-
Πάντως πάνω σε ένα χαρτί που μου δώσανε στην εφορία για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για προσωρινή ακινησία, λέει για έναν χρόνο. Θα πάω αύριο για κατάθεση και θα το σκαναρω να το δείτε
-
Παιδιά ας απαντήσει όποιος γνωρίζει παρακαλώ επειδή θέλω να πάω προετοιμασμένος...
Αύριο θα πάω να καταθέσω 'προσωρινά' στην εφορεία τις πινακίδες για να μην πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας του 2010.
Σε περίπτωση που αποφασίσω μέσα στους επόμενους 6 μήνες ότι δεν θέλω άλλο το αυτοκίνητο, χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια για να το αποσύρω; (εφόσον οι πινακίδες έχουν κατατεθεί προσωρινά; )
Έλεος ότι και να κάνουμε πληρώνουμε... δεν την παλεύω....
Βοήθεια...
-
παιδια για μονιμη παραδοση πινακιδων. παμε και στην εφορια και στο υπουργειο;
και με ποια σειρα ; πρωτα υπουργειο και μετα εφορια;
και με το αυτοκινητο τι γινεται; πρωτα το παραδιδουμε στην μαντρα και μετα ξεκιναμε τις διαδικασιες; χρειαζεται να πληρωσεις για να στο παρουν;
διαβασα ολη την συζητηση αλλα καταλαβα οτι πας εφορια σιγουρα με , πινακιδες
αδεια και αποδειξη τελων κυκλοφοριας.
ευχαριστω. -
Ο χρήστης Gi11 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω μία απορία..Έχω ένα παλιό αμάξι το οποίο θέλω να χαρίσω σε κάποιον ΑΦΟΥ καταθέσω πινακίδες..
Δέν ξέρω τι θα το κάνει και δεν με απασχολεί, απλά το θέλει..
Γίνεται κάτι τέτοιο???Να το κάνω πιο σαφές: Δεν έχει νόημα να γίνει μεταβίβαση και να βγεί καινούργια άδεια, αφού δεν θα το μετακινεί... Εγώ πάλι δεν θέλω να έχω το αμάξι στο όνομά μου αφου καταθέσω πινακίδες.
Ευχαριστώ!!!!
Φίλε μου,
Αρχικά, και αν επιτρέπεται για τι αμάξι μιλάμε? Λοιπόν για αυτό που θες, πλέον υπάρχει ένα θέμα. Παλιότερα, πήγαινες στο υπουργείο, έκανες οριστική διαγραφή, και το 'χάριζες' με μια υπεύθυνη δήλωση μόνο. Και έτσι ούτε στο όνομα σου ήταν, και ο άλλος ήταν ευχαριστημένος. Πλέον για να κάνεις οριστική διαγραφή, εκτός των πινακίδων, αδειών και τελών, χρειάζεσαι κάτι ακόμα. Χαρτί από εταιρεία ανακύκλωσης...
Οπότε θεωρητικά δε μπορείς να κάνεις αυτό που θες. Μόνο που υπάρχει ένα θέμα.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ.
Οπότε απλά τους δίχνεις ένα Ε9 με κάποιο χώρο στον οποίο υποτίθεται θα είναι παρκαρισμένο, ιδιωτικό, και δε θα ενοχλεί. Επίσης αν είναι αρκετά παλιό για να βγάλει πινακίδες ιστορικού οχήματος, τους λες ότι θα κάνεις διαγραφή, για να βγάλεις τις παραπάνω πινακίδες.ΓΕΝΙΚΑ.
