-
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Νάταμας πάλι αντιγραφω από την Ναυτεμπορική ....'Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Ανάπτυξης τα αποτελέσματα ελέγχων της αρμόδιας Διεύθυνσης Μετρολογίας που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 10 Ιουλίου έως και 24 Αυγούστου 2006, σε 286 πρατήρια καυσίμων και σε 1.238 αντλίες.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε 12 από 286 πρατήρια καυσίμων που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν 17 προβληματικές αντλίες, οι οποίες είχαν ρυθμιστεί ώστε να παρέχουν κατά τον εφοδιασμό με καύσιμα μικρότερες ποσότητες από αυτές που αναγράφονται στους μετρητές τους. Η αναντιστοιχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν οι καταναλωτές περισσότερη ποσότητα από αυτή που τους είχε πραγματικά παρασχεθεί.
Σε όλους τους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις (παραπομπή στο αρμόδιο εισαγγελέα για επιβολή ποινικών κυρώσεων και στις κατά τόπους νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για την επιβολή διοικητικών ποινών).
Επιπλέον ειδική έμφαση δόθηκε στον έλεγχο των πρατηρίων καυσίμων τα οποία πωλούσαν σε τιμές αυξημένες σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς. Ελέγχθηκαν τα τιμολόγια αγοράς και τα περιθώρια κέρδους αυτών των πρατηρίων αλλά και γενικότερα η εφαρμογή από πλευράς τους της αγορανομικής νομοθεσίας.
Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 2 από τα πρατήρια τα οποία πωλούσαν σε τιμές σημαντικά υψηλότερες του μέσου όρου της αγοράς διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις (1 πρατήριο βρέθηκε υπότροπο κατά τον επανέλεγχο) οι οποίες αφορούσαν, είτε την μη αναγραφή της τιμής πωλήσεως στην πινακίδα την οποία οφείλουν να έχουν αναρτημένη, είτε η πινακίδα αυτή ήταν σε σημείο που δεν ήταν εμφανή για τους διερχόμενους οδηγούς. '
τους έχουμε που είναι ?????
-
-
3 ΒP πρατήρια σε κοντική απόσταση στην Μεσογείων 1,019
-
Βαρης- κορωπιου 88,7 η αμολυβδη, επιλογη σε σελ, αβιν, ρεβοιλ.
-
0.875 το γνωστό AEGEAN στην Πειραιώς (και Χαμοστέρνας) σήμερα...
-
Στην Αλεξ/πολη η ΕΚΟ που βάζω συνήθως έχει 96,8. Την προηγούμενη βδομάδα είχε πάνω από 1 ευρώ.
Και είναι από τις φτηνότερες (μόνο 2 Aegean είναι πιο φτηνές, νομίζω...)
-
Παρατήρησα κάτι σαν τρικ σε μερικά βενζινάδικα, Ορισμένοι έχουν την απλή αμόλυβδη αρκετά φθηνή σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής, και χτυπάνε την 100ρα.
Λόγο θέσης η απλή διαβάζεται πιο εύκολα απο την 100ρα, το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος αυτό?
-
Κι εγώ το έχω προσέξει, αλλά νομίζω ότι οφείλεται περισσότερο στην διαφορά φάσης της 100άρας (αργεί να κατέβει, αργεί -λιγότερο- να ανέβει).
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Παρατήρησα κάτι σαν τρικ σε μερικά βενζινάδικα, Ορισμένοι έχουν την απλή αμόλυβδη αρκετά φθηνή σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής, και χτυπάνε την 100ρα.Λόγο θέσης η απλή διαβάζεται πιο εύκολα απο την 100ρα, το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος αυτό?
Μήπως το 'καλό' εμπόρευμα βγαίνει μόνο σε απλή αμόλυβδη?
Επίσης γιατί ορισμένα πρατήρια για μερικές μέρες πουλάνε 20 λεπτά κάτω απο τα υπόλοιπα της γειτονιάς και μετά ανεβάζουν πάλι τις τιμές στα κανονικά επίπεδα? Τους τελείωσε το 'καλό' εμπόρευμα?
Λέγοντας 'καλό' δέν εννοώ νοθευμένο.
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Κι εγώ το έχω προσέξει, αλλά νομίζω ότι οφείλεται περισσότερο στην διαφορά φάσης της 100άρας (αργεί να κατέβει, αργεί -λιγότερο- να ανέβει).αργεί να φύγει η 100άρα. Και λογικό είναι να την πουλάνε με την τιμή που την πήρανε. Για αυτό και οι αυξομειώσεις γίνονται σε slow motion.
-
Παντως οι 100αρες ειναι αυτες που επηρεαστηκαν λιγοτερα απο την αυξηση των τιμων... Αν σκεφτει κανεις οτι οταν η 95αρες ειχαν 0,80/λιτρο οι 100αρες ειχαν 1,15/λιτρο! Ειναι αρκετα λογικο οι τιμες τους να μην κινουνται αναλογα...
-
ε οχι και λιγο, 1,35+ ειχαν παει οι 100αρες...
-
ακριβώς!
έβαζα Ultimate με 1 ευρώ και με τις αυξήσεις έφτασε το 1,30...!
-
Ακριβώς και τώρα παίζει το πιο φθηνό 1,15 έως 1,2 φεύγα (γαι ΒΡ μιλάω) έλεος δλδ την 95ρα τη βρίσκεις και 0,90
Εντιτ, σε αυτό που λέω, και στους άλλους αργεί να φύγει η 100ρα δεν αργεί μονο στο βενζινάδικο που λέω........αυτό δεν καταλαβαίνω!
-
Ή αργεί να φύγει (Κάπως λογικό μια και με τιμή περίπου στο 1,25 μόνο οι πλέον ψαγμένοι θα κάνουν χρήση).
Ή οι εταιρείες 'σιωπηλά' αποφάσισαν να ρίξουν τη τιμή πιο αργά. -
ΒΡΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!!! (0.98λεπτα το λιτρο)
Η τελευταια φορα ηταν πριν πολλους μηνες!!!
-
Γιατί η βενζίνη στα νησιά είναι τόσο ακριβή? Και στα Γιάννενα έχω δει από τις 17/8 που ανέβηκα αλλά και στην Αθήνα από ακόμα πιο νωρίς..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατί η βενζίνη στα νησιά είναι τόσο ακριβή? Και στα Γιάννενα έχω δει από τις 17/8 που ανέβηκα αλλά και στην Αθήνα από ακόμα πιο νωρίς..
Ειναι , ΛΕΕΙ, το κοστος των μεταφορικων και λοιπες μπουρδες...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
ΒΡΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!!! (0.98λεπτα το λιτρο)Η τελευταια φορα ηταν πριν πολλους μηνες!!!
Σκέψου ότι χτες έβαλα στα 0,88...
-
0,859
Βενζίνη ώρα μηδέν!