλιάρικο το μάτι ; Λίγο (έως πολύ) φτηνά δεν είναι ;
2-2.5 το μάτι ήξερα εγώ αλλά δεν την έχω κάνει κιόλας...Βέβαια μπορεί να έχουν πέσει οι τιμές από τόοοοτε που ήξερα εγώ
Ας μας πουν οι πιο φρέσκοι που τα έσκασαν κιόλαςΥπερβολικό σε βρίσκω.
Σε Γλυφάδα-Κολωνάκι, δηλαδή γιατροί θεωρητικά top, έχουν στο χιλιάρικο το μάτι.
Αυτό που πολλοί όμως δεν αναφέρουν είναι ότι θες καμιά 200αριά και βάλε ευρώ σε δάκρυα μετά....
Και αυτό οι γιατροί στο λένε αφού κάνεις την εγχείρηση, προφανώς για να μην διογκώνεται συνολικά το ποσό... -
Καλά ότι τα λεφτά αυτά έχουν πληρωθεί από φίλους (τουλάχιστον 3-4) είναι βέβαιο, απλώς αυτό έχει συμβεί από 7 έως τρία χρόνια πριν, δηλ. το διάστημα 2003-2007..
Τώρα αν αυτοί πλήρωναν κερατιάτικα ή αν σήμερα έχουν πέσει πολύ οι τιμές δεν ξέρω
Και στο παρόν thread αν κοιτάξεις, αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι θα βρεις παρόμοιες τιμές -
Καλά ότι τα λεφτά αυτά έχουν πληρωθεί από φίλους (τουλάχιστον 3-4) είναι βέβαιο, απλώς αυτό έχει συμβεί από 7 έως τρία χρόνια πριν, δηλ. το διάστημα 2003-2007..
Τώρα αν αυτοί πλήρωναν κερατιάτικα ή αν σήμερα έχουν πέσει πολύ οι τιμές δεν ξέρω
Και στο παρόν thread αν κοιτάξεις, αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι θα βρεις παρόμοιες τιμέςΈχουν πέσει οι τιμές αρκετά.
Εγώ ξέρω γνωστή μου που πήγε σε γιατρό με 600 ευρώ το μάτι.
Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά επειδή έχει αυξηθεί η ζήτηση γιατί γίνεται ολοένα και πιο προσιτό, οι γιατροί μείωσαν το κόστος λειτουργίας, αφού την ημέρα που χειρουργούν, το κάνουν για 20 άτομα και όχι για 2. Συνεπώς έχει μειωθεί το κόστος για το μηχάνημα που είναι τεράστιο από όσων γνωρίζω.Δεν αμφέβαλλα για αυτά που έγραψες. Αναφερόμουν σε σημερινές τιμές, εξ'ου και το υπερβολικό σε βρίσκω...
-
γύρω στα 2-2,5 και για τα δύο μάτια, χωρίς να είστε φίλοι, συνάδελφοι κλπ
ο γιατρός μου μου είπε πως αν χρησιμοποιούσε τον κλασσικό μικροκερατόμο (τον μηχανικό) η τιμή έβγαινε αρκετά πιο κάτωσιγά μη χρειάζονται 200 ευρώ δάκρυα μετά
-
Χάρη την έκανες ;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
σιγά μη χρειάζονται 200 ευρώ δάκρυα μετάΉδη τα έχει ξεπεράσει ο αδερφός μου...
9.70 το κουτάκι με κάμποσα μέσα.
Από τις 2 Σεπτ. που έκανε το lasik. -
Κι ο φακός έχει διαφορά στη τιμή.
Άλλη τιμή αυτός που μπαίνει με μικρή τομή και βλέπεις αμέσως κι άλλη τιμή αυτός που για να μπει ανοίγει το μισό μάτι και βλέπεις μετά από μέρες. -
Χάρη την έκανες ;ναι, πριν κάνα 10μηνο
δεν ξέρω αν η τιμή για τη διόρθωση του καταρράκτη είναι η ίδια με της μυωπίας
-
Και βαριέσαι να γράψεις ε ;
Πήγαν όλα οκ ; Όραση εντάξει ; Οδήγηση νύχτα κλπ ; -
Έκανε καταρράκτη ο πατέρας μου και ο θείος μου που τώρα βλέπει από μακριά το λεωφορείο νούμερο 3 και νομίζει ότι είναι το 33.
Ο πατέρας μου επέμενε πριν από μερικές μέρες ότι ένα πλακάκι που μας έδειξαν ήταν μπλε.
Του λέω 'δεν θυμάσαι, ήταν μαύρο αυτό που μας έδειξε'. Όχι, ήταν μπλε.
Φέρε ξανά το πλακάκι που μας έδειξες.
Ο πατέρας μου: είδες, μπλε είναι.
Εγώ: κλείσε το αλλαγμένο μάτι.
Πατέρας: ναι, μαύρο είναι.Προχωρήστε άφοβα στην εγχείρηση.
Έχει 100% επιτυχία. -
-
Και βαριέσαι να γράψεις ε ;
Πήγαν όλα οκ ; Όραση εντάξει ; Οδήγηση νύχτα κλπ ;δεν είδα πουθενά να ζητάς πληροφορίες πέραν της τιμής
Όραση: είχα 6+ μυωπία στο κάθε μάτι και περίπου από μία μονάδα αστιγματισμό. Τον ιούνη που ελέγχθηκα είχα μόνο 0,25 μυωπια στο ένα μάτι. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με την οδήγηση τη νύχτα ή με τις οθόνες. Και στα 2 δυσκολευόμουν αρκετά με τους φακούς, δεν διόρθωναν τον αστιγματισμό μου.