Στην εφορία κάνουμε προσωρινή κατάθεση. Δηλαδή απλά παραδίδουμε πινακίδες και άδεια, ώστε να γλιτώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας για τα χρόνια για τα οποία δεν κινούμε το αμάξι μας. Ο φάκελος παραμένει στην εφορεία. Οι πινακίδες μετά από 1-2 χρόνια κόβωνται και όταν αποφασίσεις να τις πάρεις πίσω θα πληρώσεις ένα μικρό ποσό για έκδοση νέων. Επίσης για μείωση του όγκου των αποθηκευμένων πιθανών να πεταχθεί και ο φάκελος, αλλά υποχρεούνται να κρατήσουν την άδεια κυκλοφορίας. Θεωρητικά με αυτό τον τρόπο μπορείς να γλιτώσεις τέλη δύο ετών. Τα υπόλοιπα κανονικά θα πρέπει να τα πληρώσεις,ΟΜΩΣ σε ελάχιστες εφορίες σου ζητάγανε κάτι τέτοιο μέχρι πρόσφατα. Πληρώνεις τα τρέχοντα και ΤΕΛΟΣ. Επίσης μαζί σου θα πρέπει να έχεις κάποιο Ε9 που να υποδεικνύει το χώρο που θα είναι παρκαρισμένο, για να διασφαλιστεί ότι δε θα τρώει θέση παρκαρίσματος και δε θα είναι εστία μόλυνσης. Γενικά θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να κάνεις οριστική διαγραφή (γιατί αυτή τη γραμμή έχουν... ), αλλά απλά θέλει υπομονή και γνώση για να κάνεις τη δουλειά σου.
Στο υπουργείο πάμε για οριστική διαγραφή. Δε χρειάζεται να πάμε και στην εφορία για αυτό...
Πάμε μαζί με τα ίδια έγγραφα, και με το χαρτί από την εταιρεία ανακύκλωσης, και κάνεις τη δουλειά σου. -
ακόμα καμία απάντηση; εαν απο 'προσωρινή' κατάθεση θέλεις να γίνει 'οριστική' με διαγραφή του οχήματος ποιές είναι οι ενέργειες;
-
μολις επικοινωνησα με την εταιρεια ανακυκλωσης νεονακης
μου ειπαν οτι τους παραδιδω το οχημα με τα απαραιτητα δικαιολογητικα
και αναλαμβανουν αυτοι απο εκει και επειτα , και θα μου ερθει το χαρτι
οριστικης διαγραφης ταχυδρομικως στο σπιτι .
με διαβεβαιωσαν οτι δεν χρειαζεται η παρουσια μου ουτε στο υπουργειο ουτε και στην
εφορια , μοναδικη προυποθεση να παραδοθει το αυτοκινητο μεχρι τις 19 / 12 στις 1 το μεσημερι .
αν το παρουν με γερανο θελουν 80 γιουρια. -
Ψαξ' το λίγο ακόμα σε διάφορες εταιρίες ανακύκλωσης γιατί η ταρίφα δεν είναι πάντα 80 ευρώ. πχ στην Eco Cars ειναι 60 ευρώ. Δοκίμασε και σε μερικές εταιρίες κοντά στα όρια της Αττικής γιατί κάνουν ΠΟΛΥ καλύτερες τιμές από αυτες των Αθηνών για τη μεταφορά του αυτοκινήτου σου.
-
Όπως έγραψα πήγα σήμερα για την 'προσωρινή' κατάθεση των πινακίδων.
Όλα καλά (πινακίδες/άδεια/υπεύθυνη δήλωση για τη στάθμευση σε ιδιωτικό χώρο)
Ρώτησα τι γίνεται σε περίπτωση που θα θέλω απευθείας οριστική διαγραφή του οχήματος και μου λένε μέχρι πριν το Φεβρουάριο του 2011 μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε και να το πάτε για καταστροφή (αν δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στο δρόμο) χωρίς κάποια άλλη χρέωση. Μετά το 2/2011 καταστρέφονται.
Στην εφορεία δηλώνω κάτοχος μέχρι 14/12/2009 και τελείωσε η υπόθεση.
Γενικά ήταν πολύ καθησυχαστικός ο υπάλληλος και ενώ πήγα αγχωμένος έφυγα ήσυχος...
Ελπίζω να μην προκύψει τίποτα κουφό στην πορεία...
-
για να καταθεσεις τις πινακιδες η παρακρατηση κυριοτητας ειναι αποτρεπτικη ή οχι?
-
Όσοι πήγατε για προσωρινή ακινησία στην εφορία, ρωτήσατε για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει?
Υπάρχει κάτι επίσημο, ή όπου πέσεις είναι τελικά? -
Πήγα στη ΔΟΥ για ακινησία ΙΧ φορτηγού και με στείλανε στο υπουργείο μεταφορών. Όμως στο site του υπουργείου λέει οτι για τα ΙΧ φορτηγά η ακινησία μπορεί να γίνει και στις ΔΟΥ.
