-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Μας είπαν ότι ο Schumacher έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση (που το στηρίζουν αυτό, έκαναν εργομετρικές εξετάσεις σε όλους τους οδηγούς; ) και εμείς το δέσαμε κόμπο ότι όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους.Ειναι γεγονος οτι ολες οι κορυφαιες ομαδες και οχι μονο ,επενδυουν παρα πολλα στην φυσικη κατασταση των οδηγων και σιγουρα κανουν εργομετρικες εξετασεις ...τωρα το αν ανακοινωνουν τα αποτελεσματα ??? μαλλον οχι ...
-
Και στο τελος τελος ρε παιδια αν παραδεχτουμε οτι ΝΑΙ τα πρωταθληματα τα περνει το αυτοκινητο τοτε αυτο ισχυει και για τα πριν Schumacher πρωταθληματα ετσι δεν ειναι ????
Δεν πηρε ο Hakkinen 2 φορες πρωταθλημα και μετα το χαος ???
Δεν πηραν δυο διαφορετικοι οδηγοι με την Williams to πρωταθλημα και μετα το χαος ?????
Ξεχναμε οτι ο Schumi πηρε και δυο πρωταθληματα με την Benneton ?? '94 '95 ???Δεν σας φταιει ο Schumi και η Ferrari που περνει τα πρωταθληματα ....
Κατηγορειστε καλυτερα τις υπολοιπες ομαδες που δεν κατορθωσαν να φτιαξουν τον συνδυασμο μονοθεσιου - οδηγου που θα την κοντραρει..Y.γ προς Jean Todd.... γιατι ρε παιδια σπαταλατε τοσα ΔΙΣ στον αχρηστο κ υπερτιμημενο , Schumacher και δεν παιρνετε τον Abers στην θεση του ...?? ετσι κ αλλιως το αμαξι παει μονο του τοσο χαζοι ειστε ?? δεν το καταλαβαινετε ???...
Καλα τωρα προφανώς μας δουλέυεις, και μάλλον εσυ εχεις καιρο να δείς F1, γιατι ΕΑΝ νομιζεις οτι η διαφορά που έχει η Ferrari απο τις άλλες ομάδες μετα το 2001, είναι η ίδια διαφορά που είχε η Mclaren με την Ferrari το 1998-1999 τοτε τι να πω? Μήπως θυμάσαι πόσες νίκες πήρε η Ferrari το 1998-1999?? Λίγο λιγότερες απο αυτές της McLaren, και το μονοθέσιο ηταν ελάχιστα υποδιέστερο (αν οχι το ίδιο καλο με της McLaren).
Και τώρα λίγο δικαστήριο: Πιστεύεις οτι εάν ο Kimi είχε το μονοθέσιο της Ferrari, και τον Coulthard για βοηθό, θα είχε κάνει τα ίδια με τον Schumacher? Ναι ή οχι? (για να μην συζητήσουμε ποσες φορές ο 2ος οδηγός της ΜcLaren ήταν μπροστά απο τον 1ο)
-
το 2004 η Ferrari ηταν τοσο πολυ μπροστα απο τις αλλες ομαδες .....
Καλα το 5 sec στον γύρο το είπα χαριτολογόντας, η Φερράρι απο το 2001 και μετα είναι καθαρά η πιο γρήγορη ομάδα, εκτός απο μερικά ξεσπάσματα που είχαν σταδιακά οι άλλες ομάδες. Οταν η Ferrari σάρωσε το 2001, η McLaren στους μισούς αγώνες εγκατέλειψαν πρίν καλα καλα ξεκινήσουν, καιστους άλλους μισούς εγκατέλειπαν αργότερα ή έπερναν καλές θέσεις λόγω καλής στρατηγικής ή επειδή εγκατέλειπαν οι προπορευόμενοι. Το 2002 ακόμα μεγαλύτερη διαφορά η Ferrari ου πήρε το προτάθλημα απο τη μέση της σεζόν. Το 2003 άν και ο Kimi παραλίγο να παρει το πρωτάθλημα ΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ το μονοθέσιο ήταν σαφώς χειρότερο, εκτός απο το τέλος της σεζόν. το 2004 όπως συμφώνησες και εσύ η Ferrari ήταν αλλού.. μόνο η BAR HONDA και η RENAUL πήγαν να κάνουν κάτι, αλλα προφανώς ΟΧΙ για πρωτάθλημα.. Οπότε το έργο του Schumi ήταν απο εύκολο εώς γελοίο.
