-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
...Στα εξωτικά Σεπόλια οι γραμμές του τραίνου βρίσκονται εκεί από το 1865 .
Οι ιδιοκτήτες χτίσαν εκεί 100 χρόνια μετά .
Σήμερα που οι ανάγκες του τραίνου που είναι δημόσιο αγαθό και οικολογικό , είναι να διπλασιαστούν οι γραμμές από 2 σε 4 , οι κάτοικοι συνεπικουρούμενοι από **κοπρίτες λαικιστές πολιτικούς **, πήγαν στο γέρο στε και 'πέτυχαν' να πληρώσουμε όλοι την υπογειοποίηση των γραμμών γιά 1,5-2 χιλιόμετρα ......
...... μας βάζει να **δανειζόμαστε γιά να φτιάξουμε ένα έργο βιτρίνα **και μετά μιλάμε γιά τα χρέη και το έλλειμμα .Καλως ήρθατε στο Ελλαδιστάν*.
Αυτό που περιγράφεις φίλε μου είναι η ιστορία αυτού του τόπου σε λίγες γραμμές που επαναλαμβάνεται με παρόμοιο τρόπο σε όλη την επικράτεια επί δεκαετίες.*δεν το λέω ειρωνικά
-
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=204902
οριστε τα γαματα εργα που πληρωνουμε! -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
οριστε τα γαματα εργα που πληρωνουμε!Τι σε νοιάζει, αφου εσύ δεν πληρώνεις.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
δε πληρωνω διοδια
αλλα πληρωνω φορους κανονικα -
δε πληρωνω διοδια
αλλα πληρωνω φορους κανονικαΟι φόροι σου δεν πάνε σε αυτά τα έργα γιατί έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Κάθε μέρα εσύ δε μας τα λες; -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
...Στα εξωτικά Σεπόλια οι γραμμές του τραίνου βρίσκονται εκεί από το 1865 .
Σήμερα που οι ανάγκες του τραίνου που είναι δημόσιο αγαθό και οικολογικό , είναι να διπλασιαστούν οι γραμμές από 2 σε 4 , οι κάτοικοι συνεπικουρούμενοι από **κοπρίτες λαικιστές πολιτικούς **, πήγαν στο γέρο στε και 'πέτυχαν' να πληρώσουμε όλοι την υπογειοποίηση των γραμμών γιά 1,5-2 χιλιόμετρα ......
...... μας βάζει να **δανειζόμαστε γιά να φτιάξουμε ένα έργο βιτρίνα **και μετά μιλάμε γιά τα χρέη και το έλλειμμα .Καλως ήρθατε στο Ελλαδιστάν*.
Αυτό που περιγράφεις φίλε μου είναι η ιστορία αυτού του τόπου σε λίγες γραμμές που επαναλαμβάνεται με παρόμοιο τρόπο σε όλη την επικράτεια επί δεκαετίες.*δεν το λέω ειρωνικά
ήθελα να γράψω περισσότερα για το θέμα αλλά βαριέμαι... Για την παντελή απουσία προγραμματισμού (καταργούμε το τραμ, θαβουμε τις γραμμές, το θυμόμαστε 40 χρονια μετά, το ξαναφιάχνουμε, εξίσου αργό με το προπολεμικο τραμ. Φιαχνουμε τρένα,αλλά ασε καλύτερα αν πω κατι παραπάνω μπορεί να βρεθεί κανένας εργατοπατέρας συνδικάλας που ξύνει τα @@ του με τον κασμά σε βάρος μου ολη μέρα και θα πει για ψωμί των παιδιών του και τότε τι να πω εγώ που παιδιά δεν έχω. Φιάχνουμε κτίρια για τους ΟΑ2004 και μετά τα απαξιώνουμε, αλλά ποιος είμαι εγώ να μιλήσω για την μαρίνα του Φλοίσβου. ενας απλός φορολογούμενος είμαι. Ακόμη και η βύθιση της κηφισίας εγινε σε πλάνο που έιχε εκπονηθεί 30-40 χρονια πριν, και γ@μώ), για το μεγαλύτερο κόστος που πληρώνει η Ελλάδα και αποκαλείται πολιτικό κόστος και τίποτα παραπάνω αλλά να βγαίνω εγώ βουλευτής και μετά το παιδί μου και ας παει το περιβάλλον να πνιγεί να καταστραφεί, να μην φιάξω τους δρόμους (αλλα να παίρνω τα χρήματα από τα διόδια για να πληρώνω αυτούς που διόρισα, και να ρίχνω και 7-8 φόρους στο λογαριασμό της ΔΕΗ για τον ίδιο λόγο)....
