-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ απ' την άλλη είμαι μαζόχα... μέχρι πριν από λίγους μήνες έβαζα 95άρα και πλέον βάζω μόνο 100άραΣωστός!!! Θέλει τρέλα η κατάσταση
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Εγώ απ' την άλλη είμαι μαζόχα... μέχρι πριν από λίγους μήνες έβαζα 95άρα και πλέον βάζω μόνο 100άρα
Σωστός!!! Θέλει τρέλα η κατάσταση
Έχει λογική η απόφασή μου Ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο θέλει 98άρα... το οποίο και δεν τηρούσα τόσο καιρό.
Όταν στοίχιζε 1 € η απλή και 1.15 € η σούπερ πλήρωνα 15% περισσότερο τη σούπερ.
Τώρα που στοιχίζει 1,4 € η απλή και 1,55 € η σούπερ πληρώνω 11% περισσότερο τη σούπερΜε παράλογα μαθηματικά λοιπόν πλέον που ακρίβυνε η βενζίνη βγαίνω κερδισμένος με το να αγοράζω σούπερ αντί για απλή συγκριτικά με πριν
-
Ασερφ εσύ λαχείο κέρδισες δεν εξηγείται αλλιώς
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ασερφ εσύ λαχείο κέρδισες δεν εξηγείται αλλιώςΜπα, απλά στην τρέλα πρέπει να πουλάς μεγαλύτερη τρέλα!!!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Κανένα σχόλιο από τους απανταχού κατόχους CX7, Tbi, TFSi και τα συναφή???
13,9λτ/100κμ κατανάλωση και γεμίζω 100άρα με 93 ευρώ Λόρδε και το χαίρομαι
Ρε Νίκο, δεν έγραψα για si και πλούσιους........
Πάντως βλέπω 2-3 στη γειτονιά μου με μεγάλα βενζινοκίνητα 'πουρφάν' αρκετά να είναι σε κίνηση μόνο Σαβ/κα.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Κανένα σχόλιο από τους απανταχού κατόχους CX7, Tbi, TFSi και τα συναφή???
13,9λτ/100κμ κατανάλωση και γεμίζω 100άρα με 93 ευρώ Λόρδε και το χαίρομαι
Ρε Νίκο, δεν έγραψα για si και πλούσιους........
Πάντως βλέπω 2-3 στη γειτονιά μου με μεγάλα βενζινοκίνητα 'πουρφάν' αρκετά να είναι σε κίνηση μόνο Σαβ/κα.....
Αν ήμουν πλούσιος θα είχα Μ3
-
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω από spritmonitor για το έτος 2009.
Μέση κατανάλωση έτους 5.59 lt/100.
Ποσότητα 1066 lt για 19000+ χιλιόμετρα.
Κόστος καυσίμου 5.46 ευρώ/100 km ή 1041 €.
Μέση τιμή καυσίμου 2009 0,976 €/lt.
Μετά τις φετεινές αυξήσεις έχουμε μία μέση αύξηση της τιμής της βενζίνης σε σχέση με πέρυσι της τάξης των (1.359-0.829) = 0,53 ευρώ ανά λίτρο. Θεωρώ ότι η μέση αύξηση του κόστους δεν είναι 60% αλλά είναι ίση με 40% (που πρακτικά αντικατοπτρίζει τη μεταβολή τιμών από 0.976 στο 1.36 που είδα σήμερα.
Άρα η μέση αναμενόμενη επιβάρυνση (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μας κάνουν κανένα braf οι Άραβες) είναι 1041 * 1.40 - 1041 = 416,4 ευρώ το έτος ή 34.7 ευρώ το μήνα ή 1.16 ευρώ την ημέρα. Αν τώρα καταφέρω και μειώσω την κατανάλωση στο μέσο όρο του 2010 που είναι στα 5.24 λίτρα στα 100 η μέση επιβάρυνση θα είναι 325,15 ευρώ το έτος ή 27.10 ευρώ το μήνα ή 0.90 ευρώ την ημέρα.
Φυσικά αν μειώσω και τα χιλιόμετρα από τα 19000 στα 15000 θα έχω αντίστοιχα οφέλη.
