-
Οχι. χθες το βραδυ μια χαρα τα πληρωσα.
-
Και προφανως εχεις δικιο διαβαζοντας τα αρθρα που αναφερονται στις νεες χρεωσεις. Βεβαια την Τεταρτη δεν πληρωσα εκει ουτε στο ανεβασμα, ουτε στο κατεβασμα γιαυτο και το μπερδεμα.
-
Αρα δεν ειναι καθολου μικρη η αυξηση
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Να καταργηθουν τα διοδια και ας πληρωνουμε μια φορα το χρονο κατι παραπανω για τα τελη κυκλοφοριας,....
.... αλλα να δουμε και κανα εργολαβο-μηχανικο να οδευει προς το hotel Korydallos οπως επισης και μερικους μηχανικους του Δημοσιου που παραλαμβανουν αυτα τα αθλια 'εργα' να τους κανουν παρεα στο ιδιο χοτελι....Πρακτικά, στην Ελλάδα είμαστε, δεν γίνεται να καταργηθούν. Και δεν γίνεται να πληρώνουν όλοι για αυτά αλλά μόνο όσοι χρησιμοποιούν τους δρόμους αυτούς. Τουλάχιστον τα διόδια να μην επηρεάζουν τη ροή, να είναι στην είσοδο στον αυτοκινητόδρομο και στην έξοδα να πληρώνεις ανάλογα με τα χλμ. Όχι κάθε 30-50 χλμ να ακινητοποιούν την κυκλοφορία.
Σχετικά με τους εργολάβους και την φυλακή που τους αξίζει στο συζήταγα με φίλο σχετικό με το χώρο. Το πρόβλημα ή μάλλον το πιο βασικό από τα πολλά που εμπλέκονται είναι ότι ο ίδιος εργολάβος συνήθως έχει αναλάβει κι άλλα έργα που τρέχουν ταυτόχρονα οπότε αν τον κλείσουν φυλακή καταδικάζουν και τα άλλα έργα....
Αυτούς που τα παραλαμβάνουν τους καλύτπουν οι άλλοι για να μην ρεζιλευτούν όλοι μαζί.... Άλλωστε έχουν την δικαιολογία εγώ όταν το επιθεώρησα ήταν σωστό μετά το αλλάξανε... Άσε που υπάρχουν και κάτι ιδιαιτερότητες όπου το μη τελειωμένο έργο παραδίδεται προς χρήση υποτίθεται για διευκόλυνση του πολίτη αλλά στην αλήθεια για να κρύβονται οι ατέλειες, να δικαιολογούνται σαν φθορά από χρήση και βέβαια να έχουν δικαιολογία ότι δεν μπορούν να το παύσουν ενώ το χρησιμοποιεί ο κόσμος κλπ για να φτιάξουν αυτά που είχαν ξεχάσει....
Πολύ ξύλο τους χρειάζεται όλων. Πώς είναι δυνατόν κάποιος που δεν ήταν άψογος στη συναλλαγή του με το δημόσιο να ξαναπαίρνει εργολαβία δεν ξέρω... Και πώς γίνεται να μην εκδιώχνονται δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν εκμεταλλευτεί πράματα και καταστάσεις για προσωπικό όφελος.... -
Ρε σεις το πηρατε χαμπαρι οτι πληρωνουμε παραπανω διοδια για να μαζεψει λεφτα ο αναδοχος του εργου και αν ΔΕΝ την κοπανησει για Βραζιλια ΘΑ φτιαξει καποια Ε.Ο.