-
Γιατι τοτε το εργο του Rubens δεν ηταν απο ευκολο εως γελοιο?
-
Ο χρήστης SocratesDTC έγραψε:
Καλα τωρα προφανώς μας δουλέυεις, και μάλλον εσυ εχεις καιρο να δείς F1, γιατι ΕΑΝ νομιζεις οτι η διαφορά που έχει η Ferrari απο τις άλλες ομάδες μετα το 2001, είναι η ίδια διαφορά που είχε η Mclaren με την Ferrari το 1998-1999 τοτε τι να πω? Μήπως θυμάσαι πόσες νίκες πήρε η Ferrari το 1998-1999?? Λίγο λιγότερες απο αυτές της McLaren, και το μονοθέσιο ηταν ελάχιστα υποδιέστερο (αν οχι το ίδιο καλο με της McLaren).
Και τώρα λίγο δικαστήριο: Πιστεύεις οτι εάν ο Kimi είχε το μονοθέσιο της Ferrari, και τον Coulthard για βοηθό, θα είχε κάνει τα ίδια με τον Schumacher? Ναι ή οχι? (για να μην συζητήσουμε ποσες φορές ο 2ος οδηγός της ΜcLaren ήταν μπροστά απο τον 1ο)
Το 2002 και το 2004 όντως ήταν πολύ μπροστά η Ferrari. Δεν ισχύει όμως αυτό για το 2001 και το 2003 ( ειδικά το 2003 ). Ναι, η διαφορά δυναμικότητας Mclaren-Ferrari το 1998-1999 συγκρίνεται με τις χρονιές 2000,2001και 2003. Απλά ο Schumacher έκανε τις διαφορες να φαίνονται μικρότερες. Απόδειξη; Η απόδοση του 2ου οδηγού της Ferrari. Το 1998 ποιός πήρε όλες τις νίκες της Ferrari ;;;. Πού τερμάτισε ο Schumacher και πού ο Irvine ;; Εκεί φαίνεται κατά πόσο καλό είναι ένα μονοθέσιο...αν ήταν πολύ κοντά στην Mclaren θα ήταν κι ο Irvine πιο κοντά στην κορυφή. Το 2001 πάλι ο Schumacher έκανε όλες τις νίκες. Το 2003 που η Ferrari δεν είχε καλό μονοθέσιο πού τερμάτισε ο Schumacher και πού ο Barrichello ;; 1ος ο Schumacher, 4ος ο Barri. Βλέπεις λοιπόν πως όταν το μονοθέσιο δεν είναι το κορυφαίο ή είναι, απέχοντας λίγο όμως από το αμέσως κατώτερο, ο καλός οδηγός ξέρει να κάνει τη διαφορά.
Στην υπόθεση που κάνεις δεν μπορώ να σου απαντήσω ούτε εγώ,ούτε εσύ ούτε και κανένας άλλος. Αν μιλάμε με υποθέσεις τα πάντα μπορεί να συνέβαιναν... δεν έχει νόημα συνεπώς να μιλάμε έτσι.
-
SocratesDTC εγραψε:
Μήπως θυμάσαι πόσες νίκες πήρε η Ferrari το 1998-1999?? Λίγο λιγότερες απο αυτές της McLaren, και το μονοθέσιο ηταν ελάχιστα υποδιέστερο (αν οχι το ίδιο καλο με της McLaren).
Δεν νομίζω να ηταν μόνο ελάχιστα υποδιέστερο αφου αν θυμάμαι καλά η McLaren το 1998 είχε 14/16 Poles. Αρα ο Schumacher ηταν που έκανε την μεγάλη διαφορά τοτε παίρνoντας νίκες και χάνoντας το πρωτάθλημα στην Suzuka, στον τελευταίο αγώνα δηλαδη όταν έσκασε ένα ελαστικό (άσχετα παντως με το ελαστικό μάλλον πάλι θα το έχανε αφού ο Hakkinen θα κέρδιζε ούτως ή άλλως).
