-
Η τηλεοραση ειπε σημερα οτι εχουν κατατεθει πανω απο 35000 πινακιδες ηδη!!
-
Να ρωτησω καποιον που εχει καταθεση πινακιδες τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου?
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Να ρωτησω καποιον που εχει καταθεση πινακιδες τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου?Κατάθεση γίνεται στην ΔΟΥ στην οποία υπάγεται ο ιδιοκτήτης που γράφει η άδεια του οχήματος.
Χρειάζεσαι αδεια, πινακίδες, ταυτότητα και καλού κακού και τα τελευταία τέλη αν και συνήθως τα βρίσκουν απο το σύστημα. Αν δέν είναι όλα τα τέλη πληρωμένα πρέπει πρώτα να πληρωθούν (μαζί με τις προσαυξήσεις) και μετά κατατείθονται οι πινακίδες. ΚΤΕΟ ή κάρτα καυσαερίων ΔΕΝ χρειάζεται.
Αν δέν πάει ο ίδιος που γράφει στην άδεια θέλει εξουσιοδότηση. Αν η άδεια είναι σε παραπάνω απο ενα ονόματα θέλει ή να είναι όλοι παρόντες ή να υπάρχουν εξουσιοδοτήσεις απο όλους. Τώρα αν η άδεια είναι σε πολλά άτομα τα οποία υπάγονται σε διαφορετικές ΔΟΥ δέν ξέρω τί γίνεται.
Αν είναι σε όνομα εταιρείας τότε θέλει επιπλέον το καταστατικό (προτότυπο + φωτοτυπία που κρατάνε) αν είναι ΟΕ-ΕΕ ή το ΦΕΚ για ΑΕ-ΕΠΕ.
Αν είναι φορτηγό, ταξί, λεωφορείο κτλ. οι πινακίδες κατατίθονται στην αρμόδια διεύθυνση μεταφορών που γράφει στην άδεια. Εδώ η λίστα με τις διεθύνσεις μεταφορών και ποιούς δήμους εξηπηρετούν http://www.yme.gr/index.php?tid=290
Στην εφορία θα σου δώσουν τα εξής έντυπα να συμπληρώσεις: μία υπεύθυνη δήλωση που θα γράψεις οτι το αυτοκίνητο μάρκας τάδε και αριθμού ταδε θα φυλάσσεται σε κλειστό ιδιοκτητο χώρο στην οδό τάδε, και επίσης το έντυπο δήλωσης ακινησίας εις διπλούν, το ένα το κρατάνε αυτοί, το άλλο σου το σφραγίζουν και το κρατάς εσύ και είναι το αποδεικτικό οτι κατέθεσες πινακίδες οπότε δέν το χάνεις. Τα έντυπα μπορείς να τα κατεβάσεις απο τα link να τα εκτυπώσεις και να τα έχεις ήδη συμπληρωμένα όταν πάς ωστε να μήν καθυστερείς.
Ελπίζω να βοήθησα
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η τηλεοραση ειπε σημερα οτι εχουν κατατεθει πανω απο 35000 πινακιδες ηδη!!ΑΝ όντως είναι αληθινοί οι αριθμοί, τότε η Μπιρμπίλη και οι υπόλοιποι πρέπει να τρίβουν τα χεράκια τους και να τους δώσουμε συγχαρητήρια: πέτυχαν το ίδιο πράγμα, χωρίς να πληρώνει το κράτος (από την τσέπη μας φυσικά...) 1000 ή 2000 € ή και περισσότερα για την απόσυρση!
Κάντε λίγο κράτει μόνον όσοι αποσύρετε όμως, γιατί αν αυξηθούν κι άλλο οι αριθμοί, προβλέπω κι άλλες αυξήσεις στα τέλη για...περιβαλλοντικούς λόγους!
-
Σκέφτομαι ένα εφιαλτικό σενάριο.
Τον προσεχή Απρίλη να θεσπιστεί ξανά η απόσυρση, και χιλιάδες ιδιοκτήτες να σπεύσουν να αποσύρουν τα παλιά τους ΙΧ, ανάμεσά τους βέβαια και κάποιοι που έχουν καταθέσει τις πινακίδες για το 2010.
