-
aφου διαφωνειτε με την ενεργεια αυτη τησ Shell γιατι πατε εκει; αν θεωρειτε ηλιθια την πολιτικη της εταιρια ς τιμωρήστε τη μεχρι να την καταργησει
-
Ο χρήστης kopritis έγραψε:
aφου διαφωνειτε με την ενεργεια αυτη τησ Shell γιατι πατε εκει; αν θεωρειτε ηλιθια την πολιτικη της εταιρια ς τιμωρήστε τη μεχρι να την καταργησειΠροσωπικα εκοψα ενα Shell και αυτο (2ο) θα το κοψω επισης ετσι οπως παει.
Ναι μεν πρηζουν αρχιδια, αλλα τουλαχιστον οσο μπορω να το μετρησω/υπολογισω ... η αντλια ειναι ξηγημενη μεχρι στιγμης οπως και η βενζινη που δεν ειχα θεμα (ξανα, μεχρι στιγμης)Απο την αλλη, γιατι να μη βαζουν μυαλο στο θεμα που πρεπει, αντι να τρωνε αμεσως-αμεσως μια κοκκινη καρτα χωρις ποτε να μαθουν το ρημαδι το φαουλ τους ;;
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Είναι άραγε όντως καλύτερη η 100άρα V-power Racing της Shell από τις άλλες 100άρες;;Ναι είναι.
Αλλά είναι τόσο πρήχτες στην Σελλ που δεν αξίζει να πατάς εκτός αν έχεις εργαλείο σαν το δικό σου και πάνω. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι άραγε όντως καλύτερη η 100άρα V-power Racing της Shell από τις άλλες 100άρες;;
Ναι είναι.
Αλλά είναι τόσο πρήχτες στην Σελλ που δεν αξίζει να πατάς εκτός αν έχεις εργαλείο σαν το δικό σου και πάνω.Eπιτέλους, η απάντηση που ζήτησα. Είναι, αλήθεια, δύσκολα τα γαμημένα τα ελληνικά...
Για υψηλές συμπιέσεις είπα, γμτΘ μου...
Επ' ευκαιρία, κι εσύ έχεις πολύ υψηλή συμπίεση, μαλάκα!Το δικό μου (όπως και το δικό σου, είμαι σίγουρος), βάσει εγχειριδίου ζητούν 98 οκτάνια, ή έστω οριακώς 95, αλλά τότε με μειωμένη απόδοση και αυξημένη κατανάλωση.
Περιττό να πώ ότι με βελγική ή γερμανική 98άρα είχα, στους ίδιους ρυθμούς, -20% κατανάλωση σε σχέση με τις ελληνικές '100άρες'. Νομίζω (αν δεν είναι αυθυποβολή, γιατί δεν έχω και το χρόνο για επιστημονικές μετρήσεις) οτι όντως η 100άρα της Σελλ είναι κάπως καλύτερη, χωρίς πάντως -σίγουρα αυτό- να φθάνει σε απόδοση /κατανάλωση τις γερμανικές, ολλανδικές και βελγικές 98άρες . Της Σελλ πάντα...
Edit: Να πω και το χαριτωμένο ότι, υπ' αυτάς τας συνθήκας, θέλω 160+ Ευρώ για να γεμίσω (90 λίτρα ρεζερβουάρ με 10 λίτρα ρεζέρβα), αλλά τουλάχιστον αυτό συμβαίνει άπαξ μηνιαίως, με τη χρηση που κάνω, ως επί το πλείστον...
Είναι μια γενναία μηνιαία απόφαση -
Και το δικό μου έχει υψηλή συμπίεση οπότε έχεις δίκιο αγαπητέ. Η γερμανίδα μαμά του πάντως λέει μέχρι και 91 RON αμερικάνικο μαζούτ καίει. Τις επιδόσεις πάντως τις πετυχαίνει με 98+ οκτάνια λέει.
Από όσα είδα η Shell 100 είναι η καλύτερη με την BP 100 την 2η καλύτερη. Προς το παρών το αργαλειό αρκείται σε 97άρα Σελλ πάντως.