Και γω θα ζω τοτε για να κανω χρηση του δρομου για τον οποιον προπληρωσα ;Αυτη και αν ειναι κομπινα καραμπινατη ,ποιος μπορει να μας γλυτωσει απο τους σωτηρες μας ;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αυτη και αν ειναι κομπινα καραμπινατη ,ποιος μπορει να μας γλυτωσει απο τους σωτηρες μας ;Ειναι ρεαλισμος. Περιπτωση να δεσμευσουν 6 εταιριες (ή εστω σχηματα) απο 1+ δις *η καθεμια *για 4-5 χρονια πριν αρχισει η ροη εσοδων πολυ απλα δεν υπηρχε. Ποσο μαλλον με τις συνθηκες που υπαρχουν πλεον στην παγκοσμια οικονομια. Το πολυ-πολυ να κυρησονταν αγονοι οι διαγωνισμοι και να ειχαμε επιπλεον καθυστερησεις. Τουλαχιστον πλεον οτι πληρωνουμε εχει ανταποδωτικο χαρακτηρα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγώ δυό κουβέντες θα πω.
Ιδιοτικοποίηση δε θέλει ο ραγιας?
Λουστείτε τα,έρχονται και χειρότερα...........γιου νο γκαζόλαμπα?Έτσι είναι ακριβώς...
Όταν ήταν δημόσια ήταν της κακιάς στιγμής.
Όταν θα γίνουν ιδιωτικά θα τα βλέπουμε μόνο με κυάλια._
-
Μα Κωστα μου,οταν εγω θελω να φτιαξω ενα σπιτι π.χ. παω στη Τραπεζα,βαζω υποθηκη μεχρι και το σωβρακο μου και παιρνω ενα δανειο και προχωραω.Οι τεχνικες εταιρειες δεν μπορουν να εκχωρησουν τα δικαιωματα επι των εσοδων τους στις Τραπεζες και οχι εμεις οι απλοι πολιτες να προκαταβαλουμε καποιο τελος που ενδεχεται να μην εχει για μας ανταποδοση;
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Και προφανως εχεις δικιο διαβαζοντας τα αρθρα που αναφερονται στις νεες χρεωσεις. Βεβαια την Τεταρτη δεν πληρωσα εκει ουτε στο ανεβασμα, ουτε στο κατεβασμα γιαυτο και το μπερδεμα.Και προφανως η μπασταρδοσυνη τους θα αποκαλυφθει πληρως οταν φτιαχτει ο καινουργιος δρομος Σχηματαρι-Χαλκιδα και θα εχει ΚΑΙ αυτος διοδια διχως δυνατοτητα να ξεφυγεις
οπως εκαναν στην κοπανα απο τον Αγ.Στεφανο. Δεν προκειται να τους πτοησουν οι -μεχρι στιγμης- 2 κινητοποιησεις τον Ευβοεων... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μα Κωστα μου,οταν εγω θελω να φτιαξω ενα σπιτι π.χ. παω στη Τραπεζα,βαζω υποθηκη μεχρι και το σωβρακο μου και παιρνω ενα δανειο και προχωραω.Οι τεχνικες εταιρειες δεν μπορουν να εκχωρησουν τα δικαιωματα επι των εσοδων τους στις Τραπεζες και οχι εμεις οι απλοι πολιτες να προκαταβαλουμε καποιο τελος που ενδεχεται να μην εχει για μας ανταποδοση;Απο οσο ξερω *ο κυκλος εργασιων *της μεγαλυτερης τεχνικης εταιριας ειναι μικροτερος απο τον προυπολογισμο του μικροτερου απο τα 6 εργα. Αν οντως αυτο ισχυει, ποσες πιθανοτητες βλεπεις να εβγαινε ποτε ενα τετοιο δανειο; Δεν μιλαμε καν για τη τρεχουσα πραγματικοτητα που η κανουλα του δανισμου εχει κλεισει.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Και προφανως η μπασταρδοσυνη τους θα αποκαλυφθει πληρως οταν φτιαχτει ο καινουργιος δρομος Σχηματαρι-Χαλκιδα και θα εχει ΚΑΙ αυτος διοδια διχως δυνατοτητα να ξεφυγεις οπως εκαναν στην κοπανα απο τον Αγ.Στεφανο. Δεν προκειται να τους πτοησουν οι -μεχρι στιγμης- 2 κινητοποιησεις τον Ευβοεων...Να ξεφυγουν απο τι; Αφου η Ευβοια εχει πολλες εισοδους, θα μπορουν να μη χρησιμοποιησουν το νεο κομματι, σωστα;
-
ΙΣΩΣ να αφησουν την Ριτσωνα γιατι θα ειναι too much. Η Ευβοια εχει μονο 2 εισοδους βασικα: Τον κλασσικο Σχηματαρι/Αυλιδα (ψηλη γεφυρα) και την Ριτσωνα (παλια γεφυρα). Εδω εχει διοδια στην εξοδο στα Οινοφυτα εδω και τοσα χρονια, μην πας μακρυα...