Αν το υπουργείο ζητήσει τα οχήματα που είναι προς απόσυρση να είναι σε κανονική κυκλοφορία, άρα να έχουν πληρωμένα τέλη 2010, αυτοί που έχουν καταθέσει τις πινακίδες θα τρέχουν Απρίλη να αγοράζουν τέλη με τιμή διπλάσια από την τρέχουσα.
Όλο το πριμ απόσυρσης σε μερικές περιπτώσεις θα πάει ξανά στα τέλη, από τη μία τσέπη στην άλλη δηλαδή. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Να ρωτησω καποιον που εχει καταθεση πινακιδες τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου?
Κατάθεση γίνεται στην ΔΟΥ στην οποία υπάγεται ο ιδιοκτήτης που γράφει η άδεια του οχήματος.
Χρειάζεσαι αδεια, πινακίδες, ταυτότητα και καλού κακού και τα τελευταία τέλη αν και συνήθως τα βρίσκουν απο το σύστημα. Αν δέν είναι όλα τα τέλη πληρωμένα πρέπει πρώτα να πληρωθούν (μαζί με τις προσαυξήσεις) και μετά κατατείθονται οι πινακίδες. ΚΤΕΟ ή κάρτα καυσαερίων ΔΕΝ χρειάζεται.
Αν δέν πάει ο ίδιος που γράφει στην άδεια θέλει εξουσιοδότηση. Αν η άδεια είναι σε παραπάνω απο ενα ονόματα θέλει ή να είναι όλοι παρόντες ή να υπάρχουν εξουσιοδοτήσεις απο όλους. Τώρα αν η άδεια είναι σε πολλά άτομα τα οποία υπάγονται σε διαφορετικές ΔΟΥ δέν ξέρω τί γίνεται.
Αν είναι σε όνομα εταιρείας τότε θέλει επιπλέον το καταστατικό (προτότυπο + φωτοτυπία που κρατάνε) αν είναι ΟΕ-ΕΕ ή το ΦΕΚ για ΑΕ-ΕΠΕ.
Αν είναι φορτηγό, ταξί, λεωφορείο κτλ. οι πινακίδες κατατίθονται στην αρμόδια διεύθυνση μεταφορών που γράφει στην άδεια. Εδώ η λίστα με τις διεθύνσεις μεταφορών και ποιούς δήμους εξηπηρετούν http://www.yme.gr/index.php?tid=290
Στην εφορία θα σου δώσουν τα εξής έντυπα να συμπληρώσεις: μία υπεύθυνη δήλωση που θα γράψεις οτι το αυτοκίνητο μάρκας τάδε και αριθμού ταδε θα φυλάσσεται σε κλειστό ιδιοκτητο χώρο στην οδό τάδε, και επίσης το έντυπο δήλωσης ακινησίας εις διπλούν, το ένα το κρατάνε αυτοί, το άλλο σου το σφραγίζουν και το κρατάς εσύ και είναι το αποδεικτικό οτι κατέθεσες πινακίδες οπότε δέν το χάνεις. Τα έντυπα μπορείς να τα κατεβάσεις απο τα link να τα εκτυπώσεις και να τα έχεις ήδη συμπληρωμένα όταν πάς ωστε να μήν καθυστερείς.
Ελπίζω να βοήθησα
Σε ευχαριστω
Απλα κατι ακουσα πως ηθελε και Ε9 γιαυτο ρωτησα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σκέφτομαι ένα εφιαλτικό σενάριο.
Τον προσεχή Απρίλη να θεσπιστεί ξανά η απόσυρση, και χιλιάδες ιδιοκτήτες να σπεύσουν να αποσύρουν τα παλιά τους ΙΧ, ανάμεσά τους βέβαια και κάποιοι που έχουν καταθέσει τις πινακίδες για το 2010.
Αν το υπουργείο ζητήσει τα οχήματα που είναι προς απόσυρση να είναι σε κανονική κυκλοφορία, άρα να έχουν πληρωμένα τέλη 2010, αυτοί που έχουν καταθέσει τις πινακίδες θα τρέχουν Απρίλη να αγοράζουν τέλη με τιμή διπλάσια από την τρέχουσα.
