-
Η μισή αλήθεια είναι ψέμα και το μισό ψέμα δεν είναι αλήθεια...
Δε νομίζω πως μπορείς να απαντήσεις με ένα ναι ή όχι για όλη την Ελλάδα.
Υπάρχουν φτωχοί, πλούσιοι και μία τάξη.. κάπως σαν μεσοαστοί (υπάρχουν ακόμα)Γενικά πάντως, δεν είναι φτωχός ούτε και πλούσιος ο Έλληνας.
Πάντως, αν και δε μου αρέσει να βάζω ολόκληρο λαό στο ίδιο τσουβάλι, κατά κανόνα ο έλληνας μεγαλοποιεί τα πράγματα, φωνάζει πολύ για το τίποτα, το παίζει αδικημένος και είναι φιγουρατζής. Αυτό δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα για μία ρεαλιστική άποψη αλλά και εικόνα. -
Δεν είπα οτι γυρνάμε στα χωριά-πατρικά άλλωστε υπάρχουν και στις πόλεις...Και είναι πολλοί που μέχρι να μπορέςσουν να πληρώνουν ενοίκιο, μένουν με τους γονείς τους, είτε σε χωριό, είτε σε πόλη...Ήθελα να τονίσω οτι υπάρχει και αυτή η πλευρά-όχι οτι όσοι δεν αντέχουν ΄ψάχνουν χωριό να πάνε να χουν κότες κι αυγά.Αλλά στην Αμερική για παράδειγμα, το να μη την βγάζεις στην Νέα Υόρκη είναι σαφώς πιο επώδυνο, καθώς η οικογένειά σου μπορεί να είναι....10 Ελλάδες μακριά!Και εκεί (όπως και σε πολλές χώρες της Δ.Ευρώπης) οι δεσμοί με την οικογένεια δεν είναι τόσο συχνοί
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Μια βόλτα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και Θεσααλονίκης θα σας πείσει...
Στο πέραμα η ανεργεία στους νέους θερίζει στην κυριολεξία...
Στην Δράμα υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργείας μεταξύ των νέων...Εγω αυτο που ΔΕΝ εχω καταλαβει,ύστερα από πρόσφατη επισκεψη μου στην Δράμα,είναι πως γίνεται οι καφετέριες να είναι παντα γεμάτες και κάνουν ανακαίνιση κάθε τρεις και λίγο.Από που προέρχονται όλα αυτά τα λεφτά;
-
Στην Ελλάδα είσαι. Ο Έλληνας και να φάει να μην έχει, λεφτά για καφέ θα βρει
Για την κατάσταση της Ελλάδας δύο πράγματα φταίνε: η τεμπελιά και η αδικαιολόγητα τεράστια παρουσία του κράτους στην οικονομία.
-
Στην Ελλάδα είσαι. Ο Έλληνας και να φάει να μην έχει, λεφτά για καφέ θα βρει
Κάποιος φίλος μου έλεγε ότι για όλα φταίει αυτός ο γα@#%$* ο φραπές!!!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πάντως το Σάββατο, σε διαδρομή Βουλιαγμένης - Γλυφάδα - Π. Φάληρο, μέτρησα πάνω απο 12 Καγιέν!(Την τελευταία μάλιστα την πέτυχα παρκαρισμένη έξω απο το σπίτι μου.)
Και δεν υπερβάλω καθόλου.
Δε μου κάνει εντύπωση, στα βόρεια προάστια να δεις τι γίνεται... Πλέον οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Εκάλης δε ρωτάνε ο ένας τον άλλο 'εσύ τι αυτοκίνητο έχεις?' αλλά 'εσύ ποιό Cayenne έχεις?!'
Πάντως από μόνη της η Cayenne πουλάει περισσότερο απ΄ όσο όλες οι άλλες Porsche μαζί. Άσε που τη δέχεται και η σύζυγος πιο εύκολα, ως 'οικογενειακό'...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Άσε που τη δέχεται και η σύζηγος πιο εύκολα, ως 'οικογενειακό'...
Εγκληματικές είναι οι άτιμες!
