-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Απ' τη μια αυτοί δεν πρέπει να καταδικαστούν και απ' την άλλη αν τους αθωώσουν,κανείς μας πια δεν πρόκειται να πληρώνει
Οπότε μαντέψτε..Γιατί δεν πρέπει να καταδικαστούν; Ο νόμος τι λέει;
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com ... ge_17.html
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Εγώ ναι . Δεν θα νιώθω μακάκας μετά.
εαν χρησιμοποιουσες την κορινθου πατρων δε θα τα ελεγες αυτα
-
Είχα στο μυαλό μου την γενικότερη ιδέα της μη πληρωμής των διοδίων στο σύνολο των ελληνικών δρόμων. Παράληψή μου, σορρυ . Στην Κορίνθου-Πατρών και εγώ θα το σκεφτόμουν αλλά στην γέφυρα στο Ρίο, στην Εγνατία αλλά και σε μεγάλο μέρος της Αθηνών-Θεσσαλονίκης το θεωρώ ηλιθιότητα.
-
Χμ... αναμενόμενο ότι κάποτε θα το έκανε αυτό η Ολυμπία Οδός...
Για να δούμε τι θα γίνει.
-
Στην Κορίνθου - Πατρών πληρώνουμε διόδια 40 χρόνια τώρα .
Τα έπαιρνε βέβαια το καλό κράτος και δεν έκανε τίποτε , ενώ τώρα τα παίρνει ο κακός ιδιώτης και φτιάχνει αυτοκινητόδρομο .
Μόνο και μόνο γιά αυτό πρέπει να καταδικαστούν γιατί είναι υποκριτές και κομματικά ενεργούμενα .Βέβαια όπως είδατε η εκδίκαση πήγε γιά το 2012 , οπότε τότε θα έχει τελειώσει ο δρόμος και τα επιχειρήματα περί μη πληρωμής δεν θα έχουν νόημα .
Γιά το θέμα αν πρέπει να υπάρχουν διόδια τα έχουμε ξαναπεί και ο καθένας έχει τις απόψεις του . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα έπαιρνε βέβαια το καλό κράτος και δεν έκανε τίποτε , ενώ τώρα τα παίρνει ο κακός ιδιώτης και φτιάχνει αυτοκινητόδρομο .
Μόνο και μόνο γιά αυτό πρέπει να καταδικαστούν γιατί είναι υποκριτές και κομματικά ενεργούμενα .Βέβαια όπως είδατε η εκδίκαση πήγε γιά το 2012 , οπότε τότε θα έχει τελειώσει ο δρόμος και τα επιχειρήματα περί μη πληρωμής δεν θα έχουν νόημα .
Γιά το θέμα αν πρέπει να υπάρχουν διόδια τα έχουμε ξαναπεί και ο καθένας έχει τις απόψεις του .η βλακεια σου εχει ξεπερασει καθε οριο.
-
Καλύτερα βλάκας , παρά στρατευμένο κομματόσκυλο .
Και επιχειρήματα παρακαλώ , όχι ύβρεις .
Επιχειρήματα γιά το πως θα πληρωθούν οι δρόμοι δεν έχετε κανένας σας , ακριβώς γιατί η διαλεκτική σας δεν επιτρέπει διαφωνίες και ελεύθερη σκέψη .
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ?
ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ Η ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ?
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Η ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 3000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ?
Οταν η κομματική γυάλα σπάσει και δείτε την πραγματικότητα , απαντήστε μας ..Απαντήστε αλλά πιο συγκρατημένα παρακαλώ! [Mod]
-
να σημειωσω στον φιλο παραπανω οτι απο τους 3000 νεκρους που εχουμε απο τροχαια πανω απο το 70% δεν ειναι στις εθνικες ποου πληρωνεις διοδια..ειναι στο επαρχιακο δικτυο και μεσα στις πολεις...το οποιο ηταν ειναι και θα εξακιολουθει να εινα;ι χαλια..
-
Προς τους mod , απάντησα ακριβώς με το ύφος που μου απευθύνθηκαν και οι παρατηρήσεις θα έπρεπε να γίνουν εκεί . Αν αργήσατε δεν φταίω εγώ .
Η παρατήρηση έγινε και προς τους δύο, απλά ως παράθεση στη δικό σου δημοσίευση. Κατά τα λοιπά, συγνώμη μου δεν είμαστε 7χ24 online να βάζουμε τάξη στο νηπιαγωγείο στις 01:00 και στις 07:00 [Mod]
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
να σημειωσω στον φιλο παραπανω οτι απο τους 3000 νεκρους που εχουμε απο τροχαια πανω απο το 70% δεν ειναι στις εθνικες ποου πληρωνεις διοδια..ειναι στο επαρχιακο δικτυο και μεσα στις πολεις...το οποιο ηταν ειναι και θα εξακιολουθει να εινα;ι χαλια..Τώρα που έγινε μεγάλο μέρος του ΠΑΘΕ μειώθηκαν εκεί τα ατυχήματα , αλλά στις υπόλοιπες εθνικές οδούς συνεχίζουν να γίνονται , όπως Πάτρα-Πύργος , Κρήτη , Εύβοια , Αντίρριο - Γιάννενα κλπ .
