-
Εγω πιστευω οτι δεν εχει σημασια ο τιτλος του γιατρου (καθηγητης κλπ) αλλα η εμπειρια του και η τεχνολογια που χρησιμοποιει
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Εγω πιστευω οτι δεν εχει σημασια ο τιτλος του γιατρου (καθηγητης κλπ) αλλα η εμπειρια του και η τεχνολογια που χρησιμοποιειΚαλα, εσυ(και ο καθενας) μπορει να πιστευεις οτι θελεις ..φανταζομαι γνωριζεις καλυτερα!
Απλα να σου εξηγησω πως η εμπειρια ειναι αυτη που καθοριζει την αγωγη(γιαυτο και οι πολλες διαφορες αναλογα με το γιατρο) και η τεχνολογια κανει τη δουλεια της μονη της.
Αλλωστε απο τα χρηματα που πληρωσες ενα ελαχιστο ποσο πηγε στο κεντρο-δηλαδη στο μηχανημα!
(εγω πληρωσα 500 ευρω) -
σχετικα με τα διπλωματα:
οταν ειχα πρωτοβγαλει για μηχανακι 50αρι (πριν κλεισω τα 18, μιλαω για το πρασινο διπλωμα που το βγαζεις στην τροχαια και οχι στο υπουργειο, δεν ξερω καν αν υπαρχει ακομα βεβαια ), το διπλωμα εγραφε κανονικα για γυαλια ή φακους επαφης.
οταν εβγαλα για αυτοκινητο και μηχανη, αν και προφανως δεν σταματησα να εχω μυωπια, το διπλωμα... δεν εγραφε τιποτα για γυαλια/φακους.. (και ακομα δεν γραφει)
προφανως το ξεχασανε...παντως δεν εχω ακουσει να εγραψαν ΠΟΤΕ κανεναν για τετοια πραγματα (επειδη δεν φορουσε γυαλια ή δεν ειχε δευτερα), εχω αρκετους φιλους που γραφει το διπλωμα τους για γυαλια (ουτε καν 'ή φακους επαφης'), φορανε φακους επαφης και κανεις ποτε δεν τους ρωτησε...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
εγω πληρωσα 500 ευρωΕσύ έχεις μέσο φίλε!!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εγω πληρωσα 500 ευρω
Εσύ έχεις μέσο φίλε!!!
Για το κεντρο εδωσα τοσα ρε πονηρε!
(δεν θα ποσταρεις τπτ στο βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας? )
-
μπορει να πιστευεις οτι θελεις ..φανταζομαι γνωριζεις καλυτερα!Δεν εχω καποιες ειδικες γνωσεις αλλα δεν πιστευω οτι ο τιλος δεν κανει τον επιστημονα υποχρεωτικα. Υπαρχουν πολλοι γιατροι καλυτεροι απο καθηγητες που απλα δεν εγιναν καθηγητες για πολλους και διαφορους λογους.
Να πω ενα παραδειγμα....Καπου το 1990 ενας γιατρος εφερε στην Ελλαδα την μεθοδο της φακοθρυψιας με υπερηχους για τον καταρακτη .Μεχρι τωρα εχει κανει χιλιαδες επεμβασεις χωρις να γινει ποτε καθηγητης γιατι ειναι μεγαλομετοχος στο orasis και φυσικα βγαζει περισσοτερα.Αυτον τον γιατρο τον θεωρω καλυτερο στην συγεκριμενη επεμβαση τουλαχιστον , απο ενα καθηγητη.
-
Δεν εχω αντιθετη αποψη!
Απλα το 1 κολλυριο για μια βδομαδα κι αλλο 1 κολλυριο για δυο, μου φαινεται περιεργο(αν οχι τιποτε αλλο, εκτος αν δεν θυμασαι καλα) απο τη στιγμη που 4 διαφορετικα κολλυρια(αντιβιωση,αντιφλεγμονωδες,κορτιζονη,δακρυα) ειναι ενα κλασικο σχημα για τη συγκεκριμενη επεμβαση...αλλα οπως ειπα και πριν, εξαρταται απο το γιατρο.
