-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Επειδή μας γαμάει το κράτος, πρέπει ν'αφήσουμε και τον κάθε καραγκιόζη κλέφτη να μας γαμάει επιπλέον όσο μπορεί? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Εγω νομιζω οτι επειδη στο κρατος εχεις μαθει να κανεις εδω και χρονια τον καραγκιοζη προσπαθεις να τα βαλεις με αυτον που μπορεις...
Δηλαδή επειδή μας κλέβει το κράτος, νομιμοποιείται να μας κλέβει και όποιος επαγγελματικός κλάδος θέλει? Αντιλαμβάνεσαι τι προσπαθείς να υποστηρίξεις?!?!?!?!
Και γιατί να κρατήσει σταθερό το κέρδος του? Δηλαδη εσύ και εγώ, με τόσους φόρους και ανατιμήσεις, κρατάμε το εισόδημά μας σταθερό? Δηλαδή μας αρμέγουν όλοι (το κράτος), μας αρμέγουν και οι κώλοι (οι καημένοι βιοπαλαιστές βενζινοπώλες)?
Γιατι ειναι δικαιωμα του! Γιατι ειναι ενας επιχειρηματιας σε καθεστως ελευθερης αγορας και κρινει ο ιδιος την τιμη για τα προιοντα που πουλαει... Αν δεν σου αρεσει η τιμη του μην μπεις να βαλεις βενζινη.
Η βενζίνη (όπως και π.χ. το γάλα) δεν είναι ιδιας φύσης προϊόν με τα παπούτσια, τον καφέ και τα ποτά. Έχει συζητηθεί εδώ μέσα πριν κάμποσο καιρό περί ελαστικότητας της βενζίνης. Υπάρχουν μερικά προϊόντα που είναι απαραίτητα για μεγάλη μερίδα ανθρώπων, και σ' αυτό πατούν αρκετοί επιτήδειοι οι οποίοι - με την ανοχή του κράτους - αισχροκερδούν. Μου λες 'κόψε την βενζίνη' σαν να μου λες 'κόψε τους καφέδες στην παραλιακή', ενώ ξέρουμε και εσύ και εγώ ότι η βενζίνη είναι αναγκαίο κακό για τους περισσότερους. Ξέρεις και εσύ και εγώ ότι ο καταναλωτής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ πολλές φορές να σταματήσει να αγοράζει βενζίνη. Παρ' ολα αυτά κάνεις τον κινέζο και μου κυρήττεις περί ανεξέλεγκτης (και όχι ελεύθερης) αγοράς.
Αντι να κρατήσεις μια μετριοπαθή στάση ως προς τα σχόλιά σου, προσπαθείς να μας πείσεις ότι οι βενζινοπώλες ειναι βιοπαλαιστές, ότι οι αποδείξεις λιανικής είναι παράνομες, ότι ΔΕΝ γίνεται να μπουν ταμειακές μηχανές γιατί η βενζίνη φουσκώνει σαν τη ζύμη, ότι είναι αδύνατο να κλέβουν οι αντλίες αλλά ξέρεις (κατά δήλωσή σου) βενζινάδες που το σύστημα κλοπής στην αντλία είναι μη ανιχνεύσιμο, και το αποκορύφωμα είναι ότι ο ΕΜΠ δεν έχει καμιά δουλιά να μετράει την νοθεία στα πρατήρια και ότι η έρευνα είναι αναξιόπιστη επειδή τα αποτελέσματα δεν σ'αρέσουν.
Δεν προσπαθω να σε πεισω για τιποτα! Αυτο δεν εχεις καταλαβει τοσο καιρο...
Δεν μου καιγεται καρφακι για το αν εσυ -ο οποιος για εμενα εισαι ενα ψευδονυμο στην οθονη μου- πειστεις για την δουλεια μου η οχι!
Δεν με απασχολει αν σε κλεβει ο βενζινας σου (αν το κανει αλλαξε τον, εχουμε χιλιαδες πρατηρια στην χωρα μας και πολυ περισσοτερα απο αυτα που χρειαζομαστε) και δεν με απασχολει ουτε στο ελαχιστον το γιατι σε κλεβει και το πως σε κλεβει!
Εγω τις προσωπικες μου εμπειριες σας παραθετω και στην τελικη δεν εχω να απολογηθω σε κανενα...