Έχω δει δυστυχισμένη Cayenne να τη χειρίζεται κυρία Νεόπλουτου: όλο το πίσω κάθισμα καλλυμένο με ρούχα και σακούλες, μαξιλαράκι από τον καναπέ του σπιτιού τυλιγμένο σε ζελατίνα στο κάθισμα του οδηγού, και η κυρία Nεόπλουτου να φωνάζει στην υπηρέτρια που έβαζε μια σακούλα στο πορτ μπαγκάζ, 'πρόσεχε μη στάξουν!!'...Ω δυστυχισμένο SUV
-
Πηγαίνουμε για καφέ και πίνουμε φραπέ, ό, τι χειρότερο, δηλαδή, σε ποιότητα καφέ.
Πηγαίνουμε για φαγητό και τρώμε χοιρινή η παϊδάκια στα κάρβουνα, ό, τι χειρότερο, δηλαδή, σε ποιότητα φαγητού και εξυπηρέτησης.
Πηγαίνουμε να ντυθούμε και πληρώνουμε πανάκριβα κακής ποιότητας ρούχα.
Πηγαίνουμε στα μπουζούκια και τρελαινόμαστε στο λουλουδοπόλεμο και όταν έλθει η ώρα του λογαριασμού μένουμε και με χρέος.
Αντί να πιάσουμε δουλειά, αράζουμε στις καφετέριες και παίρνουμε το επίδομα του ταμείου ανεργίας. Για καφέ και τσιγάρα είναι αρκετό.
Συγκρινόμενοι με τους Ευρωπαίους, φτωχοί άνθρωποι είμαστε. Και στην τσέπη και στο μυαλό. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η μαγκιά μας, αλλά σιγά σιγά μας αφήνει κι αυτή.... -
Φτωχοί στο μυαλό!!! Η σωστότερη έκφραση της εβδομάδας...
Οικονομικό πρόβλημα υπάρχει παντού...Σε όλες τις χώρες υπάρχουν φτωχογειτονιές και σε όλες τις χώρες υπάρχει ανεργία. Αριθμοδείκτες για να πείσουν τον οποιονδήποτε αν οι Έλληνες είναι φτωχοί ή πλούσιοι υπάρχουν άπειροι. Αλλά, δυστυχώς ο κάθε αριθμοδείκτης δεν έχει τα ίδια μέτρα και σταθμά, ώστε να ταιριάζει σε κάθε χώρα.
Αν θέλετε την άποψή μου, από τη στιγμή που κινούμαι σε μέτριους χώρους (π.χ. δεν λογαριάζω ούτε μόνο το Πανόραμα ούτε μόνο την Ξηροκρήνη), νομίζω ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να ζήσουν σαν φτωχοί. Αλλά, θέλουν να γκρινιάζουν σαν πάμφτωχοι. Αλήθεια, για το ΦΠΑ, ακούσατε κόσμο να ουρλιάζει (πέρα από το αντίστοιχο θέμα στο 4ΤF και πέρα από την παράκληση των σούπερμάρκετ να υπάρχει περίοδος προσαρμογής); Εγώ πάντως, όχι πολύ...
Υ.Γ. Η μη μέτρηση της παραοικονομίας στους βασικούς αριθμοδείκτες, μάλλον δείχνει τους Έλληνες φτωχότερους...
-
Το σιγουρο ειναι οτι ολο και πιο δυσκολα τα φερνει εις περας ο μεσος Ελληνας.....
Επισης σιγουρο ειναι οτι υπαρχει ανιση κατανομη του πλουτου,με λιγους εχοντες και πολλους μη...
Για τα αυτοκινητα μην παραξενευεστε...Δειτε ποσα αυτοκινητα βγαινουν σε πλειστηριασμους η κατασχονται απο τις τραπεζες...Αλλα ο Ελληνας σου λεει γιατι ο Μπαρμπα Μητσος διπλα να εχει Μερτσεντε κ να μην εχω εγω?Κ δωστου αμαξοδανεια,καλοκαιροδανεια,διακοποδανεια,σπιτοδανεια...Ειμαστε υπερχρεωμενοι...
Περαστε μια βολτα απο την λαϊκη της γειτονιας σας οταν τα μαζευουν κ φευγουν και θα εκπλαγειτε απο το ποσοι ανθρωποι ψαχνουν να βρουν κατι στα πεταμενα «αγαθα».
Σε συγκριση με τους Ευρωπαιους ειμαστε εναν αιωνα πισω.Σε συγκριση με τους «Βαλκανιους» ειμαστε σε λιγο καλυτερη θεση...