Αλλη διαφορα περα απο τη συχνοτητα χρησης των δακρυων, ειναι ο ελεγχος της μετεγχειρητικης πορειας.Καποιους αλλους εγχειρισμενους που ειχα ρωτησει στο κεντρο, ειχαν το 1ο τους μετεγχειρητικο ραντεβου μετα απο 7-10 μερες..εγω μεσα στην πρωτη εβδομαδα πηγα 4 φορες για εξετασεις(κανονικα ηταν 5,αλλα επειδη δεν μενω Αθηνα μου τη χαρισε τη 1 ), και μετα καθε 15 μερες για 2 μηνες, και τωρα ειμαι καθε 1 μηνα.
Αλλη διαφορα ειναι η χρηση των μαυρων γυαλιων, το ποτε θα βγουν οι προστατευτικοι επιδεσμοι-φακοι..κλπ κλπ αναλογα με την εμπειρια του ο καθενας, προτεινει αγωγες που πιστευει πως θα βοηθησουν τον ασθενη!
Δεν υπαρχουν συγκεκριμενες και αυστηρες νορμες, απλα ισχυει το ρητο ''οποιος φυλαει τα ρουχα του..'' μαλλον. -
Δεν εχω αντιθετη αποψη!Απλα το 1 κολλυριο για μια βδομαδα κι αλλο 1 κολλυριο για δυο, μου φαινεται περιεργο(αν οχι τιποτε αλλο, εκτος αν δεν θυμασαι καλα) απο τη στιγμη που 4 διαφορετικα κολλυρια(αντιβιωση,αντιφλεγμονωδες,κορτιζονη,δακρυα) ειναι ενα κλασικο σχημα για τη συγκεκριμενη επεμβαση...αλλα οπως ειπα και πριν, εξαρταται απο το γιατρο.
Αλλη διαφορα περα απο τη συχνοτητα χρησης των δακρυων, ειναι ο ελεγχος της μετεγχειρητικης πορειας.Καποιους αλλους εγχειρισμενους που ειχα ρωτησει στο κεντρο, ειχαν το 1ο τους μετεγχειρητικο ραντεβου μετα απο 7-10 μερες..εγω μεσα στην πρωτη εβδομαδα πηγα 4 φορες για εξετασεις(κανονικα ηταν 5,αλλα επειδη δεν μενω Αθηνα μου τη χαρισε τη 1 ), και μετα καθε 15 μερες για 2 μηνες, και τωρα ειμαι καθε 1 μηνα.
Αλλη διαφορα ειναι η χρηση των μαυρων γυαλιων, το ποτε θα βγουν οι προστατευτικοι επιδεσμοι-φακοι..κλπ κλπ αναλογα με την εμπειρια του ο καθενας, προτεινει αγωγες που πιστευει πως θα βοηθησουν τον ασθενη!
Δεν υπαρχουν συγκεκριμενες και αυστηρες νορμες, απλα ισχυει το ρητο ''οποιος φυλαει τα ρουχα του..'' μαλλον.Θυμαμαι πολυ καλα γιατι μολις πριν 40 μερες εκανα την επεμβαση.Τα κολυρια ηταν δυο . Τα τεχνικα δακρυα ειναι αυτονοητα αλλα δεν ειναι φαρμακο. Μου ειπε οτι υποχρεωτικα για 10 μερες και μετα οταν νομιζω οτι τα χρειαζομαι.
Και τα φυαλια ηλιου ειναι απαραιτητα !!!!Εγω ετσι κι αλοιως και πριν φοραγα ηλιου με βαθμους μυωπιας..
Προστατευτικα πλαστικα φοραγα μονο το βαρδυ για μια βδομαδα.
Για εξεταση πηγα την επομενη μερα , στην βδομαδα , στον μηνα και τωρα θα ξαναπαω μετα το καλοκαιρι.
Παντα μιλαω για την μεθοδο Lasik γιατι η prk θελει πιο πολλα γενικα.
-
Michael-Amott ίσως είναι διαφορετικά τα κολλύρια γιατί του δίνει συνδιασμένα κολλύρια του Γιάννη.
πχ το tobrex ειναι τομπραμυκίνη, ενώ το tobradex είναι το ίδιο με extra δεξαμεθαζόνη (κορτιζόνη) οπότε κάνει 1 κολλύριο δικό του είναι 2 δικά σου. πρόσθεσε και τα δάκρυα που δεν τα υπολογίζει οπότε πάμε στον ίδιο αριθμό.
αυτά καταλαβαίνω εγώ.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Michael-Amott ίσως είναι διαφορετικά τα κολλύρια γιατί του δίνει συνδιασμένα κολλύρια του Γιάννη.πχ το tobrex ειναι τομπραμυκίνη, ενώ το tobradex είναι το ίδιο με extra δεξαμεθαζόνη (κορτιζόνη) οπότε κάνει 1 κολλύριο δικό του είναι 2 δικά σου. πρόσθεσε και τα δάκρυα που δεν τα υπολογίζει οπότε πάμε στον ίδιο αριθμό.
αυτά καταλαβαίνω εγώ.
Δυστυχως εχω πεταξει τα μπουκαλακια και δεν θυμαμαι τι εγραφαν.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Michael-Amott ίσως είναι διαφορετικά τα κολλύρια γιατί του δίνει συνδιασμένα κολλύρια του Γιάννη.πχ το tobrex ειναι τομπραμυκίνη, ενώ το tobradex είναι το ίδιο με extra δεξαμεθαζόνη (κορτιζόνη) οπότε κάνει 1 κολλύριο δικό του είναι 2 δικά σου. πρόσθεσε και τα δάκρυα που δεν τα υπολογίζει οπότε πάμε στον ίδιο αριθμό.
Το σκεφτηκα αυτο...απλα υπεθεσα πως δεν θα επαιρνε καθολου κορτιζονη, γιατι αν επαιρνε tobradex πχ που εχει κορτιζονη(αυτο επαιρνα κι εγω) δεν γινεται να το επαιρνε μονο για 1-2 εβδομαδες, γιατι πρεπει να το κοψει παααααρα πολυυυυυ σταδιακα για να μην καταστειλει τον αξονα Υ-Υ-Ε.
(οπως γινεται με οποιαδηποτε χορηγηση κορτιζονουχου οπουδηποτε αλλωστε) -
απλα υπεθεσα πως δεν θα επαιρνε καθολου κορτιζονη, γιατι αν επαιρνε tobradex πχ που εχει κορτιζονη δεν γινεται να το επαιρνε μονο για 1-2 εβδομαδες, γιατι πρεπει να το κοψει παααααρα πολυυυυυ σταδιακα για να μην καταστειλει τον αξονα Υ-Υ-Ε.ξέρεις τα sos της παθολογιας μας; κάνα θεματάκι;
-
Οχι ρε δε σου λεω...να πηξεις!
-
Καλά δεν είναι και συστηματική χορήγηση κορτιζόνης η επίσταξη στα μάτια!
Για αυτό άλλωστε και η χορήγηση των κολλυρίων δε συνοδεύεται και από τις συνήθεις συμβουλές για κορτιζόνη.
Η μόνη ανησυχία για την κορτιζόνη είναι ο κίνδυνος αύξησης της ενδοφθάλμιας πίεσης (γλαύκωμα) κυρίως σε άτομα με προδιάθεση, αλλά και καταρράκτη (κυρίως σε κατάχρηση) -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για αυτό άλλωστε και η χορήγηση των κολλυρίων δε συνοδεύεται και από τις συνήθεις συμβουλές για κορτιζόνη.Περα απο τις (αυστηρες) οδηγιες της δικης μου τουλαχιστον ιατρου, μεσα στις οδηγιες χρησης του φαρμακου(αν θυμαμαι καλα) το γραφει, οπως επισης και σε κορτιζονουχες δερματικες αλοιφες που χρησιμοποιουνται τοπικα κλπ κλπ.
