-
Εγω παλι ποτε δεν καταλαβα γιατι με καταπιεζαν
-
Kid
Επειδή είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή, για πες: Οδήγησες ποτέ χωρίς δίπλωμα; Υπέκυψε ο πατέρας στην πίεση ή 'το βούτηξες';
Εγώ το είχα βουτήξει, ανοίγοντας το κλειδωμένο συρτάρι όπου είχε ο δικός μου το κλειδί...Σ' ευχαριστώ για το κουράγιο.
-
Ποτέ δεν πήρα το αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα κρυφά. Τα μόνα σημεία που είχα οδηγήσει πριν πάρω το δίπλωμα ήταν μαζί με τον πατέρα μου μέσα, σε διάφορες αλάνες αλλά ποτέ στον δρόμο. Βέβαια δεν το είχα ζητήσει και γω ποτέ να το πάρω μόνος μου γιατί φοβόμουν τις πιθανές συνέπειες μιας κακιάς στιγμής..
Πάντως βλέπω και γνωστούς μου που το βουτάνε το αμάξι ή το παίρνουν με την συγκατάθεση των δικών τους..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ποτέ δεν πήρα το αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα κρυφά. Τα μόνα σημεία που είχα οδηγήσει πριν πάρω το δίπλωμα ήταν μαζί με τον πατέρα μου μέσα, σε διάφορες αλάνες αλλά ποτέ στον δρόμο. Βέβαια δεν το είχα ζητήσει και γω ποτέ να το πάρω μόνος μου γιατί φοβόμουν τις πιθανές συνέπειες μιας κακιάς στιγμής..Πάντως βλέπω και γνωστούς μου που το βουτάνε το αμάξι ή το παίρνουν με την συγκατάθεση των δικών τους..
+1
Και δεν ένιωσα ΠΟΤΕ 'σπασίκλας'. Αντιθέτως, παρόλο που οδηγούσα με τον πατέρα μου από τα 14 σε αλάνες, όταν στα 18 πήρα το δίπλωμα θεώρησα εαυτόν ελάχιστα γνώστη σχετικά με τις συνθήκες στο δρόμο και τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου (πέρασαν αρκετοί μήνες βουνίσιων διαδρομών μέρα-νύχτα μέχρι να 'πιστέψω' στον εαυτό μου)
-
Πολλοι γονεις απο το καβαλησει το παιδι μηχανακι προτιμουν να του δωσουν το αμαξι.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ενας δήμαρχος αποφάσισε να φτιάξει το δρόμο που οδηγούσε από την 'πόλη' στη θάλασσα. Επίσης, να φτιάξει καινούριο δρόμο, μέσα στα χωράφια, τον οποίο ονόμασε 'παραλιακό' και με τον οποίο συνδέονται οι παραθεριστικές παραλίες της περιοχής. Προσωπικά, ποτέ δεν κατάλαβα πως φτιάχτηκε ο 'παραλιακός' δρόμος 500 μέτρα απ' τη θάλασσα, με απαλλοτριώσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα (νέος δρόμος εκεί που δεν υπήρχε τπτ, μες στο ίσιωμα, όλο στροφές!!!), και δεν έγινε διάνοιξη του προϋπάρχοντος πράγματι παραλιακού δρόμου, που χώριζε τα χωράφια από την άμμο.
Τεσπα, και οι δυο α/α δρόμοι είναι διπλής κατεύθυνσης, φιδωτοί, με μια λωρίδα ανά ρεύμα κι αυτή θεόστενη. (Ο παλιός δρόμος πόλη - θάλασσα στένεψε ακόμα περισσότερο για να βγάλει εκτός από τα δυο ρεύματα, πεζόδρομους εκατέρωθεν και ποδηλατόδρομο - όλοι άβατοι σήμερα, πηγμένοι στο βάτο και το καλάμι)...Τα αποτελέσματα τα διαβάζουμε κάθε τόσο, χειμώνα - καλοκαίρι και είναι περίπου έτσι:
Το παραλιακό δρόμο που οδηγεί από το Βαρθολομιό στην παραλία Θινών τον έχεις δει;; μπροστά του ο δρόμος Αμαλιάδας- Κουρούτας μοιάζει με αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών!! Είναι στενός λιγότερο από 2 λωρίδες και καθόλου φωτισμό ενώ έχει και μια στροφή 90 μοιρών στην οποία έχουν φύγει αρκετές φορές αυτοκίνητα ενώ πέρσι σκοτώθηκαν δυο νέα παιδιά στην ευθεία λίγο πριν την παραλία.
-
Εγω πάντως παιδιά, δε το είχα πάρει ποτέ το αυτοκίνητο....Πρωτον γιατι είχα μηχανάκι* και δευτερον γιατι δεν ήξερα να οδηγώ !!! Ο πατέρας μου όσες φορές κι αν τον παρακάλεσα, αρνήθηκε πεισματικά να μου μάθει οδήγηση....Μιλάμε για φασαρία και κακό, αλλα τελικά δεν υπέκυψε και καλά έκανε...Θεωρούσε πως έπρεπε πρωτίστως να βγάλω δίπλωμα ωστε να είμαι νομιμος για παν ενδεχόμενο, αλλα κι επίσης πως θα έπρεπε να μαθω σε δάσκαλο, για να μάθω σωστή οδήγηση απο την αρχή.Τελικά ετσι και έγινε.Οπως μου το υποσχέθηκε, μόλις έκλεισα τα 18 με εστειλε στη Σχολή Οδηγών κι ετσι έμαθα να οδηγώ.
Τοτε τον 'έβριζα', τωρα ομως ξέρω πως έκανε το καλύτερο που μπορούσε να κανει.*....βέβαια πώς τον κατάφερα και μ' αφησε να παρω μηχανάκι, ακόμα δεν το εχω καταλάβει.... Οσο θυμάμαι τις μαλακίες που έχουν συμβεί στο παρελθόν με αυτό (δυο απο δική μου υπαιτιότητα και αρκετές απο αλλων), απορώ που δεν επαθα ποτέ το παραμικρό....!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πολλοι γονεις απο το καβαλησει το παιδι μηχανακι προτιμουν να του δωσουν το αμαξι.Να πάρει ταξί το παιδί, να πάρει τραμ/λεωφορεία/μετρό, να πάνε να το πάρουν οι γονείς του από την έξοδο του. Δεν θα πάθει/ουν τίποτα.
Δεν είναι μηχανάκι ή αυτοκίνητο το δίλημμα στα 16. Είναι μηχανάκι ή τα παραπάνω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιες άλλες συζητήσεις; Αυτές του τύπου 'γιατί φταίω αφού μου πήρε το αμάξι ο γιος/πατέρας/παππούς/το φάντασμα της γιαγιάς μου της Μυσιρλούς';
Να λείπει το βύσσινο. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από άδεια κυκλοφορίας και κλειδιά. Αν τα κλειδιά αφεθούν σε προσβάσιμο σημείο, τότε φταίει για την αμέλειά του ο ιδιοκτήτης. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος έχει όπλο και το αφήνει χύμα πάνω στο τραπέζι του καθιστικού.Ε δεν μπορείς να κοιμάσαι με όλα τα ζευγάρια κλειδιά δίπλα του/των αυτοκινήτων στο μαξιλάρι σου μην τυχόν και το 'καμάρι' σου τα κλέψει το βράδι και πάει βόλτα. Πάντοτε χύμα τα χαν οι δικοί μου τα κλειδιά, αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να τα πάρω κι ούτε είχα οδηγήσει πριν τα 18.
Οι άλλες συζητήσεις πάνε στο να έχεις πείσει το 'καμάρι' σου ότι δεν πρέπει να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αλλά φυσικά σε πολλά μέρη της Ελλάδας ισχύουν άλλοι νόμοι
@ililias: πιεστιικοί οι πιτσιρικάδες; αν αύριο ζητήσουν και κανένα καλάσνικοφ επειδή έχει ο άλλος, να του το πάρουμε του παιδιού;
-
Βασικά είναι όπως σε μάθουν. Εμένα ο πατέρας μου με έβαλε στο τιμόνι στα 12 μου. Και όταν οδηγάς ένα πισωκίνητο με 286 άλογα τότε, το βλέπεις αλλιώς και αργότερα δεν μπαίνεις στο τρυπάκι να πάρεις κρυφά αμάξι και τέτοια.
Είναι όπως σε μάθουν. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας.
-
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Ενας δήμαρχος αποφάσισε να φτιάξει το δρόμο που οδηγούσε από την 'πόλη' στη θάλασσα. Επίσης, να φτιάξει καινούριο δρόμο, μέσα στα χωράφια, τον οποίο ονόμασε 'παραλιακό' και με τον οποίο συνδέονται οι παραθεριστικές παραλίες της περιοχής. Προσωπικά, ποτέ δεν κατάλαβα πως φτιάχτηκε ο 'παραλιακός' δρόμος 500 μέτρα απ' τη θάλασσα, με απαλλοτριώσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα (νέος δρόμος εκεί που δεν υπήρχε τπτ, μες στο ίσιωμα, όλο στροφές!!!), και δεν έγινε διάνοιξη του προϋπάρχοντος πράγματι παραλιακού δρόμου, που χώριζε τα χωράφια από την άμμο.
Τεσπα, και οι δυο α/α δρόμοι είναι διπλής κατεύθυνσης, φιδωτοί, με μια λωρίδα ανά ρεύμα κι αυτή θεόστενη. (Ο παλιός δρόμος πόλη - θάλασσα στένεψε ακόμα περισσότερο για να βγάλει εκτός από τα δυο ρεύματα, πεζόδρομους εκατέρωθεν και ποδηλατόδρομο - όλοι άβατοι σήμερα, πηγμένοι στο βάτο και το καλάμι)...Τα αποτελέσματα τα διαβάζουμε κάθε τόσο, χειμώνα - καλοκαίρι και είναι περίπου έτσι:
Το παραλιακό δρόμο που οδηγεί από το Βαρθολομιό στην παραλία Θινών τον έχεις δει;; μπροστά του ο δρόμος Αμαλιάδας- Κουρούτας μοιάζει με αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών!! Είναι στενός λιγότερο από 2 λωρίδες και καθόλου φωτισμό ενώ έχει και μια στροφή 90 μοιρών στην οποία έχουν φύγει αρκετές φορές αυτοκίνητα ενώ πέρσι σκοτώθηκαν δυο νέα παιδιά στην ευθεία λίγο πριν την παραλία.
Μεγάλε εκεί πήγα να την πατήσω και εγώ την πρώτη φορά που πέρασα!!!!!! Τρελή ευθεία, στροφή και ξανά τρελή ευθεία χωρίς φώτα....
ήμουν τυχερός και λίγο φυλαγμένος γιατι μου φάνηκε παράξενο τόσο πολύ ευθεία και δεν έτρεχα.... και τσουπ η στροφούλα!!!!!!! Εν τω μεταξυ και δεξιά και αριστερά του δρόμου έχει και χαντάκι ή κανάλι (έχω περάσει μόνο βράδυ) -
παιδια...
το θεμα το εχουμε ξανασυζητησει.
εμενα ο πατερας μου με εμαθε να οδηγω απο παρα πολυ μικρη ηλικια. **φανταζομαι τοτε που με πηγαινε σε αλανες και μ'εβαζε στα γονατα του δεν πιανεται..
σε αλανες με πηγαινε ΜΟΝΟ, και αυτος μεσα εννοειται
ηθελε να μου μαθει να οδηγω για πολλους λογους- δεν ηθελε να φτασω 18, να παω στις εξετασεις και να τις περασω, και να νομιζω οτι ξερω να οδηγω
- ηθελε να ειμαι συνειδητοποιημενος και να εχω επαφη με το αντικειμενο πριν πιασω τιμονι μονος μου στο δρομο
- ηθελε να μπορω να οδηγησω σε μια ωρα αναγκης
4 επισης μου μαθαινε τα σηματα, μηχανολογικα κλπ κλπ
του ειμαι ευγνωμων για ολα αυτα. (και αν κανω ποτε παιδια -που δε νομιζω, θα κανω κι εγω το ιδιο)
εννοειται οτι δε μου το εδινε στο δρομο, απλα με εβαζε να εχω την προσοχη μου και μου εξηγουσε διαφορα σχετικα με τις λωριδες, τι να προσεχω, τη ροη της κινησης κ.α πολλα
επειδη ομως εγω ημουν υπερ-μαλακιστηρι, εκλεβα τα κλειδια και εβγαινα το βραδυ κρυφα. εννοειται με πιασανε, εγινε χαμος, και εκρυψε τα κλειδια.
