-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μετά τη δουλειά έφυγα με τη σύζυγο για ψαράκι στην Ανάβυσσο. 100 μέτρα πριν την 'τρύπα του Καραμανλή' βλέπω να πλησιάζει με χίλια λευκό rallye με αναμένα φώτα που με στράβωναν (ή προβολείς είχε ανάψει ή είχε ρυθμίσει τα φώτα στην ψηλή σκάλα) και ταυτόχρονα προβολείς ομίχλης (ήταν 5:30 το απόγευμα με πολύ φως). Ακριβώς μέσα στη σήραγγα (όπου υπάρχει και πινακίδα απαγόρευσης προσπέρασης - φυσικά!) μου κολλάει στο μισό μέτρο πίσω μου. Του κάνω νόημα 'Τι τρέχει;', πάω δεξιά κι όταν με πλευρίζει του δείχνω τα φώτα και λέω μερικά γαλλικά. Με κοιτάει σαν βόδι και συνεχίζει την κούρσα του.ΨΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΕΕΕΕΕΕ?????? ΚΑΠΙΤΑΛΑ........
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ακριβώς μέσα στη σήραγγα (όπου υπάρχει και πινακίδα απαγόρευσης προσπέρασης - φυσικά!) μου κολλάει στο μισό μέτρο πίσω μου.Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, ειδικά για τα φώτα, αλλά αν και δεν θυμάμαι αν έχει πινακίδα απαγόρευσης προσπέρασης (λογικά θα έχει λόγω μίνι σήραγγας), θυμάμαι όμως πως έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση ώστε να μπορούν οι μεν να πηγαίνουν όπως θέλουν χωρίς να ενοχλούνε τους δε...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ακριβώς μέσα στη σήραγγα (όπου υπάρχει και πινακίδα απαγόρευσης προσπέρασης - φυσικά!) μου κολλάει στο μισό μέτρο πίσω μου.
Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, ειδικά για τα φώτα, αλλά αν και δεν θυμάμαι αν έχει πινακίδα απαγόρευσης προσπέρασης (λογικά θα έχει λόγω μίνι σήραγγας), θυμάμαι όμως πως έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση ώστε να μπορούν οι μεν να πηγαίνουν όπως θέλουν χωρίς να ενοχλούνε τους δε...
στη σήραγγα όμως, ειδικά προς Αθήνα δεν είναι και το καλύτερο σημείο για προσπέρασμα με τον 'καθρέφτη' που έχει για άσφαλτο
-
Δεν προσπερνάς εκεί, με ή χωρίς πινακίδα, το απαγορεύει η λογική. 10 μέτρα πριν τη σήραγγα υπάρχει η αριστερή στροφή σχεδόν 90 μοιρών και δύσκολα κάποιος μένει στη λωρίδα του. Αλλά εκτός των φώτων μου είχε κολλήσει για να κάνει τι; 500 στροφές ακολουθούν προς Σούνιο, εκεί βρήκε να τον πιάσει η φούρια;
-
Αν δεν εχει πινακιδα με απαγορευτικο, προσπερνας οσο θελεις. Τοσο απλα. Για αυτο εχει δυο λωριδες. Αρκει να μην πεσεις στον διπλα σου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν δεν εχει πινακιδα με απαγορευτικο, προσπερνας οσο θελεις. Τοσο απλα. Για αυτο εχει δυο λωριδες. Αρκει να μην πεσεις στον διπλα σου.Καθόλου απλά! Ο ΚΟΚ άλλα λέει.
ΑΡΘΡΟ 17 : Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους
-
Ο οδηγός επιτρέπεται να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα μόνον εφόσον μπορεί να το κόνει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και εφόσον προειδοποιήσει έγκαιρα γι' αυτό, σύμφωνα με το άρ8ρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.
-
Το προσπέραομα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν.
-
Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Οταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχιοε ήδη το προσπέρασμα.
β) Οταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.