Μετεγχειρητικά: η ίδια η ημέρα της εγχείρησης ήταν ένας μεγάλος ύπνος. Απ' την επόμενη μέρα έβλεπα πολύ καλά. Αν εξαιρέσεις τις πρώτες δύο βδομάδες που βάζεις συχνά κολλύρια και ταλαιπωρείσαι, τίποτα παραπάνω.
Διεγχειρητικά: προσωπικά πόνεσα απίστευτα, ούτε να το θυμάμαι δεν θέλω. Πρέπει να μαι από τους λίγους όμως.
Το μόνο που μου έχει αφήσει είναι μια σχετική επιδείνωση της ξηροφθαλμίας που ήδη είχα. Σε κάποιες περιόδους χρειάζεται να βάζω 3-4 φορές δάκρυα τη μέρα.
Σκέφτεσαι να κάνεις ή εμπλουτίζεις τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις σου;
-
Το σκέφτομαι εδώ και 10 χρόνια τώρα Αλλά δεν παίρνω την απόφαση, είμαι ακριβώς στην περίπτωση του onyx μόνο που εγώ είμαι στους 8-8,5 στο ένα μάτι και στους 6 + 1.25 αστιγματισμό στο άλλο...Βέβαια εγώ με αυτή τη μυωπία δεν μπορώ να διαβάσω, ούτε να δουλέψω καθόλου ακόμα και κοντά χωρίς γυαλιά ή φακούς...Δηλ. άμα βγάλω γυαλιά δεν μπορώ να διαβάσω, πρέπει να φέρω το βιβλίο περίπου στα 15 -20 cm από τα μάτια μου
Πλησιάζει και η ηλικία της πρεσβυωπίας, ήδη με τους φακούς επαφής σε ημίφως ή κακό φωτισμό δεν μπορώ να διαβάσω μικρά γραμματάκια από συσκευασίες, οδηγίες χρήσεως, καταλόγους ρομαντικών εστιατορίων όπου το φως είναι ανύπαρκτο κλπ. Να διορθώσω δηλ. μυωπία και πολύ σύντομα να έχω πάλι γυαλιά για την πρεσβυωπία..Νομίζω κάποιοι αφήνουν σε αυτές τις ηλικίες κάτι λίγη μυωπία γι αυτό ακριβώς το λόγο
Δεν ξέρω τι σκ@τά θέλωΤι μέθοδο έκανες ;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προχωρήστε άφοβα στην εγχείρηση.
Έχει 100% επιτυχία.Τελικά πόσο σου πήγε; Βρήκα με 1500 € και τα 2 μάτια φυσικά!!!
Οχι για μένα εγώ έχω αετίσια όραση, για την γυναίκα μου!!!!
Επιτέλους αν την κάνει θα δει καιπως είμαι!!!
Πλάκα κάνω!!! -
Τι μέθοδο έκανες ;
lasik
σε βρήκε νωρίς η πρεσβυωπία ή είσαι πιο μεγάλος απ ότι δείχνεις; -
Δεν είναι ιατρικώς διαγνωσμένη πρεσβυωπία, τα συμπτώματα τα περιέγραψα παραπάνω : μόνο σε ημίφως δυσκολεύομαι...Είναι πρεσβυωπία αυτό ; Άλλωστε με τόση μυωπία γίνεται να έχεις και πρεσβυωπία; Ο πατέρας μου με 10 βαθμούς μυωπία ουδέποτε πήρε γυαλιά πρεσβυωπίας, απλά για να διαβάσει φόραγε άλλα γυαλιά μυωπίας με μικρότερους βαθμούς διόρθωσης της μυωπίας του.
Ναι στατικά μικροδείχνω, όταν κινούμαι όμως λογω του Πι φαίνεται η ηλικία μου
-
μάλλον δεν είναι, απλά τα ματια σου χάνοθν την προσαρμοστικότητά τους
δεν πειράζει, είναι καλό για να αποφεύγεις ρομαντικές καταστάσεις
-
Δεν είναι ιατρικώς διαγνωσμένη πρεσβυωπία, τα συμπτώματα τα περιέγραψα παραπάνω : μόνο σε ημίφως δυσκολεύομαι...Είναι πρεσβυωπία αυτό ; Άλλωστε με τόση μυωπία γίνεται να έχεις και πρεσβυωπία; Ο πατέρας μου με 10 βαθμούς μυωπία ουδέποτε πήρε γυαλιά πρεσβυωπίας, απλά για να διαβάσει φόραγε άλλα γυαλιά μυωπίας με μικρότερους βαθμούς διόρθωσης της μυωπίας του.Ναι στατικά μικροδείχνω, όταν κινούμαι όμως λογω του Πι φαίνεται η ηλικία μου
Ποιό ημίφως μάστορα, χωρίς γυαλιά πρεσβυωπίας δεν βλέπω ούτε το πουλί μου πλέον(όταν είναι σηκωμένο και βρίσκεται κοντά στα μάτια μ0υ εννοείται ). Σιγα μη διαβάσω βιβλίο κιόλας. Δυο βαθμοί και προχωράμε.
Στα 50 με βλέπω να διαβάζω με μέθοδο μπραιγ
Επέμβαση laser στα μάτια