-
Η Μ Βρετανία δεν έχει διόδια. Ο ένας ειδικός δρόμος και το κέντρο του Λονδίνου δεν πιάνουν.
Πάντως όντως τα διόδια πολλών άλλων είναι πολύ ακριβά. Και ναι μεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές αλλά μη νομίζετε ότι είναι πάντα και καλοί δρόμοι... -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
το σχεδιο ειναι να καταργηθουν ολα τα διοδια σε ολη τη χωρα.α
και το κινημα πιανει ΟΛΗ την ελλαδα,και ΟΛΑ τα διοδια.δες βιντεακια,και διαβασε τα κειμενα.
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
αν ακομα νομιζεις οτι χανεις το χρονο σου μπορεις να συνεχισεις να πληρωνεις κανονικα τα διοδια σου.Αυτό μου θυμίζει πολύ τις δηλώσεις κάποιων κομμάτων. Κανένας μισθός κάτω από €1000! Τώρα που θα βρεθούν τα χρήματα για αυτό πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρει, έτσι;
-
Φυσικα και εχουν...
Αλλα δεν παιρνουν 550 εως 700Ε μισθο που παιρνουν οι περισσοτεροι εδω....
Και το οτι υπαρχει κατι ακριβοτερο αλλου δεν παει να πει οτι και εδω πρεπει να γινει ετσι...
Επισης να μην ξεχναμε οτι στα περισσοτερα κομματια πληρωνουμε διοδια για συντηρηση αφου πχ το Αφιδνες Θηβα ηταν ετοιμο απο το δημοσιο...
Οτι εκανε ο ιδιωτης ηταν να στρωσει τον δρομο, νησιδα και καποιες περιφραξεις...Επισης δεν καταλαβαινω την λογικη της δυσφιμισης του ιδιωτη σε περιπτωση ατυχηματος, ζημιας λογω καταστασης του δρομου...
Και να δυσφιμιστει τι θα γινει? Θα παω στον ανταγωνιστη??
Αυτος ειναι ο δρομος και οποιος θελει.. Και που θα μουρμουραω εγω so what..Ειχα στειλει επιστολη για τα καταργημενα διοδια του Σχηματαριου με τον ακυρο φωτισμο και τον τσιμεντοδρομο δεν τα ξηλωσαν ποτε... Ευκολα μπορει καποιος να γινει μπιλιες εκει...
Απαντηση δεν πηρα φυσικα...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
το σχεδιο ειναι να καταργηθουν ολα τα διοδια σε ολη τη χωρα.
α
και το κινημα πιανει ΟΛΗ την ελλαδα,και ΟΛΑ τα διοδια.δες βιντεακια,και διαβασε τα κειμενα.
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
αν ακομα νομιζεις οτι χανεις το χρονο σου μπορεις να συνεχισεις να πληρωνεις κανονικα τα διοδια σου.Αυτό μου θυμίζει πολύ τις δηλώσεις κάποιων κομμάτων. Κανένας μισθός κάτω από €1000! Τώρα που θα βρεθούν τα χρήματα για αυτό πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρει, έτσι;
ξεχνας μια βασικη λεπτομερεια
αν δε πληρωνεις διοδια βγαινεις αμεσα κερδισμενος.ακομα και αν δε το κανουν οι αλλοι
ψηφιζοντας ενα Χ κομμα πιθανοτατα δε προκεται να κερδισεις τιποτα -
Όχι, δεν βγαίνω κερδισμένος αν οι δρόμοι αφήνονται στην τύχη τους όπως ήταν τόσα χρόνια. Κερδισμένος βγαίνω όταν μόνο όταν απολαμβάνω υποδομές σύγχρονες και ασφαλείς που μου επιτρέπουν να πάω από την μια πόλη στην άλλη χωρίς να χρειάζεται να κάνω την διαθήκη μου κάθε φορά και χωρίς να αφήνω κάτω λάστιχα και αναρτήσεις, μικρά γράμματα για το Ελληνικό κράτος που μας απέδειξε σε βάθος πολλών δεκαετιών ότι δεν μπορεί να μας τα παρέχει.
Το σύστημα δεν είναι τέλειο. Συμφωνώ ότι τα κομμάτια του δρόμου που είναι σε αισχρή κατάσταση (Πατρών - Κορίνθου) δεν θα έπρεπε να έχουν διόδια ακόμα. Επίσης, συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσοι πολλοί οι σταθμοί. Όμως από αυτό μέχρι να βγάζουμε μια ανακοίνωση και να λέμε 'πουθενά διόδια σε όλη τη χώρα', προτρέποντας τον κόσμο να παρανομεί χωρίς να σκεπτόμαστε ποιες είναι οι εναλλακτικές, είναι απαράδεκτο.