Όλο το πριμ απόσυρσης σε μερικές περιπτώσεις θα πάει ξανά στα τέλη, από τη μία τσέπη στην άλλη δηλαδή.Δεν στέκει το εφιαλτικό σενάριο γιατί:
-
Όταν πας να ξαναπάρεις πίσω τις πινακίδες μετά από προσωρινή ακινησία δεν πληρώνεις τα διπλάσια. Πληρώνεις απλώς τα τέλη της χρονιάς.
-
Δεν χρειάζεται να το ξαναθέσεις σε κυκλοφορία για να το αποσύρεις. Άκουσα τον εφοριακό να λέει σε κάποιο ότι η απόσυρση από εταιρεία ανακύκλωσης μπορεί να γίνει χωρίς να αρθεί η ακινησία
-
-
Σε ευχαριστωΑπλα κατι ακουσα πως ηθελε και Ε9 γιαυτο ρωτησα
E9 δέν ζήτησαν ούτε σε εμένα, ούτε σε κανένα άλλο στην ουρά και πήγα σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Τώρα άν πέσεις σε κανα στραβόξυλο υπάλληλο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα έντυπα μπορείς να τα κατεβάσεις απο τα link να τα εκτυπώσεις και να τα έχεις ήδη συμπληρωμένα όταν πάς ωστε να μήν καθυστερείς.Ελπίζω να βοήθησα
Τα ετοιμασα ευχαριστω αυριο το πρωι παω στην ουρα
-
Πηγε σημερα ο κολλητος μου στην εφορια να παραδωσει τις πινακιδες τους ενος εκ των δυο αυτοκινητων του και ειχε μια ουρα σπεσιαλ! Το αλλο ειχαν ενα γραφειο γεματο με πινακιδες και το περιεργο ειναι οτι πολλοι παρεδωσαν τις πινακιδες με Ζ & ΖΖ* . Η αιτιολογια ομως που εγραφαν ολοι απεδειξε περιτρανα την δυσαρεσκεια του κοσμου δλδ, ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ! Ενα μπραβο και απο μενα
-
Εγώ πήγα για έναν πελάτη σήμερα γύρω στις 11:30 στην ΙΣΤ' Αθήνας και τελείωσα αμέσως, ουρά μηδέν.
-
Εβλεπα σημερα το πρωι τηλεοραση και εδειχναν την εφορεια παλληνης η ουρα ηταν μεχρι εξω
-
Καλή χρονιά σε όλους!!!Κάπου στις 10 Δεκεμβρίου δώσαμε το παλιό μας αυτοκίνητο για ανακύκλωη-παράδοση πινακίδων και συνέβησαν τα εξής τραγελαφικά μεν, κλασικά για το ελληνικο κράτος και δημόσιο των βυσματιών:δεν παραλάμβαναν τις πινακίδες, με ΔΥΟ γράμματα, γιατί η μία (όπως συμβαίνει με όλες τις παλιές, απ' ότι διαπίστωσα κατόπιν έρευνας και παρατήρησης σε παλιά αυτοκίντητα) δεν είχε σφραγίδα του υπουργείου!!!Ο δε υπαλληλος ο οποίος ''ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ'' έχει το ίδιο όνομα με πρώην υπουργό ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ του ΠΑΣΟΚ της περιοχής δήλωνε ότι διορίστηκε το 1996 και δεν ήξερε τι γίνεται με τις παλιές πινακίδες!!!!!!Τα συμπεράσματα δικά σας!!
