-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
και ακόμα πιο έξυπνοι αυτοί που παίρνουν τις ομπρέλες με 15ΕΕγώ τουλάχιστον κάνω εμπάργκο σε αυτό...Αν έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις για μπάνιο ΤΖΑΜΠΑ, όταν έρχεται ο άλλος να ζητήσει ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ για τέτοιου είδους υπηρεσία, δεν τα δίνεις με τίποτα...καλύτερα να τα κουβαλάς όλα μαζί σου...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
και ακόμα πιο έξυπνοι αυτοί που παίρνουν τις ομπρέλες με 15Ε
Εγώ τουλάχιστον κάνω εμπάργκο σε αυτό...Αν έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις για μπάνιο ΤΖΑΜΠΑ, όταν έρχεται ο άλλος να ζητήσει ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ για τέτοιου είδους υπηρεσία, δεν τα δίνεις με τίποτα...καλύτερα να τα κουβαλάς όλα μαζί σου...
Ετσι αρχισα να κανω κ εγω
Πηρα 2 καρεκλακια σπαστα που γινονται και ξαπλωστρες κ μια ομπρελα κ ειμαστε κομπλε με την κοπελα μου
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εγώ τουλάχιστον κάνω εμπάργκο σε αυτό...Αν έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις για μπάνιο ΤΖΑΜΠΑ, όταν έρχεται ο άλλος να ζητήσει ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ για τέτοιου είδους υπηρεσία, δεν τα δίνεις με τίποτα...καλύτερα να τα κουβαλάς όλα μαζί σου...
Ακριβώς. Μετοχές φούσκες δεν υπάρχουν, αλλά πολύ εύκολα δημιουργούνται
Αν όμως πάμε στην παραλία για φραπέ, μπύρα, τάβλι, μάτι και θέλουμε την ξαπλώστρα και είμαστε διατεθειμένοι να τα πληρώσουμε, σίγουρα δεν φταίει αυτός που τα χρεώνει 15Ε. Άλλωστε στη Μύκονο η άμμος κοστίζει 15, στην Κρήτη 7Ε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ακριβώς. Μετοχές φούσκες δεν υπάρχουν, αλλά πολύ εύκολα δημιουργούνται
Αν όμως πάμε στην παραλία για φραπέ, μπύρα, τάβλι, μάτι και θέλουμε την ξαπλώστρα και είμαστε διατεθειμένοι να τα πληρώσουμε, σίγουρα δεν φταίει αυτός που τα χρεώνει 15Ε. Άλλωστε στη Μύκονο η άμμος κοστίζει 15, στην Κρήτη 7Ε
Aλλο να βλεπεις τον Κρητικαρο με την μαχαιρα στην παραλια και αλλο την ξανθια με το κορδονακι-στρινγκακι
No offence φιλοι Κρητικοι(Εχω ριζες στα Χανια αλλωστε )
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Aλλο να βλεπεις τον Κρητικαρο με την μαχαιρα στην παραλια και αλλο την ξανθια με το κορδονακι-στρινγκακι
Εξαρτάται σε ποια παραλία πας! άσε που-στη Μύκονο μπορεί να δεις string από πίσω, αλλά από μπροστά...
-
Προσωπικά προτιμώ να αποφεύγω γενικότερα τις 'εμπορικές' παραλίες που πληρώνεις είσοδο για να κάνεις το μπάνιο σου. Όχι μόνο διότι τόσες και τόσες πανέμορφες ακτές έχουμε στη χώρα μας (οπότε νοιώθω κορόιδο να πληρώσω κάποιον άλλο για ν'απολαύσω ένα μπάνιο στη θάλασσα) αλλά και γιατί δε νοιώθω ότι μου παρέχουν κάτι που το έχω ανάγκη και μόνο εκεί μπορώ να το βρω. Νερά, φραπέδες, ομπρέλες? Τα φέρνω μαζί μου. Μουσική? Καλύτερα χωρίς αυτή, με τα 'νταπαντούπα' που βάζουν οι 'επαγγελματίες'. Αφήστε που συχνά είναι ο ένας επάνω στον άλλο και δεν έχεις μέρος ν'απλώσεις την ψάθα σου.
Τώρα, σχετικά με τα δάνεια για διακοπές... Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να χαλαρώσει και να κάνει τις διακοπές του ξένοιαστος με ένα δάνειο να κρέμεται επάνω από το κεφάλι του.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εξαρτάται σε ποια παραλία πας! άσε που-στη Μύκονο μπορεί να δεις string από πίσω, αλλά από μπροστά...