Εκεί λοιπόν δεν πρέπει να γίνουν ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι ? -
Εκείνο που αισθάνομαι πάντως περνώντας τακτικά και πληρώνοντας στα Τέμπη είναι ότι το αντίτιμο για τα διόδια είναι το 'κεράκι' μου στα αμέτρητα εκκλησάκια και στα 2 μνημεία πολύνεκρων που υπάρχουν εκεί!
Φαντάζομαι αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης τους εκεί γιατί δεν βρίσκω κανέναν απολύτως άλλο λόγο! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εκείνο που αισθάνομαι πάντως περνώντας τακτικά και πληρώνοντας στα Τέμπη είναι ότι το αντίτιμο για τα διόδια είναι το 'κεράκι' μου στα αμέτρητα εκκλησάκια και στα 2 μνημεία πολύνεκρων που υπάρχουν εκεί!
Φαντάζομαι αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης τους εκεί γιατί δεν βρίσκω κανέναν απολύτως άλλο λόγο!Δεν έχεις άδικο. Το ίδιο όμως συνέβαινε εδώ και 50 έτη διασχίζοντας τα Τέμπη. Απλά σήμερα γνωρίζεις ότι μέρος των εσόδων των διοδίων θα σου προσφέρει σε λίγα έτη τη δυνατότητα να διασχίζεις το τμήμα αυτό με μεγαλύτερη ασφάλεια.
-
Οι διαφωνίες όλων όσων δεν πληρώνουν,δεν νομίζω πως υπάρχουν επειδή δεν θέλουν καλούς αυτοκινητόδρομους,αλλά γιατί πληρώνουν χωρίς να τους έχουν.
Δεύτερον επειδή δεν υπάρχει χιλιομετρική χρέωση,που θα ήταν σωστό,αλλά συνεχής ανάσχεση της κυκλοφορίας.Και στο κάτω-κάτω γιατί οι μόνιμοι κάτοικοι να καλούνται να πληρώνουν το ίδιο με κάποιον που κάνει περισσότερα χλμ,και δεν τους δίνεται και η δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτική διαδρομή;
Τρίτον και σημαντικό επίσης:έργα ή συντήρηση στα υπάρχοντα τελειωμένα κομάτια,που δεν τελειώνουν ποτέ..
Περνάω και ξαναπερνάω απ' τα ίδια σημεία και βλέπω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.. -
Καλύτερα βλάκας , παρά στρατευμένο κομματόσκυλο .
Και επιχειρήματα παρακαλώ , όχι ύβρεις .
Επιχειρήματα γιά το πως θα πληρωθούν οι δρόμοι δεν έχετε κανένας σας , ακριβώς γιατί η διαλεκτική σας δεν επιτρέπει διαφωνίες και ελεύθερη σκέψη .
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ?
ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ Η ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ?
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Η ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 3000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ?
Οταν η κομματική γυάλα σπάσει και δείτε την πραγματικότητα , απαντήστε μας ..Απαντήστε αλλά πιο συγκρατημένα παρακαλώ! [Mod]
Διεγράφη προσωπική επίθεση [Mod]
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Οι διαφωνίες όλων όσων δεν πληρώνουν,δεν νομίζω πως υπάρχουν επειδή δεν θέλουν καλούς αυτοκινητόδρομους,αλλά γιατί πληρώνουν χωρίς να τους έχουν.
Δεύτερον επειδή δεν υπάρχει χιλιομετρική χρέωση,που θα ήταν σωστό,αλλά συνεχής ανάσχεση της κυκλοφορίας.Και στο κάτω-κάτω γιατί οι μόνιμοι κάτοικοι να καλούνται να πληρώνουν το ίδιο με κάποιον που κάνει περισσότερα χλμ,και δεν τους δίνεται και η δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτική διαδρομή;
Τρίτον και σημαντικό επίσης:έργα ή συντήρηση στα υπάρχοντα τελειωμένα κομάτια,που δεν τελειώνουν ποτέ..
Περνάω και ξαναπερνάω απ' τα ίδια σημεία και βλέπω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια..Η χιλιομετρική χρέωση δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ειδικά σε μικρές διαδρομές παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι καθώς πέραν της χιλιομετρικής χρέωσης υπάρχει πάντα ένα σταθερό κόστος το οποίο για μικρές διαδρομές αποτελεί και το κύριο παράγοντα χρέωσης.
Απλά εμένα μου δημιουργείται η εξής απλή απορία. Πως είναι δυνατόν οι ίδιοι που δεν ενοχλούνται για την 100% χρέωση της Α.Ο. (είτε κινηθείς 2 χιλιόμετρα είτε 48) να τους ενοχλεί το γεγονός ότι θα πρέπει να περάσουν από 10 ή 12 πύλες διοδίων (γιατί πρέπει να είσαι και λίγο γκάου αν κάνεις συχνά τη διαδρομή στην ΠΑΘΕ να μην έχεις το μηχανάκι και να κερδίζεις τελικά τις εκπτώσεις που σου προσφέρουν στις πολλές διαδρομές) σε μία απόσταση 450 χιλιομέτρων??