-
johnnypatras,
O Schumacher έχει καταφέρει να νικήσει σχεδόν όλους τους αντιπάλους του για 2 λόγους. Πρώτον επειδή είναι οδηγοί δεύτερης κλάσσης (είναι γελοίο να μιλάμε για Schumacher, Hakkinen, Raikkonen, και να αναφαίρουμε Barrichello και Irvine) και δεύτερον επειδή η Ferrari θέλει ο δεύτερος οδηγός να υπηρετεί τον πρώτο (δεν διαφωνω σε αυτό όπως μερικοί)! Άλλωστε θα θυμάσαι και εσύ οτι κάθε φορά που ο Schumacher εγκαταλήψει, τότε η ομάδα στρέφεται και στον δεύτερο οδηγό ο και άν θυμάσαι ο Irvine είχε πάει πολύ καλα το 1999. Τέσπα κουράστηκα παιδία σόρρυ αλλα δέν έχω άλλα επειχηρήματα. Πάντως όταν ο μέτριος Barrichello ρίχνει γύρο στον Hakkinen, κάτι δέν πάει καλα, και κάποιος έχει εύκολο έργο.
-
Καλά θα ήταν να μην λέτε πολλά για το 2003 και για το ποιος είχε το καλύτερο μονοθέσιο...μπορώ να αιτιολογήσω πως ο ΜΣ είχε βρεθεί σε χειρότερη συνολικά κατάσταση τόσο από Κιμι όσο και από Μοντόγια... αλλά δε το κάνω διότι απλά δεν θα το δεχτούν οι οπαδοί των 2....
-
@SocratesDTC
Ας καταφερει πρωτα ο Raikonen (που τον βαζεις στην ιδια προταση με τους αλλους δυο) οτι εχει καταφερει ο Μπαρικελο (απο νικες και διακρισεις) και το ξαναστελνεις το ποστ.
Μερικοι εχουν ξεφυγει βλεπω. Δυο νικες εχουν κανει 100 πιλοτοι! -
Αφού μιλάς ειρωνικά έτσι θα είναι και η απάντησή μου.
greo, ντρέπομαι να απαντήσω στο σχόλιό σου το οποίο φανερώνει οτι δεν εχεις ιδέα γενικώς. Αν το ταλέντο ενός οδηγού το κρίνεις απο τις νίκες και απο τα προταθλήματα τότε ο Schumacher είναι 2 φορές καλύτερος απο τον Senna, 3 φορές καλύτερος απο τον Hakkinen, 7 φορές καλύτερος απο τον Hill και πάει λέγοντας. Εσύ όταν βλέπεις ένα αγώνα τί κοιτάς? Μόνο την τελική κατάταξη? Δέν παρατηρείς δηλαδή τα λάθη ενος οδηγού, την αντοχή του, τα προσπεράσματά του, τους χρόνους του, το μονοθέσιο που έχει (κάτι που δέν λες να το καταλάβεις, απο τη στιγμή που μου λές οτι ο Barrichello έχει περισσότερες νίκες απο τον kimi...
Μα καλα τι κανω τωρα??? Δέν πιστεύω οτι προσπαθώ να σου δικαιολογήσω οτι ο Kimi είναι καλύτερος απο τον Rubens. Έκτός απο το ανύπαρκτο ταλέντο του (ντάκσει για να είσαι στην F1 δέν γίνεται να μην εχεις ταλέντο, μιλάω σε σχέση με τους άλλους) και τα άπειρα λάθη-μπαρούφες που κάνει, και το γεγονός οτι δέχτηκε να υπηρετέι τον Schumacher (ανεπίτρεπτο για οδηγό αυτο)... Πολύ βλάκας ο Dennis και ο Williams τότε που δεν τον πήραν στην ομάδα τους.. Ενω η Ferrari που ψάχνει για ένα μέτριο οδηγό, υποδιέστερο απο τον Schumi, τον επέλεξε!'Πες μου τις νίκες σου να σου πώ το ταλέντο σου'
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Δεν νομίζω να ηταν μόνο ελάχιστα υποδιέστερο αφου αν θυμάμαι καλά η McLaren το 1998 είχε 14/16 Poles. Αρα ο Schumacher ηταν που έκανε την μεγάλη διαφορά τοτε παίρνoντας νίκες και χάνoντας το πρωτάθλημα στην Suzuka, στον τελευταίο αγώνα δηλαδη όταν έσκασε ένα ελαστικό (άσχετα παντως με το ελαστικό μάλλον πάλι θα το έχανε αφού ο Hakkinen θα κέρδιζε ούτως ή άλλως).To 1998 η McLaren είχε 12 poles. Γενικά ήταν πολύ ταχύτερη της Ferrari, αλλά και πολύ πιο αναξιόπιστη, παράγοντας που πολλοί παραλείπουν. Σε αυτό οφείλονται άλλωστε οι περισσότερες νίκες του Schumacher εκείνη τη χρονιά. Ωστόσο συμφωνώ ότι χάρη στο Γερμανό η τελική διαφορά ήταν τόσο μικρή. Αντίθετα το 1999 το δύο μονοθέσια ήταν σχεδόν ισοδύναμα.
