-
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
... 'να απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα'.Στα άλλα συμφωνώ, εδώ όμως..... Απομονώνοντας τη συγκεκριμένη ρήση, διαφωνώ. Μου αρέσει ακριβώς το να απλώνω τα πόδια μου έξω από την κουβέρτα, λίγο πιο πέρα δηλαδή από τη σιγουριά μου. Νομίζω ότι έτσι γίνονται βήματα μπροστά. Αυτό, βέβαια, δεν έχει εφαρμογή στα αυτοκίνητα που θα αγόραζα η που θα συμβούλευα άλλους να αγοράσουν.
Κατά τ'άλλα δε βλέπω το λόγο γιατί να είσαι πλούσιος, να έχεις ένα υπεύθυνο παιδί.......
Ποιός θα το κρίνει αυτό; Ο γονιός είναι κατά τεκμήριο προκατειλημμένος.
-
Åíá êáñô ðñéí ôá 10 êáé áí ìðïñïýóá êÜôé êáëü üôáí èá ôï åß÷å áíÜãêç ...ü÷é áðáñáßôçôá ãéáôß ìðÞêå óôá 18 êáé Ý÷ïõí üëïé ïé ößëïé ôïõ ...
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Ενα καρτ πριν τα 10 και αν μπορούσα κάτι καλό όταν θα το είχε ανάγκη ...όχι απαραίτητα γιατί μπήκε στα 18 και έχουν όλοι οι φίλοι του ...Αν έχουν οι φίλοι του νομίζω πως μόνος σου θα θες να του πάρεις αυτοκίνητο. Όχι για να μην νιώθει μειονεκτικά απέναντι τους, αλλά γιατί εσύ ο ίδιος δεν θα εμπιστεύεσαι την ζωή του παιδιού σου στα χέρια κάθε φίλου του..
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
...να έχεις ένα υπεύθυνο παιδί και να το **καταδικάζεις **σε μεταχειρισμένα Starlet κτλ...Ωωω.. το κακόμοιρο...
Νομίζω χάνουμε το μέτρο. Στηη Ευρώπη και Αμερική η νοοτροπία είναι 'δουλεψε και πάρε αυτοκίνητο'.
Αλλά ας ξεχάσουμε τι κάνουν αυτοί οι βλάκες ξένοι.
Ας θυμηθούμε τα νιάτα μας - πολλοί απο εμάς μια χαρά την βγάλαμε χωρίς καν αυτοκίνητο. Εάν περιμένεις να περάσεις καλή εφηβεία λόγω τετράτροχου...χαιρετίσματα!
ΥΓ Και δεν χρειάζεσαι καλό τουτού για να έχεις 'επιτυχίες'
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Καλό τσουτσού θες
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Åíá êáñô ðñéí ôá 10 êáé áí ìðïñïýóá êÜôé êáëü üôáí èá ôï åß÷å áíÜãêç ...ü÷é áðáñáßôçôá ãéáôß ìðÞêå óôá 18 êáé Ý÷ïõí üëïé ïé ößëïé ôïõ ...
Áí Ý÷ïõí ïé ößëïé ôïõ íïìßæù ðùò ìüíïò óïõ èá èåò íá ôïõ ðÜñåéò áõôïêßíçôï. ¼÷é ãéá íá ìçí íéþèåé ìåéïíåêôéêÜ áðÝíáíôé ôïõò, áëëÜ ãéáôß åóý ï ßäéïò äåí èá åìðéóôåýåóáé ôçí æùÞ ôïõ ðáéäéïý óïõ óôá ÷Ýñéá êÜèå ößëïõ ôïõ..
Íá ìçí ôï Ý÷åé óôá óßãïõñá üôé 'ìå ôï ðïõ ìðáßíù óôá 18 Ý÷ù êáé áõôïêßíçôï 'íá ôóéôùèåß íá ìÜèåé íá ïäçãÜ óùóôÜ íá áðïäåßîåé üôé åßíáé ôïõëÜ÷éóôïí ïäçãüò Üíù êåöáëÞò êáé ü÷é êÜôù (åãþ âÝâáéá ìðïñåß íá Ý÷ù ôçí Åëéæå Þ ôï ÌéÜôá áðï êÜôù íá ðåñéìÝíïõí ôïí íÝï ôïõò éäéïêôÞôç Üëëï áõôü )
Ïôé èá ôïõ ðÜñù áí ìå âãÜæïõí èá ôïõ ðÜñù ãéáôß äåí èá åìðéóôåýïìáé ôïõò Üëëïõò áõôü óßãïõñá . -
ôï åß÷á ãñÜøåé óå Üëëï ôüðéê ,áëëÜ åäþ êïëëÜåé åßíáé êïõßæ
=============================================
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ï ìðáìðÜò ðïõ ðáßñíåé óôïí õéü ôïõ **GOLF GTI **áìÝóùò ìåôÜ ôá áðïôåëÝóìáôá ôùí åéóáãùãéêþí óôï ÐáíåðéóôÞìéï.