Καθώς η δικιά μου εμπειρία στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια είναι ότι κανείς μας δεν φωνάζει για κάτι αν δεν έχει κάτι να κερδίσει (άλλωστε είμαστε και οι πιο διεφθαρμένοι στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου) βλέπω πολύ επιφυλακτικά κάθε τέτοια κίνηση 'πολιτών' ειδικά όταν αυτή διαφημίζεται από media που έχουν ιδιαίτερα σφικτές σχέσεις με αντιπάλους της συγκεκριμένης Κ/Ξίας
-
Θεωρώ το ιταλικό-που μπορεί να είναι και άλλων χωρών-μοντέλο ιδανικό
Δεν υπάρχει μίνιμουμ χρέωση,και πληρώνεις όταν και όπου βγεις ανάλογα με την διανυθείσα απόσταση
Και εγω είχα teo-pass το οποίο πλέον δεν..εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις!εξάλλου ενα απο τα αιτήματα-διαμαρτυρίες είναι οτι αυτά τα ηλεκτρονικά μαραφέτια δεν είναι παντού εγκατεστημένα,και πως να είναι δηλαδή αφού κάθε μήνα ξεφυτρώνουν και νέοι σταθμοί!
Και αφού δεν υπάρχουν παντού λοιπόν,θες δε θες,έχεις δεν έχεις,σε αρκετά σημεία θα σταματήσεις για να πληρώσεις
Γιατί ολα γίνονται πρόχειρα και χωρίς προγραμματισμό,με σκοπό την είσπραξη ρευστού και οχι την εξυπηρέτηση του κοινού -
Αν και για ευνόητους λόγους (έχει σχέση με τη διαχείριση και τις διαγραφές, μη επιθετικών δημοσιεύσεων και την παραποίηση άλλων) δε γράφω συχνά το τελευταίο διάστημα, απαντώ συνολικά στο ζήτημα κάνοντας μερικές παραθέσεις και θέτοντας ορισμένες απορίες:
Τα έπαιρνε βέβαια το καλό κράτος και δεν έκανε τίποτε , ενώ τώρα τα παίρνει ο κακός ιδιώτης και φτιάχνει αυτοκινητόδρομο .Το γεγονός αυτό από μόνο του, θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους δικαστικούς κύκλους για άσκηση διώξεων στους 'ηγέτες' των προηγούμενων 40 ετών. Δε νομίζω να υπήρχαν αντιρρήσεις του κόσμου (όχι του πολιτικού) για την καταδίκη και δήμευση περιουσίας του Υπ. ΠΕΧΩΔΕ του 1970-80-90 που πήρε τα χρήματα από τα διόδια και τα έκανε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αντί της συντήρησης του δρόμου.
Με τον ιδιώτη πάλι, υπάρχει μια μεγάλη διαφωνία. Ναι, παίρνει τα χρήματα και τα κάνει δρόμο, στο μέλλον όμως. Σήμερα, που ουσιαστικά κινούμαστε στο 50% της Κορίνθου - Πατρών με ταχύτητες αστικού δρόμου (στο κομμάτι Πέτρου Ράλλη-Κηφισού μέχρι Ρούφ οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες από την 'Ε.Ο.' Κορίνθου-Πατρών) γιατί να πληρώνουμε διόδια και μάλιστα όχι στο προηγούμενο ποσό, αλλά σε αυξημένο κατά 40-50% σε σχέση με τον παρελθόντα, άσχημο, αλλά όχι όσο σήμερα, δρόμο; Είναι σαν να σου λέει κάποιος: με πλήρωνες 20€ την ώρα για ιδιαίτερο και σου έλεγα αγόρασε Σαββάλα και διάβασε μόνος σου. Σήμερα, επειδή του χρόνου, αν κάνουμε μαζί μάθημα (αν δηλαδή περάσεις από το δρόμο σε αντιστοιχία), θα σου δίνω καλύτερες δικές μου σημειώσεις, πλήρωσέ με 30€ την ώρα για να σου λύνω τις ασκήσεις του βιβλίου που τις έχει το λυσάρι που σου δίνει το κράτος. Η λογική, λοιπόν, λέει ότι, αφού θέλεις κύριε να μαζεύεις χρήμα από τα διόδια, θα μειώσεις τις τιμές ώστε να αντιστοιχούν στο κομμάτι του δρόμου που είναι 'αποδεκτό' από τον οποιοδήποτε οδηγό. Αν κοστίζει 1€/Km και τα Km που είναι όπως πριν είναι 56, θα πληρώσεις 56€ διόδια. Είναι τελείως παράλογο να πληρώνεις 50% αυξημένα διοδία για ένα δρόμο που είναι σε χειρότερη κατάσταση σήμερα, από την προηγούμενη τραγική που βρισκόταν.
Μόνο και μόνο γιά αυτό πρέπει να καταδικαστούν γιατί είναι υποκριτές και κομματικά ενεργούμενα .
