-
Να μην ξεχνιόμαστε....
Πιτσιρικάδες πρώτα παίζαμε με λεωφορεία και φορτηγά και μετά με αυτοκίνητα.....
Για δείτε δυο καλούδια........
Στην Ελλάδα θα είναι όνειρο γιατί δεν ξέρω αν υπάρχουν μερακλήδες επαγγελματίες με τέτοια γούστα!!!!!!!
State of the art!!!Ευκαιρίας δοθείσας εδώ μπορούμε να γράφουμε για λεωφορεία και φορτηγά γιατί υπάρχουν και μερικά ωραία πράγματι σε σχέση με αυτά!!!!
-
Να μην ξεχνιόμαστε....
Στην Ελλάδα θα είναι όνειρο γιατί δεν ξέρω αν υπάρχουν μερακλήδες επαγγελματίες με τέτοια γούστα!!!!!!!
State of the art!!!Ευκαιρίας δοθείσας εδώ μπορούμε να γράφουμε για λεωφορεία και φορτηγά γιατί υπάρχουν και μερικά ωραία πράγματι σε σχέση με αυτά!!!!
-
Να μην ξεχνιόμαστε....
-
ο τράκτορας στη δεύτερη φωτό δεν είναι καινούριος. Είναι το Renault Mack, car of the year 1992 αν δεν κάνω λάθος. Εντυπωσιακότατο πάντως. Προσωπικά, τα λεωφορεία δε μου λένε τίποτα, αλλά μ'αρέσουν πολύ οι τράκτορες. Πολύ θα ήθελα να δούλευα τέτοιο για κάνα 6μηνο
βέβαια, δίπλωμα δεν έχω, και το βαρύτερο όχημα που έχω οδηγήσει ήταν 5-6 τόνους μικτό, αλλά τέλοσπάντων
edit: τελικά έκανα λάθος. Το σχέδιο μοιάζει πολύ, αλλά αυτό είναι το Renault Magnum.... λοιπόν:
-16 ταχύτητες (12 εμπρός και 4 όπισθεν) με σειριακό επιλογέα.
-440 άλογα.
-2240 Nm ροπή!!!
-Retarder με μέγιστη ισχύ 500KW!!! -
υπερ - ουτοπια!!!
Εδω αν ριξεις καμμια ματια σε νταλικες και λεωφορια, θα διαπιστωσεις πως ΟΛΟΙ κυκλοφορουν με (ημι)σλικ ελαστικα!! Το καινουργιο θα πανε να παρουν??
Πηγαινε και μια βολτα στην πατρα, π.χ. να δεις με τι λεωφορεια μετακινειται ο κοσμος!
Ασχετο.. ο ξαδερφος μου πριν απο κατι χρονια ηταν υπευθυνος συνεργειου της Iveco.. Εκει μπηκα πρωτη φορα σε τρακτορα και επαθα την πλακα μου με την τεχνολογια που εχουν μεσα τους, τοσο για τον δρομο, οσο και για την ανεση του οδηγου!!
-
specs στο πιο πάνω ποστ... κουκλί είναι!
-
Από μικρό παιδί μου άρεσαν οι τράκτορες κ ειδικά οι εη Αμερικής (τόσα μέτρα 'μούρη' είχαν... )
Μιας κ έγινε αναφορά κ μπήκε κ φώτο από Renault τι λέτε γιαυτήν?
έρωτας μεγάλος......Για κάτι τέτοιο πολλά θα έκανα... αχχχχχχχχχχχχχ
-
Νικόλα για το Radiance υπήρξε παλιότερα θέμα στα 'Νέα Μοντέλα'. Νάτο: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 49&start=0
-
Ρενώ φορτηγό δύσκολα θα δεις στην Ελλάδα...