Çëéá êáëçìåñá.
Êáé ãù áãïñáóá óôïí ãõéï áõôïêéíçôï.Êáé ìéáò åéíáé ï,ôé ðïëõôéìïôåñï å÷ù ôïõ ðçñá åíá öïêïõò êáé êñáôçóá ôï ðáëéï.Áõôïò ðáëé ôï äéíåé (ïôáí ôïõ ôï æçôá ) óå áõôçí ðïõ õðåñáãáðá êáé ôõ÷áéíåé ôùñá íá'íáé ç ìáíá ôïõ!!Áëëá åðåéäç åêåéíç öïâáôáé íá ôï ïäçãçóåé ìïõ ôï äéíåé êáé ðáìå ôéò âïëôåò ìáò åíù ï êáíáêáñçò ìáò âïëåõåôáé ìå ôçí êáñïõôá. Åóõ íá äïõìå ôé èá êáíåéò ?Åíáò êáíáêÜñçò ðïõ ãíþñéóá åß÷å ðÜñåé ìéá êáñïýôá êáé ãéá íá ôçí ìáæÝøåé ðÞñå êÜðïéá ëåöôÜ áðï ôïí ìðáìðÜ ...åðåéäÞ üìùò ôçí Ýöôéáîå üðùò Ýðñåðå ôïõ ìåßíáíå êáé ìåñéêÜ êáé åßðå íá ôá åðéóôñÝøåé .Ï ìðáìðÜò âëÝðïíôáò ôçí ðñáãìáôéêÜ ôïõ Üöçóå ôá öñÜãêá êáé êïéôÜåé ðùò íá âÜëåé ÷Ýñé óôçí êáñïýôá êáé íá áöÞóåé ôï êáëü óôï ãéüêá .
Ôé áõôïêßíçôï åßíáé ç êáñïýôá ?? -
Πολοί από εμάς περάσαμε την εφηβεία και τα φοιτητικά χρόνια χωρίς ρόδα. Εγώ συγκεκριμένα πρώτα παντρεύτηκα και μετά απέκτησα αυτοκίνητο .
Οι γονείς μου αν και είχαν την οικονομική δυνατότητα δεν μου πήραν ποτέ αυτοκίνητο γιατί ήμουν λέει κολλημένος με δαύτα και θα σκοτωνόμουν.
Έτσι κι εγώ κάποτε πήρα το αυτοκίνητο ενός φίλου, πραγματικά 'χαρμανιασμένος' για οδήγηση, το αυτοκίνητο είχε πρόβλημα που δεν ήξερα, εγώ δεν είχα όσο μυαλό έπρεπε και παραλίγο να μη με είχατε γνωρίσει ποτέ...
Σαν πατέρας πλέον προσπαθώ όσο μεγαλώνει ο γιός μου να εξασφαλίσω πως δεν γίνουν τα ίδια λάθη και από τη μεριά μου, αλλά το βασικότερο πως δεν γίνουν τα ίδια λάθη από τη δική του μεριά.
Δεν έχω όμως αποφασίσει από τώρα τι θα κάνω όταν με το καλό αποκτήσει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί στο δρόμο ως οδηγός.
Προς το παρόν, και από την ηλικία των 5 (τώρα είναι 7) κάνει κάρτ. Επόμενος στόχος είναι η αγορά ενός δικού του ώστε να δεί το όχημα και ως ιδιοκτησία, αλλά δε βγαίνουνε τα ρημάδια τα ευρώ.
Παράλληλα προσπαθώ τώρα που αφομοιώνει ευκολότερα τα πάντα να συζητώ μαζί του και να σχολιάζω τα καλά και τα κακά που βλέπουμε στο δρόμο, δίνοντάς του τις βασικές γραμμές της καλής συμπεριφοράς στο δρόμο.
