-
Αχχ εδώ στο πάρκινγκ έχουμε πήξει μ'εσας!
Μονίμως έρχονται, πιάνουν τις καλύτερες θέσεις, βγάζουν και τις πινακίδες και άντε γεια... -
Μπορείς να το κρατήσεις, αλλά σε ιδιωτικό χώρο (όχι σε κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης). Αν το παρατήσεις στο πεζοδρόμιο κάποια στιγμή θα το πάρει ο δήμος.
-
τις πινακίδες μπορείς να τις παραδόσεις σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, είναι απλούστατη διαδικασία, απο εκεί και πέρα το κάνεις ότι θες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορείς να το κρατήσεις, αλλά σε ιδιωτικό χώρο (όχι σε κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης). Αν το παρατήσεις στο πεζοδρόμιο κάποια στιγμή θα το πάρει ο δήμος.Όχι, ο δήμος δεν θα το πάρει, αλλά θα εκνευρίσεις όλους τους άλλους...
Μένω μπροστά σε πάρκινγκ και τα ξέρω δυστυχώς αυτά... Πριν το πάρει ο δήμος, κολλάει μια προειδοποίηση.
Μετά, 1ον ελέγχει στα κιτάπια του τι γίνεται με το αυτοκίνητο, και 2ον κοιτάς εσύ την προειδοποίηση και πας και τους εξηγείς.ΥΓ Μπορείς επίσης καλού κακού να βάλεις μέσα από το τζάμι χάρτινες πινακίδες.
-
Αυτοκίνητο χωρίς τέλη κυκλοφορίας κακώς δεν απομακρύνεται από κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης. Τέλη κυκλοφορίας δεν μπορείς να πληρώσεις χωρίς πινακίδες, άρα το τι εξηγεί ο καθένας δεν έχει σημασία. Δεν επιτρέπεται να βρίσκεται αυτοκίνητο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες-τέλη πέραν των (νομίζω) 20 ημερών.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν επιτρέπεται να βρίσκεται αυτοκίνητο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες-τέλη πέραν των (νομίζω) 20 ημερών.Μακάρι να ήταν έτσι
Πριν από λίγες εβδομάδες μάζεψαν ένα εγκαταλλειμένο, που το έβλεπα από την 2α λυκείου (και είμαι 2ο έτος φοιτητής...)Επίσης, έχουμε 3 όχι εγκαταλλειμένα, αλλά χωρίς πινακίδες (η περίπτωση του φίλου συνφορουμά) εδώ και μήνες, χωρίς να γίνει τίποτα.
-
Πάρτε ένα τηλέφωνο στο Δήμο ή στην τροχαία. Αν περιμένετε να παρατήσει στα καλά καθούμενα υπάλληλος το γραφείο του και ν'αλωνίζει τους δρόμους, χάσατε.
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Δεν επιτρέπεται να βρίσκεται αυτοκίνητο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες-τέλη πέραν των (νομίζω) 20 ημερών.
Μακάρι να ήταν έτσι
Πριν από λίγες εβδομάδες μάζεψαν ένα εγκαταλλειμένο, που το έβλεπα από την 2α λυκείου (και είμαι 2ο έτος φοιτητής...)Επίσης, έχουμε 3 όχι εγκαταλλειμένα, αλλά χωρίς πινακίδες (η περίπτωση του φίλου συνφορουμά) εδώ και μήνες, χωρίς να γίνει τίποτα.
off topic:
πες μας τι ειναι μπας και ερθουμε να μαζεψουμε ανταλλακτικα....μερικα χρονια εβλεπα μια mustang παρατημενη στο κεφαλαρι (μιλαμε για χροοοοονια στο ιδιο σημειο) και οταν αποφασισαμε να την 'απαλλοτριωσουμε', την μαζεψανε.. -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Μονίμως έρχονται, πιάνουν τις καλύτερες θέσεις, βγάζουν και τις πινακίδες και άντε γεια...Φίλε μου μιλάμε για ένα αμάξι το οποίο έχει συναισθηματική αξία για μένα κατα πρώτον και κατα δεύτερον δεν θα μείνει μέσα στην πόλη αλλά σε οικόπεδο σε χωριό καμιά 25αρια χιλιόμετρα έξω απο την θεσσαλόνικη, οπότε αυτό που λες δεν θα ιφύσταται στην δική μου περίπτωση. Ξέρω το ζόρι με το πάρκινγκ και ποτέ δεν θα έκανα αυτό που δεν θέλω να μου κάνουν και οι άλλοι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτοκίνητο χωρίς τέλη κυκλοφορίας κακώς δεν απομακρύνεται από κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης. Τέλη κυκλοφορίας δεν μπορείς να πληρώσεις χωρίς πινακίδες, άρα το τι εξηγεί ο καθένας δεν έχει σημασία. Δεν επιτρέπεται να βρίσκεται αυτοκίνητο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες-τέλη πέραν των (νομίζω) 20 ημερών.Συμφωνώ και επαυξάνω....
-
Δεν το χαρίζεις σε κάποιον φτωχό ,να κάνει την δουλειά του ?
Είσαι σίγουρος ότι αν το βλέπεις κάθε μέρα να φθίνει ,παροπλισμένο,ότι θα σου αρέσει αυτό ?
άλλοστε ,και τα αυτοκίνητα 'έχουν ψυχή'
Λέω εγώ τώρα..................... -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Μονίμως έρχονται, πιάνουν τις καλύτερες θέσεις, βγάζουν και τις πινακίδες και άντε γεια...Φίλε μου μιλάμε για ένα αμάξι το οποίο έχει συναισθηματική αξία για μένα κατα πρώτον και κατα δεύτερον δεν θα μείνει μέσα στην πόλη αλλά σε οικόπεδο σε χωριό καμιά 25αρια χιλιόμετρα έξω απο την θεσσαλόνικη, οπότε αυτό που λες δεν θα ιφύσταται στην δική μου περίπτωση. Ξέρω το ζόρι με το πάρκινγκ και ποτέ δεν θα έκανα αυτό που δεν θέλω να μου κάνουν και οι άλλοι.
Ναι ρε πλάκα έκανα
Για τον φίλο των απαλλοτριώσεων , το ένα παρατημένο είναι σχετικά καλή περίπτωση Saab cabrio, αλλά είναι Θεσσαλονίκη
-
Ο χρήστης limnis έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι αν το βλέπεις κάθε μέρα να φθίνει ,παροπλισμένο,ότι θα σου αρέσει αυτό ?
Λέω εγώ τώρα.....................Δεν έχω σκοπό να το αφήσω ακριβως στη μοίρα του. θα είναι κάτω απο κουκούλα και επίσης πιθανότατα μια φορά το μήνα θα το βγάζω καμια βολτίτσα στην πλατεία του χωριού(παράνομα εννοείται).Οσο για το άλλο που λές,αν το δω κανέναν φτωχό να το σκίζει τότε μάλλον θα πάθω συγκοπή.
-
Όπου φτωχός κ' ...μοίρα του
Α , ρε κεφάλαιο..... Τι θέλω............1.000.000 € θέλω....... -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Λέω εγώ τώρα.....................Δεν έχω σκοπό να το αφήσω ακριβως στη μοίρα του. θα είναι κάτω απο κουκούλα και επίσης πιθανότατα μια φορά το μήνα θα το βγάζω καμια βολτίτσα στην πλατεία του χωριού(παράνομα εννοείται).Οσο για το άλλο που λές,αν το δω κανέναν φτωχό να το σκίζει τότε μάλλον θα πάθω συγκοπή.
Αν έχεις καταθέσει πινακίδες όσο θυμάμαι μπορείς να παίρνεις χαρτί και ΜΙΑ φορά το μήνα να το κινείς ΝΟΜΙΜΑ για λόγους συντήρησης!! Τώρα αν και πόσο κοστίζει δεν ξέρω, αλλά αξίζει! Σκέχου να σου πεταχτεί κάποιος (παιδί ίσως) και να τραβιέσαι παράνομος και ανασφάλιστος!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν έχεις καταθέσει πινακίδες όσο θυμάμαι μπορείς να παίρνεις χαρτί και ΜΙΑ φορά το μήνα να το κινείς ΝΟΜΙΜΑ για λόγους συντήρησης!! Τώρα αν και πόσο κοστίζει δεν ξέρω, αλλά αξίζει! Σκέχου να σου πεταχτεί κάποιος (παιδί ίσως) και να τραβιέσαι παράνομος και ανασφάλιστος!
Θα το ψάξω αυτό που λές φίλε μου με ενδιαφέρει αρκετά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Εψαξα αρκετά στο φόρουμ και σε διάφορα σκόρπια θέματα αναφερόταν διάφορες απόψεις για το τί γίνεται με την περίπτωση παράδοσης πινακίδων. Κάποια υπεύθυνη απάντηση δεν βρήκα ή ηταν παλιότερα θέματα οπως το συγκεκριμμένο και δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια πράγματα και σήμερα. Αν και παλιό, είναι μάλλον το πιο κατάλληλο θέμα, οπότε....
Η κατάσταση εχει ως εξης...Ο πατέρας μου έχει ενα αυτοκίνητο του ΄79 το οποίο με τα βίας κινείται...(για να μην πω στέκεται). Επειδή ακούγονται διάφορα για απόσυρση το 2010, λέω αντί να το πετάξουμε για παλιοσίδερα να το κρατήσουμε για τότε και εχω τις εξης απορίες...
1ον.. Μπορώ να παραδώδω τις πινακίδες στην εφορία για 2 χρόνια πχ (ωστε να μην πληρώνω τέλη κυκλοφορίας), ή μετά απο 1 χρόνο αυτές πάνε στο μηχανολογικό και.... ακυρώνονται-καταστρέφονται ;;
2ον.. Σε μια ερώτηση που έκανε ο πατέρας μου χθες στη ΔΟΥ που υπάγεται, του απάντησε ο αρμόδιος υπάλληλος με μεγάλη προθυμία ( ) και τον παρότρυνε (έντονα να σημειώσω... ) να το δώσει σε μια εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία θα του δώσει ενα έγγραφο που θα πιστοποιεί την απόσυρση και τα σχετικά, ωστε να το χρησιμοποιήσει οταν και αν έρθει η ωρα...Το άγχος μου εμένα ομως είναι, μήπως επειδή το κάνει απόσυρση μόνος του, χωρίς την επίσημη εξαγγελία απο το κράτος κι ενδεχομένως 2 χρόνια πριν απο αυτή, θεωρηθεί οτι το αυτοκίνητο ηταν άχρηστο ετσι κι αλλιως κι αφου θα πήγαινε για πέταμα, δεν δικαιούται ΟΛΑ τα προνόμια που θα δίνει το Υπουργείο ως κίνητρα για να αποσύρουν οσοι χρησιμοποιούν (ή 'χρησιμοποιούν') τη δεδομένη στιγμή χρέπια..... Ευσταθεί ο προβληματισμός μου..;; ΄Η να το δώσω άφοβα ΤΩΡΑ για ανακύκλωση αφου είναι το ίδιο πράγμα....;;
Σημείωση....Το αυτοκίνητο μέχρι την ωρα της απόσυρσης θα φυλάσσεται σε ιδιόκτητο πάρκινγκ και όχι στο δρόμο...
-
Η ΔΟΥ στην οποία ανήκει ο καθένας είναι υποχρεωμένη να παραλάβει τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου για προσωρινή ακινησία.Το αυτοκίνητο ΔΕΝ διαγράφεται και μπορείς να τις πάρεις όποτε θέλεις,πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
Μετά την πάροδο 1.5-2 ετών οι πινακίδες καταστρέφονται,και καταβάλεις ένα παράβολο (πέρυσι ήταν 40 ευρώ)για να πάρεις καινούργιες.
Υπογράφεις και μια υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο.
Προσωρινές πινακίδες τύπου 'Μ',είναι εύκολο να πάρεις για να το κάνεις κάποιες βόλτες και με αστείο κόστος.Τρείς ημέρες για αυτοκίνητο 1600cc επτά ευρώ.Το πρόβλημα είναι ότι δεν σε ασφαλίζουν με αυτές τις πινακίδες.
Ας ληφθεί υπ'όψιν ότι όλα τα παραπάνω έχουν γίνει από εμένα και δεν είναι κάτι που διάβασα-άκουσα-μου είπε κάποιος φίλος. -
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..!!
-
γνωρίζει κάποιος μέχρι πότε είναι η προθεσμία για κατάθεση πινακίδων στην ΔΟΥ για προσωρινή ακινησία?
Παραδοση πινακίδων