Τες πα..καθεις πραττει οπως νομιζει!
-
@ Michael-Amott
Πφφφ...τι?Τα 500€ ήταν μόνο για το κέντρο?Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν όλο το κονδύλι...τστστς...Ξεφτύλα!Ακόμα κι εγώ έδωσα λιγότερα!Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
(δεν θα ποσταρεις τπτ στο 'βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας'? )Θα μου στείλουν φωτογραφίες από την Αθήνα την Τετάρτη ή την Πέμπτη (father 4 ever ). Ζήτησα και video αλλά άντε να το ανεβάσει να μου το στείλει μετά...
Η πλάκα είναι ότι όντως δεν έχω δει εγώ ακόμα το αμάξι μου
(Τουλάχιστον παρακολουθείς που και που τι γράφει ο καθένας στο μήνυμά του στο msn ) -
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και είμαι στο ψάξιμο του θέματος! ποναει η επέμβαση lasik?εσείς που κάνατε νιώσατε τίποτα? μετά από την επέμβαση πως ήσασταν?είδα κάτι Videakia sto youtube και ανατρίχιασα!
-
Παιδια κανενας ασθενης δεν ειναι ιδιος με τον αλλο!Ο οφθαλμιατρος που θα σας εξετασει θα σας πει ποια ειναι η καλυτερη λυση για την περιπτωση του καθενα...
Τα κορτιζονουχα κολλυρια φυσικα και δε εμπιπτουν στη κατηγορια των κλασσικων κορτιζονουχων σκευασματων.Αμα ηταν ετσι θα διναμε σχηματα μειωσης της δοσης και για τις επιπεφεκιτιδες.Απλα ισχυουν αυτα που εγραψε ο nickolas. -
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και είμαι στο ψάξιμο του θέματος! ποναει η επέμβαση lasik?εσείς που κάνατε νιώσατε τίποτα? μετά από την επέμβαση πως ήσασταν?είδα κάτι Videakia sto youtube και ανατρίχιασα!Πονος κατα την επεμβαση και μετα μηδενικοτατος σε μενα !!!!!
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και είμαι στο ψάξιμο του θέματος! ποναει η επέμβαση lasik?εσείς που κάνατε νιώσατε τίποτα? μετά από την επέμβαση πως ήσασταν?είδα κάτι Videakia sto youtube και ανατρίχιασα!Δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Αρχικά βλέπεις όπως θα έβλεπες χωρίς γυαλιά, κάποια στιγμή βλέπεις μία κόκκινη δέσμη να σε χτυπάει στα μάτια, μετά δε βλέπεις τίποτατίποτα (σα να είσαι σε ένα δωμάτιο χωρίς καθόλου φως) και μετά από λίγο βλέπεις πάλι αλλά ψιλοθολά.Ανάλογα με το πόσες βολές θα σου κάνει στο μάτι, επαναλαμβάνεται και αυτό το περιστατικό. Μπορεί να είναι λίγο αγχωτικό να μη βλέπεις τίποτα κι ας έχεις ανοιχτά τα μάτια σου (το ένα βέβαια στο καλύπτουν αυτοί με κάτι σαν μάσκα, που βάζουν κάποιοι κατά τον ύπνο), αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Ούτε τσούξιμο ούτε τίποτε άλλο.
(Τουλάχιστον ούτε εγώ ούτε ο φίλος μου που έκανε πριν από μένα επέμβαση ένιωσε τίποτα )Κι επειδή κι εγώ απεχθάνομαι τον πόνο, είχα ρωτήσει τον γιατρό μου αν θα πονέσω και μου είπε (και επιβεβαιώθηκε) ότι 'δεν θα καταλάβεις κάν τι συμβαίνει ή τι γίνεται.Δε νιώθεις τίποτα.'
Επέμβαση laser στα μάτια