-
Εβλεπα σημερα το πρωι τηλεοραση και εδειχναν την εφορεια παλληνης η ουρα ηταν μεχρι εξωΉταν και για τέλη κυκλοφορίας, γιατί σε αυτές τις περιοχές υπάρχόυν πολλά σπίτια εκτός σχεδίου και δεν έχουν καλές σχέσεις με τους ταχυδρόμους
-
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
Καλή χρονιά σε όλους!!!Κάπου στις 10 Δεκεμβρίου δώσαμε το παλιό μας αυτοκίνητο για ανακύκλωη-παράδοση πινακίδων και συνέβησαν τα εξής τραγελαφικά μεν, κλασικά για το ελληνικο κράτος και δημόσιο των βυσματιών:δεν παραλάμβαναν τις πινακίδες, με ΔΥΟ γράμματα, γιατί η μία (όπως συμβαίνει με όλες τις παλιές, απ' ότι διαπίστωσα κατόπιν έρευνας και παρατήρησης σε παλιά αυτοκίντητα) δεν είχε σφραγίδα του υπουργείου!!!To προβλημα σου μπορει να ειναι 'ειδικο', γιατι αφορα παλαιες πινακιδες (δυο γραμματα) και δεν ξερω αν ειναι ετσι με τις κρατικες σφραγιδες. Καλο ειναι ομως να γνωριζουμε οτι, σε περιπτωση που καποιος φτιαξει στα καταστηματα που υπαρχουν , μια ή δυο πινακιδες (οχι για 'πονηρο σκοπο' αλλα πχ λογω απωλειας - καταστροφης μετα απο τρακαρισμα κλπ), και δεν κρατησει τις προτοτυπες με τη σφραγιδα, σε οποιαδηποτε κατασταση και να ειναι (στραπατσαρισμένες κλπ), τοτε το οχημα ειναι 'παρατυπο', πχ κοβεται στο ΚΤΕΟ, δεν μπορει να γινει μεταβιβαση κλπ. Ενεργειες: Ο ιδιοκτητης, μαζι με αδεια κυκλοφοριας και ταυτοτητα, παει στο ΑΤ περιοχης του, συμπληρωνει ενα εντυπο και Υπευθυνη δηλωση οτι εκλαπησαν και σε δεκαπεντε μερες παιρνει τη βεβαιωση της Αστυνομιας (ωστε στο μεταξυ να γινει ελεγχος-διασταυρωση της δηλωσης, μην τυχον τις πινακιδες τις εχει αλλο ΙΧ). Στη συνεχεια, με τη βεβαιωση του Α.Τ. και τα λοιπα εγγραφα του ΙΧ, παει στο Υπουργειο Συγκοινωνιων (πιθανως να απαιτειται σε αυτο που εξεδωσε την Αδ. Κυκλ. ) και παιρνει νεες πινακιδες, πληρωνοντας ενα μικρο παραβολο (περιπου 10 ευρω) και βεβαια, νεα Αδ. Κυκλοφοριας με το νεο νουμερο. (Προσωπικη εμπειρια μετα απο τρακαρισμα, οπου διαλυθηκε η εμπρος πινακιδα).
-
Ετσι ειναι...το τσεκαρα με του παππου μου που σε καμια περιπτωση δεν εχουν αλλαχτει, και η μια οντως δεν εχει σφραγιδα...
-
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
Ετσι ειναι...το τσεκαρα με του παππου μου που σε καμια περιπτωση δεν εχουν αλλαχτει, και η μια οντως δεν εχει σφραγιδα...ΟΚ. Τοτε καλη τυχη!!! Παντως εγω ποσταρισα το κειμενο για να βοηθήσει σε περιπτωσεις αναλογες της δικης μου.
-
Το θεμα τελέιωσε ευτυχως...απλα δεν αντεξα να μην το αναφερω...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Αν έχεις καταθέσει πινακίδες όσο θυμάμαι μπορείς να παίρνεις χαρτί και ΜΙΑ φορά το μήνα να το κινείς ΝΟΜΙΜΑ για λόγους συντήρησης!! Τώρα αν και πόσο κοστίζει δεν ξέρω, αλλά αξίζει! Σκέχου να σου πεταχτεί κάποιος (παιδί ίσως) και να τραβιέσαι παράνομος και ανασφάλιστος!
Θα πάω από βδομάδα για παράδοση πινακίδων, αυτό που αναφέρει ο φίλος ισχύει..? Γνωρίζει κανείς..?
Iσχύει και είναι γνωστό σαν Μ.
Λεπτομέρειες εδώ : http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=204
-
Χαιρετω την παρεα θελω να παραδωσω οριστικα της πινακιδες κυκλωφοριας στο παλιο μου αυτοκινητο, διαβαζωντας στο http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=344&id=&tid=344#3 λεει για υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχω εγκαταλειψη το αμαξι, καπου διαβασα οτι πληρωνω στα κεντρα ανακυκλωσης αν εχει βγει καποιο εξαρτημα απο το αμαξι και εγω κρατησα των μηχανισμο των παραθυρων για να το βαλω σε αλλο αμαξι. Τι μπορω να κανω στην δικη μου περιπτωση θα πρεπει υποχρεωτικα να το παω σε κεντρα ανακυκλωσης;
Παραδοση πινακίδων