γ) Οταν η λωρίδα κυκλοφορίας, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο οδηγός κατά το προσπέρασμα, δεν είναι ελεύθερη σε αρκετή απόσταση μπροστά του, κατά τρόπο ώστε, λαμβανομένης υπόψη της διαφοράς ταχύτητας του οχήματός του, κατά το χρόνο του προσπεράσματος, και εκείνης των οχημάτων, τα οποία προτίθεται να προσπεράσει, να μην εκθέσει σε κίνδυνο ή παρεμποδίσει τους ερχόμενους αντίθετα.
δ) Αμέσως προ ή επί μη κυκλικού ισόπεδου οδικού κόμβου, εκτός αν:
αα) επιτρέπεται το προσπέρασμα προς τα δεξιά, κατά την περίπτωση της παρ. 2 του άρθρου αυτού, ββ) η οδός, στην οποία γίνεται το προσπέρασμα, έχει προτεραιότητα, γγ) η κυκλοφορία ρυθμίζεται από τροχονόμα ή με φωτεινούς σηματοδότες και δδ) το όχημα το οποίο προσπερνάται είναι ποδήλατο, μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα χωρίς καλάθι.
ε) Αμέσως προ ή επί ισοπέδου σιδηροδρομικής διάβασης χωρίς κινητά φράγματα, εκτός αν η οδική κυκλοφορία ρυθμίζεται από φωτεινούς σηματοδότες, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στους ισόπεδους οδικούς κόμβους.
στ) Αμέσως προ ή σε διάβαση πεζών, η οποία έχει σημανθεί ως διάβαση πεζών στο οδόστρωμα ή με πινακίδα σήμανοης.
ζ) Μέσα στις σήραγγες.
η) Οταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών.
-
-
περα απο το τι λεει ο νομος, η κοινη λογικη λεει οτι εκει μεσα πρακτικα δεν μπορεις να προσπερασεις! Και δεν βλεπω και το λογο να το κανεις, αφου ετσι και αλλιως μετα ακολουθει ευθεια και μπορεις να περασεις ανετα....
ειναι τοσο στενα που αν αυτος που πας να προσπερασεις ειναι λιγακι ζωο ή φοβηθει μπορει να σε πεταξει στο τοιχο, πηγαινε μετα εσυ να επικαλεστεις το ταδε αρθρο του ΚΟΚ για να αποζημειωθεις...
-
Έχει απαγορευτικό πριν τα τούνελ οπότε το ζήτημα σταματά εκεί.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Έχει απαγορευτικό πριν τα τούνελ οπότε το ζήτημα σταματά εκεί.Σωστά, όταν πάει κάποιος με δέκα δεξιά θα πρέπει να πατάμε φρένο πριν το τούνελ, να πηγαίνουμε κι εμείς με δέκα και μετά το τούνελ να επιταχύνουμε για να τον περάσουμε...
-
Αν εχει απαγορευτικο, τοτε η συζητηση σταματαει εδω (για το θεμα του αν μπορεις** με βαση τον νομο)**.
Αν δεν εχει ομως, τοτε αυτο που λεει ο xristos69 δεν εφαρμοζεται εδω. Το 'απαγορευεται το προσπερασμα μεσα σε σηραγγες' μιλαει για σηραγγα που πρεπει να βγεις ατο αντιθετο ρευμα για να προσπερασεις, πχ στο Αρτεμισιο.
Σε σηραγγα που εχει 2+ λωριδες για καθε ρευμα, πολυ απλα ο καθενας παει στην λωριδα του με την ταχυτητα του. Αμα ηταν ετσι οπως τα λεει ο xristos69, τοτε μεσα στην Κακια σκαλα θα επρεπε ολοι να πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα.
Εξ'αλλου οπως εχω ξαναπει, ο ιδιος ο ΚΟΚ λεει οτι δυο αυτοκινητα που κινουνται σε παραλληλους στιχους, ο καθενας στην λωριδα του σε δρομο με 2 λωριδες (3 και ανω σε εθνικες), δεν θεωρειται προσπερασμα οταν το ενα κινειται με διαφορετικη ταχυτητα απο το αλλο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν δεν εχει ομως, τοτε αυτο που λεει ο xristos69 δεν εφαρμοζεται εδω. Το 'απαγορευεται το προσπερασμα μεσα σε σηραγγες' μιλαει για σηραγγα που πρεπει να βγεις ατο αντιθετο ρευμα για να προσπερασεις, πχ στο Αρτεμισιο.
