-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όχι να ξεκινήσουμε νέο κίνημα, το ΒΕΝΖΙΝΗ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.+1000 Είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μόνη διαφορά ότι αλλάζεί λίγο ο αντίπαλος - βενζινάς στη προκειμένη ο οποίος δύναται να χρησιμοποιήσει πειστικά και αποτελεσματικά μέσα για την είσπραξη, Ενώ οι εταιρείες για τα διόδια είναι κάπως απρόσωπες και δεν τους πολυνοιάζει το 1-2 εκ για 40-50 αλλά θα πάνε για Χ10 ή Χ20 σε 50 ή 100 ή 150 χρόνια ..
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ πάντως που για το καρτ πάω με 10λτ μπιτόνι, το πρατήριό μου δε φαίνεται να κλέβει. Βάζει τη σωστή ποσότητα.
Πόση είναι αυτή;; 10 λίτρα, 10,2, 10,3, 10,5.... κάπου εκεί ανάλογα με το πόσο στο ξεχειλίσει. Η διαφορά θα είναι 2-3%. Για σένα μπορεί να μην είναι πολύ αλλά το 2-3% στο 1,5 ευρώ είναι όσο όλο το κέρδος που έχει.... Άρα περίπου διπλασιάζει το κέρδος του, 100% επάνω με φαινομενικά τόσο λίγο κλέψιμο. Χρειάζεται αρκετή ακρίβεια αν μετράς μόνο 10 λίτρα για να μπορέσεις να είσαι σχετικά σίγουρος για το αν σε κλέβει. Ίσως αξίζει να βαθμονομήσεις το μπιτόνι σου βάζοντας καλά μετρημένα 10 λίτρα (πχ με βαθμονομημένη κανάτα κουζίνας). Και να του κολλήσεις κι ένα αλφάδι.
Το μπιτόνι μέχρι επάνω στο χείλος είναι 10λτ. Οπότε παίρνει ακριβώς τόσα μέσα.
Έχω και κανάτα πάντως, 5λτ με βαθμονόμηση.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εγώ πάντως που για το καρτ πάω με 10λτ μπιτόνι, το πρατήριό μου δε φαίνεται να κλέβει. Βάζει τη σωστή ποσότητα.
Πόση είναι αυτή;; 10 λίτρα, 10,2, 10,3, 10,5.... κάπου εκεί ανάλογα με το πόσο στο ξεχειλίσει. Η διαφορά θα είναι 2-3%. Για σένα μπορεί να μην είναι πολύ αλλά το 2-3% στο 1,5 ευρώ είναι όσο όλο το κέρδος που έχει.... Άρα περίπου διπλασιάζει το κέρδος του, 100% επάνω με φαινομενικά τόσο λίγο κλέψιμο. Χρειάζεται αρκετή ακρίβεια αν μετράς μόνο 10 λίτρα για να μπορέσεις να είσαι σχετικά σίγουρος για το αν σε κλέβει. Ίσως αξίζει να βαθμονομήσεις το μπιτόνι σου βάζοντας καλά μετρημένα 10 λίτρα (πχ με βαθμονομημένη κανάτα κουζίνας). Και να του κολλήσεις κι ένα αλφάδι.
Το μπιτόνι μέχρι επάνω στο χείλος είναι 10λτ. Οπότε παίρνει ακριβώς τόσα μέσα.
Έχω και κανάτα πάντως, 5λτ με βαθμονόμηση.
Το θεμα ειναι οτι τα συστηματα αυτα δουλευουν με τηλεχειρισμο και ενεργοποιουνται κατα βουληση...Οποτε μολις πας το μπιτονι ο βενζινας μπορει να το εχει απενεργοποιησει και οταν φουλαρεις το αυτοκινητο να ξαναρχισει να κλεβει.
-
Μπορούμε αν υποπτευόμαστε λοιπόν κάποιον, να καλέσουμε κάπου να γίνει έλεγχος?
-
Στο 1520 νομιζω...
-
Τα νευρα μου!!!
Οποτε που καταληγουμε??Να πηγαινουμε με 20λιτρα μπετονια, και να λεμε να γεμιζουν αυτα...και μετα εμεις να σταματαμε λιγο πιο κατω με αλαρμ και να γεμιζουμε μονοι μας το αμαξι!!!
!!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τα νευρα μου!!!Οποτε που καταληγουμε??Να πηγαινουμε με 20λιτρα μπετονια, και να λεμε να γεμιζουν αυτα...και μετα εμεις να σταματαμε λιγο πιο κατω με αλαρμ και να γεμιζουμε μονοι μας το αμαξι!!!
!!!!
Έτσι ακριβώς.
Ουγκάντα ρε γμτ.
Πάμε κάθε μήνα 20 χρόνια πίσω...
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τα νευρα μου!!!Οποτε που καταληγουμε??Να πηγαινουμε με 20λιτρα μπετονια, και να λεμε να γεμιζουν αυτα...και μετα εμεις να σταματαμε λιγο πιο κατω με αλαρμ και να γεμιζουμε μονοι μας το αμαξι!!!
!!!!
Οχι καθολου! Βρειτε απλα εναν σωστο βενζινα που να τον επιστευεστε (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ) και μεινετε σε αυτον...
Εντιμοι συναδελφοι εχουμε μεινει παρα πολλοι απλα δεν μπορουμε να ακολουθησουμε τιμολογιακα τον 'φθηνο' ανταγωνισμο! -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
βασικες αρχες θεωριας προσφορας και ζητησης ( ο νοων νοητο)
http://www.csavva.com/Ch04 greek.pdf
....μπορεί το ένα βενζινάδικο να πουλάει σε χαμηλή τιμή για να προσελκύει περισσότερο κόσμο και να κερδίζει ακόμη περισσότερα λόγω του περιθωρίου κέρδους και του μεγάλου όγκου πωλήσεων.Έστω οτι πουλάω με 1,60 και το μεικτό μου κέρδος είναι 10 λεπτά. Πιστέυεις οτι αν ρίξω στο μισό το κέρδος μου και πουλάω 1,55 θα διπλασιάσω τις πωλήσεις μου? Αν το ρίξω στο ενα δέκατο και πουλάω 1,51 θα τις δεκαπλασιάσω?
Καλές οι θεωρίες αλλά στην πράξη δέν εφαρμόζονται πάντα.
Αυτή είναι η λογική και αν υπάρχει ακόμη καχυποψία τότε αρκεί μια ματιά στις λίστες με τα πρατήρια που τιμωρούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης με πρόστιμα για διάφορες ατασθαλίες.
να μην ξεχναμε τις εκπτωσεις η και τις 'διευκολυνσεις'Οι εκπτώσεις συνυπολογίζονται στην διαμόρφωση της τελικής τιμής, δέν μπαίνουν στην τσέπη του βενζινά. Όσο για τις 'διευκολύνσεις' δέν καταλαβαίνω τι εννοείς και γιατί το βάζεις σε εισαγωγικά. Η μόνη διευκόλυνση είναι πληρωμή με επιταγή 5, 7 ή σε ειδικές περιπτώσεις 10 ημερών. Έχω ακούσει απο τους γνωστούς παντογνώστες στα κανάλια να λένε για 6μηνες επιταγές και μου έχουν πέσει τα μαλλιά
επισης να επισημανω οτι συμφωνα με τα συμφραζομενα καποιων... καποιος ο οποιος πουλαει σημερα με τιμη 1,499 ειναι κλεφτης και απατεωνας καθως δεν ειναι δυνατον να πουλαει με κερδος2-3 λεπτο και επομενως η κλεβει ή το κανει για την ψυχη της μανας του...(γιατι πρεπει και αυτος να πουλαει με κερδος 7-10 λεπτα τουλαχιστον !)
επομενως αυτος ο επαγγελματιας εχει δικαιωμα να κανει μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση και μειωση της προσωπικοτητας καθως και για αλλα παραγωγα θεματα...ετσι δεν ειναι?Ούτε συμφραζόμενα, ούτε υπονοούμενα, το λέω ξεκάθαρα και σε όποιον αρέσει: Όποιος πουλάει με τόσο χαμηλή τιμή είναι κλέφτης με μαθηματική ακρίβεια. Η τιμή 1,499 που έγραψα προχθές ήταν 3 λεπτά πάνω απο την τιμή ΕΛΠΕ. Απο αυτά τα 2 λεπτά είναι μεταφορικά και κέρδος εταιρείας (είναι το ελάχιστο που βάζουν στα πρατήρια με μεγάλο τζίρο, αλλού χρεώνουν 4 και 5 λεπτά) οπότε το μεικτό κέρδος του βενζινά αυτού είναι 1 λεπτό. Αμέσως αμέσως αν βγάλουμε το ΦΠΑ μένει 0,01/1,23=0,0081€ κέρδος. Απο αυτό πρέπει να πληρωθούν μισθοί υπαλλήλων, ΔΕΗ, ενοίκιο, συντήρηση εξοπλισμού και να μείνει και κάποιο καθαρό κέρδος.
Αν πάλι κάποιος βάλει 50 ευρώ και φύγει χωρίς να πληρώσει (είναι μέσα στους κινδύνους του επαγγελματος και γίνεται αρκετά συχνα αυτό) θα πρέπει μετά να πουλήσει μια ολόκληρη δεξαμενή καύσιμο για να βγάλει τη χασούρα.
Επίσης αν ο πελάτης πληρώσει με πιστωτική κάρτα υπάρχει προμήθεια 1%. Στο 1,5 ευρώ που είναι η βενζίνη η προμήθεια είναι 1,5 λεπτό στο λίτρο. Επομένως αν πληρώσει με κάρτα όχι μόνο δέν έχει βγάλει κέρδος αλλά εχει χάσει κιόλας.
Όπως βλέπεις το 1 λεπτό ανα λίτρο είναι τόσο μηδαμινό που ειναι μαθηματικά βέβαιο οτι κλέβει για να επιβιώσει γιατι όσα λίτρα και να πουλάει την ημέρα πάλι μέσα μπαίνει. Δέν είναι τυχαίο οτι εχθές έβγαλε ανακοίνωση η ΠΟΠΕΚ (αλήθεια η ΟΒΕ γιατί δέν παίρνει θέση?) που προειδοποιεί τους καταναλωτές να αποφεύγουν τα υπερβολικά φτηνά πρατήρια.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μπορούμε αν υποπτευόμαστε λοιπόν κάποιον, να καλέσουμε κάπου να γίνει έλεγχος?Αν πάρεις στο 1520 θα σου δώσουν έναν αριθμό στον οποίο πρέπει να στείλεις με φαξ την καταγγελία επώνυμα και αν έχουν χρόνο θα το δουν (λέμε τώρα... )
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τα νευρα μου!!!
Οποτε που καταληγουμε??Να πηγαινουμε με 20λιτρα μπετονια, και να λεμε να γεμιζουν αυτα...και μετα εμεις να σταματαμε λιγο πιο κατω με αλαρμ και να γεμιζουμε μονοι μας το αμαξι!!!
!!!!
Οχι καθολου! Βρειτε απλα εναν σωστο βενζινα που να τον επιστευεστε (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ) και μεινετε σε αυτον...
Εντιμοι συναδελφοι εχουμε μεινει παρα πολλοι απλα δεν μπορουμε να ακολουθησουμε τιμολογιακα τον 'φθηνο' ανταγωνισμο!+1
Παρόλο που είμαι απο τους 'ακριβούς', εχω πελάτες που έρχονται απο γειτονικούς δήμους και βάζουν αποκλειστικά σε μένα. Ένας μάλιστα ερχεται κυριολεκτικά απο του διάλου το κέρατο και μου λέει οτι μόνο με τη δική μου βενζίνη δέν χτυπάει πυράκια.
Έχω άλλους πελάτες που έφυγαν για κάποιο διάστημα και (αφού εφαγαν φόλα αλλού) επέστρεψαν πάλι σε μένα.
Βέβαια δέν μπορώ να πιάσω αυτούς που πάνε απο πρατήριο σε πρατήριο ψάχνοντας κάθε φορά το πιό φτηνό (και τρώνε φόλες).