ΥΓ: Ετσι που παει θα ερχεται πιο φτηνα με πλοιο απο τον Ορωπο για Ερετρια...
-
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=63880576
«Καίνε» τα διόδια, πάνε για αύξηση τα μεταφορικά
Στους πελάτες τους ετοιμάζονται να μετακυλήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών τις υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια που για τα οχήματά τους φτάνουν στο 136%.
Οι εκπρόσωποι των περίπου 20.000 μεγάλων φορτηγών που εκτελούν μεταφορές σε εθνικό επίπεδο, συναντήθηκαν χθες με τον κ. Σουφλιά, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών που εφαρμόζονται από τις 2 Απριλίου. Εμμέσως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τούς υπέδειξε να αυξήσουν τα τιμολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν εξαγγείλει απεργία από την Κυριακή το απόγευμα, αλλά το θέμα θα τεθεί σε γενική συνέλευση που πιθανόν να πραγματοποιηθεί ώς τότε.
Αντιδράσεις υπάρχουν και από το σύνδεσμο τουριστικών γραφείων, που σε ανακοίνωσή του αποκαλύπτει ότι η επιβάρυνση για τα τουριστικά πούλμαν φτάνει έως και 250%.
Μάλιστα οι αυξήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν γιατί τα περισσότερα συμβόλαια υπογράφονται στην αρχή της χρονιάς και είναι δεσμευτικά.
Επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις στα διόδια θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα έργα και τάσσονται στο πλευρό του νομάρχη Αχαΐας που έχει δηλώσει ότι η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών δεν πληροί τους όρους ασφαλείας της Ε.Ε.
Τα διόδια είναι το θέμα ερώτησης προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ που κατέθεσαν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνουν ότι κατά τη συζήτηση των συμβάσεων στη Βουλή είχαν αναφερθεί στις επιπτώσεις από τις αυξήσεις των διοδίων και είχαν καταψηφίσει τα συγκεκριμένα άρθρα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ 888888Α. Οι εποχές του Κρατικού εναγκαλισμού στις Συγκοινωνίες έχουν περάσει προ πολλού.
Μπαρδον δεν αντεληφθην...Αυτο που κολλαει τωρα??
Αλλα ας το συζητησουμε:
Ποιος κανει συγκοινωνια στην Ελλαδα??
Ο κρατικος ΟΣΕ, η κρατικη Ολυμπιακη, ΚΑΙ τα ποικιλοτροπως (αμεσως ή εμμεσως )επιδοτουμενα ΚΤΕΛΒ. Σε δύο χρόνια που λες δεν είχε ολοκληρωθεί τίποτα. Μην πετάμε ανακρίβιες. Η πρώτη ΠΑΘΕ (που ήταν πρακτικά η ένωση των επιμέρους δρόμων) ολοκληρώθηκε επί 7ετίας.
Ακομα κι ετσι να ειναι -που δεν ειναι, ο Μπραλλος, η Καζα κλπ υπαρχουν ακομα- 1960-1974 το συνολο 14 χρονια με δεδομενα τα μεσα της εποχης.
1983-2008 εικοσι πεντε τερμινα και συνεχιζουμε, με νεο εκσυχρονιστικο σχημα αυτη τη φορα το περιφημο ΣΔΙΤ (Συμπραξη Δημοσιου Ιδιωτικου Τομεα), μονο που το Ι του αρκτικολεξου καπου χανεται ρε παιδι μου.