Όμως το πούλμαν το Μερσεντές σαφώς και θα το δούμε, αν όχι άμεσα, σίγουρα σαν εισαγωγή από Γερμανία σε λίγα χρόνια. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Νικόλα για το Radiance υπήρξε παλιότερα θέμα στα 'Νέα Μοντέλα'. Νάτο: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 49&start=0sorrrrryyyyy δεν το γνώριζα κ δυστυχώς κ πάλι ισχύει το 'δεν ήξερες, δεν ρώταγες/ έψαχνες...' ?
Θα το ψάξω thanx!
Ρενώ φορτηγό δύσκολα θα δεις στην Ελλάδα...
Όμως το πούλμαν το Μερσεντές σαφώς και θα το δούμε, αν όχι άμεσα, σίγουρα σαν εισαγωγή από Γερμανία σε λίγα χρόνια.K όμως (όχι Ελληνικά βέβαια) βλέπω συχνά όταν είμαι Πάτρα κ βγαίνουν από τα πλοία κ έχω δει από αρκετά παλιά μέχρι κάτι καινούργια τρέλλα σκέτη!
Πάντως ελπίζω ότι σύντομα θα σας έχω φώτος από κοντά από φορτηγό Renault (τι στο καλό Greek Renault Club έχουμε? χεχε)Φιλικά
Νικόλας -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ρενώ φορτηγό δύσκολα θα δεις στην Ελλάδα...:Νομίζω τα έχει ο Σαρακάκης λες να είναι αυτό η αιτία;
Το φορτηγό της Renault το είχε σχεδιάσει ο Μαρτσέλο Γκαντίνι (αν λέω γράφω σωστά το όνομα) ο ίδιος που έχει σχεδιάσει και τη Miura.
-
Και τα Volvo ο Σαρακάκης τα έχει αλλά δεν έχουν πρόβλημα πωλήσεων. Είναι μάλλον θέμα νοοτροπίας
-
Το κίτρινο έχει θέση συνοδηγού, ή είναι μονοθέσιο;;
-
Πολλά ΚΤΕΛ, κατόπιν απαίτησης του κόσμου, εφοδιάστηκαν με κατακαίνουργια (του κουτιού) λεωφορεία. Το ζήτημα είναι... Ποιος φοράει τις ζώνες ασφαλείας που διαθέτουν;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ρενώ φορτηγό δύσκολα θα δεις στην Ελλάδα...Αφού έχουν αντιπρώσοπο τον Σαρακάκη
-
Σακαράκη εννοείς...
-
Σκεφτόμουνα εδώ και καιρό να ξεκινήσω τέτοιο θρεντ αλλά αμφέβαλλα για
το σχετικό ενδιαφέρον των συνφορουμάδων.Το Renault AE500 ή Magnum παρουσιάστηκε το 1991 (αν θυμάμαι καλά)
και αρχικά είχε 16λιτρο V8 κινητήρα της αμερικανικής Mack και κιβώτιο
Renault με 18 ταχύτητες, τις πιο πολλές από όλα τα φορτηγά δρόμου-
παραγωγής στην Ευρώπη (συνήθως έχουν 12 ως 16), και με πρωτότυπο
τρόπο επιλογής ταχυτήτων (για λεπτομέρειες ρωτήστε με). Η Renault έχει
πλέον συγχωνευθεί με τη Volvo (στα φορτηγά μόνο, μην ανησυχείτε) και
έτσι το ανανεωμένο Magnum έχει πια κινητήρες Volvo (και όχι της Renault,
ο δε V8 έχει καταργηθεί από καιρό) 12 λίτρων, 6κύλινδρους σε σειρά, με
440 ή 480 ίππους, ροπή 2040,2240 Nm αντίστοιχα και κιβώτια της ZF, είτε
μηχανικό με κλασικό επιλογέα και 16 ταχύτητες είτε μηχανικό
αυτοματοποιημένο (προσοχή όχι αυτόματο) με 12 ή 16 ταχύτητες και
σειριακό επιλογέα (με 2 και όχι 4 όπισθεν).Δεν κυκλοφορούν πολλά Renault στους ελληνικούς δρόμους, αυτό είναι
αλήθεια, αλλά το ίδιο ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, φυσικά πλην
Γαλλίας. Νομίζω όμως ότι η ΔΕΗ έχει μερικά, μικρότερα από το Magnum,
φορτηγά Renault, ενώ το Magnum είναι καλή επιλογή για τον φορτηγατζή
που θέλει να ξεχωρίζει από τα Volvo, Mercedes, Scania και MAN.Και πάμε στο Travego, ένα πολύ καλό και αντικειμενικά όμορφο
λεωφορείο της Evobus/Mercedes που αντικατέστησε γρήγορα την
όχι και τόσο επιτυχημένη (όπως η Ο 303) Ο 404. Το λεωφορείο της
φωτό είναι 12μετρο αλλά υπάρχουν και μεγαλύτερα τριαξονικά με
μήκος μέχρι 14 μέτρα. Με το Travego η Mercedes επανήλθε μετά από
30 χρόνια στους 6κύλινδρους σε σειρά σε ευρωπαϊκά πούλμαν,
καταργώντας σιγά-σιγά τους (απεχθείς για μένα) V6 και V8 των
Ο 303 και Ο 404. Το Travego παρουσιάστηκε το 2000 ενώ στην Ελλάδα
κυκλοφορεί σε μεγάλους πλέον αριθμούς αφού από το 2003 πολλοί
ιδιοκτήτες από τα ΚΤΕΛ εκμεταλλευόμενοι την κρατική επιδότηση
αγόρασαν πολλά Travego, κυρίως καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα,
μόνο το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έχει 14 τέτοια. Πάντως κυκλοφορούν και αρκετά
τουριστικά, όλο και περισσότερα χάρις και στη σχετική επιδότηση.Μερικά τεχνικά στοιχεία: 6κύλινδρος σε σειρά 12λιτρος κινητήρας με 354 ή
422 ίππους (σχεδόν όλα τα ΚΤΕΛ έχουν αυτόν με τους 422 ίππους) ενώ
κατά παραγγελία στα πιο μεγάλα μοντέλα τοποθετείται και ο V8 16λιτρος
της Mercedes με 435 ή 476 ίππους (απ'ότι ξέρω μερικοί από τα ΚΤΕΛ πήραν
τέτοια, έχω 'ακούσει' ένα από Τρίπολη). Κιβώτιο με 6 ταχύτητες (μόνο,
δυστυχώς...) και επιλογέα στο ταμπλό που θυμίζει τον αντίστοιχο της
πρώτης A-Class, ή 12άρι σειριακό της ZF (παρόμοιο με αυτό του Magnum! ).Τέλος ένα σχόλιο για τον Σαρακάκη: δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για την
αντιπροσώπευση των επιβατικών (μάλλον απο κει πηγάζουν τα αρνητικά
σας σχόλια) αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ο Σαρακάκης έχει φτιάξει
εξαιρετικά λεωφορεία, αστικά και για τα ΚΤΕΛ, στο παρελθόν αλλά και πιο
πρόσφατα, και αντιπροσωπεύει με αρκετή επιτυχία τα φορτηγά και τα
λεωφορεία της Volvo όπως φαίνεται από τις σχετικές πωλήσεις. -
Εγώ έχω ένα παράπονο από τα Travego: περιορισμένος χώρος στα καθίσματα, τόσο για τα πόδια, όσο και για το πλάτος του σώματος του επιβάτη. Γίνονται κουραστικά στο πολύωρο ταξίδι.
-
Έχω ταξιδέψει μια φορά μόνο με Travego και δεν είχα πρόβλημα, μάλλον
είναι υποκειμενικό θέμα. Τα Setra πάντως θεωρούνται πιο άνετα (δεν
ξέρω, δεν έχω -ακόμα- μπει σε πρόσφατο). -
Στο επίσημο σάιτ του Magnum, 16τάχυτο με 4 όπισθεν το δίνουν πάντως
Λεωφορεία - Νταλίκες