-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Βέβαια με τις τιμές που έχουν πάει τα παϊδάκια δεν ξέρω αν συμφέρει!!!
Πω πω ανέφερα κοψίδια, πάει η κουβέντα.Στα πόσα χιλιόμετρα το καίς το κιλό
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Η βενζίνη στην ΕΕ είναι ακριβώτερη απο ΗΠΑ λόγω φορολογίας.Στην ΕΕ περίπου ένα 25-40% της τιμής είναι φόροι.
Απλά στις ΗΠΑ δεν έχουν τόσο πολλούς φόρους στα καύσιμα.
Αυτό ακριβώς είναι.
Και όχι η γνωστή δαιμονοποίηση με τους πολέμους κτλ...
Στην Ελλάδα έχουμε βρει την απάντηση: φταίνε οι Αμερικάνοι
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βέβαια με τις τιμές που έχουν πάει τα παϊδάκια δεν ξέρω αν συμφέρει!!!
Πω πω ανέφερα κοψίδια, πάει η κουβέντα.Στα πόσα χιλιόμετρα το καίς το κιλό
χα χα χα χα χα χαχα
-
Μεγάλη εντύπωση μου κάνει και η αντιμετώπιση του θέματος από ΜΜΕ. Όταν αγγίξαμε τα 80 λεπτά το λίτρο γινόταν χαμός στα 8:30 ενώ τώρα που ξεπεράσαμε τα 86 ούτε κουβέντα!!!! Κλαίω επίσης όσους υποχρεούνται να βάζουν εκατοστάρα βενζίνη. Ευτυχώς που η δουλειά μου είναι πλέον κοντά και πάω με το ποδήλατο!!!! Βέβαια με τις τιμές που έχουν πάει τα παϊδάκια δεν ξέρω αν συμφέρει!!!
Πω πω ανέφερα κοψίδια, πάει η κουβέντα.Καλοοοοοο
Οσο για τα ΜΜΕ, ελα ρε Μανο δε καταλαβαινεις;
Ολα στο βωμο της ακροαματικοτητας. Δεν πουλαει πολυ η βενζινη προς το παρον. -
Δεν ξέρω αν υπάρχει γεωλόγος......
Ξέρει κάποιος για πόσο αρκούν τα γνωστά κοιτάσματα ανά την γη.....
Εξαιτίας των γαιολογικών μεταβολών δημιουργούνται με κάποιο ρυθμό νέα κοιτάσμτα?
Πχ με τι ρυθμό κάθε χρόνο ανακαλύπτονται νέα κοιτάσματα.... 1-2% της ετήσιας κατανάλωσης να ανακαλύπτεται σε νέο κοίτασμα κάθε χρόνο είναι πολύ ή λίγο? -
Αυτά τα κοιτάσματα 'τελειώνουν' από τότε που ήμουν παιδί. Βέβαια πιστεύω ότι κάποια στιγμή με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, ακόμα κι αν δεν εξαντληθεί το πετρέλαιο, θα γίνει όλο και πιο ακριβό σε σημείο που οι εταιρείες/κυβερνήσεις θ'αναγκαστούν να στραφούν σε άλλες πηγές ενέργειας και σε πιο οικονομικούς κινητήρες. Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να αντέξει το οικονομικό κόστος αν το βαρέλι φτάσει τα 80-100 $.
-
Θυμάται κανείς την ταινία με τον Κωνσταντάρα και τη φλέβα μαύρου χρυσού από το πηγάδι στο κτήμα?
Ε, λοιπόν κάτι τέτοιο χειαζόμαστε. Έχεις κανείς κτήμα με πηγάδι? Ψάξε που σου λέω!
ΥΓ. Στις ΗΠΑ τη βενζίνη τη βάζουν με το γαλόνι (περίπου 4 λίτρα) και πάλι είναι φτηνότερη. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Θυμάται κανείς την ταινία με τον Κωνσταντάρα και τη φλέβα μαύρου χρυσού από το πηγάδι στο κτήμα?Ε, λοιπόν κάτι τέτοιο χειαζόμαστε. Έχεις κανείς κτήμα με πηγάδι? Ψάξε που σου λέω!