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο; Γνωρίζω 2-3 άτομα που δεν πληρώνουν διόδια και όλοι ανήκουν σε διαφορετικές κομματικές παρατάξεις. Θα ήθελα όμως να καταλάβω ποια κομματική παράταξη είναι αυτή που συντονίζει αυτούς τους αγώνες. Αν και είμαι αντίθετος στην άρνηση καταβολής διοδίων, καταλαβαίνω αυτούς που το κάνουν ως μέσο δικαιότερης χρέωσης και λειτουργίας. Πρέπει με κάποιον τρόπο να αγωνιστούν, δε γίνεται διαφορετικά, ο αγώνας απαιτεί και θυσίες και δεν μπορεί να γίνει πάντοτε με τελείως σύννομο τρόπο, ειδικά όταν αντιμετωπίζεται μία ή περισσότερες παρανομίες.
Μπορώ να παραθέσω και νούμερα, αλλά προς το παρόν, δέξου καλή τη πίστη, ότι, ένα 85% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε αστικούς ή περιαστικούς δρόμους. Από τους ~3.000 νεκρούς που αναφέρεις, λοιπόν, οι ~2.500 είναι εντός αστικών οδών. Οι υπόλοιποι ~500 προέρχονται από Ε.Ο. που βρίσκονται σε κατάσταση τραγική (Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Κορίνθου-Πατρών, Πατρών-Πύργου κτλ) ή από επαρχιακούς δρόμους. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω όμως από κάποιο παρελθόντα χρόνο (νομίζω πριν 1-2-3 χρόνια που το κοίταξα), πως, τα ατυχήματα που έχουν συμβεί εντός της πόλης των Ιωαννίνων είναι περίπου διπλάσια από τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στον υπόλοιπο νομό. Κάποιο αντίστοιχο ποσοστό ισχύει και για άλλες πόλεις, όπως Πρέβεζα, Άρτα κτλ που λόγω καταγωγής με ενδιαφέρουν και τις έχω ελέγξει. Να πληρώσουμε διόδια, λοιπόν, αλλά μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτούς τους δρόμους δεν έχουμε (είναι από ατελείς έως επικίνδυνοι με τα έργα που γίνονται), ενώ έχουμε μεγαλύτερες τιμές για χειρότερα προσφερόμενη υπηρεσία. Και αυτό γιατί; Γιατί έχουμε να κάνουμε με ολιγοπώλιο, τόσο απλά είναι τα πράγματα. 2-3 εταιρείες κάνουν διαχείριση και βάζουν ό,τι τιμές θέλουν σε οποιοδήποτε σημείο του δρόμου επιθυμούν, είτε έχουν, είτε δεν έχουν έργο να επιδείξουν.
Τώρα που έγινε μεγάλο μέρος του ΠΑΘΕ μειώθηκαν εκεί τα ατυχήματα , αλλά στις υπόλοιπες εθνικές οδούς συνεχίζουν να γίνονται , όπως Πάτρα-Πύργος , Κρήτη , Εύβοια , Αντίρριο - Γιάννενα κλπ .
Εκεί λοιπόν δεν πρέπει να γίνουν ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι ?Φυσικά και πρέπει να γίνουν αυτοκινητόδρομοι. Ο τρόπος, η μέθοδος που ακολουθείται όμως είναι λανθασμένη. Είναι δυνατόν να πληρώνουν αυτοί που έχουν καταγωγή από Κεντρική ή Βόρεια Ελλάδα το δρόμο της Δυτικής Ελλάδας που ΘΑ γίνει και που έχει σταματήσει να κατασκευάζεται (τα γνωστά ψευτοέργα που εμείς που περνάγαμε τα ξέραμε, αλλά το κράτος δεν είχε πάρει είδηση τι γίνεται) εδώ και μερικά χρόνια; Πέρα από παράλογο σύμφωνα με τον κοινό νου, είναι και παράνομο. Οι Έλληνες, υποτίθεται ότι συμμετέχουν σύμφωνα με τις δυνάμεις τους (αναλογικά) στα οικονομικά του κράτους. Να δεχθούμε να μας τα πάρουν για τις κλεψιές του παρελθόντος, αλλά σήμερα που 'άλλαξε' η κατάσταση, να μας τα ξαναπαίρνουν γιατί έχουμε καταγωγή από τα Τρίκαλα ή τη Βέροια; Τόσο καιρό δεχόμαστε προβληματικές ή απούσες υπηρεσίες από το κράτος. Μόνοι μας τα κάναμε έτσι τα πράγματα, καλά να πάθουμε. Τώρα που ήρθαν οι ιδιώτες και θα λειτουργήσουν όλα σωστά, πάλι θα έχουμε προβληματικές υπηρεσίες με αυξημένες τιμές; Και στο κάτω κάτω της γραφής, εγώ πηγαίνω ΒΔ Ελλάδα και δε με νοιάζει. Πληρώστε να μου φτιάξετε δρόμο. Αυτοί που πληρώνουν όμως, να μη διαμαρτυρηθούν γιατί πληρώνουν διόδια κάθε 50 Km για δρόμο που ούτε χρησιμοποιούν, ούτε έχει κατασκευαστεί;
