-
Μιλάμε για κοντεράτα πάντα χλμ. Άλλωστε ήδη πιο πάνω έγραψα ότι σίγουρα σε αυτά τα χλμ παίζει σφάλμα...
-
To kadett μου όταν ήτανε 1.200 κυβικά,και το swift ενός φίλου (1.300 κυβικά) δίνανε και τα δύο 40χλμ/1000σ.α.λ. με τήν πέμπτη
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πιάνει 190 το Άτος?Εγώ έχω πιάσει (ως συνοδηγός) 170 σε κατηφόρα με ευνοϊκό άνεμο...Περιττό να σου πω ότι νόμιζα ότι ήμουν ένα βήμα από το να συναντήσω τον Αγ.Πέτρο..
ΥΓ:Βέβαια 'δικό' μας άτος ήταν νοικιασμένο...Είπαμε..Huyndai...
Δυο φορές έχω μπει στη ζωή μου και δεν θέλω να ξαναμπώ...
-
Επιπλέον τα Ford παραδοσιακά έχουν μακριά κιβώτια... Εκτός ίσως από τις σπορ εκδόσεις...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
To kadett μου όταν ήτανε 1.200 κυβικά,και το swift ενός φίλου (1.300 κυβικά) δίνανε και τα δύο 40χλμ/1000σ.α.λ. με τήν πέμπτηΤο Sunny 1.3 δείχνει 45 περίπου με την 5η στο κοντέρ, αλλά στην πραγματικότητα είναι 40 km/h για 1.000 στροφές.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να πω ότι δεν ανεβάζει πέρα από τις 3.500 σ.α.λ. με την 5η και αυτό με ούριο γκρεμό και ευνοϊκό τυφώνα...!
Το Clio 1.4 έχει δείξει μέχρι και 210-215 στο κοντέρ σε κατηφόρα, αλλά σίγουρα υπήρχε μεγάλο σφάλμα...σε επίπεδο έχω δει μέχρι 200. Ο adis4gr μπορεί να έχει δει και περισσότερα!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν εχω πειραξει τη φωτο!
ασε που δεν γνωριζω απο photoshop
Δεν πειράζει, γνωρίζω εγώ...
κατι θες να πεις εδω και ωρα εσυ, αλλα δε σε πιανω
Δες τα χιλιόμετρα ρε Σπύρο στο attachment του taurus.
-
cavallino
τα ειχα δει! -
@HUNTER funkyreverend Af9pk και λοιποί:
Το παιδί μπορεί να λέει αλήθεια...η 5η του με τα λεγόμενά του βγάζει 36,92...
Εδώ το αυτόματο (ίσως παίζει κάποιο ρόλο αυτό βέβαια) 5άρι της Mercedes η 5η (αν θυμάμαι καλά) έχει 40++km/h στις 1000rpm...
βέβαια δεν είναι αυτόματο το Fiesta και εκτός των άλλων έχετε σκεφτεί μήπως έχει αλλάξει κορωνοπήνιο? Απλά μια ικασία κάνω...μη με σκοτώσετε...ΥΓ:Το παιδί δεν το ξέρω και ούτε το αμάξι του το θυμάμαι παρότι παίρνω τακτικά σχεδόν όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου...(συνήθως τέτοια βελτιωμένα στα περιοδικά απλά τα προσπερνάω,χωρίς παρεξήγηση.Δεν είναι απλά του γούστου μου.)
-
Εδώ το αυτόματο (ίσως παίζει κάποιο ρόλο αυτό βέβαια) 5άρι της Mercedes η 5η (αν θυμάμαι καλά) έχει 40++km/h στις 1000rpm...
βέβαια δεν είναι αυτόματο το Fiesta και εκτός των άλλων έχετε σκεφτεί μήπως έχει αλλάξει κορωνοπήνιο? Απλά μια ικασία κάνω...μη με σκοτώσετε...ΥΓ:Το παιδί δεν το ξέρω και ούτε το αμάξι του το θυμάμαι παρότι παίρνω τακτικά σχεδόν όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου...(συνήθως τέτοια βελτιωμένα στα περιοδικά απλά τα προσπερνάω,χωρίς παρεξήγηση.Δεν είναι απλά του γούστου μου.)
Το παιδι μπορει να λεει την αληθεια, μπορει και οχι. Εμεις απλα συζητηση κανουμε.
Συμφωνα λοιπον με τα λεγομενα του (240@6400) τοτε βγαζει 37,5@1000, στο κοντερ παντα. Αν θες να μιλησουμε για πραγματικη ταχυτητα (υποθετοντας σταθερη αποκλιση 5%) τοτε μιλαμε για 228@6400 και 35,625@1000. Αν ισχυουν αυτα, τοτε μου κανει φοβερη εντυπωση το γεγονος οτι σε ενα αυτοκινητο 80 ιππων (@5700) και 168 τελικης ταχυτητας βαζουν ενα τοσο μακρυ κιβωτιο! Αν ειναι ετσι τοτε αποκλειεται να πιανει τελικη με 5η (αφου στα 168 η 5η εχει μολις 4,700 στροφες!), καταληγουμε οτι η 5η ειναι overdrive και οτι πιανει τελικη με 4η, οπου αν υποθεσουμε οτι την πιανει στις 5700 (αφου εκει βγαζει την μεγιστη ιπποδυναμη) τοτε βλεπουμε πως η 4η εχει μια κλιμακωση 29,47@1000 [οσο σχεδον η 4η της 3.2 Brera]. Τι να πω... Στην πολη θα πρεπει να πηγαινει με 1-2-3 αφου 4-5 θα κρεμανε...
