-
-
Αυτό μόνο 'φίδι' δεν είναι οπότε.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
1000 αλογα και 0-300 σε λιγοτερο απο μισο λεπτο.Ελλαδα of course
Όπως το είπες, Ελλάδα of course.
Και μετά κάποιοι θα με πουν συντηρητικό ή δεν ξέρω'γω τι άλλο, αν διανοηθώ να αρθρώσω την φράση ότι αυτός πρέπει να συλληφθεί σαν να τον έπιασε μπλόκο της αστυνομίας την ώρα που το έκανε, μαζί με τους 'αρθρογράφους' διαφόρων περιοδικών που γράφουν για 300άρες σε δημόσιο δρόμο! Ούστ!
Κάπου αλλού, συνελήφθη νεαρός που ανέβασε video με υπερυψηλές ταχύτητες σε δημόσιο δρόμο... Στην Ελλάδα γιατί όχι;
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Κάπου αλλού, συνελήφθη νεαρός που ανέβασε video με υπερυψηλές ταχύτητες σε δημόσιο δρόμο... Στην Ελλάδα γιατί όχι;Γιατί το να ανεβάζεις βίντεο δεν είναι παράνομο.
Αν ανεβάσω ένα βίντεο που σε δείχνει να περνάς το φανάρι με κόκκινο (και καλύψω και την πινακίδα, για να μην τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων), πρέπει να συλληφθώ ?
-
1000 αλογα και 0-300 σε λιγοτερο απο μισο λεπτο.
Ελλαδα of course
Όπως το είπες, Ελλάδα of course.
Και μετά κάποιοι θα με πουν συντηρητικό ή δεν ξέρω'γω τι άλλο, αν διανοηθώ να αρθρώσω την φράση ότι αυτός πρέπει να συλληφθεί σαν να τον έπιασε μπλόκο της αστυνομίας την ώρα που το έκανε, μαζί με τους 'αρθρογράφους' διαφόρων περιοδικών που γράφουν για 300άρες σε δημόσιο δρόμο! Ούστ!
Κάπου αλλού, συνελήφθη νεαρός που ανέβασε video με υπερυψηλές ταχύτητες σε δημόσιο δρόμο... Στην Ελλάδα γιατί όχι;
Αν τους συλλαμβάνανε όλους αυτούς οι...βελτιωσάδες τι θα τα κάναν τα τσιπάκια και τα προγραμματάκια τους, τα νίτρα, τις τουρμπίνες κλπ κλπ; Θα τα βάζανε στον κ~λο τους;
Δηλαδή δεν κατάλαβα, θέλεις ένας τόσο συμπαθητικός επαγγελματικός κλάδος να τεθεί στο περιθώριο; Κλέφτες θα γίνουν;
ΟΧΙΙΙΙΙΙ! Θα συνεχίσουν να 'τσιπάρουν' αδιακρίτως, κι αν κάποιος σκοτωθεί ή σκοτώσει εξαιτίας τους, δεν θα φταίνε αυτοί, αλλά η...κακιά η ώρα! -
Ο βελτιωτής φταίει δηλαδή?
Τότε να μπει στο περιθώριο κ η amg και το τμήμα που βγάζει της m bmw κλπ κλπ. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί το να ανεβάζεις βίντεο δεν είναι παράνομο.
Αν ανεβάσω ένα βίντεο που σε δείχνει να περνάς το φανάρι με κόκκινο (και καλύψω και την πινακίδα, για να μην τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων), πρέπει να συλληφθώ ?
Το video ήταν δικό του, γι'αυτό και συνελήφθη. Προφανώς και αν ανεβάσεις ένα video που δείχνει κάποιον άλλο να περνάει ένα κόκκινο, δεν πρέπει να συλληφθείς εσύ αλλά εκείνος.
Ο βελτιωτής φταίει δηλαδή?
Τότε να μπει στο περιθώριο κ η amg και το τμήμα που βγάζει της m bmw κλπ κλπ.Άλλο οι M BMW που είναι εργοστασιακές, άλλο οι AMG Mercedes που έχουν κάποια Α ποιότητα στη μετατροπή (πχ. μεγάλα και σωστά φρένα) και άλλο ο Μάστρο-τάδε που έτσι ξέρει κι έτσι κάνει. Στην Ελλάδα οι μετατροπές δεν είναι παράνομες αν δεν αλλάξεις μπλοκ κινητήρα ή κυβισμό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογικό αυτό. Βέβαια αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο δεν είναι του παρόντος thread. Γενικά δεν είμαι κατά των βελτιώσεων αλλά κατά της χρήσης τους με παράνομο (και κατ'εμέ επικίνδυνο) τρόπο σε δημόσιο δρόμο.
-
Για μένα φταίει αυτός που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο κ όχι αυτός που το βελτίωσε.Και εμ πάση περιπτώση δεν νομίζω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να μην έχει μεγάλα κ δυνατά φρένα.
Πέρα από αυτό φυσικά κ δν είμαι υπερ στο να 300αρίζει κανείς σε δημόσιο δρόμο.
Αλλά μην κατηγορούμε τους βελτιωτές γι αυτό αλλά τους οδηγούς.
Για μένα και ένα punto με 600 άλογα μια χαρά αυτοκίνητο είναι-αλλά για χρήση dragster.Αν τώρα το πάρει ο άλλος και πάει και σκοτωθεί στην εθνική δε θα φταίει το αμάξι ή αυτός που το βελτίωσε αλλά το ξερό του το κεφάλι -
Nα καταθέσω και γω λίγη από την αδρεναλίνη που μου προσφέρει τελευταία η M(πεντάρα)...
Aστρόπλοιο: M5 E60, περί τα 570 άτια
Warp speed: 330 στην A.O πριν την Mαγούλα...
Όταν λέμε ότι κλείνει ο ορίζοντας μπροστά σου, κλείνει....Bαθμός επανάληψης: 24/7! (Bενζίνη να υπάρχει...):ysterical:
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Aστρόπλοιο: M5 E60, περί τα 570 άτια
Γέννησαν;
-
Kάτι είχε πάρει το μάτι μου για μαιευτήριο Eisenmann!
-
Στην Ελλάδα οι μετατροπές δεν είναι παράνομες αν δεν αλλάξεις μπλοκ κινητήρα ή κυβισμό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογικό αυτό.Έχω την εντύπωση πως όλες οι βελτιώσεις που οδηγούν σε αλλοίωση της εργοστασιακής μορφής του αυτοκινήτου είναι παράνομες βάση ΚΟΚ, απλά κανείς δεν ασχολείται...
-
Τις μετατροπες (αλλαγη μοτερ κλπ) παντως τις δηλωνεις κανονικα κι ολα οκ.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τις μετατροπες (αλλαγη μοτερ κλπ) παντως τις δηλωνεις κανονικα κι ολα οκ.Και η κατανάλωσή σου φίδι είναι;
29 λίτρα/100χλμ
Κάτι δε μου πάει καλά... -
3,5αρα... καίει λιγάκι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
3,5αρα... καίει λιγάκι...Λίγο είναι αυτό?
Δηλαδή το 29 είναι μέσος όρος?
Μάαααλιστα....Πάντως αυτό που λέτε με τους βελτιωτές είστε λάθος.Δηλαδή αν κάποιος πουλάει κουζινομάχαιρα, φταίει αν ο πελάτης του βγει έξω και σφάξει 15 άτομα?Ο πωλητής όπλων φταίει αν εμένα μου τη βαρέσει και όταν πάρω όπλο αρχίσω και πυροβολώ στο άσχετο όποιον βρω μπροστά μου και την κάνω grand theft auto την περιοχή?Μην τρελαθούμε?Δεν φταίει αυτός που τα φτιάχνει αλλά αυτός που το χρησιμοποιεί λάθος.
Το ότι η AMG,M κτλ είναι εργοστασιακές κατ'εσένα παίρνουν άφεση?Δεν πάει έτσι?Γιατί και η μία και η άλλη και η ΜΤΜ και ο boulekos bynamic ας πούμε κάνουν βελτιώσεις που μπορεί να είναι μελετημένες και σχετικά αξιόπιστες.Να βάλουν ανάρτηση,φρένα και να βάλουν μελετημένα πράγματα.Δηλαδή αν κάποιος πάρει μια Μ5 και κάνει ό,τι και αυτός με το EVo γιατί δεν θα γυρίσεις να πεις το ίδιο και για την bmw-m power?ΥΓ:τα παραδείγματα των εταιρειών βελτιώσης είναι τυχαία.μην πέσετε να με πλακώσετε.Απλά αυτές μου ήρθαν, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές κάνουν σωστές ή όχι βελτιώσεις.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πάντως αυτό που λέτε με τους βελτιωτές είστε λάθος.Δηλαδή αν κάποιος πουλάει κουζινομάχαιρα, φταίει αν ο πελάτης του βγει έξω και σφάξει 15 άτομα?Ο πωλητής όπλων φταίει αν εμένα μου τη βαρέσει και όταν πάρω όπλο αρχίσω και πυροβολώ στο άσχετο όποιον βρω μπροστά μου και την κάνω grand theft auto την περιοχή?Μην τρελαθούμε?Δεν φταίει αυτός που τα φτιάχνει αλλά αυτός που το χρησιμοποιεί λάθος.
