-
Εγώ πάντως που οδηγούσα πριν πάρω δίπλωμα είμαι ακόμα εδώ.... ολόκληρος.....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αλλο το να παρεις αυτοκινητο και να βγεις στο δρομο ρε χαρη..
αλλα θα σε εβλαπτε αν 'ηξερες' (σε εισαγωγικα εννοειται) να οδηγεις απ'τα 15;Όχι! Ίσα-ίσα που θα με οφελούσε. Αλλά, μιας και δεν έγινε, δεν 'έπαθα' και τίποτα! Αυτό ήθελα να πω...
αυτο φανταζομαι ειναι ενα δυσκολο κομματι για καθε γονιο.. πιστευω, αναλογα. σε μερικα παιδια (στα περισσοτερα), ειναι καλυτερα να μην τους παρεις μηχανακι στα 16 που επιτρεπεται. σε καποια αλλα ομως, μπορει να κανεις περισσοτερο κακο παρα καλο. γιατι σε 2 χρονακια, 8α ειναι σε θεση να παρει μεγαλυτερη μηχανη. και οντας κ@υλωμενος, ψημενος στην αναμονη και αρκετα μεγαλυτερος αλλα τελειως απειρος, δεν προκειται να παρει παπακι, και τα μαθηματα και οι εξετασεις στις σχολες οδηγων για 2τροχα ειναι 1000 φορες πιο γελοια απ'των αυτοκινητων... επισης θεωρω πολυ λαθος να ξεκινησει με μεγαλη μηχανη.. δεν ξερω.. υποθετω αυτο θα ειναι πονοκεφαλος για καθε γονιο που στο παιδι του αρεσουν οι μηχανες...
Έχεις δίκιο! Απλά ξέροντας πόσο εύκολα πέρνουν άερα τα μυαλά ενός 16χρονου, δεν θα το έκανα, αν ήμουν γονιός. Για να μπορώ να κοιμάμαι...
Το GTI στα 18 είναι...
αναλογα..
Ξανά με την ίδια λογική...Τα 200 άλογα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για να μην παρασυρθεί κάποιος νεαρός. Και στο λέω, κρίνοντας και απ' τον εαυτό μου, που γενικότερα ήμουν πάντα ώριμος για την ηλικία μου (έτσι λένε αυτοί που με ξέρουν).
Εννοείται πως δεν μιλάμε για περιπτώσεις που το παδί είναι χωμένο από μικρό στα καρτ και τους αγώνες κλπ. Σε τέτοια περίπτωση, όχι μόνο GTI, αλλά και παραπάνω, αν το σήκωνε η τσέπη μου...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...Τα 200 άλογα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για να μην παρασυρθεί κάποιος νεαρός. Και στο λέω, κρίνοντας και απ' τον εαυτό μου, που γενικότερα ήμουν πάντα ώριμος για την ηλικία μου (έτσι λένε αυτοί που με ξέρουν).Εννοείται πως δεν μιλάμε για περιπτώσεις που το παδί είναι χωμένο από μικρό στα καρτ και τους αγώνες κλπ. Σε τέτοια περίπτωση, όχι μόνο GTI, αλλά και παραπάνω, αν το σήκωνε η τσέπη μου...
+1.
Και επειδή αν στα 18 του πάρω gti, στα 23 τι θα μου ζητήσει; -
βεβαια, και αυτο με το καρτ δεν ειναι απολυτο..
αλλο η πιστα καρτ, αλλο να βγει ο 18χρονος στο δρομο με τον καθε πυροβολημενοδεν ξερω...
ειναι πολυ δυσκολα ολα αυτα..
ισως το δυσκολοτερο πραγμα ειναι να μεγαλωσεις ενα παιδι τελικα, ελλειψη.. manualοσον αφορα τη μηχανη.. υποθετω ουτε εγω θα το εκανα.. αλλα αν τον εβλεπα οτι γουσταρει πολυ, και προκειμενου να παει οταν τελειωσει το λυκειο, να δουλεψει και να παρει καμια μηχανη.. ισως να του επαιρνα μηχανακι λιγο πριν τα 18..
υποθετω ομως, πρωτα θα προσπαθουσα να τον... αποπροσανατολισω και να τον ψησω με το αυτοκινητο -
επισης, τα 200 αλογα ειναι πολλα, και το γκαζι ειναι παντα πολυ γλυκο για τους περισσοτερους που γνωριζω, και πιστεψε με, ειναι πολυ πανω απο 18. (μερικοι τα οδηγουν κιολας, γιατι ειναι σε θεση να τα αποκτησουν)
ειναι οπως μαθει κανεις.
θα ξεκ@υλωσεις; σιγουρα (εγω τουλαχιστον)
ομως, θα εχεις την κριση μεχρι ενα σημειο που θα το κανεις -
Και εγω νομιζω πως ειναι καλυτερα να του δωσεις ενα αυτοκινητο μικρης αξιας και ιπποδυναμης παρα ενα μηχανακι.
Ειχα μηχανακι πριν 3-4 χρονια αλλα ρε παιδια δεν εκανα τις μαλακιες που κανουν τωρα.Σουζες,κοντρες και οτι αλλο βλεπουμε.Εφαγα 2-3 φετες αλλα σε λογικα πλαισια παντα.Και βεβαια ειχα διπλωμα.
Οταν εβγαλα διπλωμα για το αυτοκινητο πηρα τον Quiguecento της μανας μου και ημουν μια χαρα.Μπορει να μην ημουν μουρη αλλα κυκλοφορουσα σαν ανθρωπος.Και τις βολτες μου εκανα και εβαζα την παρεα μεσα και ημασταν μια χαρα.
Γι'αυτο νομιζω καλυτερα να του δωσεις ενα αυτοκινητο να ξεκαυλωσει(Fiat,MAtiz)οχι μεγαλης αξιας που και να το ψιλοτρακαρει δεν εγινε και τιποτα παρα να παρει κανενε μηχανακι και να τρεμει το φιλοκαρδυ μου.
Αλλη ασφαλεια σου παρεχουν οι 4 τροχοι απο τους 2. -
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
[..] Και που'σαι, στο javaκι που εδωσες το εκανα καμμια 15αρια φορες και δεν ακουμπησα κανεναν (αν αυτο σημαινει κατι για τον δρομο, που δεν σημαινει)...
Επειδη και εγω το εκανα καμια 15αρια φορες χρησιμοποιωντας δεδομενα απο την κανονικη μου οδηγηση και ουτε μια δεν καταφερα να μην προκαλεσω ουτε ενα ατυχημα θα μπορουσα να μαθω τι ειδους τιμες εβαλες ωστε να μην προκαλουνται ατυχηματα?
ΥΓ. Υπαρχει και αυτο που μετραει τον χρονο αντιδρασης. Ο καλυτερος που πετυχα (σιγουρα μη αντιπροσωπευτικος) ηταν 0,24s αν και αντιπροσωπευτικοτερος χρονος αντιδρασης μου (για ξαφνικο φρεναρισμα μεχρι ακινησιας -σε στιγμη που δεν το περιμενω-) οταν οδηγω ειναι γυρω στο 0,9s. Με κινητο καλλιστα ανεβαινω στα 2s.
Οπως μου το βγαζει το εκανα, δεν αλλαξα τιποτα.
dog80
Περνας με την μηχανη αναμεσα απο τα αυτοκινητα? Αν ναι, σταματα να μου μιλας για 'σφηνα' σε 15 μετρα κενο, και η ειρωνια χαρισμα σου...Αν μο υπεις οχι, θα δυσκολευτω να σε πιστεψω -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εγώ πάντως που οδηγούσα πριν πάρω δίπλωμα είμαι ακόμα εδώ.... ολόκληρος.....Και μακάρι να 'σαι αλλα 100 χρόνια...Αλλα αυτός εδω (ο θεός να τον συγχωρήσει...)---------> http://www.patrisnews.gr/view.php?id=1402 , είναι στο χώμα και δε πήγε μονος του, πήρε κι αλλον μαζί....Οπότε δε μας λες και τίποτα...
...................Αν ναι, σταματα να μου μιλας για 'σφηνα' σε 15 μετρα κενο, και η ειρωνια χαρισμα σου...Αν μο υπεις οχι, θα δυσκολευτω να σε πιστεψω
Ρε συ Kacey....Ξεκόλλα επιτέλους και μη κάνεις πως δε καταλαβαίνεις!!!! 15 μετρα κενό ΕΙΝΑΙ σφήνα, αφου στη καλύτερη περίπτωση η απόσταση που μένει μπρος και πίσω απο σένα είναι 5 μέτρα !!!!! (εκτός πια κι αν μιλάς για.... στάθμευση!!!) Καποιες στιγμές, καλό είναι ο άνθρωπος να παραδέχεται τα λάθη του και αυτή η στιγμή είναι μια απ' αυτές για σένα.Μετά παρεξηγιέσαι κιόλας οταν θα τολμήσει κανέις να σου πεί οτι οδηγείς επικίνδυνα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
[..] Και που'σαι, στο javaκι που εδωσες το εκανα καμμια 15αρια φορες και δεν ακουμπησα κανεναν (αν αυτο σημαινει κατι για τον δρομο, που δεν σημαινει)...
Επειδη και εγω το εκανα καμια 15αρια φορες χρησιμοποιωντας δεδομενα απο την κανονικη μου οδηγηση και ουτε μια δεν καταφερα να μην προκαλεσω ουτε ενα ατυχημα θα μπορουσα να μαθω τι ειδους τιμες εβαλες ωστε να μην προκαλουνται ατυχηματα?
ΥΓ. Υπαρχει και αυτο που μετραει τον χρονο αντιδρασης. Ο καλυτερος που πετυχα (σιγουρα μη αντιπροσωπευτικος) ηταν 0,24s αν και αντιπροσωπευτικοτερος χρονος αντιδρασης μου (για ξαφνικο φρεναρισμα μεχρι ακινησιας -σε στιγμη που δεν το περιμενω-) οταν οδηγω ειναι γυρω στο 0,9s. Με κινητο καλλιστα ανεβαινω στα 2s.
[...]
ΟΚ, επετρεψε μου τοτε να σε βοηθησω να κατανοησεις καλυτερα την χρηση αυτης της εξομοιωσης. Οπου T ειναι ο χρονος αντιδρασης των υπολοιπων οδηγων. Ο Ιαβερης στο βιβλιο του Εθνικο Θεμα -που επεσε προσφατα στα χερια μου- αναφερει πως μια τιμη 1sec ειναι αντιπροσωπευτικη. Αν θελεις να εισαι πιο αισιοδοξος βαλε τιμη 0,75sec. Υστερα το V ειναι η ταχυτητα των οχηματων. Εκφραζεται σε m/s, αλλα διπλα μπορεις να το αλλαξεις και σε km/h. Το d ειναι η αποσταση των οχηματων μεταξυ τους. Τελος το u ειναι ο συντελεστης προσφυσης μεταξυ ελαστικων και οδοστρωματος. Στην Ελλαδα οι καλυτεροι δρομοι (π.χ. Λ. Κηφισιας) εχουν τιμη περιπου 0.6.
Οποτε παμε στο σεναριο σου! Βαλε Τ=0.75sec (επειδη δεν μπορουμε να περιμενουμε πιο λιγο απο αυτο), u=0.6 (επειδη ειναι αισιοδοξο σεναριο και κινουμαστε σε καλο δρομο) και d=5m (επειδη το 'χασμα' των 15 μετρων στην καλυτερη περιπτωση οταν μπεις εσυ αναμεσα γινεται 5μ απο τον μπροστινο σου και 5μ απο τον πισω σου. Σε καθε αλλη περιπτωση, πχ εσυ να κολλησεις στον μπροστινο και να μεινουν 10μ πισω σου ειναι χειροτερα αφου δεν θα εχεις το περιθωριο καν να αντιδρασεις σε ξαφνικο φρεναρισμα). Τωρα βαλε V οσο νομιζεις οτι πηγαινεις και δοκιμασε το σεναριο. Αφου τρακαρεις εσυ ή/και αλλα αυτοκινητα ελαττωσε την ταχυτητα σου. Πες μου σε ποια ταχυτητα ειναι ασφαλη τα 5μ αποστασης...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Και μακάρι να 'σαι αλλα 100 χρόνια...Αλλα αυτός εδω (ο θεός να τον συγχωρήσει...)---------> http://www.patrisnews.gr/view.php?id=1402 , είναι στο χώμα και δε πήγε μονος του, πήρε κι αλλον μαζί....Οπότε δε μας λες και τίποτα...
Δεν είπα ότι σου λέω κάτι. Και εγώ μπορώ να σου βρω χιλιάδες ατυχήματα σαν και αυτό από άτομα που είχαν δίπλωμα και πήραν περισσότερους μαζί τους οπότε όυτε εσύ μου λες τίποτα. Εκτός αν το γεγονός ότι έχεις δίπλωμα σου δίνει τη δυνατότητα να σκοτώνεις και να τα ρίχνεις όλα στην κακιά στιγμή.
Για μένα σημασία έχει ο τρόπος που οδηγάς. Χωρίς δίπλωμα οδηγούσα αποκλειστικά σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το σπίτι μου με ταχύτητες που δεν ξεπέρναγαν τα 40-50 χλμ(τουλάχιστον τις ώρες που κυκλοφορούσαν και άλλοι στο δρόμο), σταμάταγα σε κάθε στενάκι είχα δεν είχα στοπ και πάντα άφηνα τους πεζούς. Ακόμα δεν είχα mercedes αλλά atos. Και σίγουρα ήμουν καλύτερος οδηγός από πολλούς με το ροζ χαρτάκι. -
Τα εχουμε πει αυτα, το διπλωμα, απο μονο του, δεν δειχνει απολυτως τιποτα εκτος αν εχεις μπατσο/δικαστη απεναντι σου.
-
ο μλκς με αθηναικεσ πινακιδες και με πουντο μισοκατεστραμενο που κοντεψε να με εμβολισει στη διχαλα που χωριζει τη παραλιακη για ποσειδωνιο και νομαρχια...
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
[...]
ΟΚ, επετρεψε μου τοτε να σε βοηθησω να κατανοησεις καλυτερα την χρηση αυτης της εξομοιωσης. Οπου T ειναι ο χρονος αντιδρασης των υπολοιπων οδηγων. **Ο Ιαβερης στο βιβλιο του Εθνικο Θεμα **-που επεσε προσφατα στα χερια μου- αναφερει πως μια τιμη 1sec ειναι αντιπροσωπευτικη. Αν θελεις να εισαι πιο αισιοδοξος βαλε τιμη 0,75sec. Υστερα το V ειναι η ταχυτητα των οχηματων. Εκφραζεται σε m/s, αλλα διπλα μπορεις να το αλλαξεις και σε km/h. Το d ειναι η αποσταση των οχηματων μεταξυ τους. Τελος το u ειναι ο συντελεστης προσφυσης μεταξυ ελαστικων και οδοστρωματος. Στην Ελλαδα οι καλυτεροι δρομοι (π.χ. Λ. Κηφισιας) εχουν τιμη περιπου 0.6.
Οποτε παμε στο σεναριο σου! Βαλε Τ=0.75sec (επειδη δεν μπορουμε να περιμενουμε πιο λιγο απο αυτο), u=0.6 (επειδη ειναι αισιοδοξο σεναριο και κινουμαστε σε καλο δρομο) και d=5m (επειδη το 'χασμα' των 15 μετρων στην καλυτερη περιπτωση οταν μπεις εσυ αναμεσα γινεται 5μ απο τον μπροστινο σου και 5μ απο τον πισω σου. Σε καθε αλλη περιπτωση, πχ εσυ να κολλησεις στον μπροστινο και να μεινουν 10μ πισω σου ειναι χειροτερα αφου δεν θα εχεις το περιθωριο καν να αντιδρασεις σε ξαφνικο φρεναρισμα). Τωρα βαλε V οσο νομιζεις οτι πηγαινεις και δοκιμασε το σεναριο. Αφου τρακαρεις εσυ ή/και αλλα αυτοκινητα ελαττωσε την ταχυτητα σου. Πες μου σε ποια ταχυτητα ειναι ασφαλη τα 5μ αποστασης...
Αν τ οβιβλίο για το οποίο μιλάς είναι ένα βιβλιαράκι το οποίο μοιραζότανε στα διόδια κλπ, καλά τα λέει, αλλά στην προσπάθεια του να δώσει παραδείγματα εύκολα στον απλό κόσμο, έχει κάνει λάθη....φυσικής!
Εγώ πάντως που οδηγούσα πριν πάρω δίπλωμα είμαι ακόμα εδώ.... ολόκληρος.....
Καλά εσένα δεν υπάρχει περίπτωση να σε κράξει κανείς χωρίς δίπλωμα οδηγούσες δεν άλλαζες και λωρίδες....
charmak66 έγραψε:
...Τα 200 άλογα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για να μην παρασυρθεί κάποιος νεαρός. Και στο λέω, κρίνοντας και απ' τον εαυτό μου, που γενικότερα ήμουν πάντα ώριμος για την ηλικία μου (έτσι λένε αυτοί που με ξέρουν).Εννοείται πως δεν μιλάμε για περιπτώσεις που το παδί είναι χωμένο από μικρό στα καρτ και τους αγώνες κλπ. Σε τέτοια περίπτωση, όχι μόνο GTI, αλλά και παραπάνω, αν το σήκωνε η τσέπη μου...
+1.
Και επειδή αν στα 18 του πάρω gti, στα 23 τι θα μου ζητήσει;Για παιδί 18 ετών ένα Golf GTI ένα CTR ένα Rallye κλπ είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος γονιός....τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου!
Τώρα για τα 23, αν ζει ακόμα θα πρέπει να του πάρουμε κανα 911 ή Μ3 ή τελος πάντων κάτι να αναβαθμιηστεί το παιδί!
-
Αλλο ενα τρακάρισμα σήμερα στις 1 το μεσημέρι στην Πατρών - Πύργου...
Κλασσικά σε μια απο τις διασταυρώσεις καρμανιόλες... Αλλα μέρα μεσημέρι με ντάλα ήλιο; Νύχτα να το καταλάβω...
Χωρίς τραυματίες ευτυχώς, ενα Uno Turbo μπουράτο είδα άσχημα χτυπημένο...
-
Εχετε παρατηρησει το cadillac eldorado effect στο παρκαρισμα τωρα που υπαρχει περισσοτερος χωρος?
Ολοι νομιζουν οτι εχουν τετοιο αυτοκινητο απο Nissan Micra (πχ) μεταμορφωνεται σε τετοιο και εκει που παρκαρανε 4 αυτοκινητα τωρα 'χωρανε' μονο δυο.
-
Ζωο 1ο: Με ενα μπλε αλτο κ ταχυτητα ~60χαω στον -τελειως αδειο- ανισοπεδο του Αμαρουσιου χθες βραδυ χωρις κανενα λογο μπηκε μπροστα μου κ με εκλεισε! Αλλα δεν τον προσπερασα απο δεξια, τον χορτασα κορνες κ προβολια μεχρι να ξανακανει στην ακρη.
Ζωο 2ο: Παλι στην Κηφισιας σημερα το πρωι. Ενας γερος με ενα λευκο CRV παραλιγο να με πεταξει πανω σε λεωφορειο αφου μπηκε στη λωριδα μου (μεσαια) χωρις καν να βγαλει φλας τη στιγμη που ο μπροστινος μου προφυλακτηρας ηταν στην ιδια ευθεια με τον πισω δικο του. -
Την Τρίτη 15 Αυγούστου πολύ νωρίς το πρωί (περίπου 07:30) σε έναν Κιφισσό όνειρο είμαι στο ύψος της Π. Ράλλη όταν βλέπω τα 2 μπροστινά μου αυτοκίνητα να πλακώνονται στα φρένα... (αριστερή λωρίδα όλοι μας και με πατημένα 140γκούχ γκούχ γκούχ )
Βρισκόμουν πάρα πολύ πίσω βέβαια οπότε δεν έβλεπα καλά τί γινόταν.
Άλλο αμάξι δεν είχε στις υπόλοιπες λωρίδες οπότε δεν κατάλαβα τί έγινε μέχρι που είδα τα δύο αυτά αυτοκίνητα να κάνουν δεξιά και να περνάνε ένα παμπάλαιο αγροτικό ημιφορτηγό με έναν παππού ο οποίος είχε πιάσει την αριστερή και πήγαινε με 50-60...
Ο παππούς είχε κολλήσει κυριολεκτικά στην μπαρίερα και πήγαινε κολλητά με αυτήν εντελώς στον κόσμο του...
Πέρασα και εγώ από δεξιά και συνέχισα.Τελικά στην Ελλάδα, ένας εντελώς άδειο δρόμο με τρείς λωρίδες και ΛΕΑ και 3 ΜΟΝΟ αυτοκίνητα είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη να προκληθεί ατύχημα...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αλλο ενα τρακάρισμα σήμερα στις 1 το μεσημέρι στην Πατρών - Πύργου...Κλασσικά σε μια απο τις διασταυρώσεις καρμανιόλες... Αλλα μέρα μεσημέρι με ντάλα ήλιο; Νύχτα να το καταλάβω...
Σε μια από αυτές τις διασταυρώσεις έβγαλα φλας να στρίψω δεξιά, στις 7 χθες το απόγευμα. Το ελαφρύ φορτηγό (Mercedes Sprinter) που περίμενε στη διασταύρωση, βλέποντας το φλας ξεκίνησε να στρίψει αριστερά, δλδ προς την κατεύθυνση από την οποία ερχόμουν εγώ. Πίσω μου, όμως, ερχόταν άλλο αυτοκίνητο που τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε να με προσπερνάει, για να δει το δρόμο μπροστά του να κλείνει από το sprinter.
Γλιτώσαμε το 'μπάμ' (πιστεύω) επειδή έβαλα 3η και μπήκα με σχεδόν τέρμα γκάζι στη στροφή, αφήνοντας στο αυτοκίνητο χώρο να τραβηχτεί τέρμα δεξιά και να περάσει, φρενάροντας, μισό μέτρο πίσω από το φορτηγό...
Δεν είδε ο φορτηγός το αυτοκίνητο, γμτ; Ο ιχ'ς ολόκληρο θηρίο στη διασταύρωση;
Τεσπα, τέλος καλό - όλα καλά... -
Πάντως, στην Αθήνα αυτές τις μέρες είναι αρκετά καλά. Μακάρι να ήταν πάντα έτσι.
[Off-topic] Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, εξεπλάγην ευχάριστα με δημοσιεύσεις ατόμων για τις απόψεις των οποίων είχα σχηματίσει εντελώς διαφορετική γνώμη. Αντίθετα, σε άλλο topic διαφωνώ εντελώς με τις τοποθετήσεις μελλών με τα οποία κατά βάση συμφωνούμε... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! [/Off-topic]
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάντως, στην Αθήνα αυτές τις μέρες είναι αρκετά καλά. Μακάρι να ήταν πάντα έτσι.[Off-topic] Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, εξεπλάγην ευχάριστα με δημοσιεύσεις ατόμων για τις απόψεις των οποίων είχα σχηματίσει εντελώς διαφορετική γνώμη. Αντίθετα, σε άλλο topic διαφωνώ εντελώς με τις τοποθετήσεις μελλών με τα οποία κατά βάση συμφωνούμε... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! [/Off-topic]
Τα πάντα ρει
Ζώα ζώα ζώα