-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
toyo proxess.
T1R η T1SΝάσο, είσαι και ο πρώτος! Εδώ και 2 εβδομάδες φοράω τα T1-R και είμαι ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΣ!!!
Κάθε μέρα βρίσκω και λίγο παραπάνω απ' τις δυνατότητές τους!!! Βάλτα ΣΤΟ ΧΑΛΑΡΟ, είναι και κατά τι φθηνότερα απ' τα Exalto, ενώ είναι ΑΡΚΕΤΑ καλύτερα!
Το μόνο που δεν ξέρω και δεν έχω να σου πω πληροφορίες, είναι η διάρκειά τους. Αν τα βάλεις, ρισκάρεις όπως ρίσκαρα εγώ! Αλλά να σου πω; Τα έβαλα σε τέτοια τιμή, που μπορώ να τα αλλάζω στα 2/3 του χρόνου ζωής των Michelin με το ίδιο τελικό κόστος. Και με δεδομένη την καλύτερη απόδοσή τους, νομίζω ότι και σε 1,5 χρόνο να τα αλλάξω, δεν θα έχω πρόβλημα. Τώρα, αν μου έχουν 'τελείωσει' σε ένα εξάμηνο, θα το ξανασκεφτώ αν αξίζει!
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Μιας και ειναι η διασταση που φορανε ολα τα ΜΧ5 1.6 (ΜΚΙΙ και FL) εχουμε κανει μεταπτυχιακο σε αυτην!
Λαμβανοντας στατιστικα τις γνωμες των μελων του δικου μας forum, το Michelin Pilot Exalto προηγειται ξεκαθαρα, ενω το 720 ακολουθει. Θα σου ελεγα να κοιταξεις και τα Toyo T1S & T1R (ειναι το τελευταιο της μοντελο) αλλά σε πολλούς δεν αρεσει γιατι ειναι πολύ μαλακο, βεντουζωνει και μας κοβει τη χαρα της 'παντας'
Προσωπικα εχω βαλει και τα δυο (τωρα φοραω τα Τ1R) και ειμαι κατενθουσιασμενος. Το κακο τους ειναι οτι το πολύ σε 30.000 χλμ θελουν αλλαγη.Και εγώ Τ1-R φοράω στην διάσταση σου σε XSARA 1.6 VTS και είμαι ενθουσιασμένος, ζεσταίνονται γρήγορα, κρατάνε καλά, τα κόβω για αλλαγή στις 30.000χλμ (έχω ήδη κάνει 16.000 και έχουν καλή απόδοση ακόμη). Κλάσεις ανώτερα από τα μαμά MICHELIN που φορούσε το αυτοκίνητο. (νομίζω φορούσε κάτι πανάρχαια PILOT SX του κ@λου, τα άλλαξα στις 30.000, αλλά από τις 20.000 ήταν χάλια)
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
υποψιν ομως παιδια.
τα toyo ειναι για το πολυ 30χχλμ η δυο χρονια.
μεχρι τοτε ειναι αψογα.
μετα γινονται ολιγον τι επικυνδυνα αν οδηγας πολυ γρηγορα.Τα Bridgestone τα άλλαξα στις 25000, κοντά στον 1,5 χρόνο. Αν αντέξουν και τα Toyo τόσο, θα είμαι πολύ ικανοποιημένος! Δεν τα θέλω για παραπάνω έτσι κι αλλιώς. Επειδή ίσως πάω πιο γρήγορα απ' ότι επιτρέπουν οι ικανότητές μου (κακώς βέβαια), θέλω τουλάχιστον τα λάστιχά μου να κρατάνε!