KAΡΑΣΙΝ-ΟΙL NTOYΠΟΥ-ΝΤΟΥΠΟΥ-ΝΤΟΥΠΟΥ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν ξέρω αν υπάρχει γεωλόγος......Ξέρει κάποιος για πόσο αρκούν τα γνωστά κοιτάσματα ανά την γη.....
Εξαιτίας των γαιολογικών μεταβολών δημιουργούνται με κάποιο ρυθμό νέα κοιτάσμτα?
Πχ με τι ρυθμό κάθε χρόνο ανακαλύπτονται νέα κοιτάσματα.... 1-2% της ετήσιας κατανάλωσης να ανακαλύπτεται σε νέο κοίτασμα κάθε χρόνο είναι πολύ ή λίγο?Δεν είμαι γεωλόγος αλλά υπάρχει επάρκεια, ειδικά τωρα με τα πετρέλαια της Κασπίας.(βέβαια θα βγάλουν τα μάτια τους μέχρι να αποφασίσουν το πώς και ποιοι)
-
Πάντως σχετικά με τις τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες που έχω ταξιδέψει η δική μας βενζίνη είναι ΤΖΑΜΠΑ! Βέβαια μπορεί κάποιος να μου πεί ότι είναι και άλλα τα εισοδήματα τους, δεκτό και αυτό. Πάντως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κάτω από ευρώ δεν βρίσκεις με τίποτα....
Ξέρει κανείς αν υπάρχει πίνακας που να δείχνει πια πρατήρια διανικτερεύουν σε κάθε περιοχή??
-
Κλαίω επίσης όσους υποχρεούνται να βάζουν εκατοστάρα βενζίνηΜα γιατι τους κλαις αυτους?!?!? Ειναι οι μονοι οι οποιοι δεν επηρεαστηκαν απο την ανοδο της τιμης της Βενζινης!! Απο την στιγμη που ξεκινησε η 100αρα της Shell (V-power Racing) η τιμη της ειναι σταθερη στο 1,10
-
Κάτι λένε ότι υπάρχει μπόλικο πετρέλαιο στο Αιγαίο.
Οπότε μπορεί σε λίγα χρόνια να γίνουμε Άραβες εδώ πέρα! (ή οι τούρκοι...)Από άλλα καύσιμα νομίζω το υδρογόνο είναι η καλύτερη λύση.
Πρώτον, δεν επιβαρύνει ΚΑΘΟΛΟΥ το περιβάλλον,
δεύτερον, οι πηγές του είναι ανεξάντλητες (βέβαια με την απληστία μας, πού ξέρεις...) και
τρίτον, δεν υστερεί και σε επιδόσεις (νομίζω η BMW έβγαλε ένα πρωτότυπο με εξαιρετικές επιδόσεις). -
ΑΝ υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και ΑΝ αποφασίσουν κάποιοι να τα εκμεταλλευτούν, τότε δεν θα γίνουμε Σαουδάραβες αλλά μάλλον Ιρακινοί.
Πρώτα θα σφαχτούμε με τους Τούρκους, όπως εκείνοι με τους Ιρανούς, και μετά θα μας σφάξουν τίποτα ελευθερωτές. Να μας λείπει το βύσσινο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΝ υπάρχουν σοβαρά κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και ΑΝ αποφασίσουν κάποιοι να τα εκμεταλλευτούν, τότε δεν θα γίνουμε Σαουδάραβες αλλά μάλλον Ιρακινοί.
Πρώτα θα σφαχτούμε με τους Τούρκους, όπως εκείνοι με τους Ιρανούς, και μετά θα μας σφάξουν τίποτα ελευθερωτές. Να μας λείπει το βύσσινο.Μία έξυπνη κίνηση θα ήταν να φωνάξουμε τους μεγάλους (κυρίως την Αμερική λέω εγώ) να τα μοιραστούμε.
Έτσι, εφόσον θα φάνε κι αυτοί, δε θα αφήσουν τους τούρκους ν' αγγίξουν ούτε σταγόνα!
