-
'Τρελλά' πρόστιμα. Άραγε πληρώνονται ποτέ ή με διακανονισμούς και 'διακανονισμούς' μειώνονται ή εξαφανίζονται;
Γιατί δε τους ανακαλούν και την άδεια και με τη σημείωση να μην μπορούν να ξαναπάρουν άδεια για πρατήριο καυσίμων ή σχετική με αυτό το κλάδο επιχείρηση;
Πετρέλαιο παράνομης διακίνησης; Δηλαδή λαθρεμπόριο. Κι εμένα αν με πιάσουν να έχω ένα φάκελο αξίαςς 0,01 λεπτού του ευρώ χωρίς παραστατικό θα με αποκεφαλίσουν.
Τελικά πρέπει να έχει ΤΗ ΚΟΝΟΜΑ από αυτό το κύκλωμα το κράτος.
-
Αν σκεφτεις ποσοι πιανονται με υποτροπη, θα καταλαβεις οτι στα @ρχιδια τους τα προστιμα, αφου βγαζουν πολλαπλασια
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν σκεφτεις ποσοι πιανονται με υποτροπη, θα καταλαβεις οτι στα @ρχιδια τους τα προστιμα, αφου βγαζουν πολλαπλασιαΝαι λογικό, γι αυτό έγραψα εκτός από το πρόστιμο τον πετάς κι εκτός του κλάδου. Αλλά σιγά μη χάσουμε τους πελάτες και τη κονόμα.
Όταν λέω πελάτες δεν εννοώ μόνο τα πρόστιμα. Αυτό το καημένο το λαθραίο κάποιος δε πρέπει να μας βοηθείσει να το βγάλουμε στην αγορά; -
Αυτός που λέτε στη Μεσογείων και Κατεχάκη είναι 24 ώρες ανοιχτός και σχετικά φτηνός (στην απλή αμόλυβδη τουλάχιστον). Παλιά έβαζα εκεί αλλά από όταν άκουσα την πρώτη παράβαση δεν πατάω πια...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
γι αυτό έγραψα εκτός από το πρόστιμο τον πετάς κι εκτός του κλάδου.ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
Δεν χρειάζεται, απλά τον υποχρεώνεις να αναρτά μια τεράστια πινακίδα (δίπλα στις τιμές) με τη παράβαση για ένα εξάμηνο. Άμα τον συμφέρει ας ξανακλέψει.
-
Κάνα πρατήριο εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης έχει κλείσει ή έστω τιμωρηθεί;
Κάποιο από Θράκη ας πούμε;
Έλεγχοι γίνονται;; στα νησιά; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
γι αυτό έγραψα εκτός από το πρόστιμο τον πετάς κι εκτός του κλάδου.
ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
Δεν χρειάζεται, απλά τον υποχρεώνεις να αναρτά μια τεράστια πινακίδα (δίπλα στις τιμές) με τη παράβαση για ένα εξάμηνο. Άμα τον συμφέρει ας ξανακλέψει.
Πως το λέει μια παλιά παροιμία... 'Χέρι που σε ταϊζει......'
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
γι αυτό έγραψα εκτός από το πρόστιμο τον πετάς κι εκτός του κλάδου.
ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
Λεωνίδα ας κάνουμε κι εμείς ότι μπορούμε. Προσωπικά έχω τυπώσει αρκετές δεκάδες από τους καταλόγους με τα πρατήρια που έχουν βρεθεί να μας κλέβουν (Για το κράτος χ@στηκα αφου το θέλει να το κλέβουν άρα του αρέσει, ίσως γιατί τρώει και από εκεί) και τους δίνω σε φίλους και γνωστούς.
-
tazio - Προσωπικό μου ESP
Φωνάζεις και 'εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο'; Θέλω να αναλάβω την ραδιοφωνική εκπομπή!Αυτοί οι κατάλογοι είναι αυτοί που βρίσκονται στο bloka.com κλπ. ή έχεις και πιο προχωρημένα πράγματα; Αν ναι, μπορείς να τα στείλεις, να τα ανεβάσεις ή κάτι τέλος πάντων;
-
Εγώ είχα γεμίσει σε αυτόν πριν 2 βδομάδες:
ΕΡΜΗΣ ΑΕ SHELL Αναπαύσεως κ Μητροπούλου ΒριλλήσιαΕπειδή ξέρω καλά την κατανάλωση του ΒMW και αφήνω το trip computer να δουλεύει την ώρα που βάζω καύσιμα, ήμουν σίγουρος ότι πλήρωσα για 23 λίτρα, αλλά πρέπει να είχε βάλει γύρω στα 18. Η τιμή του ήταν και ύποπτα φθηνή 0,808.
Το πρόβλημα είναι ότι η ΕΡΜΗΣ ΑΕ είναι θυγατρική της SHELL. Και είναι η δεύτερη φορά που ξέρω ότι πρατήριο της ΕΡΜΗΣ κλέβει... Είχε προηγηθεί ένα στην Ηλιούπολη.
-
Πάντως αυτό που βλέπω είμαι ότι όλοι προσπαθούν λες και είναι συννενοημένοι να μην ρίξουν την τιμή της αμόλυβδης κάτω από τα 80 λεπτά το λίτρο...