-
Μακάρι να μπορούσε να κάνει ο φίλος μας test-drive με όλα τα ελαστικά και να διαλέξει. Ίσως είναι και τι σου ταιριάζει. Παράδειγμα, πολλοί στο Σωματείο των ΜΧ5 λατρεύουν τα Τ1R, άλλοι πάλι τα απεχθάνονται. Εγώ τα είχα φορέσει και είχαν τραγική πρόσφυση και φρενάρισμα σε γλιστερό οδόστρωμα, κορυφαία σε οδόστρωμα-γυαλόχαρτο, χάλασαν εντελώς την αίσθηση του τιμονιού και μετά από 1 μήνα και 2.500 χλμ ενθουσιώδους οδήγησης είχαν τόσο έντονη φθορά, ώστε να αναγκαστώ να τα αλλάξω. Όλα αυτά πέρσι το καλοκαίρι. Τώρα βρίσκομαι στη δεύτερη τετράδα Exalto 2, τα οποία θεωρώ εξαιρετικά από όλες τις απόψεις. Κι αυτά όμως, μετά από 6-7.000 χλμ, έχουν φάει τα ψωμιά τους. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα πάντως.
-
TOYO PROXES CF1
Τρομερο λαστιχο με τρομερα κρατηματα! -
Και εγώ Τ1-R φοράω στην διάσταση σου σε XSARA 1.6 VTS και είμαι ενθουσιασμένος, ζεσταίνονται γρήγορα, κρατάνε καλά
Εδώ και 2 εβδομάδες φοράω τα T1-R και είμαι ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΣ!
Εγώ τα είχα φορέσει και είχαν τραγική πρόσφυση και φρενάρισμα σε γλιστερό οδόστρωμα, κορυφαία σε οδόστρωμα-γυαλόχαρτο, χάλασαν εντελώς την αίσθηση του τιμονιού και μετά από 1 μήνα και 2.500 χλμ ενθουσιώδους οδήγησης είχαν τόσο έντονη φθορά, ώστε να αναγκαστώ να τα αλλάξω
Μας μπερδέψατε........
-
Ειλικρινά. Να δεις πάντως τι απογοήτευση είχα νιώσει όταν έδωσα τα ωραία μου λεφτάκια και δεν επέλεξα κάποια άλλη 'σίγουρη' λύση αλλά τα T1R, μόνο και μόνο επειδή έλεγαν καλά λόγια κάποιοι στο φόρουμ του ΜΧ5 Club . Κι εκεί υπάρχει πόλεμος πάντως, άλλοι τα υπερασπίζονται σαν τρελαμένοι, άλλοι είναι βαμμένοι πολέμιοι. Είναι και τι απαιτήσεις έχει ο καθένας από το αυτοκίνητό του, άλλοι δεν πιέζουν το αυτοκίνητο πάνω από τα 7/10 αλλά έχουν γνώμη και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μπερδέψουν κάποιους που ζητούν το *κάτι *παραπάνω.
-
Yokohama A539 (γύρω στα 200 ευρώ,ίσως και πιο κάτω)
Τοyo R888 (δεν υπάρχουν όμως στην ελλάδα),αυτά είναι semislicks
-
Tα yokohama a539 τα είχε βάλει παλαιότερα στο άλλο του αυτοκίνητο,και δεν έμεινε ευχαριστημένος,ειδικά όπως απέδιδαν στο βρεγμένο.
Μάλλον θα πάει για τα Goodyear F1 (Όντως μας μπερδέψατε με τα Toyo)...
Προσωπικά,έχω αλλάξει Toyo T1-S,Yokohama AVS Sport και Michelin Pilot Exalto PE2 σε διάσταση 195/45/15 (Saxo VTS 1.6 έχω) και πιό καλή εντύπωση μου έχουν δώσει τα Michelin... -
άλλοι δεν πιέζουν το αυτοκίνητο πάνω από τα 7/10 αλλά έχουν γνώμη και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μπερδέψουν κάποιους που ζητούν το κάτι παραπάνω
Αυτό είναι το κλειδί ώστε να έχουμε κάποια πιο σίγουρη απάντηση στο αν ένα λάστιχο ταιριάζει στο στυλ μας ή τέλος πάντων αν είναι καλό όχι απλά για να σε πηγαίνει....αλλά να σε κρατάει......να το εμπιστεύεσαι στο πλάγιασμα.....να το εμπιστεύεσαι στο φρενάρισμα στους σαπουνόδρομους μας
Το άλλο στοιχείο κλειδί είναι σε τι αμάξι θα μπεί!