Αν αυτή η προσπάθειά μου δεν έχει αποτέλεσμα, τα πράγματα δεν θα είναι καλά είτε έχει αυτοκίνητο είτε δεν έχει... -
Διαβάζοντας το τόπικ, μου ήρθαν στο μυαλό τα παραδείγματα δύο ανθρώπων που τυχαίνει να γνωρίζω. Είναι και οι δύο στην ηλικία μου (~21).
Διάφορα μέλη της οικογένειας του πρώτου κυκλοφορούν με Ferrari, Lambo, Jaguar κλπ χάρη στην οικογενειακή επιχείρηση και μιλάει συνέχεια για αυτά. Ο πατέρας του, έχοντας την αντίληψη πως έτσι μεγαλώνει σωστά το παιδί του ήταν πάντα υπερβολικά σφιχτοχέρης απέναντι του σε σημείο να μη μπορεί να βγει ένα Σάββατο με την άνεση του. Όταν έβγαλε δίπλωμα και μετά από πολλά παρακάλια του πήρε τελικά Matiz.
Η οικογένεια του δεύτερου παιδιού έχει Cayenne Turbo, STi και διάφορά άλλα, ενώ ο φίλος μου τους 'βάζει χέρι' συχνά-πυκνά, έχοντας βέβαια πάντα αντίληψη του τι οδηγεί αφού είναι και συμφοιτητής μου στους Μηχανολόγους Μηχανικούς. Από μόνος του δε μιλάει ποτέ για αυτά.
Ε, λοιπόν, είναι τόσο σωστός και προσγειωμένος όσο ελάχιστοι άνθρωποι που γνωρίζω και του βγάζω πραγματικά το καπέλο, σε αντίθεση με τον πρώτο που του έχει μείνει το απωθημένο να μπορέσει επιτέλους να 'δείχθεί'.
Συνεπώς, η γνώμη μου είναι πως το μεγάλωμα ενός παιδιού και η διαπαιδαγώγηση του στα χρόνια πριν τα 18 είναι καθοριστικά για το πως θα συμπεριφέρεται όταν ενηλικιωθεί, και όχι το αυτοκίνητο που θα του αγοραστεί σε εκείνη την ηλικία. Και δε χρειάζονται υπερβολές στέρησης εφόσον υπάρχει η οικονομική άνεση, αφού πολλές φορές έχουν αντίθετα αποτελέσματα. -
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Καλό τσουτσού θες
Εγραψες!!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Καλό τσουτσού θες
Εγραψες!!
-
ÓÙÓÔÏÓ!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... 'να απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα'.
Στα άλλα συμφωνώ, εδώ όμως..... Απομονώνοντας τη συγκεκριμένη ρήση, διαφωνώ. Μου αρέσει ακριβώς το να απλώνω τα πόδια μου έξω από την κουβέρτα, λίγο πιο πέρα δηλαδή από τη σιγουριά μου. Νομίζω ότι έτσι γίνονται βήματα μπροστά. Αυτό, βέβαια, δεν έχει εφαρμογή στα αυτοκίνητα που θα αγόραζα η που θα συμβούλευα άλλους να αγοράσουν.
Νομίζω ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα. Με τη φράση αυτή αναφέρομαι σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά σου και με τη διαχείρισή τους. Ακόμη και στη δουλειά σου όταν θες να κάνεις κάποιο βήμα, ή αλλιώς να πάρεις ένα ρίσκο, στην ουσία το ρίσκο είναι ελεγχόμενο. Ξέρεις δηλαδή από την αρχή αν θα χάσεις και πόσο. Τουλάχιστον ένας σωστός επαγγελματίας αυτό κάνει. Αν τώρα η πορεία των οικονομικών σου επηρεάζει όχι μόνο εσένα προσωπικά άλλα έχεις και οικογένεια, δε μπορείς να παίζεις με αυτά τα πράγματα και να πειραματίζεσαι. Για αυτό το λόγο και έχει γεμίσει ο τόπος από κατασχεμένα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούσαν να πληρώσουν τις δόσεις τους. Και δε μιλάμε για 'αυτοκινητάκια'. Βρωμάει ο τόπος από Merc, BMW, X5 κτλ. Που πας ρε φίλε; Καλή η μόστρα αλλά σκέψου λίγο και το μετά. Για την τράπεζα δουλεύεις?