Δεν έχεις άδικο. Το ίδιο όμως συνέβαινε εδώ και 50 έτη διασχίζοντας τα Τέμπη. Απλά σήμερα γνωρίζεις ότι μέρος των εσόδων των διοδίων θα σου προσφέρει σε λίγα έτη τη δυνατότητα να διασχίζεις το τμήμα αυτό με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Σήμερα, λοιπόν, πληρώνω για τη μελλοντική κατασκευή, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Πληρώνω για έργο που ΘΑ γίνει και τότε, ΑΝ περνάω από εκεί, θα το ξαναπληρώνω για να το απολαύσω. Δεν είναι λιγάκι παράλογο; Σήμερα, δεν κατάλαβα γιατί πληρώνω, αφού στο μέλλον, πάλι θα πληρώνω. Με την ίδια λογική, μου χρωστάς και 10.000€ για ιδιαίτερα που ΘΑ κάνω του χρόνου στα παιδιά σου, που όταν τα κάνω, θα τα ξαναπληρώσεις. Αλλάζει τίποτε;
Ας δεχθώ, προσωρινά όμως, τη συλλογιστική σου. Έστω πληρώνω για τα Τέμπη, για τη Στυλίδα κτλ για ΝΑ κατασκευαστούν και να τα χρησιμοποιήσω στο μέλλον πληρώνοντας και πάλι. Μα εδώ, πληρώνω για δρόμο που βρίσκεται 100-150 Km μακριά, που δεν έχει κατασκευαστεί, που έχει με δόλιους τρόπους καθυστερήσει, που τον έχω πληρώσει και που δε θα γίνει όπως πρέπει, ούτε χρονικά, ούτε χρηματικά (αναφέρομαι στις πληρωμές στην ΠΑΘΕ για τον Αντιρρίου-Ιωαννίνων). Αυτό είναι λογικό ή μόνο εγώ το βλέπω παράλογο τελείως;
Η χιλιομετρική χρέωση δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ειδικά σε μικρές διαδρομές παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι καθώς πέραν της χιλιομετρικής χρέωσης υπάρχει πάντα ένα σταθερό κόστος το οποίο για μικρές διαδρομές αποτελεί και το κύριο παράγοντα χρέωσης.
Αν χρησιμοποιήσεις ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής, ΕΝΙΑΙΟ για όλη τη χώρα, το πρόβλημα θα λυθεί. Ούτε πάγιο κόστος θα πληρώνεις, αφού προσωπικό δε θα απασχολείται, ούτε καθυστερήσεις θα έχεις, ούτε κανένα άλλο πρόβλημα δημιουργείται. Το πάγιο κόστος, το θεωρώ μεγάλη απάτη, τεράστια ανηθικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν έχουμε με υποδομή που τοποθετείται και βρίσκεται στην άμεση διάθεσή μου όποτε το θελήσω μεν, υποχρεωτικά δε (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ), αλλά για υπηρεσία που προσφέρεται δυνητικά και πληρώνεται για αυτό το λόγο όποτε τη χρησιμοποιώ. Ποιος ο λόγος για πάγιο τέλος είτε κάνω 1, είτε 101 Km στο δρόμο;
Απλά εμένα μου δημιουργείται η εξής απλή απορία. Πως είναι δυνατόν οι ίδιοι που δεν ενοχλούνται για την 100% χρέωση της Α.Ο. (είτε κινηθείς 2 χιλιόμετρα είτε 48) να τους ενοχλεί το γεγονός ότι θα πρέπει να περάσουν από 10 ή 12 πύλες διοδίων (γιατί πρέπει να είσαι και λίγο γκάου αν κάνεις συχνά τη διαδρομή στην ΠΑΘΕ να μην έχεις το μηχανάκι και να κερδίζεις τελικά τις εκπτώσεις που σου προσφέρουν στις πολλές διαδρομές) σε μία απόσταση 450 χιλιομέτρων??
Ποιος είπε ότι η χρέωση της Α.Ο. δεν ενοχλεί; Έχω ήδη γράψει στο παρελθόν για μειώσεις χρεώσεων εφόσον παρουσιάζονται υπερκέρδη (Α.Ο.), για χιλιομετρική χρέωση, για κατασκευή νέων έργων κτλ. Φυσικά, πρέπει να αλλάξει το σύστημα στην Α.Ο. και φυσικά ο κάθε νοήμων άνθρωπος, που δεν έχει κομματικές ή συντεχνιακές στρεβλώσεις, βλέπει ότι το υπάρχον σύστημα είναι άδικο. Θα πεις γιατί δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Μα γιατί στην Α.Ο. υπάρχουν ειδικές συνθήκες:
- Τη χρησιμοποιείς για περισσότερες της μίας εξόδους και ειδικά για ταχεία πρόσβαση στο Ελ. Βενιζέλος.
- Οι εναλλακτικές διαδρομές σε καθυστερούν τόσο πολύ που ευχαρίστως πληρώνεις τα 2,80€ για να κερδίσεις ακόμα και μερικές ώρες από τη διαδρομή σου κινούμενος άνετα χωρίς σταμάτα-ξεκίνα.