Το Δημοσιο βαζει τη γη ,υπαρχων δρομος με σχεδον ολοκληρωμενες τις μελετες απαλλοτριωσεις, διευθετησεις κοινωφελων δικτυων, εκτελεση ηδη αρκετων δυσκολων κομματιων κλπ, εμεις βαζουμε το χρημα προκαταβολικα, αυτο το ρημαδι το Ι τι σκ#τα βαζει??Γ. Η Α.Ο. φτιάχτηκε με τα λεφτά της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας.
Aυτο το λες για πλακα φανταζομαι...
Εκτος κιαν μας ελεγε ψομματα, τοτε που εκτελειτο το εργο επι Καταλληλοτερου του Α' με την υψηλη επιστασια του Θειου Βρεφους, συσσωμη η αντιπολιτευση με προεξαρχοντα τον Καταλληλοτερο το Β' οταν ομιλουσαν για σκανδαλωδεις υπερβασεις, σκανδαλωδεις χρηματοδοτησεις, σκανδαλωδεις επιδοτησεις, σκανδαλωδη τροπο τιμολογησης...Κάποιοι όμως που γνώριζαν a priori τη σχεδίαση της χάραξης (και είχαν τα μέσα στο Ελληνικό Γκοβέρνο) πήγαν και αγόρασαν τις εκτάσεις και τελικά οι απαλοτριώσεις έφτασαν σε τιμές Οικοπέδων της Ομόνοιας.
E oχι και καποιοι...Ολοι το ηξεραν, οι εκτασεις ηταν δεσμευμενες (αλλα οχι απαλλοτριωμενες γιαυτο και ελαχιστα κτιρια γκρεμιστηκαν τα περισσοτερα μαλιστα ηταν αυθαιρετα.
Δ. Η κατάργηση των διοδίων εφαρμόζεται μόνον στη Γερμανία. Η Γαλλία η Ιταλία η Ισπανία έχουν διόδια, η Ελβετία Βινιέτα κ.λπ.
Aντε να σου κανω το χατηρι...
Βιννιετα θελεις??Βιννιετα λοιπον αλλα οχι διοδια....Εφόσον δεν θεωρείται λογική ως ιδέα της επιπλέον πληρωμής ενός κομίστρου για τη χρήση κάποιων δρόμων θεωρώ ότι η επιβολή αύξησης στα τέλη κυκλοφορίας απλά θα τιμωρήσει αυτούς που δεν κάνουν χρήση των Α.Ο. Δεν θα ήθελα ο αυτοκινητιστής στη Σάμο να πληρώνει για να οδηγώ από την Αθήνα στη Πάτρα με 130....
Bρε κι εγω δε θελω να πληρωνω τη γραμμη Αθηνα-Πετρουπολη, οΤρικαλινος τη γραμμη Παγκρατι-Κολιατσου, Ο Αρτινος την επιδοτουμενη γραμμη Πειρεευς-Φουρνοι-Ικαρια-Σαμος και ο Δυδυμοτειχειος το δρομολογιο Ροδος-Καστελλοριζο
Αλλα τι να κανουμε σε μια πατριδα ζουμε ολοι, η Ελλαδα ολη μια γειτονια, υπαρχει (μεχρι τωρα) η σχετικη αλληλεγγυη, η πρεπουσα κατανοηση και η αρμοζουσα ανοχη για τις λεγομενες κοινωνικες αναγκες...Ε. Περί του Hotel Korydallos. Μαζί σου για το συγκεκριμένο άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Φοβαται ομως τις λακουβες και τα σαμαρακια, και την ασφαλτο σαπουνι, και τις λιμνες απο τη βροχη, και τις καθιζησεις...
Ας μην ξεχάσουμε όμως να στείλουμε στο Hotel Korydallos ακόμα και αυτούς που κατεβάζουν διακόπτες και κόβουν το ρεύμα με αποτέλεσμα να σκοτώνουν άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν γεννήτρια για τους αναπνευστήρες τους.
