-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
@αυστηρά προς melos ή όποιος άλλος γνωρίζει με νούμερα
Τα φθηνά πρατήρια έχουν επαρκώς περισσότερο τζίρο από τα μέσης τιμής πρατήρια; Ή δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να 'σπάσεις' την αγορά;Αν εχεις την χρηματοπιστωτικη ικανοτητα (χρηματοδοτηση, πληρωμες προς την εταιρια αλλα και απο τους πελατες σου ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ) εισαι σε δρομο με αρκετη κινηση και τα εξοδα σου ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα τοτε ναι αξιζει τον κοπο...
Υπαρχει εντουτοις τεραστια διαφορα αναμεσα στα φθηνα πρατηρια και τα προκλητικα φθηνα πρατηρια τα οποια μεχρι τωρα αναφερω ως 'φθηνα'! Αλλες οι αρχες λειτουργιας του πρωτου και σιγουρα πολυ διαφορετικες οι υπολοιπες...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν δεν εισαι μεσα στα πραγματα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να διακρινεις το ενα απο το αλλο!Ειδικα δε, οταν σαν καταναλωτης κοιτας μονο την τιμη αδιαφορωντας για την ποιοτητα των καυσιμων αλλα και των παραδοσεων!
-
να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...Πριν ή μετα τα Χριστουγεννα??
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...Προσεχε μην αλληθωρισεις απο τα υπονοουμενα...
Εγω παντως τις τιμες των δυιλιστηριων τις βλεπω σταθερες!
Οταν κατεβουν το συζυταμε... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...αφου ανεβαινει το δολλαριο ως προς το ευρώ, το ανάποδο θα γίνει!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...
αφου ανεβαινει το δολλαριο ως προς το ευρώ, το ανάποδο θα γίνει!
εβαλα αναποδα τις ισοτιμιες.
το νοημα παραμενει το ιδιο βεβαια -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Προσεχε μην αλληθωρισεις απο τα υπονοουμενα...
Εγω παντως τις τιμες των δυιλιστηριων τις βλεπω σταθερες!
Οταν κατεβουν το συζυταμε...σταθερες ε;;;;
ΑΜΟΛΥΒΔΗ
95 RON
10PPM
ευρώ / m317/12/2010 1.173,823
16/12/2010 1.174,738
15/12/2010 1.177,718
14/12/2010 1.181,074
13/12/2010 1.182,040
10/12/2010 1.185,935
09/12/2010 1.187,359ευτυχως υπαρχει το ιντερνετ, αλλιως θα μας πειθατε και για τον Αι-Βασιλη
-
Επεσε κατα 1,3 λεπτο το λιτρο... Big Deal!
1 ευρω το λιτρο αν στην δωσω σε βολευει? -
Αν ανέβει 1,3λ/λίτρο θα την ανεβάσεις την τιμη ή θα πεις Big Deal και θα την αφήσεις στην ίδια τιμή με πριν;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αν ανέβει 1,3λ/λίτρο θα την ανεβάσεις την τιμη ή θα πεις Big Deal και θα την αφήσεις στην ίδια τιμή με πριν;Θα πει 'big deal' και θα την ανεβάσει 5.
-
Μάλλον ξεχνάτε ότι οι πρατηριούχοι αγοράζουν από τις εταιρείες διανομής και όχι από τα διυληστήρια.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να ενημερωσω τους φιλους πρατηριουχους οτι, το $ ειναι πλεον στο 1,31€ σε σχεση με το 1,40 που ηταν μερικες μερες πριν! Αναμενω σημαντικη μειωση τιμων λοιπον...Βιάζεσαι.
Μετά τις γιορτές οι μειώσεις.
Τώρα ο κόσμος έχει ταξίδια
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
έεετσι
όχι να μειωθεί κιόλας μέσα στις γιορτές.
βαράτε τους. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αν ανέβει 1,3λ/λίτρο θα την ανεβάσεις την τιμη ή θα πεις Big Deal και θα την αφήσεις στην ίδια τιμή με πριν;Αν το ποσοστο κερδους μου ειναι μεσα στα οριοθετημενα απο εμενα ορια τοτε ναι...
Και εκτος αυτου, δεν αγοραζω καυσιμα καθε μερα και δεν αγοραζω τις ιδιες ποσοτητες καθε φορα που αγοραζω... Ολα αυτα επηρεαζουν την τελικη τιμη που βλεπεις στα μονολιθικα! -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
έεετσι
όχι να μειωθεί κιόλας μέσα στις γιορτές.
βαράτε τους.Και ΑΝ μειωθεί.
Υπάρχει κάτι που μειώνεται την Ελλάδα πέρα από τους μισθούς?
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
1 ευρω το λιτρο αν στην δωσω σε βολευει?συνεχιζεις να εκτειθεσαι
πες μας ρε φιλε οτι φταιει ο Batman και ο Χ-Μan και τελειωνει το θεμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
1 ευρω το λιτρο αν στην δωσω σε βολευει?συνεχιζεις να εκτειθεσαι
πες μας ρε φιλε οτι φταιει ο Batman και ο Χ-Μan και τελειωνει το θεμα.
Απο ποια αποψη εκτιθεμαι?
Σου λεω κατι ψευδες? Σου λεω κατι που δεν ισχυει? Σε παραπληροφορω μηπως?
Το πως δουλευει ενα πρατηριο προσπαθω να σου εξηγησω αλλα προφανως ειναι αρκετα πολυπλοκο για να το καταλαβεις μιας και επαναλαμβανω τα ιδια και τα ιδια...
Δεν ξερω αν νομιζεις οτι γνωριζεις περισσοτερα για τον συγκεκριμενο κλαδο απο εμενα αλλα στην τελικη... να και αν το πιστευεις, να και αν δεν το πιστευεις!
Εξηγησεις δεν εχω να δωσω σε κανεναν και για τιποτα... Εμπορος ειμαι/ειμαστε, κοστολογω/ουμε συμφωνα με την ΔΙΚΗ ΜΟΥ/ΜΑΣ κριση και εξοδα και την αποτελεσματικοτητα μου/μας την δειχνει το ταμειο καθε βραδυ!
Σε οποιον δεν αρεσει υπαρχουν και τα τραμ, τα λεωφορεια, το μετρο κλπ κλπ!Και πολυ ασχοληθηκα με την παρτη σου...
-
ετσι, τωρα μιλας σωστα!
ασε λοιπον τις ισοτιμιες $, τις διεθνεις τιμες, τα πρασινα αλογα και την καφε αρκουδα -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ετσι, τωρα μιλας σωστα!
ασε λοιπον τις ισοτιμιες $, τις διεθνεις τιμες, τα πρασινα αλογα και την καφε αρκουδαΠαμε παλι πιο λιανα για να γινει απολυτως κατανοητο...
Εγω τιμολογω ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με βαση την τιμη που βλεπω στο τιμολογιο μου!
Η τιμη στο τιμολογιο βγαινει παντα με βαση την τιμη ΔΕΠ η αλλιως την τιμη που πουλανε τα δυιλιστηρια!
Αυτη η τιμη εξαρταται -συνηθως- απο την τιμη του αργου πετρελαιου!
Η τιμη τωρα του αργου πετρελαιου ειναι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ προιον και μεταβαλλεται απο μια πλειαδα λογων!
Ενας απο αυτος ειναι η ισοτιμια €/$!
Ενας αλλος ειναι η ημερησια παραγωγη!
Ενας αλλος μπορει να ειναι μια περιβαλλοντολογικη καταστροφη (πχ η αυξηση λογω του τυφωνα Κατρινα πριν απο αρκετο καιρο)!Μηπως ειχες την εντυπωση οτι ενας πρατηριουχος καθεται και παρακολουθει τις ισοτιμιες η τις τιμες του αργου πετρελαιου στα χρηματιστηρια ανα τον κοσμο?? Το πρατηριο ειναι απλα ο μεσαζοντας αναμεσα στο χονδρεμποριο καυσιμων και τον καταναλωτη... Εχει ενα σταθερο κερδος και οι τιμες αλλαζουν αναλογα με το ποσο αγοραζει! Simple as that!
Ο λογος για τον οποιο απο την αρχη σου ανεφερα σαν αιτιολογια της συγκεκριμενης αυξησης των καυσιμων την ισοτιμια €/$ ειναι γιατι στην προκειμενη φαση αυτος ο παραγοντας επηρεασε την τιμη... Φανταστηκα οτι ηταν περιττο να αναφερω και ολο το παραπανω για να γινω κατανοητος!
Το κακο ειναι οτι εχουμε φτασει να κατηγορουμε τα πρατηρια για το θεμα των τιμων οταν απο την συνολικη τιμη που πληρωνεις σαν καταναλωτης μονο τα 2-5 λεπτα μεσο ορο ειναι αυτα που μενουν στο ιδιο το πρατηριο! Η για να το δουμε λιγο διαφορετικα το πρατηριο διαμορφωνει την τιμη των καυσιμων του σε ποσοστο ΜΟΛΙΣ 3,16%! Υποθετικα μιλωντας ακομα και αν βγαζω 5 λεπτα το λιτρο και αποφασισω αυθαιρετα να διπλασιασω το κερδος μου το κοστος σε ενα βαρβατο γεμισμα 60 λιτρων ειναι 3 ευρω!!! Επομενως νομιζω οτι ειναι λιγο αδικο να καταφερομαστε τοσο εντονα κατα του κερδους των πρατηριων και το αν ανεβαζουν τιμες στην ωρα τους τη στιγμη που το κρατος επεβαλλε σε 2 μηνες αυξηση που φτανει τα 50 λεπτα του ευρω και που στο ιδιο γεμισμα επιβαρυνει την τσεπη του καταναλωτη με 30ευρω!
-
Τα πρατήρια δε νομίζω να τα κατηγορεί κανείς για το 3% του κέρδους τους αλλά γιατί κάποια από αυτά μας κλέβουν και στην ποσότητα και στην ποιότητα.
Βενζίνη ώρα μηδέν!