Και γενικά θα προστατεύουν την κατάσταση, όπως στο Κουβέιτ π.χ.Το Ιράκ έγινε Ιράκ επειδή ο Σαντάμ δεν ήταν καθόλου 'συνεργάσιμος'
(ή καλύτερα: ήταν 'συνεργάσιμος' μόνο με τους Γάλλους) -
Αν κανω λαθος παιδια διορθωστε με αλλα δεν ειχε γινει επι Καραμανλη συμφωνια αναμεσα σε Ελλαδα-Τουρκια να μην υπαρξει καμια ερευνα στο Αιγαιο για υπαρξη πετρελαιου;
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Πρώτα θα σφαχτούμε με τους Τούρκους, όπως εκείνοι με τους Ιρανούς, και μετά θα μας σφάξουν τίποτα ελευθερωτές. Να μας λείπει το βύσσινο.Μία έξυπνη κίνηση θα ήταν να φωνάξουμε τους μεγάλους (κυρίως την Αμερική λέω εγώ) να τα μοιραστούμε.
Έτσι, εφόσον θα φάνε κι αυτοί, δε θα αφήσουν τους τούρκους ν' αγγίξουν ούτε σταγόνα!
Και γενικά θα προστατεύουν την κατάσταση, όπως στο Κουβέιτ π.χ.Το Ιράκ έγινε Ιράκ επειδή ο Σαντάμ δεν ήταν καθόλου 'συνεργάσιμος'
(ή καλύτερα: ήταν 'συνεργάσιμος' μόνο με τους Γάλλους)Μη κουραστείς να τους φωνάξεις θα έλθουν μόνοι τους και θα τα 'μοιράσουν' (όπως κάνουν σε όλα τα μέρη του πλανήτη που έχουν κάνει επεμβάσεις) 'δίκαια'.
'Τα μα σα και τα σα μάσατα' που έλεγε και ο Χάρυ Κλύν προ έτων.
Κι αν είμαστε τυχεροί (δηλαδή αρκέτα συνεργάσιμοι) θα φάμε λίγο ξύλο και όχι πολύ. -
Αυτό δεν το γνωρίζω. Ξέρω όμως θετικά ότι έχει υπογραφεί παλιότερα η συνθήκη της Λωζάνης, την οποία οι Τούρκοι μετατρέπουν σε χαρτί υγείας όποτε τους βολεύει. Σε μια άτυπη συμφωνία θα κολλήσουν;
Όσον αφορά τις συνεννοήσεις με τους Αμερικάνους και τις εταιρείες πετρελαίου, καλύτερα να φωνάξουμε το διάολο - μεγαλύτερη μπέσα θα έχει. Διότι σου λέει ο μεγάλος: τι πάει να πει 'να μοιραστούμε'; Κάνε ένα ωραίο πόλεμο με την Τουρκία και θα σου δώσω τα καλύτερα όπλα μου. Για το λογαριασμό μη μου στενοχωριέσαι, θα πληρώσεις σε πετρέλαιο, το οποίο θα αντλώ μόνος μου μέχρι να στερέψει. Deal?
-
Ναι αλλά το Κουβέιτ π.χ. γιατί δεν το έκαναν έτσι?
Και μάλιστα το προστάτεψαν όταν εισέβαλε ο Σαντάμ.Άντε ας πάρουν και το 80%! Αυτοί είναι τα αφεντικά άλλωστε!
Αλλά νομίζω έτσι θα κερδίσουμε κάτι κι εμείς -
Αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα έχει κάνει πρώτη παρόμοια κίνηση η Τουρκία ή αλλιώς ότι θα πρέπει η διπλωματία μας να προλάβει την τουρκική διπλωματία.
Καλό, ε;;; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα έχει κάνει πρώτη παρόμοια κίνηση η Τουρκία ή αλλιώς ότι θα πρέπει η διπλωματία μας να προλάβει την τουρκική διπλωματία.
Καλό, ε;;;Αυτό είναι το (κάπως...ΓΙΓΑΝΤΙΟ) πρόβλημα...!! Η ελληνική διπλωματία να νικήσει την τουρκική
Μπα... θ' αρχίσω να κοιτάω προς υδρογόνο τελικά...
Βενζίνη ώρα μηδέν!