Αμα συνεχίσω να γράφω θα μας πάρει η νύχτα, νύσταξα. Ας ξανακοιμηθώ όπως κάνω 20 χρόνια τώρα που ψηφίζω΄ -
Οι φόροι σου δεν πάνε σε αυτά τα έργα γιατί έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Κάθε μέρα εσύ δε μας τα λες;Touche!
Αλλά και εν μέρει fail, αφού ο Μαλιακός κατασκευάζεται με κρατική χρηματοδότηση, όχι ΣΔΙΤ. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η διαφωνία μου είναι με αυτούς που λένε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ γενικά και όχι γιατί ακόμα πληρώνουμε στην άφτιαχτη Κορίνθου - Πατρών η στα άφτιαχτα Τέμπη . Οπως και γιά αυτούς που πήγαν προχτές στην Εγνατία και δυστυχώς σήμερα δεν είναι καταδικασμένοι να κάνουν 20 μέρες κοινωνική εργασία όπως θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος ακόμα και της Αφρικής .
Θα μπορούσαν να διορθωθούν οι ατέλειες αν ακριβώς εστιάζαμε εκεί και όχι στους τζάμπα μάγκες των Κιούρκων που ενώ έχει 10 δρόμους γιά να πάνε αλλιώς θέλουν να πηγαίνουν κυριλέ και τζάμπα .
Και γιά να καταλάβετε που μας οδηγεί αυτή η αντικοινωνική λογική και πόσο μας κοστίζει σαν φορολογούμενους θα σας πώ μιά ιστορία .
Στα εξωτικά Σεπόλια οι γραμμές του τραίνου βρίσκονται εκεί από το 1865 .
Σήμερα που οι ανάγκες του τραίνου που είναι δημόσιο αγαθό και οικολογικό , είναι να διπλασιαστούν οι γραμμές από 2 σε 4 , οι κάτοικοι συνεπικουρούμενοι από κοπρίτες λαικιστές πολιτικούς , πήγαν στο γέρο στε και 'πέτυχαν' να πληρώσουμε όλοι την υπογειοποίηση των γραμμών γιά 1,5-2 χιλιόμετρα .
Ετσι αυτοί αντί να βλέπουν τις εδώ και 135 χρόνια υπάρχουσας γραμμές , θα βλέπουν μιά λωρίδα πρασίνου και θα αποκτήσουν και ανάλογες υπεραξίες τα σπιτάκια τους .