Έχει διαφορά να έχεις 100 αλογάκια ( τόσα έχει το καρούλι μου όπου του ψάχνω νέα παπά ) και διαφορετικό 140-150 και πισωκίνητο όπως στη περίπτωσή σου dimsabas !
Τα PE 2 τα εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια......αν και δεν είμαι σίγουρος για τι δείκτη ταχύτητας να φορούσα ( Η ή V)
Προφανώς για τα κυβικά (1300 ) και την ισχύ μου είναι τα H αλλά επειδή τα ξεφτυλίζω σχετικά εύκολα τα λάστιχα....(όχι απο χαζοσπινιαρίσματα....αλλά απο στρίψιμο) ψάχνομαι και για τα V καθώς έτσι και αλλιώς τα Michelin είναι σχετικά μαλακά και προφανώς τα V να έχουν και καλύτερο σκελετό.
Θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο καλό Toyo ή Yokohama αλλά φοβάμαι ακριβώς αυτό που λες Dimsabas καθώς δεν έχω την πολυτέλεια για πεταμένα λεφτά !
Φίλος απο το club φόρεσε σε σιδερένια ζάντα προορισμένη για πίστα τα ημισλίκ Falken Azenis 215 σε διάσταση 195/55/15 και σύντομα θα μου τα δώσει να τα δοκιμάσω σε συνθήκες δρόμου! Οι πρώτες εντυπώσεις του είναι πάρα πολύ καλές σε συνθήκες δρόμου! Ιδού το πέλμα του
Υπάρχουν στο Ελλαδιστάν......τα έχει βάλει ένα φίλος απο το club!
Δεν ξέρω όμως αν έρχονται σε 195/50/15 !
-
PE2 MONO V DEIKTI TAXYTHTAS...
-
Digilef, άσε τους πειραματισμούς και εμπιστεύσου τις σίγουρες λύσεις. Τα R888 έρχονται, αλλά σε διάσταση 195/55. Φίλοι που τα έχουν δοκιμάσει σε Miata και Elise λένε τα καλύτερα λόγια, είσαι όμως έτοιμος να συμβιώσεις με ημισλίκ ελαστικό σε καθημερινή βάση;
Και κάτι τελευταίο: αν μπορείς, κράτα μου τα λάστιχα που θα βγάλεις. Μην τα πετάξεις. Εκτός κι αν τα έχεις υποσχεθεί αλλού. -
Εγω σε Corsa C 1.4 εβαλα τα PE 2 το Σεπτεμβρη κ τωρα μετα απο 17000χλμ περιπου τα μπροστα εχουν φαγωθει τελειως!Στη βροχη πηγαινω με 80 κ το αυτοκινητο πηγαινει περα δωθε κ χωρις να εχει πολυ νερο!Συν οτι αυτους τους μηνες που τα φοραω εκανα συνεχως κ μονιμως πατιναζ μεσα στους δρομους της πολης!Ειναι ζητημα αν ζεσταθηκαν 2-3 φορες μετα απο πολυ σκισιμο στην πολη!Ενταξει,σε καλη ασφαλτο ή σε στροφιλικια ειναι καλα αλλα μεσα στην πολη ειναι απαραδεκτα!Αυτη φυσικα ειναι η προσωπικη μου γνωμη κ για το αυτοκινητο μου.Γι'αυτο λεω να μην ξαναβαλω V αλλα αν ειναι δυνατον να βαλω κ Τ θα με βολευε!!!Πολλοι λαστιχαδες μου προτεινουν τα Uniroyal Rallye 550...εχει κανεις καμια αποψη;
Καλο ειναι να αναφερουμε σε τι αυτοκινητο τα φοραμε κ τι μας αρεσει κ τι οχι κ να μη λεμε απλα βαλε αυτο ή βαλε εκεινο... -
Είναι όντως δύσκολο να βγουν συμπεράσματα για λάστιχα. Εκτός από τις μεγάλες διαφορές στα αυτοκίνητα υπάρχουν και οι διαφορές σε οδόστρωμα και κυρίως σε χρήση. Επίσης έχει μεγάλη σημασία με τι το συγκρίνεις, τι είχες πριν.... Καθώς πάντα (εκτός απροόπτου) το καινούργιο είναι καλύτερο από το μεταχειρισμένο υπάχει ένας αρχικός ενθουσιασμός για το νέο. Και όταν παλιώσει δεν θυμόμαστε πια πως πήγαινε το παλιό για να κάνουμε σύγκριση.
