-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι πεζοδρόμιο._
Κλήση στην τροχαία ΑΜΕΣΩΣ. Σε ποιο ακριβώς σημείο (αριθμό) της Πλαστήρα βρίσκεται αυτό το πράγμα; Αν δεν πάρεις εσύ, θα πάρω εγώ.Είναι στην Πλαστήρα 72 (+/-2), δε θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό τώρα. Απλά, με σκέτο τηλέφωνο φοβάμαι ότι θα κόψουν απλά μια κλήση για παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο και όχι για κατάληψη του πεζοδρομίου.
-
Σήμερα στην Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της Χαλυβουργικής ζώο οδηγούσε έχοντας φέρει το αριστερό του γόνατο στο στήθος πατώντας το ταμπλό αριστερά από το τιμόνι και καπνίζοντας αμέριμνος. Ακόμα και αυτόματο να ήταν το αμάξι του, σε περίπτωση ανάγκης ο χρόνος αντίδρασής του θα ήταν ίσος με κουφής γριάς που πάσχει από Πάρκινσον
-
Πιο λογικό μου φαίνεται να εμπίπτει αυτή η συμπεριφορά στις κατωτέρω διατάξεις.
*Άρθρο 48
Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου.- Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.
- Κατ' εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτό, η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.
- Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάζουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
- Όταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψη τμήματος οδού πρέπει αυτό να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα.
- Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση, εκτός γι' αυτήν που έχει κατασκευαστεί απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών ως και η είσοδος-έξοδος οχημάτων, άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων.
- Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού, τιμωρείται με πρόστιμο 'ογδόντα εννέα χιλιάδων (89.000)' δραχμών. [αλλού το είδα 100.000 δρχ, άρα μιλάμε για τουλάχιστον 250 ευρώ σε κάθε περίπτωση]
Διαφορετικό θέμα η στάθμευση στο πεζοδρόμιο.
Πάντως άλλο πεζόδρομος και άλλο πεζοδρόμιο. Δεν γίνεται όμως να καταλαμβάνει κάποιος πεζοδρόμιο, είναι ανήκουστο. Θα μιλήσω με την τροχαία. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σήμερα στην Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της Χαλυβουργικής ζώο οδηγούσε **έχοντας φέρει το αριστερό του γόνατο στο στήθος πατώντας το ταμπλό αριστερά από το τιμόνι ** και καπνίζοντας αμέριμνος. Ακόμα και αυτόματο να ήταν το αμάξι του, σε περίπτωση ανάγκης ο χρόνος αντίδρασής του θα ήταν ίσος με κουφής γριάς που πάσχει από ΠάρκινσονΠου να τρακαρει με κολωνα, να ανοιξει ο αεροσακος αναμεσα στα ποδια του του μαλακα. Να μην περασει τουλαχιστον τα γονιδια του στην επομενη γενια.
Για την κυρια που εχει στησει παρκινγκ στον πεζοδρομιο: αρχιζουμε με χαρτακια 'εισαι γαιδουρι', συνεχιζουμε με κληση στην τροχαια, μετα ξεφουσκωμα 8 ελαστικων (4χ2 αυτοκινητα), και αν συνεχισει εγω βαζω λεφτα για να αγορασουμε αλυσιδα για μηχανη και να τις δεσουμε τα αυτοκινητα στις μπαρες. Αν συνεχιζει και μετα απο αυτο, βαζω λεφτα να αγορασουμε και ενα μπουκαλι υγρα φρενων. Το τι το κανουμε αυτο, ειναι δικο μου θεμα
ΥΓ Απο που ανεβαινει στο πεζοδρομιο? Δεν μπορει καποιος να παρκαρει στον δρομο (νομιμα δηλαδη) εκει που ανεβαζει στο πεζοδρομιο, και μετα να περιμενει να παρει η ιδια την τροχαια?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σήμερα στην Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της Χαλυβουργικής ζώο οδηγούσε **έχοντας φέρει το αριστερό του γόνατο στο στήθος πατώντας το ταμπλό αριστερά από το τιμόνι ** και καπνίζοντας αμέριμνος. Ακόμα και αυτόματο να ήταν το αμάξι του, σε περίπτωση ανάγκης ο χρόνος αντίδρασής του θα ήταν ίσος με κουφής γριάς που πάσχει από Πάρκινσον
Που να τρακαρει με κολωνα, να ανοιξει ο αεροσακος αναμεσα στα ποδια του του μαλακα. Να μην περασει τουλαχιστον τα γονιδια του στην επομενη γενια.