Στο δικο μας το πρατηριο ποτε δεν νοθεψα καυσιμα, ποτε δεν ρυθμισα αντλιες ποτε δεν αρνηθηκα σε καταναλωτη τα νομιμα εγραφα που επρεπε να παρει απο εμενα και φυσικα ποτε δεν αρνηθηκα οποιονδηποτε νομιμο ελεγχο...Αν δεν σε πειθω οτι τα καυσιμα το καλοκαιρι φουσκωνουν (οχι σαν την ζυμη) παλι με αφηνει αδιαφορο! Αλλα παρολα αυτα για να υποστηριξω τα λεγομενα μου θα σου σκαναρω αυριο 2 τιμολογια παραλαβης καυσιμων ενα τον χειμωνα και ενα το καλοκαιρι για να σε πεισω μικρε απιστε Θωμα! (ειναι και επικαιρος ο χαρακτηρισμος, ελπιζω να μην παρεξηγηθεις)
Το παραπανω ποστ ενδεχωμενος να φαει αρκετα επιθετικο και εριστικο σε καποιους! Δεν ειχα καμια τετοια προθεση, το ξεκαθαριζω...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εγώ πάντως μια χαρά τσίμπησα νομιμότατη απόδειξη χθες, τουλάχιστον σύμφωνα με ό,τι αναγράφεται πάνω της.κ εγώ.
τόσα λίτρα επι τόσο η τιμή του λίτρου ...!
-
μπορουμε να βρουμε λιστα με αυτους που κοβουν αποδειξεις ?
χαλαω πολυ χρημα σε βενζινη, καλο ειναι να μου μενει και καμια αποδειξη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μπορουμε να βρουμε λιστα με αυτους που κοβουν αποδειξεις ?χαλαω πολυ χρημα σε βενζινη, καλο ειναι να μου μενει και καμια αποδειξη
Θες να πεις ότι δεν παίρνεις αποδείξεις;
Υπάρχουν πρατήρια που δεν κόβουν αποδείξεις...;...
-
-
ετσι δεν ελεγε παραπανω ο melos86? οτι δεν δινουν ?
δεν το χω ψαξει το θεμα , αλλα καλο ειναι να αρχισω, διαφορετικα θα αρχισω να ζηταω τιμολογια που δινουν ολοι
-
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον...
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/bl ... _7063.html -
διαβάζετε το θέμα; έχει μπει 20 φορές....
-
Από εδώ το διαβάσατε;
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/03/blog-post_3421.html -
Ξέρει κανείς ποιό είναι το πρατήριο του οποίου ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα;;;
Είναι η κλασσική BP κοντά στην είσοδο της Αττικής Οδού;;;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μπορουμε να βρουμε λιστα με αυτους που κοβουν αποδειξεις ?χαλαω πολυ χρημα σε βενζινη, καλο ειναι να μου μενει και καμια αποδειξη
Απο μεθαυριο θα κοβουν ολα τα πρατηρια.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
απο την αλλη ειστε η οχι υποχρεωμενοι να κοβετε τιμολογιο αν σας ζητηθει?
αν ναι τοτε γιατι κανεις δεν κοβει το απογεμα λεγοντας οτι το αφεντικο εφυγε και εχει κλειδωσει?Οχι, αν δεν ζητηθει για τις βενζινες! Στο πετρελαιο ειναι υποχρεωτικο να κοψεις ειτε αποδειξη ειτε τιμολογιο...
Πηγες ποτε την επομενη ημερα να το ζητησεις το τιμολογιο? **Δεν υπαρχει κανενας λογος για να μην σου σου εκδοσει το πρατηριο τετοιο παραστατικο... Ουτε φορολογειται απο αυτο, ουτε χρηματα χανει απο το να σου εκδοσει! **
Αν ενδιαφερεσαι πραγματικα στειλε μου ενα pm και θα στα ξεκαθαρισω ολα! Οχι ομως δημοσιως...Στην αλλη σου ερωτηση ναι τα θεωρω ψιλα γραμματα!
Ολα ειναι καθορισμενα απο το Υπουργειο και εφαρμοζονται και θα εφαρμοστουν οπως πρεπει...Θα μιλησω για συγκεκριμενο που ξέρω:
Οσα τιμολογια του περισευουν (του πρατηριουχου) τα 'πουλαει' μετα σε εργολάβους ή βιομηχανίες και εισπράτει τον μισο ΦΠΑ.