Αν εννοείε τώρα την έρευνα και τη γνώση, μαζί σου... Άπλωσε τα πόδια σου όσο θέλεις. Το λογότυπο που έχει κάποιος (HUNTER) για 'την προκατάληψη του χθες που αποτελεί τη γνώση του σήμερα' τα λέει όλα...
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Η μόνη αντίρρηση που θεωρώ λογική για να μην πάρω Cayenne στο 18χρονο παιδί μου είναι αυτή του skullone, ότι θα είναι πολύ γρήγορη.Κατά τ'άλλα δε βλέπω το λόγο γιατί να είσαι πλούσιος, να έχεις ένα υπεύθυνο παιδί και να το καταδικάζεις σε μεταχειρισμένα Starlet κτλ
Γι' αυτό έχεις λεφτά, αυτό είναι το πλεονέκτημά τους: έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις στους δικούς σου κάτι καλύτερο!ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ πάντα, να έχεις διαπαιδαγωγήσει σωστά το παιδί σου. Από κει και πέρα είτε του δώσεις Starlet είτε Cayenne, το παιδί θα συνεχίζει να είναι σωστό
Καταρχήν ποιός είναι σίγουρος οτι θα ναι πλούσιος;
Δεν θεωρώ καταδικαστικό το να έχεί το παιδί ένα 'Στάρλετ' για πρώτο αυτοκίνητο.Δεν΄είπα να είναι κάτι ανασφαλές και επικίνδυνο.Σε καμία περίπτωση.Αλλά κατά τα άλλα ένα μεταχειρισμένο μικρό αυτοκίνητο, ή ακόμη και κσινούργιο μικρό αν θες, δεν είναι καθόλου καταδικαστικό.Αντίθετα όταν σε ένα παιδί του δίνεις ό,τι ονειρεύεται απ τα 18, κάνεις κακό στον τρόπο που βλέπει τους στόχους στη ζωή του γενικότερα.Δεν το θεωρώ μόνο αυτοκινητιστικό θέμα.Αν ένας γονιός πάρει στο παιδί του αυτοκίνητο να πάει να σπουδάσει είναι καλό.Όχι σαν επιβράβευση (δεν είμαι αυτής της νοοτροπίας-της υλικής απαραίτητα ανταμοιβής) αλλά για να ΄χαρεί τη νεανική του ζωή.Αν του πάρεις 307 cc S3 ή GTi κακό του κάνεις.Και τότε είναι που όταν τελειώσει και τις σπουδές και το μεταπτυχιακό και δε ξέρω τι άλλο θα σου ζητήσει Boxster το λιγότερο.Αν βέβαια τελειώσει, γιατί όπως είναι θέμα στόχων.Όταν σπούδαζα μέχρι πριν 2 χρόνια στη σχολή μου πάρκαραν s2000, Elise , Hyabusa 1300, S3, Cherokee,SLK, TTS και Volvo C70.Εγώ ήμουν 24 και οι τύποι καμιά φορά 26 και βάλε!Μη μου πεις οτι τα χαν πάρει με δικά τους χρήματα!
Το θέμα της ταχύτητας είναι πολύ βασικό, αν και πιστεύω οτι χρειάζεται συνολικά διαπαιδαγώγηση.Ακόμα και με ένα τανκ μπορεί κάποιος να κινδυνέψει.
Από κει και πέρα πιστεύω οτι πρέπει στη ζωή μας να κατακτάμε οι ίδιοι τα όνειρά μας.Αν το παιδί ονειρεύεται Evo , κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να το αγοράσει μόνο του στο μέλλον (το ΧΧΙΙ θα χει βγει...).Το να το βοηθήσεις οικονομικά τότε είναι πολύ πιο σωστό κατά τη γνώμη μου -
Η διαπαιδαγώγηση ξεκινά πολύ νωρίς για ένα παιδί, ειδικά για την οδηγική παιδεία είναι υποχρέωση αρχικά του ΓΟΝΙΟΥ να του δώσει τα πρώτα ερεθίσματα, (παράδειγμα κακής διαπεδαγώγησης, πατέρας οδηγός να βρίζει οδηγό επειδή πάει αργά και το παιδί στο κάθισμα του συνοδηγού χωρίς ζώνη). Κύριοι όσο και αν αγαπάμε την ταχύτητα ας προσπαθήσουμε το παιδί να το κάνουμε συντηρητικά σκεπτόμενο στο δρόμο. Ο ίδιος θα είναι σε θέση να επιλέξει μονο του σε ποιό μεγάλη ηλικία αν χρειάζεται να πηγαίνει τέζα.. Απο κει και πέρα το να κάνεις ένα ακριβό δώρο (καινούργιο-ακριβό αμάξι) στην όχι και τόσο κατασταλαγμένη ηλικία των 18 είναι τουλάχιστον για μένα κακό. Το ποιό σωστό είναι (και εφόσων το παιδί είναι απο χαρακτήρα φιλόδοξο, φιλότιμο) να κάνεις δώρο ενα φτηνό, χωρίς προβλήματα μεταχειρισμένο (η το παλιό το δικό σου), και με μια σωστή και διακριτική μέθοδο να πιέζεις τον εγωισμό του να πάει σε καλύτερο..
