-
κανονικα χρειαζονται και καλτσες με νομεξ?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
κανονικα χρειαζονται και καλτσες με νομεξ?Ο αναγνωρισμένος κατά FIA 8856/2000 (προσέξτε, FIA 1986 έχει λήξει και CIK (κάρτ) δεν ισχύει) ρουχισμός είναι:
Φόρμα + Μπαλακλάβα + πάνω εσώρουχο με μανίκια + κάτω εσώρουχο με μπατζάκια + κάλτσες και για τους δύο.
Μόνο για τον οδηγό υποχρεωτικά και τα γάντια.
Τα παπούτσια δεν έχουν ακόμα δελτίο αναγνώρισης και άρα μπορείς να βάλεις σαγιονάρεςΚαι φυσικά κράνος αναγνωρισμένο κατά BSI A/FR (κόκκινη 'καρδούλα') ή SNELL2000 (ετικέτα ΜΕΣΑ στο κράνος, προσοχή, η SNELL95 έχει λήξει) ή FIA ή SFI.
HANS όχι ακόμα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
HANS όχι ακόμα
Οπως παμε σε λιγο θα ειναι και αυτο υποχρεωτικο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...............διαβάστε και λίγο Forum )καλα μην μας δείρεις κιόλας θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα παπούτσια δεν έχουν ακόμα δελτίο αναγνώρισης και άρα μπορείς να βάλεις σαγιονάρες -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Τα παπούτσια δεν έχουν ακόμα δελτίο αναγνώρισης και άρα μπορείς να βάλεις σαγιονάρες
Δεν κάνω πλάκα, έχω δει οδηγό σε ανάβαση πριν αρκετά χρόνια να οδηγεί με φόρμα κατάσαρκα (από κάτω πλούσια τρίχα ) και ...πέδιλα
ΟΚ, έκανε ζέστη...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ως προς τα εσώρουχα, ήταν όντως προειδοποιητικό και, απ΄ όσο γνωρίζω (δεν ήμουν στην Πάτρα), έγινε σε ένα βαθμό λόγω διαμαρτυρίας αγωνιζόμενων στο Ολυμπιακό που φορούσαν εσώρουχα ενώ άλλοι δεν φορούσαν (διαβάστε και λίγο Forum )60 από τους 90 αγωνιζόμενους στο Αχαιός ΔΕΝ φορούσαν
Ρωτήθηκαν ΑΦΟΥ εγκατέλειψαν τα μισά πληρώματα; (60/90 αγωνιζόμενους = 30/45 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ... )
Εκτός αν αναφέρεσαι σε πληρώματα, αλλά και τότε πάλι λάθος προσέγγιση...
Πχ όταν έτρεχα με το Δημήτρη, εγώ πάντα***** είχα άφλεκτα, ενώ ο Δημήτρης απλά ποτέ δεν προμηθεύτηκε (ούτε στο ΕΛΠΑ το καμάρι μου... )
Οπότε που θα κατέτασσες το ΠΛΗΡΩΜΑ μας; Στους φορούντες, ή στους... ξεβράκωτους;*****Έτρεχα χωρίς φόρμα και χωρίς εσώρουχα, μιας και ήταν προαιρετικά και εγώ όσο πιο άφραγκος πάει... Μέχρι που έτρεξα στο ΕΛΠΑ 2001 όπου ήταν υποχρεωτικά, και τα λεφτά που μάζευα για Λάπτοπ τα έριξα στην ασφάλειά μου, κι το λάπτοπ το πήρα πριν ένα μήνα!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα παπούτσια δεν έχουν ακόμα δελτίο αναγνώρισης και άρα μπορείς να βάλεις σαγιονάρες
Δεν κάνω πλάκα, έχω δει οδηγό σε ανάβαση πριν αρκετά χρόνια να οδηγεί με φόρμα κατάσαρκα (από κάτω πλούσια τρίχα ) και ...πέδιλα
ΟΚ, έκανε ζέστη...
Άφλεκτη τρίχα νόμεξ!!
-
καταρρχην συγχαρητηρια σε ολους οσους πηραν μερος σε αυτον τον ολοημερο αγωνα....των 70 χλμ...
επισης θα ηθελα να παρακαλεσω τις εκαστοτε λεσχες να επιταχυνουν την διαδικασια του park ferme μετα το τελος του αγωνα.. ειναι για μενα προσωπικα απαραδεκτο να εχουμε τερματισει ολα τα αυτοκινητα στης 17.30 και να περιμενουμε μεχρι της 19.30 να γινει η απονομη και να φυγουμε στης 20.20..
πραγματικα η οργανωση του αγωνα ακομα και στο τερματισμο εδωσε το τελειωτικο χτυπημα στα οσα γραφτηκαν απο την μερα της ανακοινωσης του αγωνα..
δειξτε λιγο σεβασμο σε αυτους που τρεχουν και σας πληρωνουν!!!!! και το θετω ετσι γιατι αν πραγματικα γουσταρατε αυτο που διοργανωνετε θα σκεφτοσασταν και λιγο εμας....
Τα παραπανω ειναι μονο ο επιλογος των λαθων που εγιναν!!!!
λιγο σεβασμος!!!!!
ΥΓ. θελω να εξαιρεσω και ταυτοχρονα να ευχαριστησω οσους απο τους κριτες εδωσαν των καλυτερο τους εαυτο, να διασωσουν αυτο το αισχος. αυτοι ξερουν ποιοι ειναι. οι υπολοιποι καλυτερα να κρυφτουνε!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
60 από τους 90 αγωνιζόμενους στο Αχαιός ΔΕΝ φορούσαν
Ρωτήθηκαν ΑΦΟΥ εγκατέλειψαν τα μισά πληρώματα; (60/90 αγωνιζόμενους = 30/45 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ... )
Για να λέω '90 αγωνιζόμενους' σημαίνει πως εννοώ '90 πληρώματα' (180 αγωνιζόμενοι). Ρωτήθηκαν στο ΣΕΧ 1, απ΄ όσο ξέρω, που δεν είχε εγκαταλείψει κανείς. Ε, αν στους 180 δεν ήταν 120 αυτοί χωρίς εσώρουχα αλλά 110, η ουσία παραμένει.
(Ναι, ξέρω πως ξεκίνησαν 86... Κάνε τους αντίστοιχους υπολογισμούς)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
60 από τους 90 αγωνιζόμενους στο Αχαιός ΔΕΝ φορούσαν
Για να λέω '90 αγωνιζόμενους' σημαίνει πως εννοώ '90 πληρώματα' (180 αγωνιζόμενοι). Ρωτήθηκαν στο ΣΕΧ 1, απ΄ όσο ξέρω, που δεν είχε εγκαταλείψει κανείς. Ε, αν στους 180 δεν ήταν 120 αυτοί χωρίς εσώρουχα αλλά 110, η ουσία παραμένει.
(Ναι, ξέρω πως ξεκίνησαν 86... Κάνε τους αντίστοιχους υπολογισμούς)
Οπότε ρωτήθηκαν όλοι, είχαμε συγκεντρωτικά αποτελέσματα και τα διαίρεσες με το 2, οπότε και ανέφερες πληρωματα.
Απολύτως δεκτό τότε!
Αν όμως ρωτήσαμε τον ένα από τους δύο και το τι ειπε το μετράμε σαν πλήρωμα (έλα μωρε, τρείς πάνω, τρείς κάτω, ένας παραπάνω που φοράει, ένας παραπάνω που δε φοράει, ενδεικτικά καλά είμαστε), τότε τσάμπα κόπο κάναμε που τους ρωτήσαμε.
-
Ο χρήστης gogonatios έγραψε:
επισης θα ηθελα να παρακαλεσω τις εκαστοτε λεσχες να επιταχυνουν την διαδικασια του park ferme μετα το τελος του αγωνα.. ειναι για μενα προσωπικα απαραδεκτο να εχουμε τερματισει ολα τα αυτοκινητα στης 17.30 και να περιμενουμε μεχρι της 19.30 να γινει η απονομη και να φυγουμε στης 20.20..Από το Γενικό κανονισμό ράλι
20.1.3.α Στους Εθνικούς αγώνες ΚΑΙ ΜΟΝΟ, το τελικό parc fermé (μετά τον τερματισμό) θα λήγει 10’ λεπτά μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου, ασχέτως με την προγραμματισμένη ώρα ανάρτησης των προσωρινών τελικών αποτελεσμάτων. Όσοι αγωνιζόμενοι επιθυμούν να καταθέσουν ένσταση για τεχνικό θέμα πρέπει να την καταθέσουν μέχρι τη λήξη του parc fermé.
-
Ο χρήστης gogonatios έγραψε:
καταρρχην συγχαρητηρια σε ολους οσους πηραν μερος σε αυτον τον ολοημερο αγωνα....των 70 χλμ...επισης θα ηθελα να παρακαλεσω τις εκαστοτε λεσχες να επιταχυνουν την διαδικασια του park ferme μετα το τελος του αγωνα.. ειναι για μενα προσωπικα απαραδεκτο να εχουμε τερματισει ολα τα αυτοκινητα στης 17.30 και να περιμενουμε μεχρι της 19.30 να γινει η απονομη και να φυγουμε στης 20.20..
πραγματικα η οργανωση του αγωνα ακομα και στο τερματισμο εδωσε το τελειωτικο χτυπημα στα οσα γραφτηκαν απο την μερα της ανακοινωσης του αγωνα..
δειξτε λιγο σεβασμο σε αυτους που τρεχουν και σας πληρωνουν!!!!! και το θετω ετσι γιατι αν πραγματικα γουσταρατε αυτο που διοργανωνετε θα σκεφτοσασταν και λιγο εμας....
Τα παραπανω ειναι μονο ο επιλογος των λαθων που εγιναν!!!!
λιγο σεβασμος!!!!!
ΥΓ. θελω να εξαιρεσω και ταυτοχρονα να ευχαριστησω οσους απο τους κριτες εδωσαν των καλυτερο τους εαυτο, να διασωσουν αυτο το αισχος. αυτοι ξερουν ποιοι ειναι. οι υπολοιποι καλυτερα να κρυφτουνε!!!
Αμ'μπράβο να γειάσει το στόμα σου.............έτσι ακριβώς και λίγο χειρότερα.............με τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Που να ήμουν και πολύ χωμένος στο θέμα,πως αντέχετε ρε παιδιά.Τόσο πάθος και καημός πια........Μπράβο σας πάντως........τι να πω.Μάλλον θα αξίζουν τόσα έξοδα και κόπος και χρόνος για 70 αγωνιστικά χλμ.
-
ευχαριστω αγαπητε nass αυτο το γνωριζω..
το θεμα ειναι οτι δεν μπορουσαμε να φυγουμε διοτι δεν μας αφηναν!!!!!!!!!!
και επιμενω ηταν απαραδεκτοι!!!
πχ. -αγωνιζομενος 'μπορω να εχω τριλεπτο?' απαντηση 'μπορεις' αποτελεσμα εκτος αγωνα!
- ....εισαι γιος της ταδε και συ εκτιος!!!
- απαγορευεται η προαφιξη βαση road book.. αποτελεσμα ολοι μεσα...
- σερβις εισοδος..... ουρααααα... τσακωμος με τους πολιτες
- εισοδος σε σεχ νωριτερα 1 λεπτο και 10 καμμια ποινη.. παρολο που τονιστηκε επι τοπου!!!
να συνεχισω αστο γιατι ποναει...
-
Γιώργο ήταν δύο οι τεχνικοί έφοροι και απο ότι πρόσεξα έλενχαν και τα δύο άτομα του πληρώματος, δεν μπορώ να βεβαιώσω 100% βέβαια, γιατί άλλη ήταν η δουλειά μου και όχι να παρατηρώ τους τεχνικούς έφορους έξω απο το ΣΕΧ.
-
Πράγματι Ρένα, πριν το ΣΕΧ του Σελινούντα ήταν δύο οι Τεχνικοί έφοροι και ρώτησαν και τους δύο μας εαν φοράμε εσώρουχα. Εμείς τα φορούσαμε και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να κατεβάσουμε λίγο το φερμουάρ της φόρμας για να το βεβαιώσουν.
Ευτυχώς δεν ρώτησαν εαν φοράμε και τα κάτω. Τα φορούσαμε, αλλά άντε να τους τα δείξεις !!!
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Γιώργο ήταν δύο οι τεχνικοί έφοροι και απο ότι πρόσεξα έλενχαν και τα δύο άτομα του πληρώματος, δεν μπορώ να βεβαιώσω 100%...Εμάς μας ρώτησαν εάν έχουμε ομολογκαρισμένα εσώρουχα, ενώ έκαναν και κίνηση να το δουν μόνοι τους. Ήταν τρία άτομα και όταν είδαν ότι δεν είχαμε (:oops:), ο ένας σημείωσε τα ονόματά μας σε ένα χαρτάκι.
Φαντάζομαι το ίδιο έκαναν σε όλα τα πληρώματα... -
Mια ερώτηση, χωρίς να περιμένω απάντηση ...
Ο κανονισμός για τα εσώρουχα είναι γνωστός από την αρχή της χρονιάς (αν όχι από το τέλος της προηγούμενης).
Άν έβγαιναν εκτός αγώνα, ΟΛΟΙ όσοι δεν είχαν FIA εσώρουχα :
- θα τα χώναμε όλοι εν χορώ στην ΕΘΕΑ για τυπολατρεια ή
- θα λέγαμε 'ας πρόσεχαν', αφού δε συμμορφώθηκαν ?
-
Ο χρήστης kostas_20vt έγραψε:
Εμάς μας ρώτησαν εάν έχουμε ομολογκαρισμένα εσώρουχα, ενώ έκαναν και κίνηση να το δουν μόνοι τους. Ήταν τρία άτομα και όταν είδαν ότι δεν είχαμε (:oops:), ο ένας σημείωσε τα ονόματά μας σε ένα χαρτάκι.
Φαντάζομαι το ίδιο έκαναν σε όλα τα πληρώματα...Αν ήταν γυναίκα τεχνικός έφορος, δεν σε χάλασε Κωστάκη!!!
-
Τελικά το Αχαιός τελείωσε με πολλά παράπονα. Κυρίως για τις δοκιμές που και εμείς κάθε μέρα μαθαίναμε για δυο-τρείς που ήταν ένα μήνα πριν στο βουνό. Αλλά ακόμα και στις επίσημες δοκιμές ενώ εμείς είχαμε κάνει το αυτοκίνητό μου πάλι 'εργοστασιακό', κανένας δεν μας είπε να ανοιξουμε καν το καπώ. Εκτός αυτού, άλλοι ήταν με αυτοκίνητα turbo αλλά και με εξατμίσεις και δεν τους είπαν τίποτα (έχουμε και φωτογραφία ενός τέτοιου αυτοκινήτου δοκιμών). Αυτό μας κάνει να νιώθουμε κορόιδα επειδή είμαστε σωστοί.
Εμείς πήραμε τη δεύτερη θέση στη Ν/2 μετά από αγώνα στρατηγικής. Πιέσαμε μόνο στον Σελινούντα και τη δεύτερη φορά κάναμε το πρώτο χρόνο ! Τον είχαμε τρέξει και πέρυσι και νιώθαμε πιο σίγουροι. Τις υπόλοιπες δύο τις φυλάξαμε, εαν και στο δεύτερο πέρασμα κατεβάσαμε χρόνο αφού εμπιστευόμασταν περισσότερο τις σημειώσεις μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας πλησίασαν και μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία, αλλά και αυτούς που μας ενθάρρυναν στο βουνό !
Πιο λεπτομερή περιγραφή του αγώνα μπορείτε να διαβάσετε στο site μας. Σύντομα θα ανεβάσουμε και τις φωτογραφίες.
ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