Επίσης η χρήση λέει πολλά, άλλοι οδηγούν ήρεμα και στρωτά ενώ άλλοι πιο βίαια και απότομα οπότε έχουν άλλες απαιτήσεις. Οι παραπάνω σαφώς και δεν βολεύονται με το ίδιο λάστιχο.
Μερικοί σπινάρουν πολύ εμπρός ή πίσω ή σε στροφές, αυτοί θα έχουν πρόβλημα διάρκειας και σε αυτούς ίσως να κάνει διαφορά στην τσέπη κάτι που κρατάει πιο πολύ καιρό.
Μερικοί θέλουν επιδόσεις και στο βρεγμένο άλλοι πάλι (όπως κι εγώ) σε βρεγμένο ελληνικό δρόμο προτιμούν να οδηγούν πιο συνετά και μη ανταγωνιστικά μη εμπιστευόμενοι την πρόσφυση του δρόμου ανεξάρτητα από λάστιχο....
Μετά έχει σημασία πώς ιεραρχεί ο καθένας αυτό που απαιτεί από το λάστιχο. Πχ εμένα δεν με νοιάζει η διάρκεια αφού δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα στα 2-2,5 χρόνια που έτσι κι αλλιώς πρέπει να αλλάζει το λάστιχο οπότε θέλω μέγιστη πρόσφυση και την δέχομαι ακόμα κι αν είναι σε βάρος της φθοράς και διάρκειας.... Άλλος όμως όχι...
Το σωστό θα ήταν να μπορούσαν αρκετοί οδηγοί να οδηγούσαν διάφορα λάστιχα στις δικές τους συνθήκες και να έλεγαν τι νομίζουν. Και τελικά στατιστικά θα έβγαιναν τα χαρακτηριστικά του κάθε ελαστικού. Αυτό ακριβώς σε κάποιο βαθμό προσφέρουν κάποια λαστιχο-sites με σκορ για διάφορους τομείς σε κάθε ελαστικό που προκύπτουν από πραγματικούς χρήστες. Καθώς ο αριθμός στοιχείων είναι πολύ μεγάλος τα λάθη ελαχιστοποιούνται και τα αποτελέσματα έχουν αρκετή αξία.
Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι ενώ διάφορα λάστιχα έχουν παθιασμένους φίλους ή ορκισμένους εχθρούς μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι τα Michelin έχουν φίλους ή αδιάφορους και δεν έχουν σχεδόν καθόλου φανατικούς εχθρούς.... Μάλλον έχουν πετύχει κάποια χρυσή τομή! -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τα R888 έρχονται, αλλά σε διάσταση 195/55. Φίλοι που τα έχουν δοκιμάσει σε Miata και Elise λένε τα καλύτερα λόγια, είσαι όμως έτοιμος να συμβιώσεις με ημισλίκ ελαστικό σε καθημερινή βάση;To λες απο θέμα άνεσης....ή απο θέμα συμπεριφοράς? Γιατί και ο φίλος που τα έχει δοκιμάσει μια χαρά μου έχει πει οτι κρατάνε στους δρόμους μας ακόμα και της πόλης! Μάλιστα επειδή ακριβώς είναι αρκετά μαλακά το μειονεκτημά τους είναι οτι βγάζουν λίγα χιλιόμετρα !
Και κάτι τελευταίο: αν μπορείς, κράτα μου τα λάστιχα που θα βγάλεις. Μην τα πετάξεις. Εκτός κι αν τα έχεις υποσχεθεί αλλού.