Και αυτό φαίνεται γιατί τα πρατήρια που παραδοσιακά ήταν ακριβά έχουν κλείσει την διαφορά από τα αντίστοιχα φτηνά...Τελικά όλοι καρτέλ κάνουν;;;
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Και αυτό φαίνεται γιατί τα πρατήρια που παραδοσιακά ήταν ακριβά έχουν κλείσει την διαφορά από τα αντίστοιχα φτηνά...Τελικά όλοι καρτέλ κάνουν;;;Για πες, γιατί και εγώ έχω παρατηρήσει κάτι σε αρκετά μεγάλο βαθμό!
-
InsaneDriver
μου αρεσει που το ρωτας κιολας... -
Φυσικά και γίνεται ολιγοπώλιο, το ζήτημα είναι γιατί έγινε ΤΩΡΑ αυτή η δουλειά...και εσείς έχετε παρατηρήσει στην πτώση των τιμών την τελευταία (από 1,10 σε 0,80) να έχει μικρύνει απίστευτα η ψαλίδα, στους ίδιους δρόμους;
-
Δεν μπορεί να λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά γιατί υπάρχει από τη μια περιορισμένος αριθμός αδειών (ο καθένας δεν μπορεί να ανοίξει πρατήριο) και από την άλλη υπάρχουν πάρα πάρα πολλά πρατήρια και δε 'βγαίνουν' (έχουν λίγους πελάτες σε σχέση με τα έξοδά τους).
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
tazio - Προσωπικό μου ESP
Φωνάζεις και 'εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο'; Θέλω να αναλάβω την ραδιοφωνική εκπομπή!Αυτοί οι κατάλογοι είναι αυτοί που βρίσκονται στο bloka.com κλπ. ή έχεις και πιο προχωρημένα πράγματα; Αν ναι, μπορείς να τα στείλεις, να τα ανεβάσεις ή κάτι τέλος πάντων;
Τις ίδιες λίστες που έχει το Bloka κ.λ.π. έχω. Αλλά μη νομίζεις ότι τις γνωρίζει η πλειοψηφία. Όταν τις βλέπουν δε πιστεύουν ότι είναι τόσοι πολλοί (και λίγοι είναι κατ, εμέ) οι παραβάτες.
Το πιο καλό είναι να βλέπατε τις αντιδράσεις ορισμένων όταν λένε τη φράση 'όχι ρε ..στη από αυτόν βάζω κι εγώ'. -
Εγώ θυμάμαι συγκεκριμένα τα παραδοσιακά ακριβά πρατήριο που ήταν πάντα 10-12 λεπτά ακριβότερα να έχουν πλησιάσει τα παραδοσικά φτηνά.
Ακριβό: 0.89
Φτηνό: 0,81Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία όλα αυτά...γνωρίζω πολλά αντίστοιχα παραδείγματα.
Ξεχνάνε να κατευάσουν τις τιμές οι μούλοι...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εγώ είχα γεμίσει σε αυτόν πριν 2 βδομάδες:
ΕΡΜΗΣ ΑΕ SHELL Αναπαύσεως κ Μητροπούλου ΒριλλήσιαΕπειδή ξέρω καλά την κατανάλωση του ΒMW και αφήνω το trip computer να δουλεύει την ώρα που βάζω καύσιμα, ήμουν σίγουρος ότι πλήρωσα για 23 λίτρα, αλλά πρέπει να είχε βάλει γύρω στα 18. Η τιμή του ήταν και ύποπτα φθηνή 0,808.
Το πρόβλημα είναι ότι η ΕΡΜΗΣ ΑΕ είναι θυγατρική της SHELL. Και είναι η δεύτερη φορά που ξέρω ότι πρατήριο της ΕΡΜΗΣ κλέβει... Είχε προηγηθεί ένα στην Ηλιούπολη.
Βάζω αρκετά χρόνια σε αυτό το πρατήριο και δεν έχω προσέξει κάτι παράξενο. Βάζω πάντα από μια συγκεκριμένη αντλία (Νο 5) όποτε πηγαίνω. Για το συγκεκριμένο πρατήριο δεν έχεις αποδείξεις ότι κλέβει στη ποσότητα όπως για της Ηλιούπολης, παρά μόνο ενδείξεις. Οπότε καλύτερα να γράφεις πιο προσεκτικά μη μας την πουν κιόλας.
Ύποπτα φθηνό δεν είναι μια και όλα τα ρατήρια στη περιοχή 'σφάζονται' με τιμές πολύ φθηνές, κι αν προχωρήσεις μέχρι τη Γέφυρα του Σταυρού αυτή τη τιμή θα την έβρισκες σε 4 ακόμα τουλάχισοτν.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Ξεχνάνε να κατευάσουν τις τιμές οι μούλοι...
Ειδικά στις 100άρες εκεί να δεις 'αμνησία' που έχουν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν μπορεί να λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά γιατί υπάρχει από τη μια περιορισμένος αριθμός αδειών (ο καθένας δεν μπορεί να ανοίξει πρατήριο) και από την άλλη υπάρχουν πάρα πάρα πολλά πρατήρια και δε 'βγαίνουν' (έχουν λίγους πελάτες σε σχέση με τα έξοδά τους).Ναι και γι΄αυτό υπάρχουν πρατηριούχοι ου έχουν βρεθεί να παρανομούν και παρ΄όλα αυτά τους ξαναδίνουν άδεια (Σε άλλη περιοχή για να μη καρφωθούν φυσικά).
Σε κάποια περιοχή μια απόσταση 4 χιλιομέτρων υπήρχαν 4 πρατήρια και τώρα έχουν φτάσει 7 μέσα σε δυο χρόνια. Κατά τα υπόλοιπα οι άδειες δίνονται δύσκολα.
Βενζίνη ώρα μηδέν!