Οσο δεν παραγουμε τιποτα αυτο θα ειμαστε....
-
Σε όλα τα θέματα υπάρχουν πολλές όψεις να το δει ο καθένας. Εγώ θα μιλήσω για το θέμα μέσα από τα δικά μου μάτια και βιώματα. Μεγάλο ποσοστό Ελλήνων έχει περάσει προς τα κάτω το όριο της φτώχιας. Βλέπω ιδίως σε άτομα κοντινά στην ηλικία μου το πρόβλημα να είναι πολύ έντομο. Αυτό μεταφράζεται σε αναβλητικότητα αποκατάστασης, συγκατοίκησης με τους γονείς ακόμα και αποφυγής να κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια παιδία ή να κάνουν μόνο ένα.
Το ότι η ιδιοκατοίκηση είναι ποσοτικά μεγαλύτερη στην Ελλάδα και ότι πολλοί έχουν μικρά ή μεγαλύτερα εισοδήματα ή οφέλη από κάποιο χωρίο δεν είναι άλλοθι για να συνεχίζεται τόσο απροκάλυπτα η οικονομική αφαίμαξη. Που θα σταματήσουν; Όταν σταματήσουν να έρχονται πλέον μετανάστες και αρχίσουμε ξανά να φεύγουμε και εμείς; -
προσωπικα,επειδή ζω και κινούμαι στο εξωτερικό τα τελευταία 6 χρόνια,μπορώ πλέον να πω ότι βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι.
Με όσα ειπώθηκαν συμφωνώ και επαυξάνω.
Πώς είναι δυνατόν οι καφετέριες της Θεσσαλονίκης να είναι γεμάτες από κόσμο κάθε μέρα τη στιγμή που ο πιο φθηνός καφές κάνει 3 ευρώ?
Οι περισσότεροι είναι με το κινητό στο χέρι (τελευταίο μοντελο φυσικά) και το τσιγάρο στο άλλο.
¨Ολοι το παίζουν άνετοι λες και είναι μπρούκληδες.
Δευτέρα μεσημέρι και ενώ περιμένεις να τρώνει όλοι σπίτια τους,ο Σολωμωνίδης στην Καλαμαριά γεμάτος!Γύρω μου νέοι 20-35 να τρώνε,λες και έχουνε να φάνε από προχτές,τσιγάρο,κινητά,γιαλί φυσικά μουράτο.
Άσε το άλλο,όλοι πια μοιάζουν ίδιοι,ιδιο ντύσιμο,ίδιο μαλλί.Δεν τους ξεχωρίζεις.
Ο Ελληνας δεν είναι φτωχός.Στην χειρότερη περίπτωση να είναι μικροαστός.Ολοι σχεδόν έχουν από μία στέγη και ένα αυτοκίνητο.
Ο δανεισμός έχει αυξηθεί αλλά καμία σχέση σε σχέση με το εξωτερικό.Ακόμη είμαστε πολύ πίσω σ'αυτόν τον τομέα.Οι περισσότεροι συμφοιτητές μου ήδη έχουν χρέη 7.5-10 εκατομμύρια δραχμές.Οταν πληρώνω κάτι με μετρητά με στραβοκοιτάνε στα μαγαζιά.Για πρώτη φορά τα περασμένα Χριστούγεννα το ποσό πληρωμών με πλαστικό χρήμα πέρασε μπροστά από αυτό με μετρητά στην Αγγλία.
Στην Ελλάδα από την άλλη βλέπεις 20χρονα με πιστωτικές.Που πας ρε καραμήτρο?Τουλάχιστον το Αγγλάκι ξέρει πως μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο θα πέρνει 10 εκατομμύριο το χρόνο.Εσύ πώς θα την ξεπληρώσεις την κωλοπιστωτική?
Είναι και αυτή η γαμημένη η τηλεόραση με τα κωλοπρότυπά της.Να ντυνόμαστε όλοι έτσι να έχουμε το τάδε αυτοκίνητο να μένουμε στην τάδε περιοχή.Και αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά είμαστε υπάνθρωποι.