-
Επειδή πολλοί δεν έχουν ζήσει τους δρόμους όπως ήτανε πριν 30 χρόνια , τότε που ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ είχαμε 20-30-40-50 νεκρούς από τις μετωπικές , σήμερα εμφανίζονται πολλοί τζάμπα μάγκες .
Οι δρόμοι έχουν κόστος κατασκευής και συντήρησης . Ποιός θα το πληρώσει ? Οι χρήστες η ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ? Προφανώς το δίκαιο είναι οι χρήστες .
Πρέπει βέβαια τα διόδια να γίνουν πλευρικά και να έχεις χρέωση ανάλογα με το χλμ παίρνοντας κάρτα εισόδου και πληρώνοντας στην έξοδο .
Αν έιχαν γίνει οι δρόμοι με αντιπαροχή εδώ και 30 χρόνια θα είχαν σωθεί μέχρι σήμερα μιά πόλη στο μέγεθος της Λάρισας και δεν θα είχαν τραυματιστεί εκατντάδες χιλιάσες άνθρωποι .
Αλλά περιμέναμε τα δημόσια έργα και τις μίζες των υπουργών . Ετσι κάνουμε 40 χρόνια να φτιάξουμε τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία , την οποία την περνάνε σήμερα τζάμπα όλοι οι Γερμανότουρκοι αντί να την χρηματοδοτούν . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Επειδή πολλοί δεν έχουν ζήσει τους δρόμους όπως ήτανε πριν 30 χρόνια , τότε που ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ είχαμε 20-30-40-50 νεκρούς από τις μετωπικές , σήμερα εμφανίζονται πολλοί τζάμπα μάγκες .Οι δρόμοι έχουν κόστος κατασκευής και συντήρησης . Ποιός θα το πληρώσει ? Οι χρήστες η ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ? Προφανώς το δίκαιο είναι οι χρήστες .
Πρέπει βέβαια τα διόδια να γίνουν πλευρικά και να έχεις χρέωση ανάλογα με το χλμ παίρνοντας κάρτα εισόδου και πληρώνοντας στην έξοδο .
Αν έιχαν γίνει οι δρόμοι με αντιπαροχή εδώ και 30 χρόνια θα είχαν σωθεί μέχρι σήμερα μιά πόλη στο μέγεθος της Λάρισας και δεν θα είχαν τραυματιστεί εκατντάδες χιλιάσες άνθρωποι .
Αλλά περιμέναμε τα δημόσια έργα και τις μίζες των υπουργών . Ετσι κάνουμε 40 χρόνια να φτιάξουμε τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία , την οποία την περνάνε σήμερα τζάμπα όλοι οι Γερμανότουρκοι αντί να την χρηματοδοτούν .Συμφωνώ έως ενός σημείου να πληρώνονται διόδια σε καλούς και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους με διάζωμα.
Δεν ακούω όμως καμία πρόταση για τα διόδια της Κορίνθου-Πατρών ή σε άλλα σημεία όπου δεν παρέχεται ασφάλεια.
Πρέπει η δεν πρέπει να πληρώνονται τα διόδια αυτά από τους οδηγούς;
Δεν ρωτάω αν πρέπει ή όχι να υπάρχουν διότι αυτό είναι προφανές, ρωτάω τώρα που υπάρχουν τι πρέπει να κάνουμε! -
....Οι δρόμοι έχουν κόστος κατασκευής και συντήρησης . Ποιός θα το πληρώσει ? Οι χρήστες η ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ? Προφανώς το δίκαιο είναι οι χρήστες...Ναι, είναι το αρχικά και φαινομενικά δίκαιο αλλά δεν λειτουργεί έτσι το πράμα. Μην ξεχνάμε ότι επιλέξαμε να ζήσουμε στη συγκεκριμένη χώρα (αφού δεν έφυγες να πας αλλού) η οποία είναι μια οργανωμένη κοινωνία με υποχρεώσεις, δικαιώματα και παροχές. Προσφέρονται παροχές και δικαιώματα αλλά έχεις και υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων και οικονομικές ώστε να συνεχίζουν οι παροχές. Δεν περιμένεις να δώσεις όλα όσα χρειάζονται για να χρησιμοποιήσεις το δρόμο, το σύστημα υγείας, τα σχολεία κλπ. Έχεις δικαίωμα χρήσης των υποδομών με το που θα γεννηθείς χωρίς να έχεις δώσει δεκάρα και δεν θα δώσεις μέχρι να φορολογηθείς!
