-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
μεταφράζεται σε δύο λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.
...
Δεν αποκλείεται βέβαια οι παραπάνω αυξήσεις να οδηγήσουν σε «στρογγυλοποιήσεις» των λιανικών τιμών, με αποτέλεσμα η άνοδός τους να είναι ακόμη μεγαλύτερη.Δεν αποκλείεται; Αποκλείεται να μην συμβεί αυτό!
Όσο και αν είναι αύξηση από την τσέπη μας, τα 0,02
-
7 λετπά αύξηση, 5 λεπτά αύξηση... 2 λεπτά δεν έχω δει ακόμα.
Α, και έφτασε τα 100 ντολλαρς το βαρέλι.
-
κ το 1,473 $ ανά 1 euro
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν υπήρχε και τον γνώριζες, θα ήσουν νεκρός. -
Πρόστιμα ύψους 478.650 € για διάθεση μη ασφαλών προϊόντων στην αγορά καυσίμων
http://www.gge.gr/7/sub.asp?2614
Επιλέξτε το αντίστοιχο λινκ στην σελίδα του υπουργείου για να δείτε τα πρατήρια στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα.
-
ψιχουλα....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ψιχουλα....Αν έκαναν καταγγελία ΟΛΟΙ όσοι την πατούσαν θα ήταν πολύ περισσότερα. Δυστυχώς υπάρχει και η κατηγορία αυτών που λένε 'δεν βαριέσαι'....
-
4000 και 8000 είναι πρόστιμο?
-
ΟΚ πρόστιμα... ο καταναλωτής τελικά θα πάρει τίποτα; Πολύ βολικό τους είναι, αφήνουν κάποιους να παρανομήσουν, τους τα παίρνουν μετά, και αυτός που την πάτησε απλά τους κοιτάει να παίζουν.
-
Σε πρατήριο Shell έβαλα V-Power περίπου 40λίτρα. Έχω ενα Fiat Tipo 1,4DGT. Από εκείνη την στιγμή το αυτοκίνητο άρχισε να έχει πρόβλημα στο να κρατάει το ρελαντί. Έπειτα από λίγα χλμ. δεν μπορούσε πλέον να κρατήσει καθόλου, κάθε φορά που άλλαζα ταχύτητα έπρεπε να κρατάω τις στροφές ψηλά, όταν έβαζα νεκρά το αυτοκίνητο έσβηνε αμέσως.
Το πήγα στο συνεργείο και η ζημιά ήταν 60 ευρώ. Κάτι είχε βουλώσει στα μπεκ του injection. Η βλάβη δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν (250.000 χλμ έχει κάνει μεχρι στιγμής) οπότε ίσως να είχε έρθει η ώρα του αλλά σίγουρα ''βοήθησε'' σημαντικά η κακής ποιότητας βενζίνη.
Έχω ήδη στείλει email στην Shell αλλά θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πει πού μπορώ να αναφέρω το συγκεκριμένο πρατήριο (κάποιον ελεγκτικό οργανισμό εννοώ) ώστε να μην την πάθουν άλλοι όπως την έπαθα εγώ.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κάνε καταγγελία. Έχει βγει το Υπουργείο και μοιράζει πρόστιμα...
επειδη το εχω ρωτησει πολλες φορες και δεν εχω παρει απαντηση.
Που και πως ΑΚΡΙΒΩΣ θα κανεις καταγγελια?
1)ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών)
Νοθευμένη Βενζίνη
Καταναλωτής, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., έβαλε βενζίνη στο αυτοκίνητό του, από επώνυμο πρατήριο καυσίμων και, σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο σταμάτησε η λειτουργία του κινητήρα, καθώς, όπως έδειξαν τα ηλεκτρονικά όργανα του αυτοκινήτου, η βενζίνη ήταν ακατάλληλη. Ο Καταναλωτής απευθύνθηκε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., το οποίο ζήτησε χημική ανάλυση των καυσίμων του συγκεκριμένου πρατηρίου, καθώς και δείγματος της προβληματικής βενζίνης, το οποίο ο Καταναλωτής είχε κρατήσει. Η Δ/νση Χημικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, έκρινε το δείγμα ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και τα στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάστηκαν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.http://www.kepka.org/Grk/support/Complaints/c0414.htm
2) Υπουργείο Ανάπτυξης -> Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Τηλ. Επικοινωνίας 1520
3) Συνήγορος του Καταναλωτή
Τηλ. Επικοινωνίας 210 6460284, 210 6460458, 210 6460612
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
Είπαμε όλα τα μεγάλα μυαλά εδώ μαζεύτηκαν.
-
ρε δεν παν να γαμ.... όλοι
Αυτοματα μηχανηματα πωλησης καυσίμων γιατί δεν εχουμε.... Δεν θέλω να τους βλέπω καν
-
Θα βάλουν και αυτόματα μηχανήματα.
-
ετσι ειναι τωρα
βάζεις και δεν ξέρεις τι θα πληρώσεις
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Σε πρατήριο Shell έβαλα V-Power περίπου 40λίτρα. Έχω ενα Fiat Tipo 1,4DGT. Από εκείνη την στιγμή το αυτοκίνητο άρχισε να έχει πρόβλημα στο να κρατάει το ρελαντί. Έπειτα από λίγα χλμ. δεν μπορούσε πλέον να κρατήσει καθόλου, κάθε φορά που άλλαζα ταχύτητα έπρεπε να κρατάω τις στροφές ψηλά, όταν έβαζα νεκρά το αυτοκίνητο έσβηνε αμέσως.
Το πήγα στο συνεργείο και η ζημιά ήταν 60 ευρώ. Κάτι είχε βουλώσει στα μπεκ του injection. Η βλάβη δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν (250.000 χλμ έχει κάνει μεχρι στιγμής) οπότε ίσως να είχε έρθει η ώρα του αλλά σίγουρα ''βοήθησε'' σημαντικά η κακής ποιότητας βενζίνη.
Έχω ήδη στείλει email στην Shell αλλά θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πει πού μπορώ να αναφέρω το συγκεκριμένο πρατήριο (κάποιον ελεγκτικό οργανισμό εννοώ) ώστε να μην την πάθουν άλλοι όπως την έπαθα εγώ.
ΕυχαριστώΠοιό πρατήριο?
-
Από κακής ποιότητας βενζίνη δεν βουλώνει μπεκ. Μπορεί να βάλεις και πετρέλαιο και πάλι να ψεκάζει. 250000χλμ είναι αρκετά για ένα μπεκάκι αλλά είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν το μπεκ και όχι το ποτενσιόμετρο της πεταλούδας ή το μοτέρ του ρελαντί; Κάποια στιγμή θα χαλούσε...
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Από κακής ποιότητας βενζίνη δεν βουλώνει μπεκ. Μπορεί να βάλεις και πετρέλαιο και πάλι να ψεκάζει. 250000χλμ είναι αρκετά για ένα μπεκάκι αλλά είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν το μπεκ και όχι το ποτενσιόμετρο της πεταλούδας ή το μοτέρ του ρελαντί; Κάποια στιγμή θα χαλούσε...Ναι πολύ πιθανό να είχε φτάσει η ώρα μετά από τόσα χλμ. να χαλάσει. Αλλά το ότι δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ μέχρι τότε το πρόβλημα και μόλις έβαλα βενζίνη άρχισε να σβήνει ο κινητήρας με έβαλε σε υποψίες...
Βέβαια έχεις δίκιο, απολύτως βέβαιος δεν μπορώ να είμαι οτι φταίει η βενζίνη. Ο μηχανικός πάντως την επισκευή στο injection την έκανε... -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Από κακής ποιότητας βενζίνη δεν βουλώνει μπεκ. Μπορεί να βάλεις και πετρέλαιο και πάλι να ψεκάζει. 250000χλμ είναι αρκετά για ένα μπεκάκι αλλά είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν το μπεκ και όχι το ποτενσιόμετρο της πεταλούδας ή το μοτέρ του ρελαντί; Κάποια στιγμή θα χαλούσε...
Ναι πολύ πιθανό να είχε φτάσει η ώρα μετά από τόσα χλμ. να χαλάσει. Αλλά το ότι δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ μέχρι τότε το πρόβλημα και μόλις έβαλα βενζίνη άρχισε να σβήνει ο κινητήρας με έβαλε σε υποψίες...
Βέβαια έχεις δίκιο, απολύτως βέβαιος δεν μπορώ να είμαι οτι φταίει η βενζίνη. Ο μηχανικός πάντως την επισκευή στο injection την έκανε...Έπρεπε να κρατούσες δείγμα. Όταν κάνεις καταγγελία το στέλνουν για χημική ανάλυση.
Βενζίνη ώρα μηδέν!