Και αντί το κράτος να τους χώσει έναν ωραίο φόρο υπεραξίας , ανάλογα με την πρόσοψη που θα έχουν στο έργο , μας βάζει να δανειζόμαστε γιά να φτιάξουμε ένα έργο βιτρίνα και μετά μιλάμε γιά τα χρέη και το έλλειμμα .γνωριζεις την περιοχη κι εχεις περασει απο τους καροδρομους των κιουρκων;;
-
δε πληρωνω διοδια
αλλα πληρωνω φορους κανονικαΟι φόροι σου δεν πάνε σε αυτά τα έργα γιατί έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Κάθε μέρα εσύ δε μας τα λες;ποτε δεν ειπα κατι τετοιο
οι φοροι μου πανε εκει για να χτιστουν αυτα
και μετα ο ιδιωτης κοτσαρει διοδια και τα εισπραττει αυτος
και οχι παντα μετα
τα βαζει και απο πριν -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Για την παντελή απουσία προγραμματισμού (καταργούμε το τραμ, θαβουμε τις γραμμές, το θυμόμαστε 40 χρονια μετά, το ξαναφιάχνουμε, εξίσου αργό με το προπολεμικο τραμ. Φιαχνουμε τρένα,αλλά ασε καλύτερα αν πω κατι παραπάνω μπορεί να βρεθεί κανένας εργατοπατέρας συνδικάλας που ξύνει τα @@ του με τον κασμά σε βάρος μου ολη μέρα και θα πει για ψωμί των παιδιών του και τότε τι να πω εγώ που παιδιά δεν έχω. Φιάχνουμε κτίρια για τους ΟΑ2004 και μετά τα απαξιώνουμε, αλλά ποιος είμαι εγώ να μιλήσω για την μαρίνα του Φλοίσβου. ενας απλός φορολογούμενος είμαι. Ακόμη και η βύθιση της κηφισίας εγινε σε πλάνο που έιχε εκπονηθεί 30-40 χρονια πριν, και γ@μώ), για το μεγαλύτερο κόστος που πληρώνει η Ελλάδα και αποκαλείται πολιτικό κόστος και τίποτα παραπάνω αλλά να βγαίνω εγώ βουλευτής και μετά το παιδί μου και ας παει το περιβάλλον να πνιγεί να καταστραφεί, να μην φιάξω τους δρόμους (αλλα να παίρνω τα χρήματα από τα διόδια για να πληρώνω αυτούς που διόρισα, και να ρίχνω και 7-8 φόρους στο λογαριασμό της ΔΕΗ για τον ίδιο λόγο)....
Αμα συνεχίσω να γράφω θα μας πάρει η νύχτα, νύσταξα. Ας ξανακοιμηθώ όπως κάνω 20 χρόνια τώρα που ψηφίζω΄Που να μη βαριόσουν να γράφεις Παρεπιπτόντως έχεις απόλυτο δίκιο. Η Αττική οδός είχε σχεδιαστεί το 1969, επί Χούντας (υπάρχει εκπομπή 'Η Μηχανή του Χρόνου') ακριβώς η ίδια διαδρομή. Τρελή εξέλιξη.. Αμ τα Ολυμπιακά έργα/ακίνητα; Τέσπα...
-
-
Αυτο ειναι διοδια με λιγο δρομο αναμεσα τους
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο ειναι διοδια με λιγο δρομο αναμεσα τους -
ειναι αληθινο αυτο?
-
ειναι αληθινο αυτο?Εάν συνεχίζουν να αυξάνουν με τον ίδιο ρυθμό.....μπορεί και να γίνει!
-
Προφανώς δεν έχει μετωπικά διόδια και έχει διόδια εισόδου -εξόδου στους κόμβους όπως είναι και το σωστό , ώστε να πληρώνεις με το χλμ .
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε άρα είναι κλασσική προβοκάτσιαΟ χρήστης Dodger έγραψε:
Η Αττική οδός είχε σχεδιαστεί το 1969, επί ΧούνταςΛάθος . Η Αττική οδός όπως και η Ελευθέρα Λ. Πεντέλης που είναι πάνω από την γραμμή 3 ανάμεσα Νομισματοκοπείο και Χαλάνδρι είχαν σχεδιασθεί ως ελεύθεροι διάδρομοι πλάτους 90-110 μέτρων από το 1948 από τους Αμερικανούς γι' αυτό και η Α.Ο. στην Δ. Αθήνα οναμζόταν 'δρόμος του ΝΑΤΟ' .
Γι' αυτό και οι περιοχές έμειναν εκτός σχεδίου και είχαν μικρό κόστος απαλλοτρίωσης , αλλιώς θα τις είχαν καταπατήσει και αυτές οι 'περήφανοι κοπρίτες'γνωριζεις την περιοχη κι εχεις περασει απο τους καροδρομους των κιουρκων;;
Ναί τους χρησιμοποιώ όταν πήζει η Αθηνών - Λαμίας η γιά να πάω στις ταβέρνες της περιοχής .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Λάθος . Η Αττική οδός όπως και η Ελευθέρα Λ. Πεντέλης που είναι πάνω από την γραμμή 3 ανάμεσα Νομισματοκοπείο και Χαλάνδρι είχαν σχεδιασθεί ως ελεύθεροι διάδρομοι πλάτους 90-110 μέτρων από το 1948 από τους Αμερικανούς γι' αυτό και η Α.Ο. στην Δ. Αθήνα οναμζόταν 'δρόμος του ΝΑΤΟ' .