@@
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η εικόνα που μου έφερες στο μυαλό θα με στοιχειώνει για πάντα!....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Η εικόνα που μου έφερες στο μυαλό θα με στοιχειώνει για πάντα!....
Χαχαχαχα.....
Δεν εχω δει ακομα(δεν εχω παει Μυκονο δηλαδη) αλλα πρεπει να ειναι τρομακτικο θεαμα..
-
Σίγουρα υπάρχουν οι πολύ φτωχοί αλλά γενικά δεν νομίζω ότι 'πεινάμε'..Ή τουλάχιστον δεν το δείχνουμε..
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει αρκετή φτώχεια στην Ελλάδα...Το όριο της φτώχειας καθορίζεται από το κόστος διαβίωσης και τις βασικές ανάγκες, που πρέπει να ικανοποιήσει ένας άνθρωπος, προκειμένου να διασφαλίσει ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Από την στιγμή που λέμε ότι 2.000.000 Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και από την στιγμή που αυτό το όριο καθορίζεται αρκετά κάτω από τα 1000 ευρώ που προαναφέρθηκαν, τα πράγματα είναι σοβαρα...Απ' την άλλη υπάρχει πολύ νεοπλουτισμός. Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που βλέπουμε στους δρόμους, είτε αγοράζονται και μετά λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου, πάνε πίσω, είτε τα παίρνουν με μίσθωση...
Γενικά ο νεοπλουτισμός είναι σημάδι κοινωνικής και ηθικής παρακμής.**Άντε, να μην μιλήσω για την αμαρτωλή, καταραμένη, ανήθικη, κατ' επίφαση 'σοσιαλιστική' ή 'εκσυγχρονιστική', αλλά έμμεσα και ως ένα βαθμό φασιστική 20ετία... **
Αυτά τα λέω μετά λόγου γνώσεως......θα μιλήσω εγώ.
Η 'σοσιαλδημοκρατία' στην Ελλάδα έκανε ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη με μια δεκαετία καθυστέρηση. (όπως συνήθως συμβαίνει σε εμάς εδώ...)
Εκανε αυτό που λέμε , τη 'βρώμικη δουλειά'. Μια 'βρώμικη δουλειά' που η ευρωπαϊκη αλλά κυρίως η ελληνική δεξιά δεν μπορούσε να την κάνει επειδή έχει τη ... ρετσινιά.Ο Γκονζάλες έφτασε την ανεργία στη Ισπανία στο 20% πριν από κάτι χρόνια.
Οι Γάλλοι 'σοσιαλιστές' βουλιαξαν μέσα στα σκάνδαλα και στην απαξία (τουλάχιστο ένας από αυτούς- ο Μπερεγκοβουά- είχε την τσίπα να κολήσει ένα όπλο στο κεφάλι του και να αυτοκτονήσει)
Ο Μπλερ αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής της Θάτσερ και του Μέητζορ.
Ο Εκόνομιστ τις παραμονές των τελευταίων εκλογών πρότεινε όλοι οι Αγγλοι να ψηφίσουν το Εργατικό κόμμα, επειδή είναι οι συνεπέστεροι...συντηρητικοί!Ακριβώς το ίδιο έγινε κι εδώ.
Μια ανάλγητη φάρα ανθρώπων με σημαία τον 'εκσυχρονισμό' ( ένα έτσι κι αλλιως πάγιο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας), οδήγησε τον πολύ κόσμο στην εξαθλίωση και τους λίγους σε μια απίστευτη ευμάρεια. Με την τερατώδη στηριξη των ΜΜΕ (πρώτη φορά στην Ελλάδα πολιτική ηγεσία είχε τέτοια, όχι μόνο ανοχή, αλλά και χυδαία στηριξη) κυριολεκτικά 'όργωσαν' τον τόπο.
Πρώτη φορά στον τόπο έχει γίνει τέτοια ανακατανομή εισοδήματος εις βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων.