Το ότι η AMG,M κτλ είναι εργοστασιακές κατ'εσένα παίρνουν άφεση?Δεν πάει έτσι?Γιατί και η μία και η άλλη και η ΜΤΜ και ο boulekos bynamic ας πούμε κάνουν βελτιώσεις που μπορεί να είναι μελετημένες και σχετικά αξιόπιστες.Να βάλουν ανάρτηση,φρένα και να βάλουν μελετημένα πράγματα.Δηλαδή αν κάποιος πάρει μια Μ5 και κάνει ό,τι και αυτός με το EVo γιατί δεν θα γυρίσεις να πεις το ίδιο και για την bmw-m power?Έθιξα δύο ζητήματα σε μία παράγραφο, γι'αυτό και η παρανόηση. Από τη μία είναι η ποιότητα της μετατροπής και από την άλλη είναι η χρήση του αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως αν έχει μετατροπές ή όχι. Υπάρχουν εργοστασιακά αυτοκίνητα που πιάνουν τα 300, και αν κάποιος το κάνει σε δημόσιο δρόμο, για μένα είναι εξίσου μεμπτό. Αν όμως το αυτοκίνητο είναι από μετατροπή, ακόμα χειρότερα, εκτός αν ο βελτιωτής έχει συγκρίσιμο προϋπολογισμό R&D με την AMG, κτλ. Αυτό το γράφω ως συμπλήρωμα στο προηγούμενο post (bold από κάτω). Προφανώς και δεν εννοώ ότι τα εργοστασιακά 300 είναι ασφαλή ή σωστά, απλώς τα 300 από μετατροπή είναι πολύ πιθανώς ακόμα πιο επικίνδυνα...
Edit: Δες τα δικά σου και τα δικά μου bold και πες μου αν συμφωνούμε ή οχι! Εγώ πιστεύω ότι συμφωνούμε πάντως...
Άλλο οι M BMW που είναι εργοστασιακές, άλλο οι AMG Mercedes που έχουν κάποια Α ποιότητα στη μετατροπή (πχ. μεγάλα και σωστά φρένα) και άλλο ο Μάστρο-τάδε που έτσι ξέρει κι έτσι κάνει. Στην Ελλάδα οι μετατροπές δεν είναι παράνομες αν δεν αλλάξεις μπλοκ κινητήρα ή κυβισμό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογικό αυτό. Βέβαια αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο δεν είναι του παρόντος thread. Γενικά δεν είμαι κατά των βελτιώσεων αλλά κατά της χρήσης τους με παράνομο (και κατ'εμέ επικίνδυνο) τρόπο σε δημόσιο δρόμο.
Επειδή είμαι και off-topic, δεν θα επανέλθω, αυτά έχουν συζητηθεί σε πολλά topics. Εγώ απλώς πιστεύω ότι δεν υπάρχουν συνθήκες που να καθιστούν λογική την κίνηση με 300 σε δημόσιο δρόμο, και τα παίρνω όταν βγάζει κάποιος θριαμβευτικό video στο internet. That's all!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γέννησαν;Άστα να πάνε! Eίναι να μην πάρει φόρα αυτό το μοτέρ...
Όσο για το Γερμανικό μαιευτήριο, ναι!
Tο τουτού αναβάθμισε εδώ και καιρό το σύστημα εκπνοής του και το 'εργομετρικό' δείχνει τόσο αύξηση της απόδοσης όσο και (δυστυχώς) περαιτέρω αύξηση της ήδη 'τρελλής' κατανάλωσης.... -
Επειδή είμαι και off-topic, δεν θα επανέλθω, αυτά έχουν συζητηθεί σε πολλά topics. Εγώ απλώς πιστεύω ότι δεν υπάρχουν συνθήκες που να καθιστούν λογική την κίνηση με 300 σε δημόσιο δρόμο, και τα παίρνω όταν βγάζει κάποιος θριαμβευτικό video στο internet. That's all!Παρ'όλα αυτά και χωρίς να διαφωνώ επί της αρχής μαζί σου, τα στατιστικά δείχνουν πως η ταχύτητα ΔEN είναι ο πρώτος λόγος θανατηφόρων ατυχημάτων στην άσφαλτο, αλλά ο συνδυασμός αρκετών παραγόντων στους οποίους η ταχύτητα είναι συμπεριλαμβάνεται και αναγάγεται μετά ασύλληπτης ευκολίας ως ο ένας και μοναδικός αποδιοπομπαίος τράγος!