Μια αυτοματη πενταταχυτη mercedes μπορει να εχει ενα μακρυ κιβωτιο, αφου το φυσικο της περιβαλλον ειναι ο αυτοκινητοδρομος, αλλα ενα μικρο κομπακτ πολης δεν εχει λογο να εχει τοσο μακρια 5η. Τελος παντων, αρκετα αναλωθηκαμε.
ΥΓ1. Το fiesta 2.0 ST με τα 150 αλογα εχει 208 πραγματικη τελικη...
ΥΓ2. Ισως μου εκανε τοση εντυπωση επειδη το δικο μου αυτοκινητο (103 αλογα) βγαζει πραγματικα 29,1χαω@1000 με 5η...EDIT: Ουφ, τοσα λογια ενω ειχα μπροστα μου τους 4Τ Φεβ., απ'οπου βλεπω πως η 5η του Fiesta 1.4 ειναι 33,7@1000. Το παρον θεμα (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!) επαληθευεται.
-
Πάντως ένα από τα αρνητικά του φιεστα σε κάθε τεστ είναι το θεόμακρο κιβώτιο.
-
Ορίστε και οι λόγοι μετάδοσης:
Λόγοι μετάδοσης
1.4L 1.6L 1.4L Diesel 1.25L
1η 3.58 3.15 3.58 3.58
2α 1.93 1.93 1.93 1.93
3η 1.28 1.28 1.28 1.28
4η 0.95 0.95 0.95 0.95
5η 0.76 0.76 0.76 0.76
Όπισθεν 3.62 3.62 3.62 3.62
Τελική 4.06 4.25 3.37 4.25Παιδιά, αλήθεια λέω, δεν έχω σκοπό να πώ ψέμματα.
Σας είπα ότι είδα 240 κοντεράτα, που σημαίνει ότι συνυπολογίζουμε το σφάλμα.Όντως έχει τόσο μακρύ κιβώτιο. Το Fiesta S και ST έχουν αρκετά πιο κοντά.
Και πού να δείτε το κιβώτιο του Focus I... -
Άστα, έχει φίλος μου το τετράθυρο και το έχω δει... Η 4η πρέπει να περνάει θεωρητικά τα 200 και λίγα λέω...
-
^^^
Συμφωνώ.Στην προ τούρμπο εποχή, στην κατηφόρα πριν τα διόδια των Αφιδνών, είχα δει 196-197 με 4η...
-
Εμένα γιατί με βάζεις σάν να έφερα αντίρρηση στά λεγόμενα του παιδιού;
Ισα-ίσα που έδωσα παράδειγμα ακόμα μακρύτερης σχέσης για πέμπτη ταχύτητα από το δικό του
Μήπως νόμιζες ότι ήτανε ειρωνική η δημοσίευση; -
το punto I που ειχα εδινε 35χαω/1000στρ με 5η (στο κοντερ). Καθολου απιθανο και το φιεστα να εχει τοσο μακρυ σασμαν.
-
Ο χρήστης Af9pk στις 05/07/06 02 έγραψε:
EDIT: Ουφ, τοσα λογια ενω ειχα μπροστα μου τους 4Τ Φεβ., απ'οπου βλεπω πως η 5η του Fiesta 1.4 ειναι 33,7@1000. Το παρον θεμα (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!) επαληθευεται.
Δεν εληξε εκει το θεμα του ποσο μακρια ειναι η 5η mizardas, taurus, spiros?
Για την ακριβεια (επειδη αναφερθηκαν ασκοπα οι λογοι μεταδοσης) το Fiesta 1.4 εχει στις 1000σαλ 7,2/13,3/20,0/27,0/33,7 που δινουν θεωρητικη (λογω κλιμακωσης και κοφτη στις 6400) μεγιστη ταχυτητα 4ης και 5ης 172,8χαω και 215,68χαω αντιστοιχα.
[..] Στην προ τούρμπο εποχή, στην κατηφόρα πριν τα διόδια των Αφιδνών, είχα δει 196-197 με 4η...
Στην μετα τουρμπο εποχη ποσα βγαζει η 4η? χι, χι...
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Δεν εληξε εκει το θεμα του ποσο μακρια ειναι η 5η mizardas, taurus, spiros?Μα εγώ δεν έφερα καμια αντίρρηση για το αν μπορεί να 'απλώσει' η 5η του Φιέστα ως εκεί...
-
Ρε σεις μη γράφετε σοβαρά εδώ.
Χαλάτε το θέμα.
Άντε μη σας πω πόσο γυρίζω στα Μέγαρα και πάθετε.... .
-
Στις Σέρρες να μας πεις
Το ρεκόρ είναι 1.14
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στις Σέρρες να μας πειςΤο ρεκόρ είναι 1.14
Περίμενε λίγο να 'χρονομετρηςο '.
Το πιο δυνατό? Με πόσα? (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!)