Με μια 'δεξιά' στριμωγμένη στη γωνία να μη μπορεί να αρθώσει λόγο (και τι άλλωστε να πει;; μια χαρά εφάρμοζαν την πολιτική της οι...'εκσυχρονισταράδες'. Μερικές φορές ακόμα πιο ανάλγητα ) και μια 'αριστερά' να τρώει απανωτές σφαλιάρες,, έπαιζαν μόνοι τους!Το 2004 ολοκλήρωσαν με συνέπεια το έργο τους, αφού η Eurostat ανακοίνωνε ότι :
- Το 65% των ελληνικών νοικοκυριών είναι και θα εξακολουθήσουν για πολλά χρόνια, χρεωμένοι.
-Το 92% των ελληνικών νοικοκυριών δεν μπορούν πλέον να αποταμιεύσουν.
- Το 22% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (φανταστείτε πόσοι ζουν στο όριο ή λίγο άνω από αυτό...)
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ
Φίλε μου 'giatros' το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι ότι θα υπάρχει για πολλά ακόμα χρόνια φτώχεια και όλο και περισσότερος κόσμος θα 'σπρώχνεται' στο περιθώριο,με ότι αυτό συνεπάγεται ... (δυστυχία, αύξηση εγκληματικότητας, φασισμός, ρατσισμός, εθνικισμοί, θρησκοληψία κοκ)
-
Όπα όπα παιδία μην τρελαίνεστε. Πρώτος εγώ λέω για τα χάλια μας αλλά να φτάνουμε να λέμε ότι «έμμισθοι πράκτορες» κατάφεραν να ψηφισθούν από το λαό και έφεραν σε πέρας με συνέπεια σχέδιο ώστε να φτωχύνουν την χώρα είναι τελείως άλλο πράγμα.
Καταντάει υβριστικό για όλους μας άσχετος αν τους ψηφίσαμε ή όχι.
Μας υποτιμάτε πολύ και δεν νομίζω ότι μας αρμόζει. -
**Μανώλη λυπάμαι πολύ, δεν είχα καμια τέτοια πρόθεση. **
Δε νομίζω να έχω προβεί σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και βέβαια δε μίλησα για πράκτορες.
Ούτε απαξιώνω 3.000.000 ανθρώπους που τους ψήφισαν.
Ο 'χώρος' αυτός και βαθιές ρίζες έχει στον τόπο και εκφράζει αρκετούς ανθρώπους άδολους και αγνούς.Απλώς λυπάμαι για την κατάντια τους.
-
Το πράκτορες το έβαλα σε εισαγωγικά και φυσικά δεν το είπες εσύ.
Πως αλλιώς θα χαρακτήριζες κάποιους που εκτέλεσαν με συνέπεια ένα σχέδιο αποδιοργάνωσης και εξαθλίωσης μιας χώρας; Και από πού οργανώθηκε αυτό το σχέδιο;
Για ανικανότητα, έλλειψη οράματος, οργανωτικής ικανότητας και μεθόδων δράσης μπορώ να πω πολλά αλλά για εντεταλμένες αποστολές νομίζω ότι είναι υπερβολή. -
Για να πω και εγώ την γνώμη μου. Η Ελλάδα έχει αρκετά θετικά όπως καλό κλίμα, και λιγότερο άγχος. Η ζωή στην Ελλάδα όσω και σκληρή να είναι, είνα πιο «πραγματική» απο ότι σε άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Απο γνωστούς μου που γύρισαν στην Ελλάδα μόνιμα δεν ξέρω κανένα που να μην πήγε καλά επαγγελματικά η έστω οικογενιακά. Μετρημένα πραγματα βέβαια...ένα μικρομεσαίο αμάξι, ένα εξωχικό...άντε και μία φουσκωτή για το καλλοκαίρι. Τουλάχιστον στην Ελλάδα ότι έχουμε ξέρουμε να το χαιρόμαστε. Έχουμε περάσει πολέμους, πείνες και άλλες καταστροφές.
Το θέμα είναι οτι η παγκόσμια οικονομία είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο και οι πιο αναπτυγμένες χώρες βρίσκονται σε πολύ ασχημη θέση διότι αφού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη δεν μπορούν να «σταθούν». Μετά τις φούσκες στα χρηματιστήρια....αρχίσανε να αγοράζουνε σπίτια με αποτέλεσμα η τιμές να πάνε στα ύψη. Αλλά αυτή η φούσκα θα είναι πολύ χειροτέρη δίοτι αμα δεν έχεις να πλήρώσεις το δάνειο του σπιτιού η τους φόρους του...το χάνεις. Στην Ελλάδα τουλάχιστον όλοι έχουνε μια σκεπή πάνω απο το κεφάλι τους όσο «φτωχοί» και να είναι. Η Ελλάδα έχει φτωχούς....αλλά φτωχούς με αξιοπρέπεια.
Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος αρχίζει να παίζει πόλυ σημαντικό ρόλο είναι το...κλίμα. Διότι άμα δεί κανείς τις κλιματολογικές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια....με -50 βαθμούς στην Γερμανία...πλημύρες κτλ. Ίσος αρκετοί Ευρωπαίοι να αρχίσουν να μετακομίζουν μόνιμα στα Νότια(Ελλάδα) με όλες τις αλλαγές που θα υπάρξουν όπως πχ νέες δουλειές.
Κατά τα αλλά πιστεύω ότι στην Ελλαδα είμαστε πολύ ασφαλείς....
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Στην Ελλάδα τουλάχιστον όλοι έχουνε μια σκεπή πάνω απο το κεφάλι τους όσο «φτωχοί» και να είναι. Η Ελλάδα έχει φτωχούς....αλλά φτωχούς με αξιοπρέπεια.Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος αρχίζει να παίζει πόλυ σημαντικό ρόλο είναι το...κλίμα. Διότι άμα δεί κανείς τις κλιματολογικές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια....με -50 βαθμούς στην Γερμανία...πλημύρες κτλ. Ίσος αρκετοί Ευρωπαίοι να αρχίσουν να μετακομίζουν μόνιμα στα Νότια(Ελλάδα) με όλες τις αλλαγές που θα υπάρξουν όπως πχ νέες δουλειές.
H σκεπή τελειώνει 'σύντομα',τουλαχιστον για τους κατοικους Αττικής.Οι γόνεις δεν θα έχουν πια να τσοντάρουν για σπιτι στα παιδια, και η εφορία γίνεται και ολο και πιο σκληρη στα ακινητα.
Οσο για το κλιμα,αν ισχυουν οι προβλεψεις για ανοδο της θερμοκρασιας και των υδατων,μονο ιδανικο μερος δεν θα είμαστε.
Οσο για τις νεες δουλειες που αναφερεις,εδω πλεον περασαμε στα ανεκδοτα.Εκτος αν εννοείς το οτι σε λιγο θα ανθίσει η εξαγωγή πορνείας, όπως το είδαμε και σε άλλες χώρες..
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Η 'σοσιαλδημοκρατία' στην Ελλάδα έκανε ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη με μια δεκαετία καθυστέρηση. (όπως συνήθως συμβαίνει σε εμάς εδώ...)
Εκανε αυτό που λέμε , τη 'βρώμικη δουλειά'. Μια 'βρώμικη δουλειά' που η ευρωπαϊκη αλλά κυρίως η ελληνική δεξιά δεν μπορούσε να την κάνει επειδή έχει τη ... ρετσινιά.Η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα έκανε και άλλα, πολύ χειρότερα πράγματα, που κανένα σοσιαλιστικό κόμμα στην Ευρώπη δεν έκανε...
Για παράδειγμα ανήγαγε το λάδωμα σε εθνικό σπορ. Εφάρμοσε τον πιο χυδαίο, ισοπεδωτικό και εμετικό λαϊκισμό, κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδας, έκανε την διαπλοκή ζοφερή έντονη και πιεστική πραγματικότητα και την σαρωτική αναξιοκρατία ή καφροκρατία θηλιά στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας. Πότισε την ελληνική κοινωνία με αρρωστημένες, νοσηρές νοοτροπίες, τις οποίες φυσικά βιώνουμε και σήμερα...
Και όλα αυτά (και εδώ βρίσκεται ο καταιγιστικός λαϊκισμός) στο όνομα του λαού και της σοσιαλιστικής παλιγενεσίας.
Στο όνομα του λαού εξάλλου θάφτηκε ο πολιτισμός μας (ανάχθηκε σε greek leventis και greek souvlaki, κάτι βέβαια που είχε αρχίσει από πιο πριν) και η κάθε έκφραση πατριωτισμού έγινε μίασμα και η όποια φωνή της λογικής στιλητεύτηκε και απομακρύνθηκε.Αλλά για όλα αυτά υπάρχει ένας λόγος πιστεύω. Δεν γίνανε τυχαία. Ήταν πολύ μεγάλη η λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον των προηγούμενων δεξιών κυβερνήσεων, για τους γνωστους λόγους.
