-
Το 3,16% κέρδος ανά λίτρο δεν είναι το θέμα.
Το πρόβλημα είναι οι πρακτικές που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι πρατηριούχοι, «κλεψίματα» στις αντλίες, νοθείες καυσίμων, αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών είτε το πρατήριο έχει εφοδιαστεί με νέα ποσότητα είτε όχι, εναρμονισμένες τιμές πρατηρίων ανά περιοχή κλπ κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα πρατήρια δε νομίζω να τα κατηγορεί κανείς για το 3% του κέρδους τους αλλά γιατί κάποια από αυτά μας κλέβουν και στην ποσότητα και στην ποιότητα.Οχι, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων και ακόμα εδώ στο φόρουμ νομίζει οτι οι βενζινάδες διαμορφώνουν τις τιμές όπως τους καπνίσει.
Πχ εδώ απευθύνεται στους πρατηριούχους για τις αυξομειώσεις τιμών: >να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πχ εδώ απευθύνεται στους πρατηριούχους για τις αυξομειώσεις τιμών: >να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...
αστο, αυτο το εγραψα σαν απαντηση διοτι προ λιγων ημερων ειχε δωθει η 'κατρακυλα' του € (που ουδεποτε συνεβη!) σαν δικαιολογια για την αυξηση της τιμης.
ακομη και σημερα, που οι τιμες διυλιστηρίου ΠΕΦΤΟΥΝ επι μια εβδομαδα (εστω και λιγο), οι τιμες στα πρατηρια ανεβαινουν! Ποιος τις ανεβαζει, εγω?
επισης ειναι γεγονος οτι οταν εχουμε αυξησεις στις τιμες διυλιστηριου αυτες περνανε αμεσα στο πρατηριο, ενω οταν εχουμε μειωση, παντα υπαρχει καθυστερηση μεχρι να φθασουν στον καταναλωτη.
ολα αυτα ειναι παρατηρησεις, οχι κατηγοριες! Ελευθερη αγορα εχουμε, ο καθενας πουλαει οσο θελει. Δεκτο, αλλα δεν τρωμε κουτοχορτο. Αυτο ειναι το point μου.
-
Σπύρο κατάλαβες γιατί θέλω να βάλω υγραέριο τώρα ;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αστο, αυτο το εγραψα σαν απαντηση διοτι προ λιγων ημερων ειχε δωθει η 'κατρακυλα' του € (που ουδεποτε συνεβη!) σαν δικαιολογια για την αυξηση της τιμης.
ακομη και σημερα, που οι τιμες διυλιστηρίου ΠΕΦΤΟΥΝ επι μια εβδομαδα (εστω και λιγο), οι τιμες στα πρατηρια ανεβαινουν! Ποιος τις ανεβαζει, εγω?
επισης ειναι γεγονος οτι οταν εχουμε αυξησεις στις τιμες διυλιστηριου αυτες περνανε αμεσα στο πρατηριο, ενω οταν εχουμε μειωση, παντα υπαρχει καθυστερηση μεχρι να φθασουν στον καταναλωτη.
ολα αυτα ειναι παρατηρησεις, οχι κατηγοριες! Ελευθερη αγορα εχουμε, ο καθενας πουλαει οσο θελει. Δεκτο, αλλα δεν τρωμε κουτοχορτο. Αυτο ειναι το point μου.
Είχα κάνει ένα γράφημα πέρισυ που έδειχνε οτι οι αυξομοιώσεις της τιμής λιανικής ακολουθούν τις αυξομοιώσεις της τιμής διυλιστηρίου.
viewtopic.php?p=1541927#p1541927
http://img13.imageshack.us/img13/2124/meshtimh.pngΣτο κάτω κάτω το πρόβλημα σου είναι ο βενζινάς που θα κρατήσει 2 λεπτά πιό ακριβά την τιμή για 2-3 μέρες μεχρι να του φύγει η βενζίνη που αγόρασε ακριβότερα (γιατι τόσο είναι η υστέρηση για την οποία κάνετε τόσο φασαρία) ή το κράτος που σου βάζει πάνω απο ένα ευρώ στο λίτρο φόρο?
-
πρώτη μου φορά έβαλα βενζίνη χτές......
30 ευρώ 19.κάτι λίτρα. -
ξερει κανεις ποσο πωλειται η βενζινη στης υπολοιπες χωρες της ΕΕ?
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ξερει κανεις ποσο πωλειται η βενζινη στης υπολοιπες χωρες της ΕΕ?Φθηνοτερα στην πλειοψηφια των υπολοιπων χωρων της ΕΕ!
Που θελεις να καταληξεις? -
απλη περιεργεια ηθελα να δω ποια χωρα εχει την πιο ακριβη βενζινη και ποια την πιο φθηνη
-
Να ρωτησω, τωρα που θα ανεβει παλι ο ΦΠΑ στη βενζινη ποσα λεπτα αυξηση θα παρει??
Ευχαριστω εκ των προτερων
(Δεν ρωταω με διαθεση ειρωνιας ) -
Νομιζω οτι τα καυσιμα υπαγονται στο 23%. Θα αυξηθει και το 23%??
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Νομιζω οτι τα καυσιμα υπαγονται στο 23%. Θα αυξηθει και το 23%??Ειναι να μπει αλλος ενα φορος στη βενζινη τωρ απου θα μπει το 2011.... δλδ σε δυο βδομαδουλες αν δεν απατωμαι
-
Ok απο 1/1/2011 ρίχνω άγκυρα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ok απο 1/1/2011 ρίχνω άγκυραΠαρε τον 1,5 dci
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παρε τον 1,5 dci
Να τον κυκλοφορώ που?
Στο κέντρο?
Ή γενικά στην Αττική που απαγορεύεται -
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Παρε τον 1,5 dci
Να τον κυκλοφορώ που?
Στο κέντρο?
Ή γενικά στην Αττική που απαγορεύεταιΑυτα ειναι ψιλα γραμματα αυτη τη στιγμη εχω κατω παρκαρισμενη BMW 520d και Μια ρουμανικη Ε220CDI.
Η προπελα εχει πινακιδες Κορινθου. -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
απλη περιεργεια ηθελα να δω ποια χωρα εχει την πιο ακριβη βενζινη και ποια την πιο φθηνη -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
απλη περιεργεια ηθελα να δω ποια χωρα εχει την πιο ακριβη βενζινη και ποια την πιο φθηνη
ευχαριστω
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτησω, τωρα που θα ανεβει παλι ο ΦΠΑ στη βενζινη ποσα λεπτα αυξηση θα παρει??
Ευχαριστω εκ των προτερων
(Δεν ρωταω με διαθεση ειρωνιας )Δεν επικειται καποια αλλαγη...
Ακουγονται καποιες συζητησεις της κυβερνησης με τα δυιλιστηρια αλλα αυτο εχει να κανει με την μειωση των τιμων -κατι αναλογο με αυτο που ανακοινωθηκε και με τα σουπερ μαρκετς- αλλα μονο ο χρονος μπορει να δειξει για αυτο!
Βενζίνη ώρα μηδέν!