Γενικά το κόστος μοιράζεται ανάμεσα σε όλους ακόμα κι αν δεν είναι δίκαιο. Όπως συμβαίνει σε όλα. Νοσοκομεία δημόσια έστω κι αν δεν τα χρειαστείς ποτέ ή εσύ πας μια φορά για να βγάλεις γυαλιά ενώ άλλος περάσει εμφράγματα σε εντατική και τέλος κάνει μεταμόσχευση καρδιάς... Υπάρχουν βέβαια και ιδιωτικά. Σχολεία έστω κι αν εσύ δεν κάνεις καν παιδιά. Πάλι αν θέλεις κάτι διαφορετικό υπάρχουν ιδιωτικά. Τελικά όμως άλλος θα χρεώσει πιο πολύ τα νοσοκομεία, άλλος τα σχολεία, άλλος τους δρόμους κοκ και το πράμα ισορροπεί με το να έχουν όλοι απ 'όλα. Κάποιοι θα δουλεύουν για να πάρεις εσύ σύνταξη αλλά κι εσύ πληρώνεις για τη σύνταξη άλλων... Κάποιοι πλήρωσαν για να φτιαχτεί η ΔΕΗ χωρίς ακόμα να έχουν ρεύμα. Εμείς πληρώνουμε για να έχουν τα παιδιά μας καθαρό ρεύμα όχι από λιγνίτη κλπ.
Σε άλλα κοινωνικά μοντέλα ίσως να μην θεωρείται τίποτα δεδομένο, να πρέπει να πληρώνεις για όλα κι αν δεν έχεις ή δεν σου κάτσει τότε πάπαλα και σε άλλα μοντέλα να μην πληρώνεις για τίποτα αλλά να μην υπάρχει και τίποτα άλλο αν δεν σου φτάνει.... Όπως είπα είναι θέμα επιλογής.... στην Ελλάδα αυτά έχουμε, αν δεν σου αρέσει...
(αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε το πράμα να είναι πολύ καλύτερο και δεν θα προσπαθήσουμε για αυτό αλλά προσπαθώ να εξηγήσω την έννοια της συμμετοχικότητας και της εξασφάλισης βασικών υποδομών που σου προσφέρει το κράτος) -
Όχι, δεν βγαίνω κερδισμένος αν οι δρόμοι αφήνονται στην τύχη τους όπως ήταν τόσα χρόνια. Κερδισμένος βγαίνω όταν μόνο όταν απολαμβάνω υποδομές σύγχρονες και ασφαλείς που μου επιτρέπουν να πάω από την μια πόλη στην άλλη χωρίς να χρειάζεται να κάνω την διαθήκη μου κάθε φορά και χωρίς να αφήνω κάτω λάστιχα και αναρτήσεις, μικρά γράμματα για το Ελληνικό κράτος που μας απέδειξε σε βάθος πολλών δεκαετιών ότι δεν μπορεί να μας τα παρέχει.Το σύστημα δεν είναι τέλειο. Συμφωνώ ότι τα κομμάτια του δρόμου που είναι σε αισχρή κατάσταση (Πατρών - Κορίνθου) δεν θα έπρεπε να έχουν διόδια ακόμα. Επίσης, συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσοι πολλοί οι σταθμοί. Όμως από αυτό μέχρι να βγάζουμε μια ανακοίνωση και να λέμε 'πουθενά διόδια σε όλη τη χώρα', προτρέποντας τον κόσμο να παρανομεί χωρίς να σκεπτόμαστε ποιες είναι οι εναλλακτικές, είναι απαράδεκτο.
πληρωνουμε 5πλασια το κοστος του δρομου απο φορους για να φτιαξουμε τους δρομους και τα κονομανε υπουργοι και κατασκευαστικες,και μετα ξαναπληρωνουμε με τη χρηση για να τα ξανακονομησουν οι κατασκευαστικες....
http://www.youtube.com/watch?v=LhSUiwNW ... re=related
-
Επειδή πολλοί δεν έχουν ζήσει τους δρόμους όπως ήτανε πριν 30 χρόνια , τότε που ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ είχαμε 20-30-40-50 νεκρούς από τις μετωπικές , σήμερα εμφανίζονται πολλοί τζάμπα μάγκες .Οι δρόμοι έχουν κόστος κατασκευής και συντήρησης . Ποιός θα το πληρώσει ? Οι χρήστες η ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ? Προφανώς το δίκαιο είναι οι χρήστες .