To Νατο ιδρυθηκε το 1949 και η Ελλαδα μπηκε το 1952?
-
Δεν είπα ότι οναμάστηκε το 1948 .
Είπα δεσμεύτηκε πολεοδομικά ο χώρος το 1948 και απλώς κάποιοι δρόμοι που έγιναν κάποια χρόνια αργότερα στην περιοχή του Ασπροπύργου πάνω στο ίχνος ονομάστηκαν δρόμοι του ΝΑΤΟ προφανώς αρκετά μετά το 1952 .
Αλλωστε λεωφόρος ΝΑΤΟ υπάρχει στον Ασπρόπυργο ακόμα και σήμερα . -
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ενημερωτικό δελτίο του τεχνικού επιμελητηρίου, η αρχική θέση το 1950 της λεγόμενης σήμερα Αττικής οδού, ήταν η σημερινή λεωφόρος Παπανικολή-Παλαιολόγου στη Νέα Ιωνία- Φιλοθέη-Χαλάνδρι-Αγία Παρασκευή (εκεί όπου είναι σήμερα τα όρια του μεγάλου δακτυλίου και μέχρι 15 χρόνια πριν υπήρχαν ακόμη οι γραμμές του τρένου που πήγαινε στο Λαύριο).
Με την σταδιακή επάκταση των προαστίων, και λόγω του γεγονότος ότι δεν προχωρούσε η υλοποίηση του έργου, η μελέτη αναθεωρήθηκε και η λεωφόρος μετατοπίστηκε σχεδόν παράλληλα στη σημερινή της θέση, αλλά πάτησε και πάνω στις περιοχές του Χαλανδρίου-Τούφας και Γέρακα που είχαν κρατηθεί εκτός σχεδίου επί σειρά δεκαετιών.
Δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα του πολύ γνωστού πολεοδόμου-συγκοινωνιολόγου που έκανε τις μελέτες και τις εισηγήσεις. -
Φίλε μου επειδή είμαι γέννημα - θρέμα Χαλανδραίος θα σου πώ ότι η γραμμή του τρένου υπήρχε εκεί που αναφέρεις 100 χρόνια και σταμάτησε να λειτουργεί μόλις το 1962 .
Ετσι αυτό που λές δεν ισχύει γιατί το 1950 υπήρχαν ήδη σπίτια δίπλα από τις γραμμές τουλάχιστον μέχρι την σημερινή στάση του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας .
Η συνέχεια της Παπανικολή - Παλαιολόγου δηλαδή η Καποδιστρίου ήταν ρέμα μιά και η γραμμή άλλαζε και πήγαινε στον σταθμό του Ηρακλείου , ενώ μετά είμαστε στις ήδη πυκνοδομημένες προσφυγικές περιοχές της Νέας Ιωνίας .
Ο διάδρομος υπήρχε στα εγκεκριμμένα ρυμοτομικά σχέδια του Χαλανδρίου από την δεκαετία του 60 , με βάσει αυτά που έχω δεί στα 30 χρόνια που ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού , γι' αυτό και στην περιοχή του διαδρόμου υπήρχαν ανοικτά οικοδομικά τετράγωνα .
Η περιοχή της Τούφας μέρος της εντάχθηκε μαζί με τα Βριλήσσια γύρω στο 60-70 ενώ το υπόλοιπο σχέδιο το 1979 .
Ετσι γιά την περιοχή γύρω από τους σημερινούς σταθμούς του προαστιακού Πεντέλης - Πλακεντίας υπήρχε ο διάδρομος . Στο Μαρούσι ήταν όλη η περιοχή εκτός σχεδίου όπως και από Γέρακα και μετά .
Αυξηση διοδίων (ξανά!)