-
Το 1998 ο Mika Hakkinen είχε 8 νίκες ενώ ο Michael Schumacher 6.
-
Ο χρήστης SocratesDTC έγραψε:
Αφού μιλάς ειρωνικά έτσι θα είναι και η απάντησή μου.Mιλα μου και σε ιαμβικο δεκαπεντασυλλαβο αν σου κανει κεφι. Αρκει αυτα που λες να στεκουν. Ευτυχως πιστευω οτι εχω αρκετη μορφωση για να μη με πειραζει ο 'τροπος' καποιου και να κρινω αυτα που λεει.
greo, ντρέπομαι να απαντήσω στο σχόλιό σου το οποίο φανερώνει οτι δεν εχεις ιδέα γενικώς.
Αφ'ενος ο καθενας ας ντρεπεται για λογαριασμο του. Αφ'ετερου καλα κανεις και ντρεπεσαι να μου απαντησεις εφοσον η απαντηση ειναι η παρακατω.
Αν το ταλέντο ενός οδηγού το κρίνεις απο τις νίκες και απο τα προταθλήματα τότε ο Schumacher είναι 2 φορές καλύτερος απο τον Senna, 3 φορές καλύτερος απο τον Hakkinen, 7 φορές καλύτερος απο τον Hill και πάει λέγοντας. Εσύ όταν βλέπεις ένα αγώνα τί κοιτάς? Μόνο την τελική κατάταξη? Δέν παρατηρείς δηλαδή τα λάθη ενος οδηγού, την αντοχή του, τα προσπεράσματά του, τους χρόνους του, το μονοθέσιο που έχει (κάτι που δέν λες να το καταλάβεις, απο τη στιγμή που μου λές οτι ο Barrichello έχει περισσότερες νίκες απο τον kimi...
Μα καλα τι κανω τωρα??? Δέν πιστεύω οτι προσπαθώ να σου δικαιολογήσω οτι ο Kimi είναι καλύτερος απο τον Rubens. Έκτός απο το ανύπαρκτο ταλέντο του (ντάκσει για να είσαι στην F1 δέν γίνεται να μην εχεις ταλέντο, μιλάω σε σχέση με τους άλλους) και τα άπειρα λάθη-μπαρούφες που κάνει, και το γεγονός οτι δέχτηκε να υπηρετέι τον Schumacher (ανεπίτρεπτο για οδηγό αυτο)... Πολύ βλάκας ο Dennis και ο Williams τότε που δεν τον πήραν στην ομάδα τους.. Ενω η Ferrari που ψάχνει για ένα μέτριο οδηγό, υποδιέστερο απο τον Schumi, τον επέλεξε!'Πες μου τις νίκες σου να σου πώ το ταλέντο σου'
Ειναι πολλες οι ανακριβειες για να απαντησω σε μια-μια. Εγω βλεπω εναν οδηγο που οδηγαει για 4η περιοδο σε κορυφαια ομαδα. ΚΑΙ τις τρεις προηγουμενες η ομαδα του εκανε νικες, και αυτος σε 3 χρονια και 4 αγωνες εκανε 2!!!!! νικες. Αν αυτο σε κανει να τον συγκρινεις αμεσα με ΜΣ και Μικα, τι να πω Η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια. (Ουτως ή αλλως πρεπει να επιληφθει η επιστημη οταν καποιος γραφει αυτο που εγραψες περι Σενα)
Αλλα σε τρια πραματα θα απαντησω συγκεκριμενα- Ποιος σου ειπε οτι η ΜακΛαρεν τοσα χρονια ηταν τοσο χρεπι? Ποιος σου ειπε οτι ΔΕΝ φταιει ο πιλοτος για το αμαξι πυροτεχνημα? Ποιος σου ειπε οτι ενας πιλοτος στον οποιο στηριζεται η ομαδα ΔΕΝ εχει μεριδιο ευθυνης για τη μετριοτητα?