Για την κυρια που εχει στησει παρκινγκ στον πεζοδρομιο: αρχιζουμε με χαρτακια 'εισαι γαιδουρι', συνεχιζουμε με κληση στην τροχαια, μετα ξεφουσκωμα 8 ελαστικων (4χ2 αυτοκινητα), και αν συνεχισει εγω βαζω λεφτα για να αγορασουμε αλυσιδα για μηχανη και να τις δεσουμε τα αυτοκινητα στις μπαρες. Αν συνεχιζει και μετα απο αυτο, βαζω λεφτα να αγορασουμε και ενα μπουκαλι υγρα φρενων. Το τι το κανουμε αυτο, ειναι δικο μου θεμα
ΥΓ Απο που ανεβαινει στο πεζοδρομιο? Δεν μπορει καποιος να παρκαρει στον δρομο (νομιμα δηλαδη) εκει που ανεβαζει στο πεζοδρομιο, και μετα να περιμενει να παρει η ιδια την τροχαια?
αργουν πολυ τα δρασουν τα υγρα φρενων..καλυτερα διαλυτικο!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αριστερά από τις μπάρες είναι είσοδος για πάρκινκ πολυκατοικίας. Έτσι, κανείς δεν παρκάρει εκεί στο δρόμο.
-
περαστικά.
-
Περαστικά! Άτιμα τα χτυπήματα στο κεφάλι, αλλά προκειμένου να μη χτυπηθεί η μικρή χαλάλι.
-
nasos/sti Περαστικά σου.
Αφού όμως τη γλύτωσε το παιδί, το ξεροκέφαλό σου δε μας νοιάζει )
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Που να τρακαρει με κολωνα, να ανοιξει ο αεροσακος αναμεσα στα ποδια του του μαλακα. Να μην περασει τουλαχιστον τα γονιδια του στην επομενη γενια.
Καλό αυτό. Μόνο μη στείλει αδιάβαστο κανένα που δε φταίει.
Τελικά λές να πάψουν να υπάρχουν πρίν από τους υπόλοιπους (ας τους πούμε 'σωστούς') , ή η αναλογία ζώου που σκοτώνει προς ζώο που σκοτώνεται είναι δυσανάλογη;
-
Tί κατάλαβες που πήρες impreza; Και στο έλεγαν... 'θα το φας το κεφάλι σου!!'
Περαστικά και σιδεροκέφαλος -
κριμα Νασο, περαστικα
-
Nάσο περαστικά!
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ολα οκ παιδια.ευχαριστω!ναστε καλα!
απλα θλιβομαι μερικες φορες με την επιπολαιοτητα καποιων
που συνηθως αποβαινει μοιραια για τριτους οπως ας πουμε ελλειπη σημανση,χαντακια εργολαβων στο δρομο χωρις φωτισμο κοκ.Μα αυτό καυτηριάζουμε όλοι εδώ μέσα. Το ότι οι υπέυθοινοι για την κάθε βλακεία, μικρή η μεγάλη, είναι πάντα έξω από το πρόβλημα που οι ίδιοι δημουργούν. Ατιμωρησία ρε γμτ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σήμερα στην Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της Χαλυβουργικής ζώο οδηγούσε **έχοντας φέρει το αριστερό του γόνατο στο στήθος πατώντας το ταμπλό αριστερά από το τιμόνι ** και καπνίζοντας αμέριμνος. Ακόμα και αυτόματο να ήταν το αμάξι του, σε περίπτωση ανάγκης ο χρόνος αντίδρασής του θα ήταν ίσος με κουφής γριάς που πάσχει από Πάρκινσον
Να πείς ότι το έκανε για λίγο περισσότερη άνεση (όπως ρίχνεις κανείς την πλάτη του καθίσματος ...στο ΚΤΕΛ ) να το καταλάβω. Αλλά πώς διάολο βολευόταν έτσι με το πόδι μαζεμένο και τα π@π@ρι@ του τεντωμένα, ούτε Ινδός γιόγκι να ήταν
-
περαστικα!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Είναι πεζοδρόμιο._
Κλήση στην τροχαία ΑΜΕΣΩΣ. Σε ποιο ακριβώς σημείο (αριθμό) της Πλαστήρα βρίσκεται αυτό το πράγμα; Αν δεν πάρεις εσύ, θα πάρω εγώ.Είναι στην Πλαστήρα 72 (+/-2), δε θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό τώρα. Απλά, με σκέτο τηλέφωνο φοβάμαι ότι θα κόψουν απλά μια κλήση για παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο και όχι για κατάληψη του πεζοδρομίου.
στη γειτονιά μου είναι..
αν κανονιστεί κανά ντου είμαι μέσα
ή το άλλο το ΣΠΑΣΑΡΧΙΔΙΚΟ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ)
με τους κάγκουρες που παρκάρουν πάνω στην πλατεία (πεζόδρομος) τα κωλάμαξά τους, και μάλιστα ακριβώς απ'εξω απ'οπου πάνε..