Ω!!ρε πο#στη μου κολλημααα
Ρε κι αυτους μεσα να τους κλεισουμε, και τους σκουπιδιαραιους και ολους....
Αν υπαρχει χωρος ομως, μιας και αν υποθεσουμε οτι απο τα θυματα των τροχαιων το 10% παει λογω των κακοτεχνιων (αληθεια τι ωραια λεξη και πως καλυπτει αλλωτε την ανικανοτητα και αλλοτε το προμελετημενο εγκλημα με σκοπο το περισσοτερο κερδος), θα επρεπε οχι μονο το Hotel Korydallos να γεμισει αλλα και το Makronissos Grand Resort, το Αgios Efstratios βay αλλα και το Gyaros Suites... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να καταργηθουν τα διοδια και ας πληρωνουμε μια φορα το χρονο κατι παραπανω για τα τελη κυκλοφοριας,....
.... αλλα να δουμε και κανα εργολαβο-μηχανικο να οδευει προς το hotel Korydallos οπως επισης και μερικους μηχανικους του Δημοσιου που παραλαμβανουν αυτα τα αθλια 'εργα' να τους κανουν παρεα στο ιδιο χοτελι....Πρακτικά, στην Ελλάδα είμαστε, δεν γίνεται να καταργηθούν. Και δεν γίνεται να πληρώνουν όλοι για αυτά αλλά μόνο όσοι χρησιμοποιούν τους δρόμους αυτούς. Τουλάχιστον τα διόδια να μην επηρεάζουν τη ροή, να είναι στην είσοδο στον αυτοκινητόδρομο και στην έξοδα να πληρώνεις ανάλογα με τα χλμ. Όχι κάθε 30-50 χλμ να ακινητοποιούν την κυκλοφορία.
Σχετικά με τους εργολάβους και την φυλακή που τους αξίζει στο συζήταγα με φίλο σχετικό με το χώρο. Το πρόβλημα ή μάλλον το πιο βασικό από τα πολλά που εμπλέκονται είναι ότι ο ίδιος εργολάβος συνήθως έχει αναλάβει κι άλλα έργα που τρέχουν ταυτόχρονα οπότε αν τον κλείσουν φυλακή καταδικάζουν και τα άλλα έργα....
Αυτούς που τα παραλαμβάνουν τους καλύτπουν οι άλλοι για να μην ρεζιλευτούν όλοι μαζί.... Άλλωστε έχουν την δικαιολογία εγώ όταν το επιθεώρησα ήταν σωστό μετά το αλλάξανε... Άσε που υπάρχουν και κάτι ιδιαιτερότητες όπου το μη τελειωμένο έργο παραδίδεται προς χρήση υποτίθεται για διευκόλυνση του πολίτη αλλά στην αλήθεια για να κρύβονται οι ατέλειες, να δικαιολογούνται σαν φθορά από χρήση και βέβαια να έχουν δικαιολογία ότι δεν μπορούν να το παύσουν ενώ το χρησιμοποιεί ο κόσμος κλπ για να φτιάξουν αυτά που είχαν ξεχάσει....
Πολύ ξύλο τους χρειάζεται όλων. Πώς είναι δυνατόν κάποιος που δεν ήταν άψογος στη συναλλαγή του με το δημόσιο να ξαναπαίρνει εργολαβία δεν ξέρω... Και πώς γίνεται να μην εκδιώχνονται δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν εκμεταλλευτεί πράματα και καταστάσεις για προσωπικό όφελος....Τι ψάχνετε να βρείτε στη χώρα που ΟΛΑ τα δημόσια έργα (επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ) τα παίρνει ΕΝΑΣ.
-
@ 888888
- Τα ΣΔΙΤ τι τα μπλέκεις αφού δεν ξέρεις. Δεν είναι ΣΔΙΤ κανένας δρόμος και δεν θα μπορούσε να είναι. Στα ΣΔΙΤ το Δημόσιο είναι ο πελάτης και ο Ιδιώτης του προσφέρει το πακέτο και της συντήρησης μίας εγκατάστασης.