Προτιμώ να το κλείσω παρά να ξεπέσω στο επίπεδο να κλέβω για να επιβιώσω. Δυστυχώς το τυράκι της φτηνής τιμής θολώνει τον καταναλωτή και τον κάνει να μην βλέπει την φάκα της κλεψιάς.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δυστυχώς το τυράκι της φτηνής τιμής θολώνει τον καταναλωτή και τον κάνει να μην βλέπει την φάκα της κλεψιάς.Εσύ δηλ ως πελάτης αν έβλεπες ΕΚΟ με 1.53 και BP με 1.59 στην ίδια ακριβώς περιοχή θα προτιμούσες το BP ;
-
λοιπον χρονια πολλα σε ολους δε καταλαβαινω τωρα τελευταια τον πολεμο προς τα φτηνα πρατηρια κ γιατι το λεω ειμαι ιδιοκτητης 2 πρατηριων πολλα χρονια τωρα με τις φτηνοτερες τιμες στον νομο μου κ οχι μονο με αποτελεσμα να εχω πολυ δουλεια κ να παιρνω καλες εκπτωσεις απο την εταιρεια ετσι ωστε να μην μπορουν να με ανταγωνιστουν τα αλλα βενζιναδικα στο θεμα τιμης κ ολα αυτα τα λεω για να καταλαβετε οτι με τις εκπτωσεις των εταιρειων διαμορφωνουν εμμεσα αυτες τις τιμες,τωρα οσο αναφορα τις τελευταιες αποκαλυψεις του υπουργειου απαιτησα με τηλ στο υπουργειο να δωθουν τα ονοματα κ να κλεισουν τα βενζιναδικα.χαιρομαι που ολος αυτος ο πολεμος για τα φτηνα βενζιναδικα κυριως απο πρατηριουχους κ οι λογοι ειναι πρωφανεις δεν εχει αποτελεσμα κ ο κοσμος μας προτιμαει γιατι η καταναλωση φερνει το κερδος αυτο για τους επαγγελματιες που μαλλον ειναι ωψιμοι βενζιναδες κ θελουν να οικονομησουν γρηγορα
-
εγω αγορασα σημερα 1.71 κ πουλαω 1.67 τεσσερα λεπτα κατω της αγορας ειμαι κλεφτης? οταν μου δινει η εταιρεια 13 λεπτα στο λιτρο εκπτωση κ δινω στην αγορα 4 κ κραταω τα υπολοιπα 9 ενω σε αλλα βενζιναδικα δινουν εκπτωσεις μαξιμουμ 8-9 λεπτα ποιος μπορει να με ανταγωνιστει?μια ειναι η λυση για να καθαρισει η αγορα κ να φανουν οι δυνατοι κ καλοι βενζιναδες να σταματησουν οι εκπτωσεις κ διαφορετικες τιμολογησεις απο βενζιναδικο σε βενζιναδικο.εντιμοι βενζιναδες ειναι αυτοι που αγαπουν τη δουλεια τους κ δε νοιαζονται μονο για το κερδος αλλα να βλεπουν κοσμο στα μαγαζια τους,χθες μου πηραν δειγματα απο το τμημα εμποριου κ μου ειπαν οτι πριν 1 μηνα απο βενζιναδικο απο τα ακριβα κιολας βρεθηκε σκαρτο.η αγορα ειναι σκληρη ο θανατος σου η ζωη μου αρα η καραμελα με τα φτηνα πρατηρια πρεπει να σταματησει απο τους βενζιναδες κ να κοιτανε τα μαγαζια τους πως θα τα κανουν καλυτερα για να πουλανε κ οχι μονο αρνητισμο,δηλαδη οταν ενας πελατης μπαινει σε ενα ακριβο πρατηριο κ ρωταει γιατι εσυ την εχεις 1.70 κ ο απεναντι την εχει 1.60 τι θα του απαντησει ο βενζινας οτι θελω μεγαλυτερο κερδος η θα κατηγορησει τον απεναντι για σκαρτα καυσιμα?
-
This should be interesting...!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα νευρα μου!!!
!!!!
Εντιμοι συναδελφοι εχουμε μεινει παρα πολλοι απλα δεν μπορουμε να ακολουθησουμε τιμολογιακα τον 'φθηνο' ανταγωνισμο!+1
Παρόλο που είμαι απο τους 'ακριβούς', εχω πελάτες που έρχονται απο γειτονικούς δήμους και βάζουν αποκλειστικά σε μένα. Ένας μάλιστα ερχεται κυριολεκτικά απο του διάλου το κέρατο και μου λέει οτι μόνο με τη δική μου βενζίνη δέν χτυπάει πυράκια.
Έχω άλλους πελάτες που έφυγαν για κάποιο διάστημα και (αφού εφαγαν φόλα αλλού) επέστρεψαν πάλι σε μένα.
Ωραία τα παραπάνω που λες αλλά αναφέρονται μόνο στη νοθευμένη βενζίνη κι όχι σε αυτούς που κλέβουν μόνο σε ποσότητα, τους οποίους οι περισσότεροι καταναλωτές ΔΕΝ μπορούν να πάρουν πρέφα.
Ρίχνει ο άλλος το περιθώριο κέρδους του ίσα να μη μπαίνει μέσα, με κλέβει και 2-3% στην ποσότητα με πειραγμένο software και τα τσιμπάει από εκεί, κι έλα να μου πεις εσύ μετά ότι θα το πάρω χαμπάρι και θα γυρίσω πάλι σ' εσένα που είσαι σαφώς πιο ακριβός αλλά μάλλον [=από την πλευρά του καταναλωτή, ο οποίος δε μπορεί να ξέρει κατά πόσον βαδίζεις με το σταυρό στο χέρι] δεν κλέβεις.
Πρώτοι απ' όλους ΕΣΕΙΣ πρέπει να τους κυνηγάτε αυτούς.
-
Ο χρήστης manosQ5 έγραψε:
εγω αγορασα σημερα 1.71 κ πουλαω 1.67 τεσσερα λεπτα κατω της αγορας ειμαι κλεφτης?1.71 ??? για την 95αρα λες ? ΠΟΥ ?
-
εγω αγορασα σημερα 1.71 κ πουλαω 1.67 τεσσερα λεπτα κατω της αγορας ειμαι κλεφτης? οταν μου δινει η εταιρεια 13 λεπτα στο λιτρο εκπτωση κ δινω στην αγορα 4 κ κραταω τα υπολοιπα 9 ενω σε αλλα βενζιναδικα δινουν εκπτωσεις μαξιμουμ 8-9 λεπτα ποιος μπορει να με ανταγωνιστει?Εδώ στην Αθήνα έχουμε πρατήρια που (φαινομενικά) δουλεύουν με 1 λεπτό κέρδος το οποίο βεβαίως είναι αδύνατον να συντηρήσει μαγαζί όσα λίτρα και να πουλάει την ημέρα. Αυτά τα πρατήρια θίγουμε, όχι γενικά τα φτηνά.
-
εγω αγορασα σημερα 1.71 κ πουλαω 1.67 τεσσερα λεπτα κατω της αγορας ειμαι κλεφτης? οταν μου δινει η εταιρεια 13 λεπτα στο λιτρο εκπτωση κ δινω στην αγορα 4 κ κραταω τα υπολοιπα 9 ενω σε αλλα βενζιναδικα δινουν εκπτωσεις μαξιμουμ 8-9 λεπτα ποιος μπορει να με ανταγωνιστει?μια ειναι η λυση για να καθαρισει η αγορα κ να φανουν οι δυνατοι κ καλοι βενζιναδες να σταματησουν οι εκπτωσεις κ διαφορετικες τιμολογησεις απο βενζιναδικο σε βενζιναδικο.εντιμοι βενζιναδες ειναι αυτοι που αγαπουν τη δουλεια τους κ δε νοιαζονται μονο για το κερδος αλλα να βλεπουν κοσμο στα μαγαζια τους,χθες μου πηραν δειγματα απο το τμημα εμποριου κ μου ειπαν οτι πριν 1 μηνα απο βενζιναδικο απο τα ακριβα κιολας βρεθηκε σκαρτο.η αγορα ειναι σκληρη ο θανατος σου η ζωη μου αρα η καραμελα με τα φτηνα πρατηρια πρεπει να σταματησει απο τους βενζιναδες κ να κοιτανε τα μαγαζια τους πως θα τα κανουν καλυτερα για να πουλανε κ οχι μονο αρνητισμο,δηλαδη οταν ενας πελατης μπαινει σε ενα ακριβο πρατηριο κ ρωταει γιατι εσυ την εχεις 1.70 κ ο απεναντι την εχει 1.60 τι θα του απαντησει ο βενζινας οτι θελω μεγαλυτερο κερδος η θα κατηγορησει τον απεναντι για σκαρτα καυσιμα?αυτο ανεφερα και εγω πριν 2-3 μερες αλλα με βγαλανε τρελλο
μιλησα για εκπτωσεις και διευκολυνσεις και μου ειπαν οτι ΠΟΤΕ δεν πεφτει η τιμη κατω απο την τιμη διυληστηριου + 2-3 λεπταεπιπλεον ας μην ξεχναμε οτι μπορει σε καποιες περιοχες οι εταιρειες να πουλανε πολυ κατω απο την τιμη κοστους για να χτυπησουν τον ανταγωνισμο...και αυτο να συμβαινει επι 5 χρονια...ξερω τετοιο βενζιναδικο...γιατι να μην το επιλεξω αυτο...επειδη ειναι φτηνος? για καποιους εδω μεσα φτηνος = κλεφτης ενω οι ακριβοι δεν κλεβουν ποτε
στην ελλαδα η διακυμανση min - max ξεπερναει τα 35 λεπτα οταν στην ευρωπη κυμαινεται απο 5-15....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εγω αγορασα σημερα 1.71 κ πουλαω 1.67 τεσσερα λεπτα κατω της αγορας ειμαι κλεφτης?
1.71 ??? για την 95αρα λες ? ΠΟΥ ?
Κρητη νομιζω .
Βενζίνη ώρα μηδέν!