- Κατασκευάστηκε αρχικά από ιδιώτη που την εκμεταλλεύεται μέχρι σήμερα, ενώ οι Ε.Ο. έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους κατασκευαστεί από το κράτος, τις πληρώσαμε ήδη κατά το παρελθόν και τώρα τις εκμεταλλεύεται άλλος που βγάζει υπερκέρδη χωρίς ουσιαστικά να έχει προσθέσει τίποτε στα παλαιότερα κομμάτια.
Καθώς η δικιά μου εμπειρία στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια είναι ότι κανείς μας δεν φωνάζει για κάτι αν δεν έχει κάτι να κερδίσει (άλλωστε είμαστε και οι πιο διεφθαρμένοι στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου) βλέπω πολύ επιφυλακτικά κάθε τέτοια κίνηση 'πολιτών' ειδικά όταν αυτή διαφημίζεται από media που έχουν ιδιαίτερα σφικτές σχέσεις με αντιπάλους της συγκεκριμένης Κ/Ξίας
Το αν γίνονται σκόπιμα οι κινητοποιήσεις και το αν προβάλλονται δολίως, είναι ένα θέμα που χωράει συζήτηση, αν και προσωπικά, δε θα διαφωνήσω. Το αν έχουν δίκιο οι πολίτες από την άλλη είναι άλλο θέμα και προφανώς έχουν απόλυτο δίκιο με όλα αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν τριγύρω μας. Άλλωστε, ποιος είπε ότι οι συμβάσεις δεν είναι 'μιλημένες' από πριν και φτιαγμένες με τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίσουν οι κατασκευάστριες εταιρείες υπέρογκα ποσά εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος*;
Ευχαριστώ.
- Νέο, σε εξέλιξη σκάνδαλο. Χμμμ, ας το γράψω περιληπτικά: τιμές φ...ων Υπουργείο με γυναίκα υπουργό, αεροπόρος τύπος (μαθηματικός στο επάγγελμα) με όνομα Ν.Μ. που φτιάχνει τη βάση, συνεργασία με εταιρεία που φτιάχνει το έργο το καλοκαίρι, στημένος διαγωνισμός με 2-3 εταιρείες μαϊμούδες που θα δώσουν επίτηδες μεγαλύτερη προσφορά κτλ κτλ. 'Άλλαξέ τα όλα' φώναζαν. Τα άλλαξε, έφερε τους δικούς του, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κατά το παρελθόν.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Σήμερα, λοιπόν, πληρώνω για τη μελλοντική κατασκευή, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Πληρώνω για έργο που ΘΑ γίνει και τότε, ΑΝ περνάω από εκεί, θα το ξαναπληρώνω για να το απολαύσω. Δεν είναι λιγάκι παράλογο; Σήμερα, δεν κατάλαβα γιατί πληρώνω, αφού στο μέλλον, πάλι θα πληρώνω. Με την ίδια λογική, μου χρωστάς και 10.000€ για ιδιαίτερα που ΘΑ κάνω του χρόνου στα παιδιά σου, που όταν τα κάνω, θα τα ξαναπληρώσεις. Αλλάζει τίποτε;+1. Θα προσθέσω ένα καλύτερο παράδειγμα:
@ christos.dimou, η τηλεφωνική σου γραμμή μόλις μεταφέρθηκε στην εταιρία Ela Aleko Telecoms. Η ΕΑΤ αυτή τη στιγμή έχει θέσει σε εφαρμογή το πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα υποδομών στην Ελλάδα, προσδοκώντας μέχρι το 2015 να φέρει FTTH σε κάθε σπίτι σε ολόκληρη τη χώρα, με προσφέροντας ταχύτητες πρόσβασης 100Mbps.
Για την ώρα όμως, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο στην περιοχή σου, θα έχεις bandwidth 384Kbps, στη προνομιακή τιμή των 40€ το μήνα. Αν δεν σ'αρέσει, μπορείς να πας στο σχεδόν τζάμπα dialup του ΟΤΕ. Έχεις επιλογές, αλλά γιατί να αλλάξεις; Μπορεί βέβαια με τα ίδια λεφτά άλλοι telco να δίνουν double play με 10+Mbps, αλλά σκέψου ότι με τα χρήματα που δίνεις τώρα στην Ela Aleko Telecoms, συνεισφέρεις άμεσα στη μελλοντική εκρηκτική ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στη χώρα! Θα σου φέρουμε οπτική ίνα λέμε!Κατανοητόν;
-
πραγματικα απορω με μερικους που 'συμπεριφερονται' λες και το κρατος δεν εχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρεχει ασφαλεις δρομους στους πολιτες του! Σχεδον μας κανει χαρη που φτιαχνει δρομους!!!