Τα τωρινά μου είναι τα μαμά Turanza ER30......που δεν μπορώ να πω οτι είναι το απόλυτο χάλι....αλλά μετά απο 20.000km παρότι η φθορά στη γόμα τους είναι φυσιολογική.....τα πλαϊνά τους είναι για κλάματα και γλιστράνε......για βροχή δεν το συζυτάω.....πατινάζ!
Έχω μια 4 άδα σιδερένιες για πίστα οπότε.....τα έχουν καπαρώσει ήδη -
Aκριβως τα ιδια εχω παθει και εγω με τα εξαλτο2 σε 195-55-15.
στη πολη μετα απο 15000χλμ δε ζεσταινονται με τιποτα...
σε στροφικιλικια και πιστα ειναι παρα πολυ καλα και δε βρακιαζουν ευκολα...
ομως εχοντας και ενα σετ ημισλικ στο γκαραζ και οδηγοντας αυτα τα λαστιχα κυριως μεσα στην αθηνα την επομενη φορα θα παω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε λαστιχο με δεικτη Η και οχι ν για να δουελευει μεσα στην αθηνα...
επισης καλη επιλογη ειναι τα premium contact 2 ειδικα αν βγαινουν Η οπως τα παλια..... -
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Υπάρχουν στο Ελλαδιστάν......τα έχει βάλει ένα φίλος απο το club!
Δεν ξέρω όμως αν έρχονται σε 195/50/15 !
δεν υπάρχουν σ'αυτή τη διάσταση, στην Ελλάδα.
Αν ενδιαφέρεστε για κράτημα στο βρεβμένο,δείτε και τα Maxxis.
-
Κι εγώ είμαι σε αναζήτηση φρέσκου ελαστικού, αλλά είμαι πολύ μπερδεμένος...
Στις μικρές αγγελίες πωλούνται και κάποια αγωνιστικά Hankook Z211, για τα οποία έχω ακούσει καλά λόγια.
Γενικώς ψάχνω κάτι με σχετικά σκληρό πλαϊνό. Μέχρι τώρα καλύτερες εντυπώσεις είχα από τα Dunlop 9000 που φορούσα πριν από χρόνια.Α.... παρακαλούνται βεβαίως όσοι αλλάζουν λάστιχα σε αυτή τη διάσταση, να ενημερώνουν, καθώς (μονίμως) αναζητούνται μεταχειρισμένα 195/50/15.
Είναι για καλό σκοπό... Βοηθήστε μας... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Aκριβως τα ιδια εχω παθει και εγω με τα εξαλτο2 σε 195-55-15.
στη πολη μετα απο 15000χλμ δε ζεσταινονται με τιποτα...Μου κάνει εντύπωση που το λέτε δυο άτομα! Λέτε να είμαι εγώ ο τυχερός?
Με Exalto PE2 185/60/14 σε Corolla 1.3 (88hp) και ιδιαιτέρως ήρεμη οδήγηση στο δρόμο, αλλά σκίσιμο στα Μέγαρα, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μετά από 20000km.Στην πόλη ενώ έχουν χάσει το εντυπωσιακό βεντουζάρισμα που είχαν στην αρχή, είναι ακόμα πάρα πολύ καλά. Και μιλάμε για ελαστικό με δείκτη V σε οδηγό που έχει κόφτη στις 3.500 στροφές μέσα στην πόλη!
Όσο για την πίστα, είναι επίσης πολύ καλά, αλλά δεν τα έχω συγκρίνει με τους άμεσους ανταγωνιστές (Bridgestone) για να πω τελική γνώμη.Μετά το καλοκαίρι που θα τα αλλάξω, 99% θα βάλω μια τετράδα ίδια πάντως.
Αν μέχρι τότε αρχίσουν να γλιστράνε, να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω. -
Δε δοκιμαζετε τα Continental Sport Contact (1, 2 ή 3 δεν εχει πολλη σημασια)
Θα δειτε μεγαλες διαφορες τοσο σε αποδοση οσο και σε διαρκεια...
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=270
Τι καλό παίζει από ελαστικά 195 50 R15?