H βραδύτητα των αντιδράσεων του μέσου οδηγού, η ενδεχόμενη (αν)ικανότητά του να ανταποκριθεί με τα δέοντα ρεφλέξ σε μια επισφαλή κατάσταση, και πολλά άλλα είναι πολύ πιο επικίνδυνα από το να πηγαίνει κάποιος 'σφαίρα' σε έναν δημόσιο δρόμο που (μάλλον) δεν έχει και πολλά άλλα αυτοκίνητα εκείνη τη στιγμή! Tο να θριαμβολογεί μετά A/V τεκμηρίων θα το αφήσω ασχολίαστο γιατί είτε το κάνει είτε όχι με αφήνει αδιάφορο, και στην ηλεκτρονική κοινωνία που ζούμε περισσότερο κακό κάνει (ενδεχομένως) στον εαυτό του παρά σε κάποιον που το βλέπει ή το ζει όταν τον περνάει με 300+.
Aτυχήματα που εμπλέκουν τόσο τον δράστη όσο και τον ατυχή διερχόμενο συνάνθρωπο συμβαίνουν στην άσφαλτο, αλλά δυστυχώς για όλους μας περισσότερα ατυχήματα προκαλεί η ίδια η φύση και η κοινωνία με εκείνους τους ανθρώπους στους οποίους δίνει ή/και διατηρεί το δικαίωμα (μεταξύ άλλων) να οδηγούν ανάμεσά μας!
Δεν θα θεωρήσω βέβαια ότι το να πηγαίνεις με n! κάπου ότι είναι όντως λογικό ή ασφαλές (για όλους!). Aλλά δυστυχώς το ίδιο επισφαλές είναι να πηγαίνουμε με 50-60 χιλιόμετρα ανάμεσα στα σοκάκια όπου έχουν παρκάρει εκατέρωθεν και δεν βλέπουμε την τύφλα μας και παραμονεύει ο κίνδυνος σε πολλαπλάσιο βαθμό από το να πηγαίνεις 'τάπα' στην A.O. βράδυ... H φυσική είναι φυσική τόσο στα 50 όσο και στα 300, και ισχύει τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τον δρόμο και τα υλικά από τα οποία αποτελείται, αλλά ΠANΩ AΠ'OΛA για τον (δυστυχώς γι'αυτόν, μη-schumacher-senna-mika κλπ) OΔHΓO.
Y.Γ.
Όσον αφορά στην απόπειρα σύγκρισης έστω και από μακρυά εργοστασιακών οίκων τύπου M & AMG, MKB, MTM, HKS, Ralliart, κλπ με εφαρμοστές λύσεων επιπέδου Mπουλέκου, τις θεωρώ ατυχείς (τουλάχιστον). Nαι, και τους τελευταίους θα τους θεωρούσα μέσα στο εργοστασιακό κλαμπ καθώς έχουν βασικά στελέχη που προέρχονται από τις κατασκευάστριες εταιρίες, αλλά και, επίσημα και μη, 'επιστρέφουν' και τεχνογνωσία στις 'μανάδες'...(εδώ συμφωνούμε κατά πώς είδα Hammer_)Άλλο πράγμα να δημιουργείς τεχνογνωσία και άλλο απλά να την αντιγράφεις εφαρμόζοντάς της στα IX ενός κοινού που απλά μπερδεύει τις δυο έννοιες και αδυνατεί να καταλάβει τί εστί μηχανικός (engineer) που παράγει τεχνολογία και επιβάλλεται να πληρωθεί (και) γι'αυτό, και τί εστί εφαρμοστής (ούτε καν τεχνικός-technician) λύσεων για τις οποίες αποπειράται να δρέψει προσωπικά τις δάφνες άλλων και να καρπωθεί δυσανάλογα και πολλαπλάσια οφέλη από αυτά που του αξίζουν...
[/off-topic]
YΓ2
Aν μπορεί κάποιος διαχειριστής να μεταφέρει αυτήν την (μάλλον καλή) συζήτηση σε άλλο thread, ευχαρίστως να την συνεχίσουμε εκεί πέρα... -
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Δεν θα θεωρήσω βέβαια ότι το να πηγαίνεις με n! κάπου .....
Μαθηματικος εισαι ?
Το πιο δυνατό? Με πόσα? (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!)