απο την αλλη, μια χαρα μας τα αρπαζει, φορους, διοδια, καυσιμα, ΤΚ, ΕΤΤ κτλ κτλ
λενε καποιοι οτι το κρατος δεν εχει λεφτα. Ναι δεν εχει, γιατι ποτε κανεις δεν εψαξε τι εγιναν τα λεφτα που διναμε τοσα χρονια... Πεταμε ενα... 'το θεμα ειναι τι κανουμε απο εδω και περα...' και ξεμπερδεψαμε. Μα, ακριβως αυτος ο τροπος σκεψης υπηρχε τοσα χρονια, χωρις να αντιδρα κανενας, και φθασαμε εδω που ειμαστε.
για την Πατρων - Κορινθου τα εχω ξαναπει, το κρατος πρεπει να μας πληρωνει που μπαινουμε σε αυτο το δρομο και οχι να πληρωνουμε διοδια, και μαλιστα οχι φθηνα...
-
Tα ξανάγραψα πριν 8 μέρες
Στο θέμα των διοδίων υπάρχει σαφής θέση .
Υπάρχουν 2 ξεχωριστά και ξεκάθαρα θέματα .
Το πρώτο είναι **αν πρέπει **να υπάρχουν διόδια στους δρόμους .
Το δεύτερο είναι αν τα διόδια έχουν μπεί και λειτουργούν σωστά .Στο δεύτερο που είναι το εύκολο προφανώς έχουν γίνει απίστευτες βλακείες .
Οπως τα μετωπικά διόδια , η μη λειτουργία ενιαίου e-pass , η πληρωμή διοδίων γιά άφτιαχτα κομμάτια , ο κατακερματισμός των δρόμων σε εταιρείες γιά να βολευτούν όλοι και όλα αυτά τα θέματα που χρειάζονται διόρθωση .Στο πρώτο όμως είναι θέμα αρχής .
Ζούμε σε μιά χώρα που μέχρι πριν λίγα χρόνια έχανε μιά κωμόπολη στους δρόμους και είχε και μιά πόλη τραυματίες . Σήμερα αυτό έχει μειωθεί κάπως , αλλά πρεπει να μειωθεί ακόμα πάρα πολύ .
Χρειαζόμαστε λοιπόν ασφαλείς δρόμους , είτε αυτοκινητόδρομους , είτε ταχείας κυκλοφορίας .
**Ποιός θα τους πληρώσει ?
Οι χρήστες η όλοι οι φορολογούμενοι ? **
Η μήπως νομίζετε ότι τους πληρώνει το υπερπέραν !!!!!
Επίσης εκτός του ΠΑΘΕ και της Εγνατίας , **οι άλλοι δρόμοι δεν μπορούν να είναι βιώσιμοι ούτε κατασκευστικά ούτε λειτουργικά με τους χαμηλούς φόρτους κυκλοφορίας που θα έχουν . Πρέπει όμως να γίνουν η όχι ? **
Τα δημόσια έργα που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι είναι φωλιά σκανδάλων , κακοτεχνιών , μιζών και καθυστερήσεων .
Ο ΠΑΘΕ φτιάχνεται ήδη 30 χρόνια και ακόμα να τελειώσει . Η Εγνατία το ίδιο .
Σε συτά τα 30 χρόνια είχαμε 100.000 νεκρούς από τροχαία δηλαδή μιά Λάρισα και πάνω από 500.000 τραυματίες δήλαδή μισή Θεσσαλονίκη .
Και πάνω από τους μισούς νεκρούς και τραυματίες είναι από μετωπικές συγκρούσεις στο 'εθνικό' δίκτυο .Αρα το ερώτημα διόδια η όχι , είναι ασφαλείς δρόμοι η όχι .
Ε λοιπόν σε αυτό το ερώτημα , δεν μπορούμε να κάνουμε μαγκιές και παιχνιδάκια .
Είναι ένα ελάχιστο χρέος απέναντι στα παιδιά που γύριζαν από τις εκδρομές και χάθηκαν στα Τέμπη και στον Μαλιακό . Και σε όλους τους άλλους που δεν πρόλαβαν να γεράσουν .
Είναι πολύ σοβαρό το θέμα γιά να το αφήοσυμε στους φραπεδοφόρους .Απαντήστε λοιπόν . Θέλουμε ασφαλείς δρόμους , ΝΑΙ Η ΟΧΙ ?
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ?
ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ Η ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ?Γιά τα κομματικά ενεργούμενα είναι αυτά που μπλοκάρουν τα κρουαζιερόπλοια , που μιλάνε γιά κορμοράνους στις χαβούζες , που έκαναν 25 χρόνια να αφήσουν τον Κωσταντακόπουλο να κάνει την επένδυση στο Ναυαρίνο , που λένε όχι σε κάθε επένδυση , που έχουν κάνει κομματική αποθήκη τα πανεπιστήμια και τόσα άλλα που μας έφεραν σε αυτό το χάλι .
-
@ cruiser & zorz
-
Πάντοτε το τέλος των διοδίων δεν αφορούσε μόνον τη συντήρηση του δρόμου αλλά και 'επέκτασιν και βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας'. Ήμουν 6 χρονών παιδί όταν έπιασα στα χέρια μου για πρώτη φορά το μαγικό χαρτάκι των διοδίων στην Αθηνών - Κορίνθου. Χρειάστηκαν άλλα 3 χρόνια για να διαβάσω το βαθυστόχαστο παραπάνω ρητό.