Σε σηραγγα που εχει 2+ λωριδες για καθε ρευμα, πολυ απλα ο καθενας παει στην λωριδα του με την ταχυτητα του. Αμα ηταν ετσι οπως τα λεει ο xristos69, τοτε μεσα στην Κακια σκαλα θα επρεπε ολοι να πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα.
Συμφωνώ με την λογική σου αλλά στον ΚΟΚ δεν υπάρχει καμία τετοια αυτονόητη για μας διευκρίνηση για 2-3 λωρίδες οπότε είναι λίγο αυθαίρετο να δίνουμε ερμηνείες με βάση την δική μας λογική.
-
Στην σηραγγα του Αρτεμισιου υπαρχει διπλη γραμμη (νομιζω οτι εχει και σημα).Οποτε απαγορευεται η προσπεραση,ασχετα αν μερικοι καφροι την κανουν.Στην Κακια Σκαλα ομως ειναι διακεκκομενες οι γραμμες .Λογικα δεν επιτρεπεται εκει ;
-
Συγνώμη αλλά άλλο πράμα οι κανονικές σήραγγες και άλλο οι κ@λότρυπες αυτές.
Και οι δύο είναι καραπαγίδες για όποιον δεν τις ξέρει.Αυτή προς Σούνιο κλείνει πολύ απότομα αριστερά ακριβώς στην είσοδο της που ΔΕΝ φαίνεται από πριν επειδή προηγείται αριστερή στροφή.
(ο βράχος δεξιά έχει γνωρίσει από κοντά μπόλικους)
Αυτή προς Αθήνα κλείνει πολύ απότομα δεξιά στην έξοδο της που ούτε και αυτή φαίνεται απο πριν.
(οι διαλυμένες μπαριέρες το καταμαρτυρούν)Όποιος προσπαθήσει να προσπεράσει εκεί είναι το λιγότερο ηλίθιος εκτός από επικίνδυνος για τους άλλους.
Οι περισσότεροι που δεν γνωρίζουν τρομάζουν και είτε πέφτουν στα φρένα είτε αλλάζουν ασυναίσθητα λωρίδα κλείνοντας την τροχιά τους. -
xristos69
στον κοκ δεν υπαρχει διευκρινηση για αυτο που ειπα, απλα ειναι κοινη λογικη. ΔΕΚΤΟΝ οτι η κοινη λογικη δεν αναγνωριζεται στο δικαστηριο, παρα μονο οτι ρητα λεει ο νομος.
ΑΛΛΑ, η ενσταση μου ειναι οτι τελικα αυτο που λεμε ΔΕΝ θεωρειται προσπερασμα αλλα παραλληλη κυκλοφορια σε στοιχους με διαφορετικη ταχυτητα.
dpolal
εγω δηλαδη ειμαι ηλιθιος? ξερω τις στροφες, ξερω οτι κλεινουν, και αφηνω ανενοχλητο τον διπλα μου στην δεξια λωριδα ενω εγω κινουμαι στην αριστερη πιο γρηγορα. Δεν θα περασω με +50 χαω απο οτι εκεινος, ουτε θα περιμενω ακριβως εκεινο το σημειο για να περασω, αλλα και ουτε αμα τυχει να βρεθω διπλα σε καποιον ακριβως εκει θα κοψω για να παω με οσα και εκεινος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
xristos69ΑΛΛΑ, η ενσταση μου ειναι οτι τελικα αυτο που λεμε ΔΕΝ θεωρειται προσπερασμα αλλα παραλληλη κυκλοφορια σε στοιχους με διαφορετικη ταχυτητα.