τα τιμολογια ειναι πολλα, αφου ειναι απο τους φτηνους στην αγορα με 3 ή 4 πρατήριαοποτε δεν ειναι παντα και τόσο αθωο το να μην σου δίνει τιμολογιο
-
Τα πρατήρια REVOIL άλλαξαν look, έχουν γίνει πολύ μοντέρνα.
-
Τελικα εχουν απεργια σημερα η σκπευουν να κανουν αυριο;
Το λεω αυτο γιατι περασα εξω απο ενα βενζιναδικο και ειχε τρελη ουρα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ξέρει κανείς ποιό είναι το πρατήριο του οποίου ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα;;;
Είναι η κλασσική BP κοντά στην είσοδο της Αττικής Οδού;;;Για Λ. Μεσογείων λένε. Εκτός κι αν εννοούν Λ. Μαραθώνος.
Πάντως κι εγώ είμαι περίεργος γιατί τα τελευταία 5 χρόνια στη BP απέναντι από το Carrefour (της Λ. Μαραθώνος) βάζω βενζίνη και ουδέποτε είχα πρόβλημα (είτε με την ποιότητα της βενζίνης είτε με την τιμή της).
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Τελικα εχουν απεργια σημερα η σκπευουν να κανουν αυριο;Το λεω αυτο γιατι περασα εξω απο ενα βενζιναδικο και ειχε τρελη ουρα.
Από 5 που πέρασα σήμερα, ήταν ανοιχτά.
Ίσως είχε καλές τιμές!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είναι η κλασσική BP κοντά στην είσοδο της Αττικής Οδού;;;Για Λ. Μεσογείων λένε. Εκτός κι αν εννοούν Λ. Μαραθώνος.
Πάντως κι εγώ είμαι περίεργος γιατί τα τελευταία 5 χρόνια στη BP απέναντι από το Carrefour (της Λ. Μαραθώνος) βάζω βενζίνη και ουδέποτε είχα πρόβλημα (είτε με την ποιότητα της βενζίνης είτε με την τιμή της).
σε αυτό έχει πέσει πρόστιμο παλαιότερα...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τελικα εχουν απεργια σημερα η σκπευουν να κανουν αυριο;
Το λεω αυτο γιατι περασα εξω απο ενα βενζιναδικο και ειχε τρελη ουρα.
Από 5 που πέρασα σήμερα, ήταν ανοιχτά.
Ίσως είχε καλές τιμές!
και γω το παρατηρησα οτι ηταν ανοιχτα...θα φευγαν για το χωριο τους τοτε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως κι εγώ είμαι περίεργος γιατί τα τελευταία 5 χρόνια στη BP απέναντι από το Carrefour (της Λ. Μαραθώνος) βάζω βενζίνη και ουδέποτε είχα πρόβλημα (είτε με την ποιότητα της βενζίνης είτε με την τιμή της).σε αυτό έχει πέσει πρόστιμο παλαιότερα...
Στην πρώτη BP (πηγαίνοντας προς Μαραθώνα) ή στη δεύτερη (απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους); Έχω την εντύπωση πως η δεύτερη έφαγε το πρόστιμο (η οποία btw και πανάκριβη είναι και σπάνια βλέπεις πελάτη... απορώ πως δεν έχει κλείσει ακόμα).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Πάντως κι εγώ είμαι περίεργος γιατί τα τελευταία 5 χρόνια στη BP απέναντι από το Carrefour (της Λ. Μαραθώνος) βάζω βενζίνη και ουδέποτε είχα πρόβλημα (είτε με την ποιότητα της βενζίνης είτε με την τιμή της).σε αυτό έχει πέσει πρόστιμο παλαιότερα...
Στην πρώτη BP (πηγαίνοντας προς Μαραθώνα) ή στη δεύτερη (απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους); Έχω την εντύπωση πως η δεύτερη έφαγε το πρόστιμο (η οποία btw και πανάκριβη είναι και σπάνια βλέπεις πελάτη... απορώ πως δεν έχει κλείσει ακόμα).
απέναντι από το Καρφουρ νομίζω...
Βενζίνη ώρα μηδέν!