Ο χρήστης Gi11 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω μία απορία..
Έχω ένα παλιό αμάξι το οποίο θέλω να χαρίσω σε κάποιον ΑΦΟΥ καταθέσω πινακίδες..
Δέν ξέρω τι θα το κάνει και δεν με απασχολεί, απλά το θέλει..
Γίνεται κάτι τέτοιο???
Να το κάνω πιο σαφές: Δεν έχει νόημα να γίνει μεταβίβαση και να βγεί καινούργια άδεια, αφού δεν θα το μετακινεί... Εγώ πάλι δεν θέλω να έχω το αμάξι στο όνομά μου αφου καταθέσω πινακίδες.
Ευχαριστώ!!!!
Φίλε μου,
Αρχικά, και αν επιτρέπεται για τι αμάξι μιλάμε? Λοιπόν για αυτό που θες, πλέον υπάρχει ένα θέμα. Παλιότερα, πήγαινες στο υπουργείο, έκανες οριστική διαγραφή, και το 'χάριζες' με μια υπεύθυνη δήλωση μόνο. Και έτσι ούτε στο όνομα σου ήταν, και ο άλλος ήταν ευχαριστημένος. Πλέον για να κάνεις οριστική διαγραφή, εκτός των πινακίδων, αδειών και τελών, χρειάζεσαι κάτι ακόμα. Χαρτί από εταιρεία ανακύκλωσης...
Οπότε θεωρητικά δε μπορείς να κάνεις αυτό που θες. Μόνο που υπάρχει ένα θέμα.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ.
Οπότε απλά τους δίχνεις ένα Ε9 με κάποιο χώρο στον οποίο υποτίθεται θα είναι παρκαρισμένο, ιδιωτικό, και δε θα ενοχλεί. Επίσης αν είναι αρκετά παλιό για να βγάλει πινακίδες ιστορικού οχήματος, τους λες ότι θα κάνεις διαγραφή, για να βγάλεις τις παραπάνω πινακίδες.
ΓΕΝΙΚΑ.
Στην εφορία κάνουμε προσωρινή κατάθεση. Δηλαδή απλά παραδίδουμε πινακίδες και άδεια, ώστε να γλιτώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας για τα χρόνια για τα οποία δεν κινούμε το αμάξι μας. Ο φάκελος παραμένει στην εφορεία. Οι πινακίδες μετά από 1-2 χρόνια κόβωνται και όταν αποφασίσεις να τις πάρεις πίσω θα πληρώσεις ένα μικρό ποσό για έκδοση νέων. Επίσης για μείωση του όγκου των αποθηκευμένων πιθανών να πεταχθεί και ο φάκελος, αλλά υποχρεούνται να κρατήσουν την άδεια κυκλοφορίας. Θεωρητικά με αυτό τον τρόπο μπορείς να γλιτώσεις τέλη δύο ετών. Τα υπόλοιπα κανονικά θα πρέπει να τα πληρώσεις,ΟΜΩΣ σε ελάχιστες εφορίες σου ζητάγανε κάτι τέτοιο μέχρι πρόσφατα. Πληρώνεις τα τρέχοντα και ΤΕΛΟΣ. Επίσης μαζί σου θα πρέπει να έχεις κάποιο Ε9 που να υποδεικνύει το χώρο που θα είναι παρκαρισμένο, για να διασφαλιστεί ότι δε θα τρώει θέση παρκαρίσματος και δε θα είναι εστία μόλυνσης. Γενικά θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να κάνεις οριστική διαγραφή (γιατί αυτή τη γραμμή έχουν... ), αλλά απλά θέλει υπομονή και γνώση για να κάνεις τη δουλειά σου.
Στο υπουργείο πάμε για οριστική διαγραφή. Δε χρειάζεται να πάμε και στην εφορία για αυτό...
Πάμε μαζί με τα ίδια έγγραφα, και με το χαρτί από την εταιρεία ανακύκλωσης, και κάνεις τη δουλειά σου.