εγω τα ξαναβρηκα, εβγαλα αντικλειδια και αρχισα τα ιδια. φυσικα με ξανα-πιασανε
πωωωωω
ωραιες εποχες γμττεσπα.. εγω αν εκανα παιδι, θα εκανα το ιδιο, θα το μαθαινα, ειμαι βεβαιος.
απλα θα προσεχα πολυ τα κλειδια -
Χρηματοκιβώτιο στο σπίτι με κωδικό ασφαλείας όπως στα ξενοδοχεία!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χρηματοκιβώτιο στο σπίτι με κωδικό ασφαλείας όπως στα ξενοδοχεία!!!!Kαι γύρω γύρω ηλεκτροφόρα καλώδια.... Και στην πόρτα ένα ντόπερμαν...
-
μπα.. στα καινουργια κλειδια αλλωστε ειναι λιγο δυσκολο να βγαλουν αντικλειδια..
δεν ειναι οπως τοτε..
αρκει να εχεις παντα μαζι σου τα κλειδια -ακομα κ οταν κοιμασαι -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
@ililias: πιεστιικοί οι πιτσιρικάδες; αν αύριο ζητήσουν και κανένα καλάσνικοφ επειδή έχει ο άλλος, να του το πάρουμε του παιδιού;Αμ' έλα που του παίρνουμε! (Καλάσνικοφ για να ρίχνει γρηγορότερα, σκάστρες το Πάσχα και του λείπει ένα δάχτυλο, golf gti γιατί πέρασε Ιατρική,...)
Λέμε, φταίει ο γονιός. Φταίει, δεν χωράει αντίρρηση. Αλλά φταίει και η παγίδα που στήθηκε κι ονομάστηκε 'νέος δρόμος'. -
@ililias: πιεστιικοί οι πιτσιρικάδες; αν αύριο ζητήσουν και κανένα καλάσνικοφ επειδή έχει ο άλλος, να του το πάρουμε του παιδιού;
golf gti γιατί πέρασε Ιατρική,...)
που ακριβως ειναι το κακο σ'αυτο?
δε σας καταλαβαινω ρε παιδια ειλικρινα...
μονο golf gti? και ferrari θα του παρεις αν μπορεις και το σηκωνει η τσεπη σου.
γιατι οχι? θα το παιξεις συνετος κλπ 'για να μην παρουν τα μυαλα του αερα', και θα'χεις τρελα φραγκα και θα του παρεις στανταρ κανα ματιζ τοπλες..ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΖΩΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, οσο μπορουμε..
ρισπεκτ στους γονεις που δεν τους νοιαζει τι θα πει ο γειτονας, και τολμουν να κανουν το ονειρο του παιδιου τους πραγματικοτητα
-
Ναι, επί του θέματος θα προτιμήσω να του πάρω ό, τι σηκώνει η τσέπη μου, αν κρίνω και ότι το σηκώνει το μυαλό του.
Όχι το gti αν περάσει ιατρική και γιούγκο αν δεν περάσει - τόσο απλά!
Όπως και να 'χει, φερράρι για πρώτο αυτοκίνητο, δεν θα του έπαιρνα. -
Kid
Επειδή είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή, για πες: Οδήγησες ποτέ χωρίς δίπλωμα; Υπέκυψε ο πατέρας στην πίεση ή 'το βούτηξες';
Εγώ το είχα βουτήξει, ανοίγοντας το κλειδωμένο συρτάρι όπου είχε ο δικός μου το κλειδί...Σ' ευχαριστώ για το κουράγιο.
Να πω και γω που είμαι μικρός;
Και να σου γκρινιάξουν και να νομίζουν ότι τα καταπιέζεις, άστα! Για το καλό τους είναι! Επειδή τα είδα έξυπνα παιδιά, αν δεν το καταλάβουν τότε και γκρινιάζουν, θα το συνειδητοποιήσουν αργότερα...
Προσωπικά δεν είχα οδηγήσει καθόλου πριν να πάω σε σχολή οδηγών, παρ' όλο που ο πατέρας μου ήξερε ότι το ήθελα τρελά.
Ναι, ίσως θα μπορείς να τους δείξεις 2 πράγματα σε αλάνα/χωράφι/πάρκινγκ, αλλά τότε παραμονεύει ο κίνδυνος να σου 'κλέβουν' το αυτοκίνητο, αν είναι ατίθασα.
Βλέποντας τα πράγματα εκ των υστέρων, θεωρώ πως είναι καλύτερο που πήρα αυτοκίνητο στα 21 και όχι στα 18. Μεγάλη η διαφορά, έστω και μόλις μετά από 2-3 χρόνια.
Α, και εννοείται πως ΟΧΙ μηχανάκι!
Το GTI στα 18 είναι...
Και δεν είναι θέμα του τι θα πει ο γείτονας, αλλά καθαρά θέμα ασφάλειας. Απορώ πως κοιμούνται το βράδυ...
-
Ναι, επί του θέματος θα προτιμήσω να του πάρω ό, τι σηκώνει η τσέπη μου, αν κρίνω και ότι το σηκώνει το μυαλό του.
Όχι το gti αν περάσει ιατρική και γιούγκο αν δεν περάσει - τόσο απλά!αα, εσυ το πας αλλου..
εδω συμφωνω απολυτα..γενικα, ισως τα βλεπω λιγοτερο ρεαλιστικα τα πραγματα απο καποιον που εχει παιδια και το καταλαβαινω αυτο. δεν ξερω κατα ποσο θα αλλαζα αποψη πανω στο συγκεκριμενο θεμα ομως, αν εκανα παιδια.
Ναι, ίσως θα μπορείς να τους δείξεις 2 πράγματα σε αλάνα/χωράφι/πάρκινγκ, αλλά τότε παραμονεύει ο κίνδυνος να σου 'κλέβουν' το αυτοκίνητο, αν είναι ατίθασα.
γι'αυτο θα προσεχεις τα κλειδια σου
αν το παιδι ειναι ατιθασο (που απ'οσο εχω δει μεγαλο ποσοστο αυτων ειναι γιατι μαλλον οι περισσοτεροι τα κακομαθαινουμε -βαζω και τον εαυτο μου μεσα.. πχ οποτε ερχεται κανα ανηψακι/ξαδερφακι μου αθηνα), θα πρεπει να το προφυλασσεις απο καποια πραγματα. δε γινεται αλλιως.Βλέποντας τα πράγματα εκ των υστέρων, θεωρώ πως είναι καλύτερο που πήρα αυτοκίνητο στα 21 και όχι στα 18. Μεγάλη η διαφορά, έστω και μόλις μετά από 2-3 χρόνια.
αλλο το να παρεις αυτοκινητο και να βγεις στο δρομο ρε χαρη..
αλλα θα σε εβλαπτε αν 'ηξερες' (σε εισαγωγικα εννοειται) να οδηγεις απ'τα 15;Α, και εννοείται πως ΟΧΙ μηχανάκι!
αυτο φανταζομαι ειναι ενα δυσκολο κομματι για καθε γονιο.. πιστευω, αναλογα. σε μερικα παιδια (στα περισσοτερα), ειναι καλυτερα να μην τους παρεις μηχανακι στα 16 που επιτρεπεται. σε καποια αλλα ομως, μπορει να κανεις περισσοτερο κακο παρα καλο. γιατι σε 2 χρονακια, 8α ειναι σε θεση να παρει μεγαλυτερη μηχανη. και οντας κ@υλωμενος, ψημενος στην αναμονη και αρκετα μεγαλυτερος αλλα τελειως απειρος, δεν προκειται να παρει παπακι, και τα μαθηματα και οι εξετασεις στις σχολες οδηγων για 2τροχα ειναι 1000 φορες πιο γελοια απ'των αυτοκινητων... επισης θεωρω πολυ λαθος να ξεκινησει με μεγαλη μηχανη.. δεν ξερω.. υποθετω αυτο θα ειναι πονοκεφαλος για καθε γονιο που στο παιδι του αρεσουν οι μηχανες...
Το GTI στα 18 είναι...
αναλογα..
Ζώα ζώα ζώα