Δεκτή η ένσταση! (ελπίζω να συμφωνεί και ο πρόεδρος του δικαστηρίου.... )
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
......ξερω τις στροφες, ξερω οτι κλεινουν, και αφηνω ανενοχλητο τον διπλα μου στην δεξια λωριδα ενω εγω κινουμαι στην αριστερη πιο γρηγορα. Δεν θα περασω με +50 χαω απο οτι εκεινος, ουτε θα περιμενω ακριβως εκεινο το σημειο για να περασω, αλλα και ουτε αμα τυχει να βρεθω διπλα σε καποιον ακριβως εκει θα κοψω για να παω με οσα και εκεινος.Εφόσον αυτός χάσει τον έλεγχο για λίγο λόγω απειρίας/βλακείας/ασχετοσύνης, φοβηθεί βλέποντας το στενό άνοιγμα, έχει χάλια λάστιχα και δεν κρατηθεί στη λωρίδα του κλπ, ποιος θα φταίει αν πέσει πάνω σου και σε ρίξει στα βράχια;
Αυτός βέβαια! Αλλά πες το στον Άγιο Πέτρο ή στο δικαστή για να σου επιδικάσει υψηλότερη αποζημίωση αναπηρίας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα άλλον δεξιά που πήγαινε πιο αργά, αλλά απλώς έκοψα λίγο και τον προσπέρασα μερικά μέτρα αργότερα. Τι έπαθα; ΤΙΠΟΤΑ! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
dpolalεγω δηλαδη ειμαι ηλιθιος? ξερω τις στροφες, ξερω οτι κλεινουν, και αφηνω ανενοχλητο τον διπλα μου στην δεξια λωριδα ενω εγω κινουμαι στην αριστερη πιο γρηγορα. Δεν θα περασω με +50 χαω απο οτι εκεινος, ουτε θα περιμενω ακριβως εκεινο το σημειο για να περασω, αλλα και ουτε αμα τυχει να βρεθω διπλα σε καποιον ακριβως εκει θα κοψω για να παω με οσα και εκεινος.
Kαταρχήν δεν αναφέρομαι σε εσένα.
Δεν κατάλαβα γιατί το πήρες προσωπικά.Δεύτερον, περιγράφεις την ιδανική περίπτωση επειδή συνήθως αυτοί που πάνε σιγά είναι στην αριστερή λωρίδα και όχι δεξιά.
Τρίτον, όπως είπα οι περισσότεροι ασυναίσθητα κλείνουν την τροχιά τους και βρίσκονται να πηγαίνουν και στις δύο λωρίδες στο σημείο εκείνο.
Τέταρτον, αναφέρομαι σε όλους εκείνους τους έξυπνους που κολλάνε πίσω σου και αρχίζουν να παίζουν φώτα,κόρνες κλπ για να περάσουν από όπου βρουν.
-
σαφεστατα και ΔΕΝ θα παω να περασω απο δεξια εκει περα γιατι αμα φυγει καποιος, προφανως πανω μου θα πεσει. Αυτο που εννοουσα ειναι οτι απλα εγω ασχολουμαι με το αυτοκινητο μου, με την πορεια μου και την λωριδα μου, και δεν ασχολουμαι με το τι κανει ο αλλος (απο την στιγμη που δεν ειμαι παρανομος και δεν ενοχλω). Απλα 'επιτηρω' προσεκτικα το τι κανει, προσεχουμε για να εχουμε.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Καθόλου απλά! Ο ΚΟΚ άλλα λέει.
ΑΡΘΡΟ 17 : Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους
- Το προσπέραομα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν.
A! Δηλαδή αυτοί που περνάνε από δεξιά επίτηδες σε δρόμο άδειο τι είναι; Τα ζώα; Ειδικά όταν πας με 120-140 στη μεσαία λωρίδα, άδειος δρόμος και ξαφνικά σου έρχεται ένας από δεξιά χωρίς προειδοποίηση και σε περνάει με 170
Κι αυτοί με τους πανάκριβους κουβάδες που πιάνουν την αριστερή και πάνε με μέγιστο τα 100 στην αριστερή τι είναι; Τα ζώα χωρίς οδηγό;
Ζώα ζώα ζώα