-
Σήμερα από το κάθε ευρώ που πληρώνουμε για διόδια έχουμε: 0.81 € (διόδια) + 0.19€ (Φ.Π.Α.). Από τα 81 λεπτά το 50% του ποσού πιστώνεται σε Λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου (ήτοι 40.5 λεπτά). Αυτό που απομένει δηλαδή για α) την κατασκευή β) επέκταση γ) συντήρηση είναι τα 40.5 λεπτά.
Προσωπικά ελάχιστα με αφορά αν ο Α ή Β επιχειρηματίας θα βγάλει χρήμα. Με ενδιαφέρει βέβαια να βγάζει απίστευτο χρήμα εις βάρος μου και σε αυτό απαιτώ από το Δημόσιο να έχει καθαρούς διαγωνισμούς και να εφαρμόζει τους όρους της σύμβασης. Αυτό που με αφορά όμως σε τελική ανάλυση είναι να βλέπω Έργο. Και το αναφέρω αυτό γιατί παλαιότερα όταν αντί για 1 ευρώ πλήρωνα 50 λεπτά στην αντίστοιχη διαδρομή δεν έβλεπα τίποτα απολύτως να γίνεται. Περίμενα 10 και 20 χρόνια (ως και το 2000) και δεν είχα δει ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου με υψηλές προδιαγραφές στις περιοχές όπου δεκάδες Έλληνες και Ξένοι άφηναν τα κόκαλα τους.
@ zorz (2)
Έτσι και αλλιώς στα 40 ευρώ που πληρώνεις το δίμηνο περιλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου και άλλα φυσικά έξοδα. Όπως και στο τηλέφωνο έτσι και στο Οδικό Δίκτυο έχω την δυνατότητα να επιλέξω στο GPS 'αποφυγή αυτοκινητοδρόμου' και να κινηθώ στο παράπλευρο δίκτυο. Το ίδιο ισχύει στη Γέφυρα όπου μπορώ να πάρω το Φέρρυ (ή να κινηθώ από Ιτέα) κ.λπ. Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Το ίδιο συμβαίνει και με την βενζίνη όπου με κόστος στο 1.5 € απλά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι περιττές μετακινήσεις με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση.
Έχω μείνει 5 χρόνια στην Ιταλία. Δεν θυμάμαι ποτέ να μην υπήρχε κάποιο από τα σημεία του δικτύου (στη περιοχή της Λομβαρδίας - Πιεδεμονδίου ) το οποίο, ειδικά το καλοκαίρι, να μην είχε ταλαιπωρία για τους διερχόμενους με έργα τα οποία πολλές φορές εκτελούνται σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων. Δεν είχα δει τότε να αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική των Ιταλών. Ακόμα και όταν λόγω ουρών οι καθυστερήσεις έφταναν και τις 2 και 3 ώρες. Και φυσικά κανείς δεν διαμαρτυρόταν για το συγκεκριμένο γεγονός. Το μόνο που ενοχλούσε τους Βόρειους ήταν το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στο Νότο εχρησιμοποιούντο δωρεάν από τους Νότιους γιατί τεχνικά τα τελευταία 10 χρόνια εκκρεμούσε η ολοκλήρωση 5 χιλιομέτρων οδού (όχι τυχαία ) πχ A29 (δες την ιστορία έχει ενδιαφέρον....)
http://it.wikipedia.org/wiki/Autostrada_A29_(Italia)
Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν Βερολίνο. Η πόλη είναι ένα τεράστιο Εργοτάξιο και οι δρόμοι βέβαια δεν είναι και οι καλύτεροι δυνατοί. Πρακτικά τα Λεωφορεία χωροπηδούσαν σαν χορευτές μπαλέτου. Ο λόγος απλός. Πρέπει να φτιάξουν και πάλι τη πόλη από την αρχή. Ταλαιπωρία απίστευτη (και οι οδηγοί των Λεωφορείων* εκεί είναι χειρότεροι από τους δικούς μας..... έλεος δεν μπορούσες να σταθείς όρθιος... ) αλλά κανείς δεν διαμαρτύρεται παρόλο που σε σχέση με πριν από 25 χρόνια πληρώνει τα 3πλάσια αλλά δεν έχει την ίδια εξυπηρέτηση.
- Οι εκκινήσεις στα φανάρια θύμιζαν εκκίνηση Φόρμουλα 1. Η διαφορά ήταν ότι εντός του κέντρου η ταχύτητα περιοριζόταν στα 60 χιλιόμετρα την ώρα (+10) ενώ στην 17η Ιουνίου..... μάλλον το όριο πρέπει να ήταν >100km/h. Και όλα αυτά με χιλιάδες ποδήλατα να διασχίζουν τους δρόμους και τους ποδηλατόδρομους και αν δεν πρόσεχες μπορούσες να βρεθείς αντιμέτωπος με έναν μεγάλο όγκο που κινούταν με >30 km/h....
-
Αυξηση διοδίων (ξανά!)