Τί ισχύει τελικά?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πήγα στη ΔΟΥ για ακινησία ΙΧ φορτηγού και με στείλανε στο υπουργείο μεταφορών. Όμως στο site του υπουργείου λέει οτι για τα ΙΧ φορτηγά η ακινησία μπορεί να γίνει και στις ΔΟΥ.Τί ισχύει τελικά?
open gov
-
-
γεια σας παιδια ειμαι νεο μελος!!!
συγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθη δε τα πηγενα ποτε καλα 'μαυτα'
Μια ερωτησουλα θελω να κανω πανω στο θεμα.αν κανεις προσορινη καταθεση πινακιδων στη ΔΟΥ και δε πας να τις παρεις ποτε θα εχεις καπιες συνεποιες???ευχαριστω πολυ!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οι πινακίδες μου από σήμερα είναι στα καλά χέρια της ΔΟΥ μου.....νιώθω άλλος άνθρωπος απ την στιγμή που έγινα δωρητής σώματος.Ντροπή ρε Γιώργο. Θες δηλαδή να στερήσεις από το κράτος άλλα τόσα όσα θα εισπράξει από κάπου 500 αμάξια σαν το Honda του Χ.Δ.?!
-
Ο χρήστης Isnogood έγραψε:
Ρώτησα τι γίνεται σε περίπτωση που θα θέλω απευθείας οριστική διαγραφή του οχήματος και μου λένε μέχρι πριν το Φεβρουάριο του 2011 μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε και να το πάτε για καταστροφή (αν δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στο δρόμο) χωρίς κάποια άλλη χρέωση. Μετά το 2/2011 καταστρέφονταιΆλλο γελοίο κόλπο εισπρακτικού χαρακτήρα. Δηλαδή αν π.χ. πας να φοιτήσεις ή να εργαστείς στο εξωτερικό για 3-4 χρόνια και θες ν'αφήσεις το αμάξι σου στο γκαράζ του σπιτιού σου για το διάστημα αυτό, θα σου καταστρέψουν τις πινακίδες μετά από 2 χρόνια και θα πρέπει να πληρώσεις να βγάλεις άλλες?!....
Σιγά το χώρο που χρειάζονται για να φυλάνε τις πινακίδες. Στο κάτω-κάτω, μπορούν μετά 2 χρόνια αντί να τις καταστρέφουν να τις στέλνουν σε κάποια κεντρική δ/νση να τις καταχωνιάζουν εκεί σε κάποιο δωμάτιο. Και 5.000.000 να ήταν οι πινακίδες των προσωρινά ακινητοποιημένων, πρόβλημα χώρου δε θα υπήρχε.
Όλα για το χρήμα σ'αυτό τον τόπο.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν έχεις καταθέσει πινακίδες όσο θυμάμαι μπορείς να παίρνεις χαρτί και ΜΙΑ φορά το μήνα να το κινείς ΝΟΜΙΜΑ για λόγους συντήρησης!! Τώρα αν και πόσο κοστίζει δεν ξέρω, αλλά αξίζει! Σκέχου να σου πεταχτεί κάποιος (παιδί ίσως) και να τραβιέσαι παράνομος και ανασφάλιστος!Θα πάω από βδομάδα για παράδοση πινακίδων, αυτό που αναφέρει ο φίλος ισχύει..? Γνωρίζει κανείς..?
-
Δειτε και αυτο
-
οποτε τι γινετε αν καποιος δε παει να παρει πισω τις πινακιδες ποτε????δε καταλαβα!
-
Από όσο γνωρίζω, μπορούν να καταστρέψουν τις πινακίδες (μέσα σε δύο χρόνια το χουν κάνει σίγουρα), και αν περάσει αρκετός καιρός, να καταστρέψουν τον φάκελο. Όχι όμως και την άδεια του αυτοκινήτου. Οπότε ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια, μπορείς να πας και να βγάλεις καινούργιες πινακίδες.
Φίλος στην Κοζάνη πάντως, για fifties Peugeot, που του είχαν καταθέσει τις πινακίδες κατά την περίοδο της χούντας περίπου, βρήκε στην εφορία τον φάκελο του οχήματος, ώστε όταν το φτιάξει να μπορεί να το περάσει στο όνομα του.
Παραδοση πινακίδων