έλεος ρε γιδια
λες και αμα περπατήσουν 2 μέτρα 8α τους πέσει ο κώλος(τα πήρα πάλι)
-
Zώο γμτ η τύπισα σήμερα που βγάινοντας από παράνομη είσοδο στην εθνική οδό με έκλεισε κανονικότατα, ενώ ερχόμουν με καμιά 80αρια στην δεξιά. Από αριστερά δεν είχα χώρο, δεξιά το χαντάκι, οπότε πάλι τρελό φρένο, φώτα, κόρνα. Όταν την πέρασα, δεν άντεξα και της έριξα μια μούτζα. Το παχύδερμο ούτε που κατάλαβε τίποτα. Εγώ δηλαδή θα γινόμουν αφίσα στον κ*** της, και αυτή τίποτα.
-
Καταρχήν να ευχηθώ περαστικά στο Νάσο. Τι μπορεί να πάθει κάποιος στα καλά καθούμενα;
**Ζώον **
13:30 βρίσκομαι στην Πανόρμου. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα ένα γύφτο (ή τσιγγάνο ή ΡΟΜ ή όπως αλλιώς τους λένε) να πουλάει γλάστρες με φυτά. Όχι γλαστράκια, μεγάλες γλάστρες. Είχε διπλοπαρκάρει το φορτηγό, είχε βάλει γλάστρες στην άσφαλτο, πίσω από το φορτηγό και έκανε εμπόριο. Είχε κλείσει τη μια λωρίδα και είχε απομείνει μόνο μία λωρίδα διαθέσιμη για την κίνηση των οχημάτων. Σταματάω παρακάτω για να ψωνίσω από κάποιο μαγαζί. Μπαίνω στο αμάξι, βγαίνω Αλεξάνδρας, κάνω το γύρο και στήνομαι απέναντι του. Αρχικά, τράβηξα μερικές φωτογραφίες (θα τις ανεβάσω λίαν συντόμως). Στη συνέχεια, κάλεσα την Αστυνομία. Δυστυχώς, δεν είχα χρόνο διαθέσιμο αλλιώς θα έμενα να δω τη συνέχεια.Άει σχτρ. Ο καραγκιόζης. Βρήκε μέρος να στηθεί. Δεν σκοτίστηκε για το παραμικρό. Αφού έκανε τη δουλειά του δεν τον ένοιαξε κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλά σημεία στην Αθήνα όπου θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά χωρίς να ενοχλεί.
**Ζώον **
Ανεβαίνω προς Τουρκοβούνια. Είμαι σε ανηφόρα. από στενό αριστερά άλλος γύφτος με αγροτικό (ναι, γλάστρες είχε και αυτός) περνάει αέρα πατέρα. Ούτε προτεραιότητα κοίταξε ούτε κάτι άλλο. Στα παλιά του τα παπούτσια. Είναι μέχρι να του κάνει κάποιος λίφτινγκ με μπουνιές. Να δεις για πότε θα στρώσει χαρακτήρα.**Ζώον **
Αφού πέρασα και το 2ο γύφτο και συνεχίζω την ανάβαση, μου βγαίνει από δεξιά με STOP γέρος με μηχανάκι. Κόβω ταχύτητα, του κορνάρω και ακολουθεί διάλογος. Πήγα επάνω σου; μου λέει ο γέρος. Πας καλά; του απαντώ. Συνεχίζω: εάν δεν φρέναρα ξέρεις που θα βρισκόσουνα; Χαμπάρι δεν πήρε ο κόπανος για το τι έγινε. -
Σαββατο σημερα (ή χθες), ζωα πολυτελειας στην Κηφισιας...
Ετυχε να κατεβω-ανεβω-κατεβω την Κηφισιας για μιαμιση ωρα και κυκλοφορουσαν ασυνηθιστα ακριβα αυτοκινητα. Για προθερμανση ξεκινω με τον (αφηρημενο βλακακο) κατοχο μαυρης Carrera S με αναμμενο το πισω φως ομιχλης. Παρολο τις (αναριθμητες) σφηνες του, βρισκοταν μπροστα μου απο Χαλανδρι μεχρι Ζωγραφου...
Αυτος που τελικα μου αναψε τα λαμπακια ηταν ο κατοχος κοκκινου αυτοκινητου που πηγαινε συνεχεια με 50 στην αριστερη και σε συνδυασμο με τα αυτοκινητα στην μεσαια που ελαττωναν για να ειναι διπλα του, αφηναν μονο την δεξια για φυσιολογικη ροη... Οποτε οι περισσοτεροι αναγκαζονταν να αλλαξουν ξαφνικα μια και δυο λωριδες και να πανε στην δεξιοτερη για να συνεχισουν. Δεν ειδα παντως κανεναν να του παιζει φωτα. Αλλα πως να παιξεις φωτα σε 430...
Ζώα ζώα ζώα