-
Σύμφωνα με τις στατιστικές που κυκλοφορούν, οι δυνατότητες των Ελλήνων στο αυτοκίνητο δεν υπερβαίνουν την αγορά ενός μικρού όγκου και κυβισμού. Αντε ένα χιλιαράκι. Ομως σαν λαός, εμείς οι Ελληνες μπορούμε και διαψέυδουμε όλες τις στατιστικές. Και θα μπορούσα να πώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων είμαστε αν μη τι άλλο, ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ.
Πράγματα απλά.
- Μέσος μισθός 1,000 ευρώ
- Διαμέρισμα μέσης αξίας 200,000 ευρώ
- Πρώτο μας αυτοκίνητο μέσης αξίας 15,000 ευρώ
- Ταχύπλοο μέσης αξίας 20,000 ευρώ
- Αυθαίρετο εξοχικό κτίσμα μέσης αξίας 100,000 ευρώ
- Εξοδα διασκέδασης κατά μέσο όρο 250 ευρώ το μήνα
- διάφορες άλλες υποχρεώσεις (ΔΕΚΟ + ασφαλίσεις + κλπ) 1,000 ευρώ το μήνα
Απο τα παραπάνω, και μόνο το αυτοκίνητο του καθενός μας σαν περιουσιακό στοιχείο αποτελεί ένα σεβαστό ποσό κάποιοων εκατομυρίων.
Δεν αναφέρομαι στην ακίνητη περιουσία γιατί άντε κάποιο κομμάτι της να προέρχεται απο κληρονομιές.
Συμπεράσματα.
-
Παρά το γεγονός της φτώχειας μας, εν τούτοις το τετραγωνικό μέτρο σε διασμέρισμα στο Μπραχάμι (για παράδειγμα) μοσχοπουλιέται στα 2,500 ευρώ.
-
Παρά το γεγονός της φτώχειας μας, τα Cayenne, Land Cruiser, Audi, Mercedes, και κάθε λογής SUV κλπ. που κυκλοφορούν είναι απείρως περισσότερα απο τα Lada και άλλα τριτοκοσμικά μοντέλα που κυκλοφορούν (μιας και πολύ ένθερμα πάρα πολλοί υποστηρίζουν ότι είμαστε τριτοκοσμική χώρα), έχουν πλέον εξαφανιστεί απο τους δρόμους.
-
Παρά το γεγονός της φτώχειας μας, οι μαρίνες ΝΟΚ, ΝΑΟΑΚ, ΝΟΓ, Βάρκιζης κλπ. δεν έχουν χώρο ελιμένισμού ούτε για παιδικό φουσκωτό.
-
Παρά το γεγονός της φτώχειας μας, τα κάθε λογής ορθάδικα είναι πάντα υπερ-πλήρει.
Θέλετε και άλλα μήπως?
-
Πολλοί είναι άσχετοι σίγουρα και το καλύτερο θα ήταν να βρει τρόπους το κράτος να τους αποσύρει από τους δρόμους έως να εκπαιδευτούν και να ξανά κυκλοφορήσουν όσοι έχουν τα προσόντα να το κάνουν. Το κρυφτούλι πίσω από τους θάμνους και τα εισπρακτικά μέτρα δεν βοηθούν σε τίποτα.
Φυσικά η προηγούμενη δημοσίευση με την υπερβολή της δεν αναπολούσε άλλες εποχές αλλά προσπαθούσα να καταδείξω τη λάθος κατ’ εμένα οπτική γωνία που βλέπεις τα πράγματα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πολλοί είναι άσχετοι σίγουρα και το καλύτερο θα ήταν να βρει τρόπους το κράτος να τους αποσύρει από τους δρόμους έως να εκπαιδευτούν και να ξανά κυκλοφορήσουν όσοι έχουν τα προσόντα να το κάνουν. Το κρυφτούλι πίσω από τους θάμνους και τα εισπρακτικά μέτρα δεν βοηθούν σε τίποτα.Φυσικά η προηγούμενη δημοσίευση με την υπερβολή της δεν αναπολούσε άλλες εποχές αλλά προσπαθούσα να καταδείξω τη λάθος κατ’ εμένα οπτική γωνία που βλέπεις τα πράγματα.
κατσε λιγο αμα καθησουν να τους βλεπεις θα πας κανονικα οπως οριζει ο νομος,οταν ομως δεν νιωθεις την παρουσια τους οδηγας οπως θελεις και συνηθως τις περρισοτερες φορες παρανομεις.
οσο για τους ασχετους οδηγους οπως λεει και η εε σε λιγα χρονια θα επανεξεταζονται οι οδηγοι,μακαρι να γινει κατι και να πανε στα σπιτια τους οι ασχετοι -
Όταν βλέπεις πινακίδες σε δρόμους «ταχείας κυκλοφορίας» ακόμα και 10 χιλιομέτρων την ώρα ανώτατο όριο, πώς να σεβαστείς τα όρια ταχύτητας και πότε επιτέλους θα φτάσεις εκεί που πας; Φαύλος κύκλος ίσως να πεις και δεν θα διαφωνήσω. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αστυνόμευση δεν λύνει το πρόβλημα ιδίως με τις μεθόδους που ακολουθούνται από την Ελληνική Αστυνομία.
-
Όταν βλέπεις πινακίδες σε δρόμους «ταχείας κυκλοφορίας» ακόμα και 10 χιλιομέτρων την ώρα ανώτατο όριο, πώς να σεβαστείς τα όρια ταχύτητας και πότε επιτέλους θα φτάσεις εκεί που πας; Φαύλος κύκλος ίσως να πεις και δεν θα διαφωνήσω. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αστυνόμευση δεν λύνει το πρόβλημα ιδίως με τις μεθόδους που ακολουθούνται από την Ελληνική Αστυνομία.τοτε παιρνεις ενα σιδηροπριονο και κοβεις την πινακιδα
-
Εδώ στην Κρήτη έχουμε βρει ποιο άμεσους και γρήγορους τρόπους.
-
Εδώ στην Κρήτη έχουμε βρει ποιο άμεσους και γρήγορους τρόπους.καραμπίνα και μπάμ;;;;
-
Παραδόξως όμως την πινακίδα με τα 10 χιλιόμετρα όριο που είναι λίγο έξω από το Ηράκλειο στο δρόμο προς Μοίρες σε αρκετά μεγάλη ευθεία δεν την έχει πειράξει κανένας. Μάλλον για τουριστική ατραξιόν την έχουμε αφήσει!!!!!
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Παρά το γεγονός της φτώχειας μας, τα Cayenne, Land Cruiser, Audi, Mercedes, SUV κλπ. που κυκλοφορούν είναι απείρως περισσότερα απο τα Lada που έχουν πλέον εξαφανιστεί απο τους δρόμουςΙσώς γι αυτό μου κλεγότανε ο αδερφός μου σήμερα που είχα πάρει Τηλ. Ελλάδα και μου έλεγε οτι ντρεπότανε να οδηγεί το HYUIDAI Accent του 96’ που έχουμε.
-
Συμφωνώ και εγώ ότι το μέτρο της εισπρακτικής αστυνόμευσης είναι ότι χείρότερο μπορούσε να εφαρμοστεί. Είναι βασικό ότι πρώτα παρέχεις παιδεία/εκπαίδευση και δρόμους κατάλληλους για ασφαλή οδήγηση (καθώς και ένα σωρό άλλα - δεν είμαι συγκοινωνιολόγος ) και μετά βγαίνεις παγανιά πίσω από θάμνους ή μέσα σε συμβατικά αυτοκίνητα για να μαζέψεις έσοδα να κλείσουν οι τρύπες του προυπολογισμού. Πέρυσι νομίζω είχε βγει στη δημοσιότητα ένα έγγραφο της γενίκης αστυνομικής διεύθυνσης που όριζε(!) πόσες κλήσεις πρέπει να κόψουν τα κατα τόπους υποκαταστήματα.. εε με συγχωρείται, οι υποδιεύθυνσεις της τροχαίας, με βάση το πόσα έσοδα χρειάζονταν
Υ.Γ Γνωστός μου ήρθε οδικός από Γερμανία για πρώτη φορά και μου είπε ότι μάλλον χάθηκε όταν μπήκε από τα σύνορα στην Ελλάδα γιατί ο δρόμος που πηρε ήταν ένας επαρχιακός δρόμος και όχι εθνική οδός. Φυσικά και εννοούσε την Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Αθηνών
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Υ.Γ Γνωστός μου ήρθε οδικός από Γερμανία για πρώτη φορά και μου είπε ότι μάλλον χάθηκε όταν μπήκε από τα σύνορα στην Ελλάδα γιατί ο δρόμος που πηρε ήταν ένας επαρχιακός δρόμος και όχι εθνική οδός. Φυσικά και εννοούσε την Ε.Ο Θεσσαλονίκης - ΑθηνώνΔηλαδη αν επερνε την Ιωαννινων- Κορινθου τι θα ελεγε??????????
-
Μια και μιλάμε για κάποιον που χάθηκε έχετε προσπαθήσει να βρείτε κάποιο σπίτι η διεύθυνση γενικότερα μέσω οδού και αριθμού; Μην το τολμήσετε δεν θα αποδώσει. Μόνο ρωτώντας πας ακόμα στην πόλη. Οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν ταμπέλες με την ονομασία τους και στα σπίτια ούτε για δήγμα ταμπελάκη με τον αριθμό τουλάχιστον στις συνοικίες. Δεν ξέρω αν είναι παντού το ίδιο χάλι αλλά στο Ηράκλειο έχει παραγίνει το κακό. Το οξύμωρο είναι ότι όπου υπάρχουν έχουν από κάτω επεξήγηση του ονόματος!!!!
-
Μια και μιλάμε για κάποιον που χάθηκε έχετε προσπαθήσει να βρείτε κάποιο σπίτι η διεύθυνση γενικότερα μέσω οδού και αριθμού; Μην το τολμήσετε δεν θα αποδώσει. Μόνο ρωτώντας πας ακόμα στην πόλη. Οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν ταμπέλες με την ονομασία τους και στα σπίτια ούτε για δήγμα ταμπελάκη με τον αριθμό τουλάχιστον στις συνοικίες. Δεν ξέρω αν είναι παντού το ίδιο χάλι αλλά στο Ηράκλειο έχει παραγίνει το κακό. Το οξύμωρο είναι ότι όπου υπάρχουν έχουν από κάτω επεξήγηση του ονόματος!!!!Να μην μιλήσουμε για την συνήθεια των 80s και 90s να αλλάζουμε ονόματα πολλών δρόμων σε 'Ελευθερίας', 'Εθνικής Αντίστασης', 'Δημοκρατίας' και άλλα βαρύγδουπα...
-
Ξεφύγαμε γενικώς αλλά θυμήθηκα κάτι που συζήταγα χτες. Δεν είναι δυνατόν να φορολογείς σαν κράτος τα φτηνά τσιγάρα (δεν καπνίζω btw) για να κερδίζουν οι 2-3 μεγάλες καπνοβιομηχανίες. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για τεραστιο έλειμα και άδεια ταμεία και να φορολογείς σκληρά τον κόσμο (άμεσα ή έμεσα) και ταυτόχρονα να ψηφίζεις νόμο που κάνεις αφορολόγητα τα έσοδα μιας από τις πιο πλούσιες 'εταιρίες' της χώρας (βλέπε εκκλησία). Κλασικά το βάρος πέφτει στους πολλούς και (όλο και πιο) φτωχούς
Εως πότε...?
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Ξεφύγαμε γενικώς αλλά θυμήθηκα κάτι που συζήταγα χτες. Δεν είναι δυνατόν να φορολογείς σαν κράτος τα φτηνά τσιγάρα (δεν καπνίζω btw) για να κερδίζουν οι 2-3 μεγάλες καπνοβιομηχανίες. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για τεραστιο έλειμα και άδεια ταμεία και να φορολογείς σκληρά τον κόσμο (άμεσα ή έμεσα) και ταυτόχρονα να ψηφίζεις νόμο που κάνεις αφορολόγητα τα έσοδα μιας από τις πιο πλούσιες 'εταιρίες' της χώρας (βλέπε εκκλησία). Κλασικά το βάρος πέφτει στους πολλούς και (όλο και πιο) φτωχούςΕως πότε...?
Από πότε τό 'κράτος' είναι γιά τούς 'φτωχούς';
Εγώ νόμιζα ότι εξυπηρετούσε πάντα τά 'συμφέροντα'. -
Και εγώ το ίδιο, αλλά ίσως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη. Ειδικά αυτοί που έχουν συμφέρον από τα συμφέροντα
Το μόνο ενδιαφέρον του συστήματος είναι να συντηρεί τον εαυτό του
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
- Μέσος μισθός 1,000 ευρώ
- Διαμέρισμα μέσης αξίας 200,000 ευρώ
- Πρώτο μας αυτοκίνητο μέσης αξίας 15,000 ευρώ
- Ταχύπλοο μέσης αξίας 20,000 ευρώ
- Αυθαίρετο εξοχικό κτίσμα μέσης αξίας 100,000 ευρώ
- Εξοδα διασκέδασης κατά μέσο όρο 250 ευρώ το μήνα
- διάφορες άλλες υποχρεώσεις (ΔΕΚΟ + ασφαλίσεις + κλπ) 1,000 ευρώ το μήνα
Για ποιούς μιλάς;
-
Πάντως οφείλω να παραδεχτώ οτι τα θέματα που θίγετε σ'αυτό το φορουμ είναι καταπληκτικά.Ειδικά τα κοινωνικά τα απολαμβανω, αφου ακούγεται ποικιλία απόψεων και αντιλαμβάνεται κανείς πολλά.Ειδικά το συγκεκριμένο μου άρεσε πάρα πολύ και το απόλαυσα κι αυτο.Χαίρομαι μάλιστα που οι απόψεις μας γενικά συγκλίνουν και βλέπω οτι έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε και να παραδεχόμαστε τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα (μη νομίζετε, δεν είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν).Τουλάχιστο εδω μέσα φαίνεται οτι εχει αρχίσει να γίνεται κατι και οτι υπάρχουν πολλοί ανθρωποι ψαγμένοι και ξύπνιοι.
Αυτο που κάνει εντύπωση βέβαια είναι οτι το γκάλοπ εξακολουθεί να δείχνει οτι οι περισσότεροι πιστεύουν οτι η Ελλάδα είναι φτωχή....... Και μάλιστα με διαφορά.....
Βέβαια ισως απλα (συμπαιρένοντας κι απο αυτά που ειπώθηκαν μεχρι τώρα) να δείχνει φτωχή και αυτό επειδή οι πολίτες της, εμείς, επιδιώκουμε εμμέσως να είμαστε φτωχοί.Αρα, οντως είναι λογικό το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.Τι να πω....
Υ.Γ Το ερώτημα πιστεύω εχει διατυπωθεί λάθος απο την αρχή του γιατι είναι πολύ ασαφές και γενικό αναγκαζοντας εμένα τουλάχιστο να απάντήσω και ναι και οχι....Ποια χώρα αλλωστε δεν εχει φτώχεια? Αν ρωτούσε παράδειγμα 'Τελικά η φτώχεια μαστίζει μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού ?' ή κατι τέτοιο τελοσπάντων, τα πράγματα θα ηταν διαφορετικά.
Ασχετα απο αυτό, η συζήτηση στη συνέχεια μια χαρά πάει..... -
Έγώ θα το έθετα στη βάση 'Γινόμαστε πιο φτώχοί ή πιο πλούσιοι'? Αλλιώς ο καθένας κρίνει με υποκειμενικά κριτήρια.
Άλωστε είναι γνωστό το ερώτημα/παγίδα: 'Τι προτιμάς? Να παίρνεις εσύ 5.000
-
[quote='dazed']Έγώ θα το έθετα στη βάση 'Γινόμαστε πιο φτώχοί ή πιο πλούσιοι'? Αλλιώς ο καθένας κρίνει με υποκειμενικά κριτήρια.
Άλωστε είναι γνωστό το ερώτημα/παγίδα: 'Τι προτιμάς? Να παίρνεις εσύ 5.000
Τελικα υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα?