-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Τα R888 έρχονται, αλλά σε διάσταση 195/55. Φίλοι που τα έχουν δοκιμάσει σε Miata και Elise λένε τα καλύτερα λόγια, είσαι όμως έτοιμος να συμβιώσεις με ημισλίκ ελαστικό σε καθημερινή βάση;
To λες απο θέμα άνεσης....ή απο θέμα συμπεριφοράς? Γιατί και ο φίλος που τα έχει δοκιμάσει μια χαρά μου έχει πει οτι κρατάνε στους δρόμους μας ακόμα και της πόλης! Μάλιστα επειδή ακριβώς είναι αρκετά μαλακά το μειονεκτημά τους είναι οτι βγάζουν λίγα χιλιόμετρα !
Ούτε σκέφτηκα την άνεση, αν κι εκεί θα υπάρχει διαφοροποίηση. Εννοούσα ότι θέλουν κάποιο ζέσταμα για να αποδώσουν, ότι φθείρονται πολύ ταχύτερα και ότι δεν ξέρω πώς αποδίδουν στο βρεγμένο. Σε απλώς βρεγμένο οδόστρωμα, μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα, σε λιμνάζοντα ύδατα όμως, θα πρέπει να αντιμετωπίζεις τρελή υδρολίσθηση. Ακόμα, τα ημισλίκ ελαστικά έχουν κάποιο συγκεκριμένο αριθμό ζεστάματος-κρυώματος πριν χάσουν μεγάλο μέρος των χαρακτηριστικών τους. Μάλλον κραυγαλέα επιλογή για καθημερινή χρήση. Ενδεικτικά σου λέω ότι γνωστός με Elise 111R παραπονιέται ότι το αυτοκίνητό του γλιστράει υπερβολικά και το ABS ενεργοποιείται συνέχεια μέσα στην πόλη. Γιατί; Μα επειδή τα ημισλίκ είναι παγωμένα κατά τις αστικές μετακινήσεις (κι όχι, δεν αναφέρομαι στον Theo111R ).
-
Θα δείξει μόλις δοκιμάσω τα Falken........! Όλα αυτά που λες τα φαντάζομαι και είναι το πιο λογικό να ισχύουν!
Ίδωμεν
-
Φίλος απο το club φόρεσε σε σιδερένια ζάντα προορισμένη για πίστα τα ημισλίκ Falken Azenis 215 σε διάσταση 195/55/15 και σύντομα θα μου τα δώσει να τα δοκιμάσω σε συνθήκες δρόμου! Οι πρώτες εντυπώσεις του είναι πάρα πολύ καλές σε συνθήκες δρόμου!
Έρχονται τα Azenis στην Ελλάδα;
Από πού τα πήρε και σε τί τιμή;
-
Στην Λεωφ. Αλεξάνδρας απέναντι απο το Park Hotel (κοντά στην πατησίων είναι)
Στα δίνουν απο εκεί και με τα λάστιχα επ ώμου τα τοποθετείς με 25 € λίγο πιο πάνω!
Μαζί με τοποθέτηση κόστησαν 320 € (θα το επιβεβαιώσω)
-
Στην Λεωφ. Αλεξάνδρας απέναντι απο το Park Hotel (κοντά στην πατησίων είναι)Στα δίνουν απο εκεί και με τα λάστιχα επ ώμου τα τοποθετείς με 25 € λίγο πιο πάνω!
Μαζί με τοποθέτηση κόστησαν 320 € (θα το επιβεβαιώσω)
poly kali timi
-
Τελικά είναι 320 + την τοποθέτηση !
-
Mάλιστα... Παλιότερα δεν έφερνε καθόλου τη σειρά Azenis.
H τιμή είναι εξωφρενικά χαμηλή για 55άρια και μάλιστα σπορ λάστιχα.
Σίγουρα δεν έχεις κάνει κάτι λάθος;
(μακάρι να είναι έτσι!) -
Σίγουρα Σίγουρα.........!
Ίσως έκανε κάποια επιπλέον μικρή έκπτωση λόγω club αλλά η τιμή εκεί είναι!
Την κυριακή θα τρέξουν στον καρτόδρομο στο GTCC οπότε και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παράδειγμα, πολλοί στο Σωματείο των ΜΧ5 λατρεύουν τα Τ1R, άλλοι πάλι τα απεχθάνονται. Εγώ τα είχα φορέσει και είχαν τραγική πρόσφυση και φρενάρισμα σε γλιστερό οδόστρωμα, κορυφαία σε οδόστρωμα-γυαλόχαρτο, χάλασαν εντελώς την αίσθηση του τιμονιού και μετά από 1 μήνα και 2.500 χλμ ενθουσιώδους οδήγησης είχαν τόσο έντονη φθορά, ώστε να αναγκαστώ να τα αλλάξω.Πολύ σωστά τα συμπεράσματα σου τα Τ1R είναι τέλεια μέχρι την σβέλτη οδήγηση. Μετά υπερθερμένονται για πλάκα και έχουν τόσο μαλακά πλαϊνά που νομίζεις από κάποιο σημείο και μετά ότι οδηγάς με σαμπρέλες. Εγώ έχω να προτίνω κάτι διαφορετικό. Maxxis MA-Z1. Τα φοράω 40.000 χλμ και έχουν κάνει και 10 γύρους στα Μέγαρα και μόλις πρόσφτα χρειάστηκαν αλλαγή. Έχω φορέσει στην ίδια διάσταση σχεδόν τα πάντα. Με την σειρά που αναγράφονται και πόσα χλμ μου βγάλαν μέχρι να καταρεύσουν. Bridgestone 040 (20Κ) Continental Premium Contact (30K) General XP 2000 (20K) Michelin Exalto 2 (10K) Παρακάτω τα κατατάσω από το καλύτερο προς το χειρότερο. Απλά να σημειώσω ότι στην παρακάτω κριτική τα κριτίρια δεν είναι συνολικά. Περιλαμβάνουν μόνο συμπεριφορά σε στεγνό και βρεγμένο σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και αντοχή στην φθορά σε τέτοιες συνθήκες. Δηλαδή οι παράγοντες συμπεριφορά μέσα στην πόλη, θόρυβος κύλισης, κράτημα όταν είναι κρύα και άνεση δεν περιλαμβάνονται. Αυτό είναι προσωπικό και όχι γενικό. Αν κάποιος ψάχνει κάτι από τα παραπάνω ας αγνοήσει την κριτική. Τα λάστιχα όλα τα έχω φορέσει σε ένα Yaris TS με στάνταρ μοτέρ αλλά βελτιωμένη ανάρτηση (κιτ ανάρτησης, silenet blocks και λίγο κάμπερ μπροστά)
- Maxxis MA-Z1 (στον βρεγμένο ιδίως η συμπεριφορά τους είναι ΜΑΓΙΚΗ. πάρα πολύ σκληρά πλαϊνά)
- Continental Premium Contact (πολύ ολοκληρωμένο αλλά με σαφώς περισσότερη φθορά από το Maxxis)
- Bridgestone 040 (Πρώτη τοποθέτηση, στον βρεγμένο τραγικό και δεν άντεξε και πολύ)
- Michelin Exalto 2 (τραγικό από όλες τις απόψεις ειλικρινά δεν έχω κλάψει ποτέ τόσο πολύ χρήματα που έδωσα για λάστιχα. Τα ακριβότερα που έβαλα ποτέ. Τραγικά στο φρενάρισμα αλλά δεν λιώναν με τίποτα τα έβγαλα επειδή ήταν απαίσια και όχι επιδη έλιωσαν)
- General XP 2000 (τα έβαλα γιατί ήταν φτηνά. Στον στεγνό πολύ καλά και άντεξαν και αρκετά. Στον βρεγμένο ήταν σαν να οδηγάω με slick.)
-
Ξερει κανεις καποιο λαστιχο-site να προτεινει;;;
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 69&start=0
Αν διαβάσεις όμως όλο το θέμα θα δεις ότι δεν είναι και πάρα πολύ αξιόπιστα..Ίσως μερικοί από εδώ είχαν κακή τύχη..
-
Την κυριακή θα τρέξουν στον καρτόδρομο στο GTCC οπότε και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις
Ξεχάστηκα.....κάπου δεν ταιριάξαμε τις πιέσεις....είχε και πολύ ζέστη...και δυστηχώς γλίστραγαν πολύ
Ενώ είχαμε 40 μπορστά και 38 πίσω (με κρύα λάστιχα) μετά τους δύο πρώτους γύρους προθέρμανσης (που δεν ήταν τόσο γρήγοροι ) μετράμε πάλι πίεση και βλέπουμε 48 μπροστά και κάπου στο 46 πίσω
Θεωρήσαμε οτι είχαν πολύ αέρα.....το κατεβάσαμε πάλι στο 40 μπροστά και 38 (ζεστά λάστιχα) πίσω και εξακολούθησαν να γλιστράνε ! Το σίγουρο είναι οτι θα ξαναπάμε με τα συγκεκριμένα στο καρτόδρομο να βρούμε τις σωστές πιέσεις και τι έφταιξε.......και σίγουρα θα δοκιμαστούν και στο επερχόμενο track day των 4Τ !
Πάντως στο δρόμο εξακολουθούν να είναι αρκετά μπροστά σε πρόσφυση απο ότι τα F1 και τα Conti sport contact 2 που έχει δοκιμάσει ο φίλος!
-
-
Καταραμενος δρομος στο Μενιδι με καταραμενη λακουβα και βλακας που με αναγκασε να πεσω μεσα της για να μην τον τρακαρω -επειδη επρεπε να βγει απο τον παραδρομο και να με κοψει- κατεστρεψαν το 195/50/15 μου...
Επειδη ειναι το δευτερο λαστικο σε δυο χρονια που καταστρεφω και δεν μπορω συνεχεια να αλλαζω με ακριβα ελαστικα, θελω κατι οικονομικο χωρις να μου φανει αρκετα ασχημο μετα τα michelin pilot exalto (και ειχαν μονο 17Κ χιλιομετρα...).
Λοιπον, ποιο, που, ποσο?
ΥΓ. Ανεφερα το οτι ζητω οικονομικη επιλογη?
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Êáôáñáìåíïò äñïìïò óôï Ìåíéäé ìå êáôáñáìåíç ëáêïõâá êáé âëáêáò ðïõ ìå áíáãêáóå íá ðåóù ìåóá ôçò ãéá íá ìçí ôïí ôñáêáñù -åðåéäç åðñåðå íá âãåé áðï ôïí ðáñáäñïìï êáé íá ìå êïøåé- êáôåóôñåøáí ôï 195/50/15 ìïõ...Åðåéäç åéíáé ôï äåõôåñï ëáóôéêï óå äõï ÷ñïíéá ðïõ êáôáóôñåöù êáé äåí ìðïñù óõíå÷åéá íá áëëáæù ìå áêñéâá åëáóôéêá, èåëù êáôé ïéêïíïìéêï ÷ùñéò íá ìïõ öáíåé áñêåôá áó÷çìï ìåôá ôá michelin pilot exalto (êáé åé÷áí ìïíï 17Ê ÷éëéïìåôñá...).
Ëïéðïí, ðïéï, ðïõ, ðïóï?
ÕÃ. Áíåöåñá ôï ïôé æçôù ïéêïíïìéêç åðéëïãç?
Óå ôé áõôïêßíçôï ?
Áðï ðñïóùðéêÞ åìðåéñßá óå 206 ,ÐéñÝëëé P7 .
Áöïý æåóôáèïõí ëßãï ðñþôá !!!!!
Óå êáëÞ Üóöáëôï 'êïëëÜíå' ,óå áóöáëôï ãõáëü÷áñôï ãëõóôñÜíå ðñïïäåõôéêÜ ÷ùñßò ôóéñßäåò ,÷áìçëü åðßðåäï èïñýâïõ êáé ó÷åôéêÜ ìáëáêÜ ðëáéíÜ ðïõ âåëôéþíïõí ðïëý ôçí ðïéüôçôá êýëéóçò éäáßôåñá óå 'áãñéá' áóöÜëôï .
Óå âñåãìÝíï äåí Ý÷ù ðáñáôçñÞóåé éäáßôåñç äéáöïñÜ áðüäïóçò
Áí êáé Ý÷ïõí äïêéìÜóåé ðåæïäñüìéï äåí Ý÷ïõí äåßîåé óçìÜäéá öèïñÜò.Ðåñßðïõ óôá ~300 € áðï áñêåôÜ ãíùóôü 'ëáóôé÷Ü' óôçí ÊáëëéèÝá .
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Καταραμενος δρομος στο Μενιδι με καταραμενη λακουβα και βλακας που με αναγκασε να πεσω μεσα της για να μην τον τρακαρω -επειδη επρεπε να βγει απο τον παραδρομο και να με κοψει- κατεστρεψαν το 195/50/15 μου...
Επειδη ειναι το δευτερο λαστικο σε δυο χρονια που καταστρεφω και δεν μπορω συνεχεια να αλλαζω με ακριβα ελαστικα, θελω κατι οικονομικο χωρις να μου φανει αρκετα ασχημο μετα τα michelin pilot exalto (και ειχαν μονο 17Κ χιλιομετρα...).
Λοιπον, ποιο, που, ποσο?
ΥΓ. Ανεφερα το οτι ζητω οικονομικη επιλογη?
Σε τι αυτοκίνητο ?
Απο προσωπική εμπειρία σε 206 ,Πιρέλλι P7 .
Αφού ζεσταθουν λίγο πρώτα !!!!!
Σε καλή άσφαλτο 'κολλάνε' ,σε ασφαλτο γυαλόχαρτο γλυστράνε προοδευτικά χωρίς τσιρίδες ,χαμηλό επίπεδο θορύβου και σχετικά μαλακά πλαινά που βελτιώνουν πολύ την ποιότητα κύλισης ιδαίτερα σε 'αγρια' ασφάλτο .
Σε βρεγμένο δεν έχω παρατηρήσει ιδαίτερη διαφορά απόδοσης
Αν και έχουν δοκιμάσει πεζοδρόμιο δεν έχουν δείξει σημάδια φθοράς.Περίπου στα ~300 απο αρκετά γνωστό 'λαστιχά' στην Καλλιθέα .
Πραγματι, δικη μου παραληψη: σε Alfa Romeo 145 [1.4TS 103Ps 1135Kg].
Σαν πρωτη σκεψη ηρθαν τα Bridgestone RE 720 στα 230 Ευρω, αν εβρισκα ομως καπου, καποια φθηνοτερα...
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Σαν πρωτη σκεψη ηρθαν τα Bridgestone RE 720 στα 230 Ευρω, αν εβρισκα ομως καπου, καποια φθηνοτερα...
Αν έβγαιναν ακόμα θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια Exalto1. Οχι μόνο για τα κρατήματα και την διάρκεια ζωής αλλά γιατί εγώ είδα τεράστια διαφορά στην άνεση σε σχέση με τα 720 που φορούσα πριν.
Για τα Exalto2 δεν έχω άποψη, αλλά τα 720 έχουν σκληρά πλαινά και θα κοπανάνε περισσότερο. Ψάξε για κάτι μαλακότερο και φτηνότερο. -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Αν έβγαιναν ακόμα θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια Exalto1. Οχι μόνο για τα κρατήματα και την διάρκεια ζωής αλλά γιατί εγώ είδα τεράστια διαφορά στην άνεση σε σχέση με τα 720 που φορούσα πριν.
Για τα Exalto2 δεν έχω άποψη, αλλά τα 720 έχουν σκληρά πλαινά και θα κοπανάνε περισσότερο. Ψάξε για κάτι μαλακότερο και φτηνότερο.Τελικα κατεληξα χωρις πολυ ψαξιμο στον λαστιχα της οικογενειας (μια που μεχρι τωρα εχει υπαρξει σωστοτατος επαγγελματιας) και στα Bridgestone ER300 στα 240 ευρω / 4αδα ή 120 τα δυο οπου και εβαλα χωρις παζαρια...
Ευχαριστω για τον χρονο και τις συμβουλες.
ΥΓ. Καλα και αγια τα Exalto 1 αλλα δυο κατεστραμμενα exalto απο λακουβες σε δυο χρονια μου πεφτει πολυ...
edit: ER 300 ειναι το σωστο και οχι RE 300
-
έχω φάει κάμποσα λαστιχάκια σε αυτήν την διάσταση, έχω να προτείνω
Για σπόρ οδήγηση
- Michelin Pilot Exalto2: Το καλύτερο all-around λάστιχο
- Toyo T1R: κορυφή αλλά τελειώνει γρήγορα (μαλακούλι)
- Continental SportContact2: Πολύ καλό αλλά για πιο βαριά αυτοκίνητα, σε ελαφριά δεν δουλεύει τόσο καλά.
Για πιο συμβατική οδήγηση:
Continental PremiumContact: πολύ καλό για ταξίδια και εκπληκτικό στο φρενάρισμα! -
εχει δοκιμασει κανεις τα Continental PremiumContact2? ειναι σχετικα καινουρια στην αγορα
Τι καλό παίζει από ελαστικά 195 50 R15?