- Ο Ντενις πιθανως και να εχει αποχαζεψει, Του πηρε 10 χρονια για να καταλαβει οτι ο Κουλτ δεν κανει για πρωταθλητης. Μην μου τον φερνεις σαν παραδειγμα.
- Ανθρωπος που νομιζει οτι υπαρχει ομαδα που σαρωνει 6 σερι πρωταθληματα προσλαμβανοντας μετριους ειναι για το ιδρυμα
Μεχρι στιγμης ο Κιμης ειναι ενας νεος Αλεζι. Αν τα καταφερει και ξεφυγει απο αυτο το επιπεδο θα τον χειροκροτησω πρωτος γιατι εμενα με νοιαζει να βλεπω καλους αγωνες, και τα γυαλια μου ειναι ανευ χρωματος.
ΥΓ Αν ειχε κανει ο Κιμι το Χοκενχάιμ 2000 θα του ειχε στηθει αγαλμα? Αλλα για ποιο λογο. Μετριοτητες!
[/quote] -
15 σελίδες για τον Σουμάχερ και κανείς δεν έγραψε για το βασικό μυστικό της επιτυχίας του.
Είναι κοινό μυστικό στην φόρμουλα 1 πως τον Σουμάχερ τον έκαναν 'μάγκα' το τεχνικό δίδυμο των Brown & Byrne.Η συνεισφορά του Σουμάχερ είναι πως ο ίδιος έμαθε να συνεργάζεται άψογα μαζί τους, να τους καθοδηγεί και να τους υποδεικνύει όχι μόνο που ακριβώς το εκάστοτε μονοθέσιο του χρειάζεται βελτίωση, αλλά και προτάσεις για το ΠΩΣ θα γίνει αυτό.Διότι με τα χρόνια ο 'Σούμι' έκατσε και μελέτησε και απόκτησε τεχνικές γνώσεις (εκτός από εμπειρία) που θα ζήλευαν πολλοί....
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα το 1996 & 1997, όπου το νικηφόρο τρίο 'έσπασε'.Ο Σουμάχερ πίεσε αφόρητα την Φερράρι για να τους προσλάβει, όπως και έγινε, και την ιστορία από το 1999 και μετά την ξέρουμε...και πως χάθηκαν τα πρωταβλήματα του 1999 και του 2000 για την Φερράρι.
Φυσικά δεν είναι ο πρώτος οδηγός βασίζεται και στις τεχνικές γνώσεις του για να κερδίσει αγώνες.Πρώτος διδάξας ήταν ο Τσακ Μπράμπαμ, (όχι ο Μακλάρεν που ήταν απλά ένας ικανός μάνατζερ..) για να τον ακουλουθήσει ο Γκρειχαμ Χιλ...Το 1975 ο Νίκι Λάουντα με το Μάουρο Φολγκιέρι ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της Φ1 ένα δίδυμο αντίστοιχο με αυτό των Σουμάχερ, Μπράουν και Μπάιρν...Στη δεκαετία του '80 ο Αλαίν Προστ είχε τέτοιες ικανότητες(αλλά κακό χαρακτήρα που τελικά ήταν κατά του), όπως και ο Ρικάρντο Πατρέζε,αλλά ο πιο παρεξηγημένος από όλους και ίσως καλύτερος όλων των εποχών στο είδος ήταν ο Ντέιμον Χιλ.Δεν είναι τυχαίο πως όταν έφυγε από την Γουίλιαμς άρχισε η πτώση της ομάδας, ενώ οι άρροους και τζόρνταν ανέβηκαν...