Έτσι μπόρεσε να ανθίσει το 'μπουμπούκι' (πάνω στον θυμό και την καταπίεση του λαού) και να πατήσει στα όνειρα που κάνανε πολλοί άνθρωποι για μια όντως καλύτερη Ελλάδα. -
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Για να πω και εγώ την γνώμη μου. Η Ελλάδα έχει αρκετά θετικά όπως καλό κλίμα, και λιγότερο άγχος. Η ζωή στην Ελλάδα όσω και σκληρή να είναι, είνα πιο «πραγματική» απο ότι σε άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Απο γνωστούς μου που γύρισαν στην Ελλάδα μόνιμα δεν ξέρω κανένα που να μην πήγε καλά επαγγελματικά η έστω οικογενιακά. Μετρημένα πραγματα βέβαια...ένα μικρομεσαίο αμάξι, ένα εξωχικό...άντε και μία φουσκωτή για το καλλοκαίρι. Τουλάχιστον στην Ελλάδα ότι έχουμε ξέρουμε να το χαιρόμαστε. Έχουμε περάσει πολέμους, πείνες και άλλες καταστροφές.Το θέμα είναι οτι η παγκόσμια οικονομία είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο και οι πιο αναπτυγμένες χώρες βρίσκονται σε πολύ ασχημη θέση διότι αφού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη δεν μπορούν να «σταθούν». Μετά τις φούσκες στα χρηματιστήρια....αρχίσανε να αγοράζουνε σπίτια με αποτέλεσμα η τιμές να πάνε στα ύψη. Αλλά αυτή η φούσκα θα είναι πολύ χειροτέρη δίοτι αμα δεν έχεις να πλήρώσεις το δάνειο του σπιτιού η τους φόρους του...το χάνεις. Στην Ελλάδα τουλάχιστον όλοι έχουνε μια σκεπή πάνω απο το κεφάλι τους όσο «φτωχοί» και να είναι. Η Ελλάδα έχει φτωχούς....αλλά φτωχούς με αξιοπρέπεια.
Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος αρχίζει να παίζει πόλυ σημαντικό ρόλο είναι το...κλίμα. Διότι άμα δεί κανείς τις κλιματολογικές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια....με -50 βαθμούς στην Γερμανία...πλημύρες κτλ. Ίσος αρκετοί Ευρωπαίοι να αρχίσουν να μετακομίζουν μόνιμα στα Νότια(Ελλάδα) με όλες τις αλλαγές που θα υπάρξουν όπως πχ νέες δουλειές.
Aκριβώς αυτής της γνώμης είμαι και 'γώ
-
Για μένα, τα χειρότερα επιτεύγματα της τελευταίας 25ετίας είναι 1. η ισοπέδωση της παιδείας, 2. ότι συνήθισαν τους Έλληνες να μην εργάζονται και 3. ότι οι Νόμοι έγιναν σαν λάστιχα: ισχύουν αλλιώς για τον ένα κι αλλιώς για τον άλλο Έλληνα.
Ένα παράδειγμα για το 2. : Τελειώνουν δυο Έλληνες τις σπουδές τους. Ο ένας αρχίζει αμέσως να εργάζεται, από σχετικά με τις σπουδές του επαγγέλματα μέχρι άσχετα. Ο άλλος βγάζει κάρτα ανεργίας και ζει αραχτός, με το χαρτζιλίκι του πατέρα. Πέντε χρόνια μετά, γίνεται διαγωνισμός για πρόσληψη στο δημόσιο. Ποιός έχει τα περισσότερα μόρια; Μα ο μακροχρόνια άνεργος, φυσικά. Σωστό;;;;;;;;;;;;;;;;Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Φιλε Ηλια,αυτο ειναι ακραια περιπτωση....Σαν ακραία την ανέφερα.
και γαμω τους τσιγγουνηδες ο μπαρμπας.τι δουλεια εκανε?γιατι 15 δις δεν γινονται απο τσιγγουνια.
Ολόκληρη ιστορία, αλλά αν δουλεύεις 50 χρόνια δένοντας το παντελόνι σου με σχοινί για να μην πάρεις ζώνη, μάλλον τα μαζεύεις.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εμείς τι παράγουμε, ρε παιδιά; (εκτός από φελλούς, έτσι; )Συγγνώμη, αλλά η μόνη χώρα που καλλιεργεί φελλόδεντρα -τουλάχιστον στην Ευρώπη- είναι η Πορτογαλία.
Τελικα υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα?