-
Ο χρήστης 78003 έγραψε:
Χαιρετω την παρεα θελω να παραδωσω οριστικα της πινακιδες κυκλωφοριας στο παλιο μου αυτοκινητο, διαβαζωντας στο http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=344&id=&tid=344#3 λεει για υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχω εγκαταλειψη το αμαξι, καπου διαβασα οτι πληρωνω στα κεντρα ανακυκλωσης αν εχει βγει καποιο εξαρτημα απο το αμαξι και εγω κρατησα των μηχανισμο των παραθυρων για να το βαλω σε αλλο αμαξι. Τι μπορω να κανω στην δικη μου περιπτωση θα πρεπει υποχρεωτικα να το παω σε κεντρα ανακυκλωσης;Για να το κρατησεις χωρις πινακιδες θα πρεπει να δηλωσεις οτι θα το εχεις σε χωρο ιδιοκτησιας σου και οχι στο δρομο.Οσο για το κεντρο ανακυκλωσης σιγα μπας και ελενξουν αν δουλευουν τα παραθυρα.!
-
Ανάλογα τι θες.
Αν θες να το κρατήσεις, τότε πρέπει να κάνεις προσωρινή κατάθεση. Και να υπογράψεις την υπεύθυνη δήλωση ότι το αμάξι δε θα βρίσκεται παρατημένο σε δημόσιο χώρο/δρόμο.
Αν θες κάποια ανταλλακτικά, τότε τα βγάζεις και το πας σε κάποιο ανακυκλωτήριο. Αν δεν είναι μεγάλα που να φαίνονται (πχ καπό) τότε το δέχονται και σου δίνουν το χαρτί που χρειάζεσαι χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Αν λείπουν πράγματα μεγάλα που δεν κρύβονται (κινητήρας, πόρτες, καπό κτλ) τότε θα πληρώσεις αρκετά Ευρώ για τις ελλείψεις ώστε να πάρεις το χαρτί.
Ψάξε εδώ:
http://www.edoe.gr/welcome.aspx?NewPage=2300Τα ανέφερε αναλυτικά.
Δυστυχώς δεν σου δίνουν το δικαίωμα να κρατήσεις το αυτοκίνητο σου, αν θες να κάνεις οριστική διαγραφή. Οπότε η προσωρινή κατάθεση είναι μονόδρομος. Φυσικά αυτό μου φαίνεται παράνομο, καθώς το αυτοκίνητο είναι ιδιωτική περιουσία (σε αντίθεση με τις πινακίδες του) και έχω κάθε δικαίωμα αν θέλω να το κρατήσω και να το κάνω κοτέτσι, καναπέ κτλ.
Αν το αμάξι πληρεί τις ηλικιακές προδιαγραφές πιθανών να μπορεί να πάρεις ένα χαρτί από λέσχη κλασικού αυτοκινήτου, που να αναφέρει ότι το αμάξι θα γίνει 'αντίκα' και να σου επιτρέψουν να κάνεις οριστική διαγραφή χωρίς να το ανακυκλώσεις.
-
Παιδια SOS
εχω ενα σαραβαλακι 1200 cc(οικογενειακο) παρατημενο
για κανα 2 χρονια-δεν το μετακινω πια.
Τα 2 τελευταια χρονια δεν εχω πληρωσει σημα απο μαλακια μου
Τωρα θελω να παραδωσω τις πινακιδες και να το παω για ανακυκλωση.
Που πρεπει να παω τις πινακιδες και ποσο θα πληρωσω ρε παιδες? -
Ρε παιδια η ανηψια μου κληρονομησε ενα αμαξι και του χρονου παει 18 και βγαζει διπλωμα. Οποτε το 2011 το αμαξι δεν θα κυκλοφορει , θα πρεπει για να γλιτωσω το σημα του 2011 να κανω προσωρηνη παραδοση πινακιδων ? Που το κανω αυτο και τι δικαιολογητικα θελω? Το αμαξι πειραζει που θα το εχω στο δρομο για 1 χρονο χωρις πινακιδες?
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Το αμαξι πειραζει που θα το εχω στο δρομο για 1 χρονο χωρις πινακιδες?απαγορευεται να το αφησεις στο δρομο, μονο σε δικο σου γκαραζ
-
Ο χρήστης camp έγραψε:
Παιδια SOS
εχω ενα σαραβαλακι 1200 cc(οικογενειακο) παρατημενο
για κανα 2 χρονια-δεν το μετακινω πια.
Τα 2 τελευταια χρονια δεν εχω πληρωσει σημα απο μαλακια μου
Τωρα θελω να παραδωσω τις πινακιδες και να το παω για ανακυκλωση.
Που πρεπει να παω τις πινακιδες και ποσο θα πληρωσω ρε παιδες?Για να το αποσύρεις πρέπει να πληρώσεις το σήμα του 2010 και να το αποσύρεις άμεσα αν και δεν ξέρω αν θα προλάβεις , μέχρι την Παρασκευή δέχονται. Αλλιώς θα πληρώσεις και το σήμα του 2011 και μετα για να γίνει οριστική διαγραφή πρέπει να καλέσεις εταιρεία ανακύκλωσης τυπου Νεονακη για να στο μαζέψει και να σου δώσει χαρτιά. Κάνε μια έρευνα γιατί άλλες στο μαζεύουν τζάμπα και άλλες ζητάνε κάνα 50άρικο μεταφορικά.
Όσο για τα 2 προηγούμενα έτη , θα τα πληρώσεις θες δε θες και χ2.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το αμαξι πειραζει που θα το εχω στο δρομο για 1 χρονο χωρις πινακιδες?
απαγορευεται να το αφησεις στο δρομο, μονο σε δικο σου γκαραζ
Όλα αυτά στην θεωρία , στην πράξη οι πιο πολλοί το αφήνουν στον δρόμο. Απλά φρόντιζε να το μετακινεις που και που για να μην σου κολήσουν κάνα σήμα εγκαταλελειμένου.....
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Ρε παιδια η ανηψια μου κληρονομησε ενα αμαξι και του χρονου παει 18 και βγαζει διπλωμα. Οποτε το 2011 το αμαξι δεν θα κυκλοφορει , θα πρεπει για να γλιτωσω το σημα του 2011 να κανω προσωρηνη παραδοση πινακιδων ? Που το κανω αυτο και τι δικαιολογητικα θελω? Το αμαξι πειραζει που θα το εχω στο δρομο για 1 χρονο χωρις πινακιδες?Κανονικά απαγορεύεται να αφήσεις στο δρόμο το αμάξι χωρίς πινακίδες. Όμως επειδή πολλοί δήμοι είναι συνήθως χαβαλετζήδες και δεν τα μαζεύουν (βλέπε Πειραιάς), μπορεί και να τη γλυτώσεις. Μόνο αν σε καταγγείλει κάποιος θα στο πάρουν (βλέπε Πειραιάς και πάλι). Πάντως σκέψου και τους υπόλοιπους οδηγούς, γιατί ακόμα και αν δεν στο πάρουν, δεν θα βρίσκουν να παρκάρουν και είναι αμαρτία.
-
pav ayrio για καταθεση στη δου. το αμαξι παει για φουντο. δε προλαβα την 20/12. θα τα γλιτωσω τα τελη>? καποιος μου ειπε οτι αν παρω διαβιβαστικο για ανακυκλωση θα παρω τις πινακιδες χωρις να πληρωσω. δηλαδη? με απλα λογια αποσυρω αυριο τις πινακιδες κ παω το αμαξι για ανακυκλωση στις 4/1 θα πληρωσω τελη?
-
ώπα ρε παιδιά γιατί μέχρι τις 20/12 ήταν η προθεσμία για παράδοση?
όχι για διαγραφή αλλά για ακινησία. -
Σημερα παρεδωσα τις πινακιδες απο την 33 αλλα και απο το φορτηγακι της εταιριας.
Ειχα τις πινακιδες και την αδεια κυκλοφοριας,ειναι στο ονομα της μητερας μου,και πηγα στην ΔΟΥ που ειχαν ειδικο γραφειο για την παραδοση πινακιδων.Εκει ειχαν ετοιμα τα χαρτια που χρειαζονται ,δηλωση ακινησιας και υπευθυνη δηλωση οτι θα σταθμευσει το οχημα σε ιδιοκτητο χωρο.Συμπληρωσα τα στοιχεια της μητερας μου στα χαρτια ,υπεγραψε αυτη και τα κατεθεσα στον υπαλληλο.Ελενξε αν ειναι πληρωμενα τα τελη στο κομπιουτερ και παρελαβε πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας .Μου εδωσε πισω το ενα χαρτι απο την δηλωση ακινησιας και τελος.
Για το επαγγελματικο φορτηγακι πηγα στην διευθυνση συγκοινωνιών κλπ .Ειχα μαζι μου αδεια κυκλοφοριας,πινακιδες και το βιβλιαρακι μεταβολων (καπως ετσι) του αυτοκινητου.Επειδη ειναι σε ΟΕ ειχα μαζι μου και το καταστατικο της εταιριας που ελεγε οτι ειμαι διαχειριστής .Πρωτοκολληση της αιτησης ,αναζητηση του φακελου του αμαξιου για ελενχο ,παραδοση πινακιδων και αδειας κυκλοφοριας και μου εδωσαν ενα χαρτι παραδοσης πινακιδων για την ΔΟΥ.Το παρεδωσα και αυτο και τελος.
Αυριο πρωι θα παω παλι για να παρω την νεα αδεια,χασαμε την παλια, για την τζουλια για να καταθεσω και για εκεινη τις πινακιδες. -
Κατι που ξεχασα:ελενχουν αν εχει πληρωμενα τελη το αμαξι,αλλα ακομα και αν δεν ειναι πληρωμενα δεχονται την παραδοση και γραφουν πανω στη δηλωση ακινησιας ποσα ετη χρωστας.
-
σε εμάς λέει 'δεν ήταν περασμένα οτι έχουμε πληρώσει' παρόλο που είχε και το σήμα (δεν το είχα κολλήσει)
θέλανα να ξαναπληρώσουμε του 2010!
γυρίσαμε πίσω να βρούμε το διπλότυπο πληρωμής.
ξεφτίλες -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
σε εμάς λέει 'δεν ήταν περασμένα οτι έχουμε πληρώσει' παρόλο που είχε και το σήμα (δεν το είχα κολλήσει)
ξεφτίλεςΠάντα στις ΔΟΥ πάμε με το διπλότυπο πληρωμής στο χέρι.
Μου είχε τύχει ανάλογο πρόβλημα στον ΕΤΑΚ και δεν ήταν περασμένη η πληρωμή του στον υπολογιστή. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
ξεφτίλεςΠάντα στις ΔΟΥ πάμε με το διπλότυπο πληρωμής στο χέρι.
Μου είχε τύχει ανάλογο πρόβλημα στον ΕΤΑΚ και δεν ήταν περασμένη η πληρωμή του στον υπολογιστή.Στην δικια μου περιπτωση ηταν περασμενα.
-
μου αρέσει πάντως που πριν 2-3 μέρες πανηγύριζαν για ουσιαστικά μειωμένο αριθμό καταθέσεων πινακίδων.
σπάστα και ξαναρίχτα λέω τώρα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυριο πρωι θα παω παλι για να παρω την νεα αδεια,χασαμε την παλια, για την τζουλια για να καταθεσω και για εκεινη τις πινακιδες.
Βγηκε η καινουργια αδεια απο το συγκοινωνιών και μετα καταθεσα τις πινακιδες στην ΔΟΥ.Παει και αυτο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυριο πρωι θα παω παλι για να παρω την νεα αδεια,χασαμε την παλια, για την τζουλια για να καταθεσω και για εκεινη τις πινακιδες.
Βγηκε η καινουργια αδεια απο το συγκοινωνιών και μετα καταθεσα τις πινακιδες στην ΔΟΥ.Παει και αυτο.
Εχεις giulia?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχεις giulia?
Ναι,αλλα ειναι πολυ χαλια πλεον ,ας όψεται η μερικων μερικων
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχεις giulia?
Ναι,αλλα ειναι πολυ χαλια πλεον ,ας όψεται η μερικων μερικων
Δε πιστευω να τη πεταξεις..?
Παραδοση πινακίδων