- Αν δεν καταλαβαίνεις δεν φταίω εγώ. Ο δρόμος πληρώθηκε από δάνεια από τράπεζες και την Ε.Ε.. Το έδαφος στο οποίο έχουμε τη χάραξη του δρόμου πληρώθηκε από το Δημόσιο με απαλλοτριώσεις. Μην μπλέκεις το Αεροδρόμιο που εκεί ήταν δεσμευμένος ο χώρος. Για την Α.Ο. αυτό δεν ίσχυε. Απλά η Ε.Ε. έχοντας καταλάβει τη δουλειά δεν έδωσε δεκάρα για τις απαλλοτροιώσεις. Τώρα η τότε αντιπολίτευση φώναζε για άλλα θέματα (όπως η πληρωμή από πλευράς της αρμόδιας Περιφερειακής Αρχής για τη χρήση Υλικών Υπόβασης με υψηλό ποσοστό σκωρίας και βάρους πάνω από 4 τόννους το κυβικό, από τη λογική της απευθείας ανάθεσης όλων των συμπληρωματικών έργων με έκπτωση μόλις 0.5% κ.α. Ήσαν αρκετά έξυπνοι οι τότε διοικούντες ώστε να μην μπλέξουν τα πράγματα στο σημείο που θα σταματούσε ο δρόμος και θα έπρεπε να σκάσουν 100 δις δραχμές το έτος αποζημίωση στους Γερμανούς του ΕΛ.ΒΕΛ.
- Αλληλεγγύη δεν υπάρχει. 'ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΣΑΣ' έλεγαν κάποιοι προνομιούχοι. Ο καθής πληρώνει για τις υπηρεσίες που του παρέχονται.
Υ.Σ. Το κόλλημα δεν το έχω εγώ. Εδώ δεν είναι το thread για τη ΔΕΗ για να βγάλεις τα αποθημένα σου με το συνάφι μου καθώς είσαι σε κόντρα μαζί μου. Αν γνωρίζεις κάτι επί του αντικειμένου και θέλεις να το προσθέσεις καλώς. Αλλιώς θα σε παρακαλούσα σε θετική κριτική και όχι χαχανητά που οφείλονται και στην άγνοια του αντικειμένου.
-
@ 888888Υ.Σ. Το κόλλημα δεν το έχω εγώ. Εδώ δεν είναι το thread για τη ΔΕΗ για να βγάλεις τα αποθημένα σου με το συνάφι μου καθώς είσαι σε κόντρα μαζί μου. Αν γνωρίζεις κάτι επί του αντικειμένου και θέλεις να το προσθέσεις καλώς. Αλλιώς θα σε παρακαλούσα σε θετική κριτική και όχι χαχανητά που οφείλονται και στην άγνοια του αντικειμένου.
Με συγχωρείς που θα επέμβω αλλά εσύ το ανέφερες πρώτος και μάλιστα με αρκετή δόση εμπάθειας.
@ 888888: Δεν μπορεις να φανταστείς πόσο συμφωνώ.
-
@ 888888- Τα ΣΔΙΤ τι τα μπλέκεις αφού δεν ξέρεις. Δεν είναι ΣΔΙΤ κανένας δρόμος και δεν θα μπορούσε να είναι. Στα ΣΔΙΤ το Δημόσιο είναι ο πελάτης και ο Ιδιώτης του προσφέρει το πακέτο και της συντήρησης μίας εγκατάστασης.
Eπι της ουσιας τωρα και για να μαθω ρωταω:
Στη προκειμενη περιπτωση ο Δημοσιο βαζει:
Τον υπαρχοντα δρομο
Τις απαλλοτριωσεις
Τις μελετες
Επισης εχει ηδη κατασκευασει πολλα δυσκολα κομματια.Ο ιδιωτης τι βαζει ΤΩΡΑ εκτος απο την υποσχεση οτι ΘΑ.... ΚΛΠ??
- Αν δεν καταλαβαίνεις δεν φταίω εγώ. Ο δρόμος πληρώθηκε από δάνεια από τράπεζες και την Ε.Ε..