Αντιθέτως , όσοι οδηγοί ήταν μόνο 'τιμόνι και γκάζι' ήταν κυριολεκτικά πυροτεχνήματα, γρήγοροι μεν αλλά βασισμένοι σε ένα αυτοκίνητο που είχε εξελίξει κάποιος άλλος για αυτούς. Ο τζόντι Σέχτερ, ο Άλαν τζόουνς, ο Κέκε Ρόζμπεργκ αλλά και πιο πρόσφατα ο ζακ Βιλνέβ.Άλλοι που πέφτουν σε αυτή την κατηγορία είναι ο Τζόνι Χέλπερτ, ο Ζαν Αλεζί, ο Χάιντζ-Χ. Φρέντσεν και πιο πρόσφατα ο Τζένσον Μπάτον.Το πρόβλημα με όλους αυτούς είναι πως ενώ είναι πολύ γρήγοροι, από παιδάκια το μόνο που έμαθαν ήταν ένα τιμόνι και έτσι όταν φτάνουν στην Φ1 (σε πολύ μικρή ηλικία οι περισσότεροι) δεν μπορούσαν (ή μπορούν) να ανταποκριθούν στις τεράστιες και αδιακοπες απαιτήσεις εξέλιξης ενός μονοθεσίου.Και έτσι ήταν απόλυτα λογικό ένας τέτοιος 'φυτάρας' σαν τον Σουμάχερ, που το χειμώνα κλεινόταν στο σπίτι του στην ελβετία και μελετούσε σαν π....ς ,( αντί να γυρνά στο Μόντε Κάρλο όπως ο Αλεζί, ο Ιρβάιν και άλλοι) να σαρώσει τα πρωταθλήματα.
-
Ζητώ συγνώμη που επιστρέφω αλλά τώρα βρήκα χρόνο να διαβάσω τις νέες απαντήσεις.
Γενικά παρατηρώ ένα κόλλημα από αυτούς που ΔΕΝ τον θεωρούν υπερτιμημένο. Θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά. Δε σημαίνει ότι αν είναι υπερτιμημένος τότε είναι και κουλός! Μη τρελαθούμε!
Απλά δεν είναι ο μύθος που λένε οι αριθμοί! -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Eπειδή ούτε κομπλεξικός ούτε εμπαθής είμαι
Επειδή δεν είσαι όπως λες κομπλεξικός και εμπαθής, απάντησε ξανά. Μετά από τον αγώνα της Ίμολα (στον οποίο το μονοθέσιο ήταν 100% νόμιμο), ποια είναι η άποψή σου; Είναι υπερτιμημένος ο Σουμάχερ ή όχι;
Θα σου απαντήσω εγώ. Ναι είναι υπεριμημένος! Απλά απέδειξε για πολλοστή φορά γιατί είναι μέσα στο γκρουπ των πρωταθλητών!
ΥΓ. Και εμένα με εντυπωσίασε ο ρυθμός του!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εγω βλεπω εναν οδηγο που οδηγαει για 4η περιοδο σε κορυφαια ομαδα.
Συγνώμη?!?!? Πότε ήταν κορυφαία όλα αυτά τα χρόνια? Απλά είχε τη βαριά 'φανέλα'!
ΚΑΙ τις τρεις προηγουμενες η ομαδα του εκανε νικες, και αυτος σε 3 χρονια και 4 αγωνες εκανε 2!!!!! νικες. Αν αυτο σε κανει να τον συγκρινεις αμεσα με ΜΣ και Μικα, τι να πω Η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια. (Ουτως ή αλλως πρεπει να επιληφθει η επιστημη οταν καποιος γραφει αυτο που εγραψες περι Σενα)
Πω πω δε σε είχα για τόσο των στατιστικών. Τις άπειρες εγκαταλήψεις και το συνήθως υποδιέστερο μονοθέσιο το θυμάσαι?
Αλλα σε τρια πραματα θα απαντησω συγκεκριμενα
- Ποιος σου ειπε οτι η ΜακΛαρεν τοσα χρονια ηταν τοσο χρεπι? Ποιος σου ειπε οτι ΔΕΝ φταιει ο πιλοτος για το αμαξι πυροτεχνημα? Ποιος σου ειπε οτι ενας πιλοτος στον οποιο στηριζεται η ομαδα ΔΕΝ εχει μεριδιο ευθυνης για τη μετριοτητα?