-
παιζουν μεγαλο ρολο οι κλιματολογικες συνθηκες... ενα αυτοκινητο τουρμπο με 97αρα βενζινη, και θερμοκρασια περιβαλοντος 2°C μπορει να αποδιδει καλητερα απο το το ιδιο αυτοκινητο με 40°C και 100αρα
-
εγώ βάζω avgas και έχω το κεφάλι μου ήσυχο
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
εγώ βάζω avgas και έχω το κεφάλι μου ήσυχο -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ότι και να βάλεις απο την ίδια πηγή βγαίνει και στο ίδιο διυληστήριο είναι , η ταμπέλα αλλάζει
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Παιδια να σας ρωτησω. Υπάρχει προσφορα και στην βενζινη οπως και στο πετρελαιο της shell. Να πληρώνεις απλή δηλ. και να σου βάζουν v-power. Επίσης η διαφορα μεταξυ της απλης βενζινης(fuel save) και vpower ειναι μόνο ο αριθμός ακτανιων (95 η απλη και 97 η vpower) η έχουν διαφορα και στα προσθετα;Σε αυτό που ρωτησα εγω παιδια μπορει να μου απαντησει καποιος;
-
αναρωτιεμαι το ιδιο με τον @ohristou. αν βαλεις βενζινη με περισσοτερα οκτανια οπως racing και αλλες,
θα δεις 'δυνατοτερο' μοτερ η ειναι κολπα για να βαλεις την ακριβοτερη? -
Σε απλά καθημερινά μοτέρ δεν θα υπάρξει κάποια διαφορά. Σε υψηλόστροφα ατμοσφαιρικά με υψηλή συμπίεση και πιεσμένα τούρμπο υπάρχει διαφορά.
Η 97άρα Shell έχει καθαριστικά πρόσθετα που δεν έχει η 95άρα. Μόνο για αυτό αξίζει μια στο τόσο να βάζεις ακριβή βενζίνη.
-
Δηλαδη πρωτα για να συνοψισουμε.
1ον Δεν υπαρχει αντιστοιχη προσφορα στην βενζινη οπως και στο πετρελαιο στην shell;
2ον Η απλη 95αρα (fuel save)δεν ειναι ίδια με την 97αρα(v-power)-'οχι την κατοσταρα(v power racing)';
Επομενως η απλη shell fuelsave ειναι χειροτερη απο τις bp ultimate 95 kai eko konitron 95 οι οποίες διαθετουν τα ιδιο προσθετα με τις αντιστοιχες 100αρες, και ας ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης; -
Η ΒΡ (ultimate 95) και η EKO (kinitron 95) βάζουν πρόσθετα στις 95άρες τους. Η Σελλ, όχι. Αυτή βάζει πρόσθετα στην 97άρα της (την οποία και χρεώνει παραπάνω απ' την απλή της 95άρα, βέβαια)
Είναι θέμα τιμής, καθώς και θέμα του αν χρειάζεσαι τα παραπάνω οκτάνια (δεν τα χρειάζεσαι αν δεν έχεις μοτέρ τούρμπο, ή ατμοσφαιρικό με πολύ υψηλή, για ατμοσφαιρικό, συμπίεση). -
Eγω παντως στο δικο μου δεν εχω ασφαλη συμπερασμα για το αν καποια 100αρα εχει πλεονεκτημα σε συγκριση με καποια αλλη.
Εχω δυο προγραμματα στην ecu.Ενα που ειναι σχετικα safe,και ενα που ειναι τραβηγμενο απο τα μαλλια,και οριακο απο θεμα afr και αβανς.Και στα 2 αυτα προγραμματα εχω το λαμπακι του check engine να αναβοσβηνει με 2 διαφορετικους ρυθμους εαν ο knock sensor αντιληφθει χτυπηματα απο πειρακια.Μεχρι 2-3 knocks αναβοσβηνει με αργο ρυθμο,εαν εχει απο 4 και πανω αναβοσβηνει παρα πολυ γρηγορα,οπου εκει εχει back off στο γκαζι για να αποφυγουμε προωρο Πασχα.
Μου εχει τυχει να αναβοσβησει γρηγορα το check engine και με shell racing και με bp 100ara,και με εκο 100αρα.Ο μηχανισμος αυτος και η ευαισθησια του ειναι πολυ καλη,φανταστητε οτι με βενζινη μπαγιατικη(15-20 ημερων και πανω στο ρεζερβουαρ) ΟΛΕΣ αρχιζουν και βαρανε 2-3 knocks.
Προσωπικα βαζω απο ενα revoil στη γειτονια μου,που εδω και 1 χρονο τωρα ειναι αψογος απο θεμα ποιοτητας.
Σε μετρησεις επιδοσεων δε με διαφορετικες κατοσταρες ,παλι ασφαλη συμπερασματα δεν βγηκαν.Καποιες φορες βγηκε καλη της εκο,καποιες αλλες φορες της Σελλ,και καποιες αλλες της bp κλπ.
Βρειτε ενα πρατηριο που να σας βολεβει με λογικη τιμη,σωστη ποσοτητα και μην ψαχνεται να βρειτε διαφορες σε μαρκα. -
Έχεις χαλασμένο λαμπάκι check engine.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Eγω παντως στο δικο μου δεν εχω ασφαλη συμπερασμα για το αν καποια 100αρα εχει πλεονεκτημα σε συγκριση με καποια αλλη.
Εχω δυο προγραμματα στην ecu.Ενα που ειναι σχετικα safe,και ενα που ειναι τραβηγμενο απο τα μαλλια,και οριακο απο θεμα afr και αβανς.Και στα 2 αυτα προγραμματα εχω το λαμπακι του check engine να αναβοσβηνει με 2 διαφορετικους ρυθμους εαν ο knock sensor αντιληφθει χτυπηματα απο πειρακια.Μεχρι 2-3 knocks αναβοσβηνει με αργο ρυθμο,εαν εχει απο 4 και πανω αναβοσβηνει παρα πολυ γρηγορα,οπου εκει εχει back off στο γκαζι για να αποφυγουμε προωρο Πασχα.
Μου εχει τυχει να αναβοσβησει γρηγορα το check engine και με shell racing και με bp 100ara,και με εκο 100αρα.Ο μηχανισμος αυτος και η ευαισθησια του ειναι πολυ καλη,φανταστητε οτι με βενζινη μπαγιατικη(15-20 ημερων και πανω στο ρεζερβουαρ) ΟΛΕΣ αρχιζουν και βαρανε 2-3 knocks.
Προσωπικα βαζω απο ενα revoil στη γειτονια μου,που εδω και 1 χρονο τωρα ειναι αψογος απο θεμα ποιοτητας.
Σε μετρησεις επιδοσεων δε με διαφορετικες κατοσταρες ,παλι ασφαλη συμπερασματα δεν βγηκαν.Καποιες φορες βγηκε καλη της εκο,καποιες αλλες φορες της Σελλ,και καποιες αλλες της bp κλπ.
Βρειτε ενα πρατηριο που να σας βολεβει με λογικη τιμη,σωστη ποσοτητα και μην ψαχνεται να βρειτε διαφορες σε μαρκα.Επιβεβαιώνω κι εγώ για Revoil, και ίσως είναι από τις καλύτερες σε σχέση τιμής/ποιότητας/απόδοσης.
Τα τελευταία 7 χρόνια που γεμίζω σε πρατήριο της συγκεκριμένης εταιρίας, δεν είχα κανένα παράπονο, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, η ποσότητα που βάζουν πάντα με βγάζει για τα χιλιόμετρα που αντιστοιχούν σε αυτή και μου είχε κάνει εντύπωση (και ιδιαίτερα των μηχανικών που το αντίκρισαν) όταν σε service αυτοκινήτων μου τα φίλτρα ήταν πεντακάθαρα.
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/i ... oun-tipota
Μεγαλύτερη ισχύς, καλύτερη απόδοση, μειωμένη κατανάλωση, αύξηση της μακροζωίας του κινητήρα. Αυτά είναι μερικά από τα σλόγκαν που χρησιμοποιούνται στην προώθηση των πανάκριβων σούπερ αμόλυβδων οι οποίες πρακτικά δεν προσφέρουν κανένα απολύτως όφελος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ADAC, η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο με εκατομμύρια μέλη.
Η ADAC επισημαίνει πως η χρήση σούπερ αμόλυβδης λειτουργεί σαν placebo καθώς υποσυνείδητα ο οδηγός αλλάζει το στιλ οδήγησης του. Μάλιστα, η ADAC αναφέρει πως υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου ο εγκέφαλος του κινητήρα μπορεί να διαγνώσει μια καλύτερη ποιότητα καυσίμου και να παραμετροποιήσει την λειτουργία του μοτέρ αλλάζοντας την χαρτογράφηση του.
Και ενώ η ADAC είναι απόλυτη πως τα περισσότερα οκτάνια δεν προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα προτείνοντας στα μέλη της να προτιμούν τις απλές και οικονομικότερες βενζίνες, σε ό,τι αφορά στις ποιοτικότερες εκδοχές του ντίζελ (που γίνονται συχνότερες και στην χώρα μας) μπορεί να υπάρξει μία βελτίωση της απόδοσης έως 5% λόγω της καλύτερης σύνθεσης (και όχι των περισσότερων κετανίων).
-
Οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων πάντως αναφέρουν ότι οι μετρήσεις επιδόσεων που δίνουν είναι με βενζίνη υψηλών οκτανίων και πως με λιγότερα οκτάνια ο κινητήρας δεν έχει κανένα πρόβλημα μεν, έχει ελαφρώς χειρότερη απόδοση και κατανάλωση δε.
Βενζίνη ώρα μηδέν!