Είναι λοιπόν στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα να το παίζει μπρούκλης και επιδειξιομανής.Να μπει στο μάτι του διπλανού του.Δες εγώ έχω αυτό που εσύ δεν έχεις.Σαν να πέρνει αξία από τα αντικείμενα.Δυστυχώς έχουμε πάρει λάθος δρόμο.
Πάντως ο Ελληνας δεν είναι φτωχός.Αληθινούς επαίτες δεν βλέπω στη Θεσσαλονίκη,μόνο κομπογιανίτες.Για βγείτε λίγο στο εξωτερικό να δείτε τι φτώχια υπάρχει.Μιλάω για Ευρώπη όχι Αφρική,Ασία κτλ. -
Με συγχωρείτε που δεν το ανέφερα στο ποστ μου, και κινδυνεύω να κάνω off-topic απόσπαση, αλλά πρέπει να το πω:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
Έχουμε μια από τις πιο ωραίες χώρες του κόσμου. Τα τοπία είναι φανταστικά και υπάρχει αυτό το εκπληκτικό στοιχείο που ονομάζεται 'μέτρο'. Μπορούμε να φθάσουμε να παράγουμε περισσότερο προϊόν από πολλές χώρες που φαντάζουν στα μάτια μας υπερδυνάμεις. Μόνο μέσω του τουρισμού, μπορούμε να ξεφύγουμε από την οικονομική τελμάτωση και μάλιστα να διατηρήσουμε υψηλό το ενδιαφέρον του υπόλοιπου κόσμου για τα διάφορα ζητήματα που υπάρχουν στα διπλωματικά γραφεία. Αντί όμως να κάνουμε την Ήπειρο, τη Χαλικιδική ή και ολόκληρη την Πελοπόννησο ένα τοπίο πολύ καλύτερο της Κυανής Ακτής, εμείς προτιμάμε να κοροϊδεύουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι εσείς, στα 'χωριά σας', έχετε κάτι που αξίζει τον κόπο και θα μπορούσε να τραβήξει τουρισμό με πολύ λίγη συγκριτικά, δουλειά. Αλλά, όσο τις τύχες του τόπου διαχειρίζονται ανίκανοι, αυτά τα τοπία παραμένουν ανεκμετάλλευτα και οι ίδιοι οι κάτοικοι, θέλουν να απομακρυνθούν, ή να τα κάνουν σαν τις συγκλονιστικά καλαίσθητες πόλεις μας. Συγγνώμη, αλλά τα έχω πάρει πολύ άσχημα αυτή τη στιγμή. Κάποιοι φίλοι μου έκλεισαν για το GP Istanbul...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Με συγχωρείτε που δεν το ανέφερα στο ποστ μου, και κινδυνεύω να κάνω off-topic απόσπαση, αλλά πρέπει να το πω:Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
Έχουμε μια από τις πιο ωραίες χώρες του κόσμου. Τα τοπία είναι φανταστικά και υπάρχει αυτό το εκπληκτικό στοιχείο που ονομάζεται 'μέτρο'. Μπορούμε να φθάσουμε να παράγουμε περισσότερο προϊόν από πολλές χώρες που φαντάζουν στα μάτια μας υπερδυνάμεις. Μόνο μέσω του τουρισμού, μπορούμε να ξεφύγουμε από την οικονομική τελμάτωση και μάλιστα να διατηρήσουμε υψηλό το ενδιαφέρον του υπόλοιπου κόσμου για τα διάφορα ζητήματα που υπάρχουν στα διπλωματικά γραφεία. Αντί όμως να κάνουμε την Ήπειρο, τη Χαλικιδική ή και ολόκληρη την Πελοπόννησο ένα τοπίο πολύ καλύτερο της Κυανής Ακτής, εμείς προτιμάμε να κοροϊδεύουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι εσείς, στα 'χωριά σας', έχετε κάτι που αξίζει τον κόπο και θα μπορούσε να τραβήξει τουρισμό με πολύ λίγη συγκριτικά, δουλειά. Αλλά, όσο τις τύχες του τόπου διαχειρίζονται ανίκανοι, αυτά τα τοπία παραμένουν ανεκμετάλλευτα και οι ίδιοι οι κάτοικοι, θέλουν να απομακρυνθούν, ή να τα κάνουν σαν τις συγκλονιστικά καλαίσθητες πόλεις μας. Συγγνώμη, αλλά τα έχω πάρει πολύ άσχημα αυτή τη στιγμή. Κάποιοι φίλοι μου έκλεισαν για το GP Istanbul...