Α μάλιστα. Άρα οι 58 αγώνες χωρίς μηχανικό πρόβλημα το Σουμάχερ είναι προσωπικό ρεκόρ για το οποίο φέρει την αποκλειστική ευθύνη δημιουργίας του...
- Ο Ντενις πιθανως και να εχει αποχαζεψει, Του πηρε 10 χρονια για να καταλαβει οτι ο Κουλτ δεν κανει για πρωταθλητης. Μην μου τον φερνεις σαν παραδειγμα.
Σε αυτό έχεις δίκιο άλλα ότι έκανε μία λάθος επιλογή δε σημαίνει ότι πρέπει να φτάσουμε και στο άλλο άκρο έτσι;
- Ανθρωπος που νομιζει οτι υπαρχει ομαδα που σαρωνει 6 σερι πρωταθληματα προσλαμβανοντας μετριους ειναι για το ιδρυμα
Σωστά.
Μεχρι στιγμης ο Κιμης ειναι ενας νεος Αλεζι. Αν τα καταφερει και ξεφυγει απο αυτο το επιπεδο θα τον χειροκροτησω πρωτος γιατι εμενα με νοιαζει να βλεπω καλους αγωνες, και τα γυαλια μου ειναι ανευ χρωματος.
Το αφήνω ασχολίαστο και ας αφήσουμε το χρόνο.
ΥΓ Αν ειχε κανει ο Κιμι το Χοκενχάιμ 2000 θα του ειχε στηθει αγαλμα? Αλλα για ποιο λογο. Μετριοτητες!
Δε ξέρω. Ίσως. Εγώ έχω να κάνω την εξής παρατήρηση.
Ο Μπαρικέλο όταν αγωνίζετε μάζί με το Σουμάχερ είναι συνήθως μέτριος οδηγός αλλά όταν είναι μόνος του (είτε κυριολεκτικά ή μεταφορικά με την έννοια ότι ο Σουμάχερ δε υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει κάτι) συνήθως θα βγάλει το χέρι από τη τρύπα και εννίοτε κάνει και αξιομόνευτες εμφανίσεις όπως την παρθενική του νίκη που ακόμα θυμάμαι.Τροφή για σκέψη.
-
Και να προσθέσω στα όσα είπε ο συμφορουμάς Αναστάσιος ότι πολλές από τις νίκες του ήταν αριστουργήματα στρατηγικής. Γιατί έχουμε και από αυτό.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Ο Μπαρικέλο όταν αγωνίζετε μάζί με το Σουμάχερ είναι συνήθως μέτριος οδηγός αλλά όταν είναι μόνος του (είτε κυριολεκτικά ή μεταφορικά με την έννοια ότι ο Σουμάχερ δε υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει κάτι) συνήθως θα βγάλει το χέρι από τη τρύπα και εννίοτε κάνει και αξιομόνευτες εμφανίσεις όπως την παρθενική του νίκη που ακόμα θυμάμαι.Τροφή για σκέψη.
νομίζω είναι τυχαίο αυτό. Απλά ο ΜΣ τις περισσότερες φορές είναι μπροστά από ΡΜ. Πέρσι στη Βραζιλία ο ΡΜ είχε κάθε λόγο για νίκη και έχασε τερματίζοντας 3ος 24 δευτ. πίσω....
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
νομίζω είναι τυχαίο αυτό. Απλά ο ΜΣ τις περισσότερες φορές είναι μπροστά από ΡΜ. Πέρσι στη Βραζιλία ο ΡΜ είχε κάθε λόγο για νίκη και έχασε τερματίζοντας 3ος 24 δευτ. πίσω....
Είπα συνήθως! Αλλά και πάλι σε ένα κακό αγώνα για τον σούπερ ντούπερ Σουμάχερ ήταν εκεί για να σώσει τα προσχήματα. Και να θυμίσω ότι σε έκείνο τον αγώνα ο Μπαρικέλλο καθυστέρησε (αποκλειστική ευθύνη?) ένα ολόκληρο γύρο να μπει να αλλάξει λάστιχα και αυτό του στέρησε τις ελπίδες για τη νίκη. Αντιθέτως ο Σουμάχερ που δεν διεκδικούσε την νίκη μπήκε τη σωστή στιγμή και μπήκε στη βαθμολογούμενη οχτάδα.
ΜS ένας υπερτιμημένος πιλότος...