Eλα ντε που αλλα μας ελεγαν τοτε οι ιδιοι οι κυβερνωντες απορωντας κιολας
*....Συγκρίνοντας τα αρχικά στοιχεία με αυτά που προέκυψαν στη συνέχεια, για το κόστος του έργου και έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, παρατηρείται ένας υπερδιπλασιασμός της αξίας, που σε κάθε περίπτωση αφορά μόνο ένα δρόμο 60 χιλιομέτρων. Το στοιχείο αυτό προκάλεσε χθες και την απορία του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλου. Το στέλεχος του ΠΑΣΟK, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣKΑΪ ανέφερε ότι προκαλεί απορία η τόσο μεγάλη αύξηση του αρχικού κόστους του έργου.Με τα νέα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, το κόστος της Αττικής Οδού ανέρχεται στα 1.030 δισεκατομμύρια δραχμές. Από αυτά τα 280 θα είναι η ιδιωτική συμμετοχή και τα υπόλοιπα 750 θα προέλθουν από πόρους των κοινοτικών και εθνικών ταμείων.*
το πληρες κειμενο εδω:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... /2001_4134' target='_blankΤο έδαφος στο οποίο έχουμε τη χάραξη του δρόμου πληρώθηκε από το Δημόσιο με απαλλοτριώσεις. Μην μπλέκεις το Αεροδρόμιο που εκεί ήταν δεσμευμένος ο χώρος. Για την Α.Ο. αυτό δεν ίσχυε.
To αεροδρομιο χτιστηκε σε εκτασεις απαλλοτριωμενες απο το 1979.
Η ΑΟ εγινε σε προ πολλου δεσμευμενη γη (= ο ιδιοκτητης δε μπορουσε να τη κανει νομιμα οτι ηθελε)η οποια απαλλοτριωθηκε πριν τη φαση κατασκευης.Απλά η Ε.Ε. έχοντας καταλάβει τη δουλειά δεν έδωσε δεκάρα για τις απαλλοτροιώσεις. Τώρα η τότε αντιπολίτευση φώναζε για άλλα θέματα (όπως η πληρωμή από πλευράς της αρμόδιας Περιφερειακής Αρχής για τη χρήση Υλικών Υπόβασης με υψηλό ποσοστό σκωρίας και βάρους πάνω από 4 τόννους το κυβικό, από τη λογική της απευθείας ανάθεσης όλων των συμπληρωματικών έργων με έκπτωση μόλις 0.5% κ.α.
Αχου τους καημενους που μονο για τις.... σκουριες τους κατηγορουσαν.
Iδου λοιπον οι σκουριες:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 2002_40659' target='_blank' target='_blank
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 2003_54128' target='_blank' target='_blank
- Αλληλεγγύη δεν υπάρχει.
Οτι δε θελεις εσυ δε σημαινει πως δεν υπαρχει.
'ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΣΑΣ' έλεγαν κάποιοι προνομιούχοι.
Ελα τωρα τα εχουμε ξαναπει αυτα. Ειναι προφανες οτι....
το συνθημα 'ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΣΑΣ' ποσως αφορα τους αλλους εργαζομενους αλλα το κρατος το οποιο αφου κατασπαταλησε τους πορους του ΙΚΑ (και των αλλων ασφαλιστικων ταμειων), δινοντας τους στις 'δυναμεις της αγορας' με μορφη θαλασσοδανειων, αφου αφησε τους ημετερους να τζογαρουν τα υπολοιπα, αφου επετρεψε στους κουμπαρους να το παιξουν επενδυτες δομημενων ομολογων, και ολα αυτα μη δινοντας ποτε λογαριασμο και ατιμωρητι, εφτασε το ασφαλιστικο συστημα στο σημερινο χαλι, ισοπεδωνοντας και τα εναπομειναντα υγιη ταμεια.
Ε λοιπον οχι κυριοι.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΣΑΣ οπως το καταντησατε!!!
Ουτε εμεις (οι κατ'εσας ρετιρεδες) ουτε κανεις αλλος εργαζομενος στη χωρα αυτη.Mη προσπαθεις λοιπον να δημιουργησεις εντυπωσεις.
Ο καθής πληρώνει για τις υπηρεσίες που του παρέχονται.
Η περιοχη μου εχει περιπου 20.000 κατοικους και σαν περιοχη εκτος Λεκανοπεδιου δεν εχει αστικες συγκοινωνιες, δεν εχει τρενα, ουτε αεροδρομιο, και οπως ειναι φυσικο καμμια απο τις υπηρεσιες αυτες δεν παρεχεται στη περιοχη.
Ερωτω:Οι φορολογουμενοι πολιτες πληρωνουν (και καλα κανουν) μεσω των φορων τους τους αντιστοιχους οργανισμους που προσφερουν τις υπηρεσιες τους σε αλλα μερη της χωρας??
ΝΑΙ ή ΟΧΙ??Υ.Σ. Το κόλλημα δεν το έχω εγώ. Εδώ δεν είναι το thread για τη ΔΕΗ...
Tου οποιου θρεντ το κλιμα εσυ μεταφερεις ΠΡΩΤΟΣ εδω
... για να βγάλεις τα αποθημένα σου με το συνάφι μου καθώς είσαι σε κόντρα μαζί μου.
Εκτος του οτι κατι παρομοιο θα μπορουσα να ισχυριστω κι εγω, εχω να δηλωσω τα εξης:
Α.Το αισχος της Μαλακασας ας πουμε, δεν ειναι απωθημενο δικο μου εναντιον 'του συναφιου' σου.Αντιθετα καποιοι απο 'το συναφι σου' (οχι ολοι, εγω δε τσουβαλιαζω) μελετησαν, επεβλεψαν τη κατασκευη, και παρελαβαν το 'εργο' αυτο οπως και χιλιαδες αλλα τετοια που ειτε σου αρεσει ειτε οχι εχουν στοιχισει καποιες εκατονταδες νεκρους και σακατηδες και καποια εκατομμυρια ευρω σε υλικες ζημιες.Β.Ουτε σε ξερω ουτε με ξερεις ουτε πολυ περισσοτερο εχουμε κανα χωραφι κολλιγιακο να μοιρασουμε ωστε να εχω προσωπικα μαζι σου.Αν εσυ εκλαμβανεις τις διαφορετικες αποψεις ως προσωπικη επιθεση με συγχωρεις αλλα το προβλημα ειναι δικο σου, κι εγω δε μπορω να κανω κατι γι'αυτο.
Αν γνωρίζεις κάτι επί του αντικειμένου και θέλεις να το προσθέσεις καλώς. Αλλιώς θα σε παρακαλούσα σε θετική κριτική και όχι χαχανητά που οφείλονται και στην άγνοια του αντικειμένου.
Αμε, γνωριζω μια παροιμια που λεει οτι 'η καλη μερα απο το πρωϊ φαινεται' με την εννοια οτι ο καλος ιδιωτης που ευαγγελιζεται τις επι της Ελλαδος autobahnen και autostrade ηταν ΑΝΙΚΑΝΟΣ να εξασφαλισει....πενταλεπτα για ρεστα με αποτελεσμα η ουρα απο τις Αφιδνες να φτασει στη Βαρυμπομπη.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=77497
Αφηνω τα χαχανητα σε σενα οπως επισης και το προνομιο της απολυτης γνωσης.
-
Δεν κανετε καμια Απεργια εκει στην ΔΕΗ για την αυξηση των διοδιων?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν κανετε καμια Απεργια εκει στην ΔΕΗ για την αυξηση των διοδιων?Πουσαι μεγαλε ...σου'πω... μεταξυ μας ομως ετσι??
Eμεις οι ρετιρεδες δε πληρωνουμε διοδια, γιατι ειμαστε πολυ ψηλα και τα περναμε απο πανω
Αυξηση διοδίων (ξανά!)