-
Πιστεύω ότι καλό έιναι να μην πάρει καλό αυτοκίνητο το παιδί από τα 18 του. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο.
Εγώ για παράδειγμα έμαθα σε ένα FIAT 127. Εκεί έμαθα να οδηγώ, εκεί έμαθα να εκτιμώ κάποια πράγματα. Με αυτό το αμάξι έμαθα τι μου γινότανε γενικώς. Βέβαια έπρεπε να υπομείνω την καζούρα από τους φίλους μου. Ένας εξ' αυτών είχε από πολύ νωρίς ένα Astra 1,4 16v, το οποίο ακόμα το έχει (και ένα Audi Α4 1,6 16v του πατέρα του).Το 206 μου το πήρανε οι γονείς μου το 2001. Έκτοτε το συντηρώ με δικά τους λεφτά.
Νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας και υπευθυνότητας. Δηλαδή δεν υπάρχουνε κανόνες. Ούτε η απόλυτη στέρηση οδηγεί πουθενά, ούτε η απόλυτη παροχή υλικών αγαθών. Το πόσο ανοικτοχέρης θα είσαι το αποφασίζεις ανάλογα με την επικοινωνία που έχεις με το παιδί σου, το πόσο εμπιστοσύνη του έχεις, ανάλογα με τον χαρακτήρα του, το επίπεδο σκέψης του, τα βιώματά του κ.τ.λ.
Φυσικά δεν θα του έπαιρνα κάτι ακριβό από νωρίς, αφού όσο και να 'ναι ένα παιδί 18 χρονών είναι παιδί με όλη την σημασία του όρου... -
[quote='skullone']Δηλαδή σου αρέσουν οι γυναίκες με πρόσωπο που μοιάζει σα να το'χουν περάσει με το ατμοσίδερο;
quote]
(ανασα)
καλα ρε Βασίλη μου τοσες ναρεσμου την Κακομοιρα διαλεξες -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Και τότε είναι που όταν τελειώσει και τις σπουδές και το μεταπτυχιακό και δε ξέρω τι άλλο θα σου ζητήσει Boxster το λιγότερο.Εδώ είναι η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ που είχα πει: μόνο αν καταφέρεις και διαμορφώσεις σωστό χαρακτήρα στο παιδί.
Αν ως τα 18 του, έχεις καταφέρει να το κάνεις κακομαθημένο, τότε όχι αυτοκίνητο.
Αλλιώς, δε νομίζω ότι ένας σωστός χαρακτήρας μπορεί να 'χαλάσει' έτσι απλά.ΥΓ Και ούτως ή άλλως, αν του το πάρεις και δεις ότι πάει να γίνει κακομαθημένο, το παίρνεις πίσω.
ΥΓ2 Άμαν πια με την Καλομοίρα! Εσείς κι ο Μουρατίδης...
-
ÃéáôñÝ åýãå! ÊáëÜ ôá åßðåò!
Õ.à Ôþñá åäþ ðïõ ôá ëÝìå ñå ãéáôñÝ ó'áñÝóåé ç Êáêïìïßñá? -
Πάντως αν ένα παιδί είναι σωστά αναθρεμένο με αίσθημα υπευθυνότητας και οξυδέρκεια και αν είναι ανύσηχο πνεύμα και αν έχει μια κοπιώδη (πολλές φορές δύσκολη αλλά πάντα όμορφη) πορεία προς το καλύτερο και προς το βέλτιστο, τότε από μόνο του δεν θα θέλει να πάρει κάτι πολύ ακριβό και πολύ γρήγορο από πολύ νωρίς.
Τι αυτοκίνητο θα παίρνατε στο παιδί σας και πότε;