Εγω τους ζω αυτους τους δρομους απο μικρο παιδι μεχρι κ σημερα δυστυχως δεν εχουν αλλαξει κ πολυ. Και παλι ομως υπαρχουν διοδια. Ε αν ειναι δυνατον να μου ζητανε λεφτα για να χρησιμοποιησω τον κατσικοδρομο την κορινθου πατρων που σκοτωνεται τοσος κοσμος. Να πανε να χαθουν σα δε ντρεπονται!! αυτο εχω να πω.
Φτιαξε πρωτα αυτοκινητοδρομο και μετα ζητα μου διοδια. Δεν καταλαβα, θα πρεπει να προπληρωσω κιολας την κατασκευη για να βγαζουν οι αλλοι μετα μονο κερδος??? -γιατι απ'οτι ξερω δεν τους διαχειριζεται πλεον το δημοσιο τους δρομους, να πω παει στο καλο καπου θα πανε αυτα τα χρηματα-
Την Αθηνων Θεσσαλονικης δεν τη χρησιμοποιω αλλα τοσα χρονια ακουω οτι γινονται εργα. Σε υπο κατασκευη αυτοκινητοδρομο λοιπον γιατι να εχω διοδια??? Να πληρωσω, αλλα αυτο που μου προσφερεται οχι αυτο που ΘΑ, ΙΣΩΣ, ΚΑΠΟΤΕ μου παρεχεται...
Χιλια συγγνωμη για το εντονο υφος μου αλλα ειναι πραγματικα εξοργιστικο να παιζουν καποιοι με τις ζωες αθωων μονο και μονο για να κερδιζουν.
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
πληρωνουμε 5πλασια το κοστος του δρομου απο φορους για να φτιαξουμε τους δρομους και τα κονομανε υπουργοι και κατασκευαστικες,και μετα ξαναπληρωνουμε με τη χρηση για να τα ξανακονομησουν οι κατασκευαστικες....Τουλάχιστον τώρα έχεις δρόμους, είναι προφανές που πηγαίνουν τα χρήματα σου. Οι διαφορές, στον Αθηνών - Λαμίας που χρησιμοποιώ συχνά, είναι τεράστιες. Η ποιότητα του ασφαλτοτάπητα, της σήμανσης, του ύψος των νησίδων, της εποπτείας της οδού από οχήματα εκτάκτου ανάγκης, όλα είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με πριν. Τόσα χρόνια που πλήρωνες διόδια χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα ήταν καλύτερα;
Στα δικά μου τα μάτια, όσοι δεν πληρώνουν διόδια τώρα στους ιδιώτες που πραγματικά φτιάχνουν τους δρόμους (ενώ την έκαναν γαργάρα όσο είχαν να κάνουν με το κράτος που δεν έριχνε δεκάρα για την συντήρηση τους) είναι απλά τσαμπατζήδες που βρήκαν την ευκαιρία και προσπαθούν να πιαστούν από παραθυράκια του νόμου ώστε να απολαύσουν τις καλύτερες υποδομές χωρίς να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
-
Στα δικά μου τα μάτια, όσοι δεν πληρώνουν διόδια τώρα στους ιδιώτες που πραγματικά φτιάχνουν τους δρόμους (ενώ την έκαναν γαργάρα όσο είχαν να κάνουν με το κράτος που δεν έριχνε δεκάρα για την συντήρηση τους) είναι απλά τσαμπατζήδες που βρήκαν την ευκαιρία και προσπαθούν να πιαστούν από παραθυράκια του νόμου ώστε να απολαύσουν τις καλύτερες υποδομές χωρίς να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
Νομίζω ότι η παράγραφος αυτή αποτελεί μία από τις μεγάλες αλήθειες που έχουν ως σήμερα γραφεί στο forum.
-
Εκει που οντως εχει γινει δουλεια, ναι να πληρωσεις. Εκει που 'θα γινει' γιατι να πληρωσεις μου λετε???
Εν τω μεταξυ εγω τα πληρωνω τα κ$λωδιοδια αλλα κανονικα δε θα'πρεπε...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Εκει που 'θα γινει' γιατι να πληρωσεις μου λετε???Για να γίνει! Τόσα χρόνια που πλήρωνες το Ελληνικό Δημόσιο και δεν έγινε τίποτα γιατί πλήρωνες?
-
Καλα τοσα χρονια δεν πληρωνα, 2 χρονια οδηγω
Αν δηλαδη δεν τα προπληρωσω, δε θα γινει το εργο??? Την Αττικη οδο την προπληρωσε κανεις??? Εγινε το εργο, παραδωθηκε κι αρχισε να γινεται αποσβεση. Ετσι δεν πρεπει να γινεται??? Στην ουσια τωρα καλυπτουν το κατασκευαστικο κοστος ζητωντας χρηματα για κατι που δεν υπαρχει! Τοσο παραλογος ειμαι???
Οσο για τα χρονια που το δημοσιο ζητουσε χρηματα για τις εθνικες οδους που ηταν χαλια, αυτο λεω, οτι επρεπε καποτε να σταματησει, αλλα δυστυχως βλεπω απλα να συνεχιζεται απο τους ιδιωτες. Δε λεω, βλεπω κι εγω την προσπαθεια, καλυτερη σημανση, προσπαθεια ελαττωης των παρανομων προσπερασματων ομως ειναι υποκριτικο να βαζεις διοδια σε δρομο που τοποθετεις πινακιδα ' στα επομενα χιλιομετρα συμβαινουν θανατηφορα ατυχηματα'
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Καλα τοσα χρονια δεν πληρωνα, 2 χρονια οδηγωΑν δηλαδη δεν τα προπληρωσω, δε θα γινει το εργο??? Την Αττικη οδο την προπληρωσε κανεις??? Εγινε το εργο, παραδωθηκε κι αρχισε να γινεται αποσβεση. Ετσι δεν πρεπει να γινεται??? Στην ουσια τωρα καλυπτουν το κατασκευαστικο κοστος ζητωντας χρηματα για κατι που δεν υπαρχει! Τοσο παραλογος ειμαι???
Οσο για τα χρονια που το δημοσιο ζητουσε χρηματα για τις εθνικες οδους που ηταν χαλια, αυτο λεω, οτι επρεπε καποτε να σταματησει, αλλα δυστυχως βλεπω απλα να συνεχιζεται απο τους ιδιωτες. Δε λεω, βλεπω κι εγω την προσπαθεια, καλυτερη σημανση, προσπαθεια ελαττωης των παρανομων προσπερασματων ομως ειναι υποκριτικο να βαζεις διοδια σε δρομο που τοποθετεις πινακιδα ' στα επομενα χιλιομετρα συμβαινουν θανατηφορα ατυχηματα'
η μιζα τωρα πια γινεται λαικη αυτο θελουν να μας περασουν!
-
ειναι χειροτεροι αραγε οι τζαμπατζηδες απο τους αεριτζηδες?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Εκει που 'θα γινει' γιατι να πληρωσεις μου λετε???
Για να γίνει!
Αν ήταν έτσι τότε η κυρά Κατίνα απ' το ψιλικατζίδικο θα δήλωνε μέγας κατασκευαστής, θα έβαζε διόδια και με μηδέν κεφάλαιο θα είχε σε τριάντα χρόνια την Ε.Ο. δική της. Γι' αυτό λέμε ότι είναι σκάνδαλο.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Εκει που 'θα γινει' γιατι να πληρωσεις μου λετε???
Για να γίνει!
Αν ήταν έτσι τότε η κυρά Κατίνα απ' το ψιλικατζίδικο θα δήλωνε μέγας κατασκευαστής, θα έβαζε διόδια και με μηδέν κεφάλαιο θα είχε σε τριάντα χρόνια την Ε.Ο. δική της. Γι' αυτό λέμε ότι είναι σκάνδαλο.
Πες τα γιατί θα τρελαθούμε.
Και τους φόρους τότε τι τους πληρώνω τόσα χρόνια.
Τα διόδια είναι για την συντήρηση του δρόμου και όχι για την κατασκευή.
Ουτε καν για την χρήση, εφ όσον πληρώνω και τέλη κυκλοφορίας. -
Μπορείτε να σκεφτείτε που αλλού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντίστοιχο σύστημα με αυτό στο οποίο μπαίνουν διόδια σε ένα σημείο του δρόμου 'Α' για όσους περνούν από εκεί, ώστε για να χρηματοδοτήσουν **αυτοί **την κατασκευή του [άσχετου] δρόμου 'Β'?...
Έτσι, για να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η λογική.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)