Είναι θέμα να πληρώσεις 325 ευρώ το έτος. Όχι αν ήταν το μόνο. Όμως λαμβάνοντας υπόψη το +2% στο ΦΠΑ, τη μείωση των εισοδημάτων μου λόγω της πολιτικής της παρούσας Κυβέρνησης η οποία σφυρίζει αδιάφορα για τα έξοδα του προηγουμένου έτους, την αύξηση του συνόλου των ειδών κατανάλωσης, την αύξηση του κόστους συντήρησης και φυσικά του κόστους ασφάλισης του οχήματος (to name a few) πάνε σε νούμερα που απλά πλήττουν την ικανότητα μου για αποταμίευση. Καθώς το τελευταίο δεν πρόκειται να το ξεχάσω απλά θα μειώσω την κατανάλωση (τέρμα οι έξοδοι κάθε εβδομάδα, τα ταξίδια σε ξενοδοχεία κ.λπ.) με αποτέλεσμα (λαμβάνοντας υπόψη ότι ως Ωρομίσθιος στα ΤΕΙ θα δω και μία ωραία μείωση των αποδοχών μου χωρίς ακόμα να γνωρίζω αν θα έχω δουλειά φέτος ως ΕΕ σε μία εποχή που οι πελάτες απλά φεύγουν για άλλες παραλίες ή που ο κύριος μου πελάτης αδυνατεί να μου ανανεώσει τη σύμβαση καθώς υπάρχει κόλλημα με τη τρέχουσα Νομοθεσία) απλά τα έσοδα του Κράτους να μειώθούν τελικά λόγω της μικρότερης καταναλωτικής μου διάθεσης.
Φυσικά λύσεις για περαιτέρω μείωση των εξόδων υπάρχουν και μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η πώληση του οχήματος καθώς με αυτό το τρόπο θα μειώσω τα πάγια έξοδα κατά μερικές χιλιάδες ευρώ το έτος.
-
Χθες το βράδυ είδα κι ένα 1,73... τιμή λίτρου 100άρας...!!
Διασκεδάζω με τη χαρά μας που προλάβαμε να βάλουμε με τις παλιές τιμές κι έτσι γλυτώσαμε το πολύ (για πχ 50-60 λίτρα) 6-7 ευρώ.... και αυτό για μία μόνο φορά. Πλέον αναγκαστικά θα αγοράζουμε πιο ακριβά και θα τα δίνουμε αυτά τα 6-7 ευρώ κάθε φορά. Αλλά καλά κάνουμε, πρέπει να βλέπουμε την καλή μεριά του πράγματος για να μη μας πάρει από κάτω, να φτιάχνουμε στιγμές μικρής χαράς...!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χθες το βράδυ είδα κι ένα 1,73... τιμή λίτρου 100άρας...!!Διασκεδάζω με τη χαρά μας που προλάβαμε να βάλουμε με τις παλιές τιμές κι έτσι γλυτώσαμε το πολύ (για πχ 50-60 λίτρα) 6-7 ευρώ.... και αυτό για μία μόνο φορά. Πλέον αναγκαστικά θα αγοράζουμε πιο ακριβά και θα τα δίνουμε αυτά τα 6-7 ευρώ κάθε φορά. Αλλά καλά κάνουμε, πρέπει να βλέπουμε την καλή μεριά του πράγματος για να μη μας πάρει από κάτω, να φτιάχνουμε στιγμές μικρής χαράς...!
Αν βάζουμε Shell γλυτώνουμε 2 λεπτά στο λίτρο με τη κάρτα
-
Υπαρχει ενα πρατήριο στην πέτρου ραλλη πολυφτηνο
1,22 και βγάζεις και τα -2 -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Υπαρχει ενα πρατήριο στην πέτρου ραλλη πολυφτηνο
1,22 και βγάζεις και τα -2Ακόμα 1.22? Μακάρι...
-
χτες εβαλα. Πηρα και τιμολόγιο
-
επειδή μπορεί να πέσει καμμια απεργία
έβαλα και στα 3 από τα οποία τα 2 είχαν ανάψει λαμπάκι
το Yeti πήρε 50 Euro 95άρας
το Α4 πήρε 88 Euro 100άρας και η
CLS 133 euro 100άραςφούσκωσα και τα λάστιχα του ποδήλατου
-
Το θέμα ειναι τι θα πάρει το κράτος από αυτά
μόνο το φόρο κι αυτόν οσο δε κλέψανε,
ΦΠΑ δε πληρώνουν αυτοί. Το βάζουν έξοδα. -
Δεν αντιληφθήκαμε κατι:
Στις 15 του μηνος θα παρουν ΑΚΟΜΑ 2% που θα ειναι η αυξηση ΦΠΑ
δηλαδη 1,35 + 2% = 1,38€
άλλα 3 λεπτουδακια...
-
B.Όλγας 1,38 πριν λίγο.
-
baltoy fvtia
-
-
Γέμιζα με 30€ όταν ήμουνα με λαμπάκι..... Τώρα 50€ ... Κανά 100€ το μήνα παραπάνω
-
Κηφισιά από 1.23 περίπου που θυμάμαι τελευταία φορά που γέμισα πριν καμια βδομάδα, τώρα βλέπω 1.35
Και μετά έχεις και το Χρήστο να σου λέει ότι το καίει 5 λίτρα /100χλμ....
Δε διάβασα τις τελευταίες σελίδες, αλλά αυτό το έχετε δει?
http://www.ypan.gr/flash_fuel/ath/ath.htm
Βενζίνη ώρα μηδέν!