Mπορουν να γινουν παρα πολλα......
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...Καλα να παθουμε....
Η Τουρκια εχει περισσοτερο τουρισμο απο εμας,γιατι εμεις ειμαστε εξυπνοι και χρεωνουμε 15€ τις ομπρελες κ αλλα 20€ εναν καφε κ 2 νερα στις παραλιες μας...
Οσο εχουμε τετοια νοοτροπια δεν θα παμε μπροστα...
-
delete
-
[quote='CLIO-V6']
Mπορουν να γινουν παρα πολλα......
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...Καλα να παθουμε....
Η Τουρκια εχει περισσοτερο τουρισμο απο εμας,γιατι εμεις ειμαστε εξυπνοι και χρεωνουμε 15
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
...Περαστε μια βολτα απο την λαϊκη της γειτονιας σας οταν τα μαζευουν κ φευγουν και θα εκπλαγειτε απο το ποσοι ανθρωποι ψαχνουν να βρουν κατι στα πεταμενα «αγαθα»....Συγνώμη για το άσχετο, αλλά γνωστός που πεθαίνοντας άφησε περιουσία αξίας άνω των 15 δις δρχ, ψώνιζε στη λαϊκή μόνο κατά την ώρα του μαζέματος. Και όταν, μερικούς μήνες πριν πεθάνει, έμαθε ότι ο καταλύτης της mercedes που αποφάσισε, τελικά, να αγοράσει, ήθελε αλλαγή στα 150.000 χλμ περίπου με κόστος 450.000 δρχ, κόντεψε να σκάσει (έκανε περίπου 5-6.000 χλμ το χρόνο). Κάποιοι λένε ότι πέθανε από τη στεναχώρια του.
-
Αυτο ξαναπεστο..... (Edit: Πηγαινε για τον Ικαρο )
Στο χερι μας ειναι να αλλαξουμε την νοοτροπια που μας διακατεχει...
Αν ολοι προσπαθησουμε θα γινουν καλυτερα πολλα πραγματα,αλλα δεν θελουμε.
Φιλε Ηλια,αυτο ειναι ακραια περιπτωση....
Με 15 δις επρεπε να κανει αλλα πραγματα και οχι να στεναχωριεται για τον καταλυτη η την λαϊκη.... -
ένας αλλος λόγος που τα πραγματα δεν ειναι τοσο άσχημα σε μας, ειναι γιατι δεν πληρώνουμε αρκετούς φορους (αφου πολλά εισοδήματα δεν δηλώνοντε) οπότε υπάρχουν περισσοτερα λεφτά για ξόδεμα.
επισης, δεν εχουμε παροχές όπως νοσομοκεία, δημ. υπηρεσίες, δρόμους και πάρκινγκ στο επιπεδο των πιο αναπτυγμένων χωρών άρα ξοδέυουμε λιγοτερο γιαυτά (βλέπε χαμηλή φορολογια εισοδήματος) και έχουμε περισσοτερα χρηματα για φραπέδες, κινητά κλπ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Περαστε μια βολτα απο την λαϊκη της γειτονιας σας οταν τα μαζευουν κ φευγουν και θα εκπλαγειτε απο το ποσοι ανθρωποι ψαχνουν να βρουν κατι στα πεταμενα «αγαθα»....
Συγνώμη για το άσχετο, αλλά γνωστός που πεθαίνοντας άφησε περιουσία αξίας άνω των 15 δις δρχ, ψώνιζε στη λαϊκή μόνο κατά την ώρα του μαζέματος. Και όταν, μερικούς μήνες πριν πεθάνει, έμαθε ότι ο καταλύτης της mercedes που αποφάσισε, τελικά, να αγοράσει, ήθελε αλλαγή στα 150.000 χλμ περίπου με κόστος 450.000 δρχ, κόντεψε να σκάσει (έκανε περίπου 5-6.000 χλμ το χρόνο). Κάποιοι λένε ότι πέθανε από τη στεναχώρια του.
και γαμω τους τσιγγουνηδες ο μπαρμπας.τι δουλεια εκανε?γιατι 15 δις δεν γινονται απο τσιγγουνια.
Τελικα υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα?