-
Στα πρατηρια της SHELL την παλευουν??Πηγα να βαλω σε ενα στην ανοδο της κηφισίας και εκτος του οτι μου εβαλε Vpower 95, χωρις να με ρωτησει(δεν ειπα τιποτα γιατι τετοια βαζω κατα καιρους) , μου αρχισε το γνωστο τροπαριο με τον ελεγχο λαδιων.Οταν του ειπα πως θα μετρησεις τα λαδια αφου το αυτοκινητο μολις τωρα το εσβυσα,μου απαντησε οτι αφαιρεις 200 ml και υπολογιζεις ποσο πρεπει να συμπληρωσεις.Επειδη δεν ειχα ορεξη,του ειπα οτι τα ελεγχω μονος μου και να μην ανοιξει το καπω...
Φανταζομαι ποσους πιανουν κοροιδο καθε μερα.... -
Κηφισίας πού περίπου; Σαν κάτι να μας θυμίζει εδώ πέρα...
Ναι, στη Shell γενικά δεν την παλεύουν.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στα πρατηρια της SHELL την παλευουν??Πηγα να βαλω σε ενα στην ανοδο της κηφισίας και εκτος του οτι μου εβαλε Vpower 95, χωρις να με ρωτησει(δεν ειπα τιποτα γιατι τετοια βαζω κατα καιρους) , μου αρχισε το γνωστο τροπαριο με τον ελεγχο λαδιων.Οταν του ειπα πως θα μετρησεις τα λαδια αφου το αυτοκινητο μολις τωρα το εσβυσα,μου απαντησε οτι αφαιρεις 200 ml και υπολογιζεις ποσο πρεπει να συμπληρωσεις.Επειδη δεν ειχα ορεξη,του ειπα οτι τα ελεγχω μονος μου και να μην ανοιξει το καπω...
Φανταζομαι ποσους πιανουν κοροιδο καθε μερα....Την παλεύουν και την παραπαλεύουν. Λέγεται προώθηση πωλήσεων!!! Έχουν ξεφύγει απο το γνωστό 'Πόσα ευρώ βενζίνη να βάλω' Πουλάνε οι ανθρώποι, το ίδιο κάνει όποιος έχει ένα οποιοδήποτε μαγαζι, κι εσείς το ίδιο θα κάνατε για το μαγαζί σας!!!
Απλά αν είναι κάποιος γνώστης δεν την πατάει το ίδιο εύκολα όπως ένας άσχετος!!! -
Το να βάζεις ακριβότερο προϊόν, χωρίς να σου το ζητήσει κάποιος δεν είναι ακριβώς προώθηση πωλήσεων όμως.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το να βάζεις ακριβότερο προϊόν, χωρίς να σου το ζητήσει κάποιος δεν είναι ακριβώς προώθηση πωλήσεων όμως.ώπα λάθος!!! Δεν μιλούσα γι αυτό αλλά για το δεύτερο σκέλος του πόστ.
Αν ΚΑΙ αυτό γίνεται συχνά παντού, όχι βέβαια ότι συμφωνω με αυτη την πρακτική!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Φανταζομαι ποσους πιανουν κοροιδο καθε μερα....Την παλεύουν και την παραπαλεύουν. Λέγεται προώθηση πωλήσεων!!! Έχουν ξεφύγει απο το γνωστό 'Πόσα ευρώ βενζίνη να βάλω' Πουλάνε οι ανθρώποι, το ίδιο κάνει όποιος έχει ένα οποιοδήποτε μαγαζι, κι εσείς το ίδιο θα κάνατε για το μαγαζί σας!!!
Απλά αν είναι κάποιος γνώστης δεν την πατάει το ίδιο εύκολα όπως ένας άσχετος!!!Προωθηση προιοντος?Να μου ξεχειλισει με λαδι το κινητηρα??Ή να μου ανακατεψει το λαδι μου με οτι εχει αυτος για πουλημα?Μη μου πειτε οτιτο παιδι που βαζει βενζινη εχει ιδεα απο ιξωδη κτλ που καθομαστε εμεις και τα αναλυουμε ...
Καλα οτι σου βαζουν την ακριβη βενζινη χωρις να σε ρωτησουν ,απλα δε το σχολιαζω...
Α!Ξεχασα να σας πω οτι μολις σταματησα για βενζινη η πρωτη του κουβεντα ηταν 'καιρο εχουμε να σας δουμε'σα να με γνωριζε δηλαδη.Φυσικα ηταν η πρωτη φορα που πηγαινα στο συγκεκριμενο πρατηριο...Μαλλον το εκανε για να μου αποσπασει τη προσοχη και να μη καταλαβω τι βενζινη βαζει...
Ελεος...
Εγω αμα ειχα μαγαζι δε θα εκανα ποτε τετοια...Υπαρχει και κατι που λεγετε σεβασμος στον πελατη...
Αλλα αμα ο ιδιος ο καταναλωτης δε σεβεται τον εαυτο του,τη περιουσια του και το κοπο του,τα πραγματα σε αυτη τη χωρα δε προκειται να αλλαξουν ποτε... -
Η οδηγια για τον ελεγχο των λαδιων και μερικων ακομα 'υγρων' του αυτοκινητου εχει ερθει σε ολα τα πρατηρια απο τα κεντρικα της Shell στο πλαισιο της καλυτερης εξυπηρετησης των καταναλωτων...
Μην το βλεπετε ολοι απο την σκοπια των ανθρωπων που γραφουν στο 4tforum οι οποιοι γνωριζουν 1-2 πραγματακια για το αυτοκινητο τους και την 'ψαχνουν' με τα λαδια, τα ιξωδη, τις πιεσεις των ελαστικων κλπ κλπ... Εσεις/Εμεις ειμαστε η μειοψηφια! Υπαρχουν και οι κυριες που μπορει να μην εχουν ανοιξει ποτε στην ζωη τους το καπο του αυτοκινητου τους, νεαροι που δεν εχουν καμια σχεση με τα μηχανολογικα και απλα φροντιζουν για τα ετησια σερβις και μονο, εργαζομενοι που εχουν το αυτοκινητο απλα και μονο ως μεσο μεταφορας χωρις να παθιαζονται με αυτο οπως εμεις κλπ κλπ...Κακα τα ψεμματα, ενας απο τους λογους που γινεται αυτο ειναι και η προωθηση των λιπαντικων της Shell αλλα νομιζω αυτο το κανουν ολοι οι επαγγελματιες, ο καθενας στον τομεα του... Να ξερατε ομως ποσα αυτοκινητα εχουμε βρει σε αντιστοιχους ελεγχους λαδιων στα οποια ελλειπε 1-1,5 λιτρο λαδι απο τον κινητηρα, ποσα αυτοκινητα βρηκαμε να εχουν 15-17-20 psi πιεση στα ελαστικα τους κλπ κλπ... Μπορει αυτος ο ελεγχος πραγματι να μην ειναι 100% αποτελεσματικος αλλα δεν ειναι για αυτους που θα τους λειπουν 100, 150 η 200ml λαδι! Θεωρω οτι εχουμε σωσει καμποσα μοτερακια που τους ελλειπε το μισο καρτερ...
Καλο ειναι να ειμαστε υποψιασμενοι γενικοτερα γιατι η λαμογια στην χωρα που ζουμε εχει γινει τροπος ζωης... Αλλα ας μην φτανουμε και στο αλλο ακρο! Οποιος ελεγχει μονος του τα λαδια και ολα τα καιρια σημεια του αυτοκινητου ας αρνηθει ευγενικα με ενα 'Ευχαριστω πολυ, δεν χρειαζεται! Τα ελεγχω τακτικα μονος μου.' και αυτο ειναι ολο... Δεν νομιζω οτι καποιος υπαλληλος θα επιμεινει ιδιαιτερως, και για αυτον μια αγγαρεια ειναι που του την εχει επιβαλει το αφεντικο του, ειδικα οταν εχει δουλεια το πρατηριο!
Υγ: Θεωρω απο την αλλη πλευρα απαραδεκτο το να βαζουν τα πρατηρια αυτοβουλως την Vpower... Εχει αναφερθει αρκετες φορες σε αυτο το θεμα! Θεωρω οτι ειναι 'κολπακι' που χρησιμοποιουν τα εταιρικα πρατηρια και οχι αυτα που ανηκουν σε ιδιωτες... Οπως ανεφερε και ενας φιλος λιγο πιο πανω υπαρχει και ο σεβασμος στον καταναλωτη!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Υγ: Θεωρω απο την αλλη πλευρα απαραδεκτο το να βαζουν τα πρατηρια αυτοβουλως την Vpower... Εχει αναφερθει αρκετες φορες σε αυτο το θεμα! Θεωρω οτι ειναι 'κολπακι' που χρησιμοποιουν τα εταιρικα πρατηρια και οχι αυτα που ανηκουν σε ιδιωτες... Οπως ανεφερε και ενας φιλος λιγο πιο πανω υπαρχει και ο σεβασμος στον καταναλωτη!
Στα 3 εταιρικά που βάζω δεν το έχουν κάνει ΠΟΤΕ! Στο ένα ιδιωτικό στον Γέρακα που έβαλα μου έβαλαν vpower95. Κακό του εαυτού του έκανε γιατί δεν με ξαναείδε.
-
Τι να σου πω... Εγω σαν καταναλωτης το εχω συναντησει σε εταιρικα πρατηρια!
Σαν πρατηριουχος δεν εχουμε δωσει ποτε τετοια εντολη σε καποιον υπαλληλο σε καποιο απο τα πρατηρια! Αν δεν το τονισει ο πελατης τοτε απλα ρωταμε ποια απο τις 3 αμολυβδες επιθυμει...
Ισως ειναι και θεμα επιχειρηματια! -
Eγώ γιατί το μόνο ενδιαφέρον που έχω βιώσει είναι αν λείπει λάδι απ το κάρτερ μου κι όχι αέρας απ τα λάστιχά μου
Δεν έχει καμία κάψα η Shell να σώσει κάποιο μοτερ, απλά εκμεταλεύεται την ασχετοσύνη κάποιων στο θέμα στοιχειώδεις έλεγχοι στο αυτοκίνητο κι αυτό είναι όλο.
Αν δεν είναι φορτικοί βέβαια εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Του λέω τα ελέγχω και τελειωνει εκεί η υπόθεση.
Τα λάστιχα όμως ευχαριστως θα ήθελα να μου τα κοίταγαν πιο συχνά -
Τον έλεγχο των λαδιών τον έχω «βιώσει» και εγώ και σε εταιρικό και σε ιδιωτικό. Την πρώτη φορά μάλιστα μερικά χρόνια πίσω 2002 αν θυμάμαι καλά, στην ΕΟ δουλεύοντας το μοτέρ για 3-4 ώρες στα 140-150. Πάει να ανοίξει το καπό. Εγώ μην έχοντας ξαναδει τέτοιο πράγμα του λέω ...όπα μάστορα, πίσω είναι το ντεπόζιτο!
Στην συνέχεια μου λέει για έλεγχο λαδιών για την 'ασφάλειά σας'. Ετσι όπως καίνε μόνο έλεγχο δεν θα κάνεις. Δεν πειράζει μου λέει. Τον αφήνω επίτηδες να δω που το πάει. 'Σας λείπουν 200ml...να σας φέρω ένα μπουκαλάκι από μέσα να συμπληρώσουμε;' Οχι κλείσε το καπό. Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
'Σας λείπουν 200ml...να σας φέρω ένα μπουκαλάκι από μέσα να συμπληρώσουμε; -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eγώ γιατί το μόνο ενδιαφέρον που έχω βιώσει είναι αν λείπει λάδι απ το κάρτερ μου κι όχι αέρας απ τα λάστιχά μουΔεν έχει καμία κάψα η Shell να σώσει κάποιο μοτερ, απλά εκμεταλεύεται την ασχετοσύνη κάποιων στο θέμα στοιχειώδεις έλεγχοι στο αυτοκίνητο κι αυτό είναι όλο.
Αν δεν είναι φορτικοί βέβαια εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Του λέω τα ελέγχω και τελειωνει εκεί η υπόθεση.
Τα λάστιχα όμως ευχαριστως θα ήθελα να μου τα κοίταγαν πιο συχνάΤο θεμα των ελαστικων ειναι αρκετα πιο χρονοβορο και ισως για αυτο δεν γινεται αυτοματα... Τις περισσοτερες φορες απλα περιμενει ο υπαλληλος την παρακινηση απο τον πελατη!
Οπως ειπα σαφεστατα και δεν εχει καποια καψα η Shell και η οποιαδηποτε Shell για το μοτερ σου... Απλα ειναι μια θετικη παραμετρος!! Το οτι προσπαθει να προωθησει τα προιοντα της ειναι γνωστο και ταυτοχρονα δεν νομιζω οτι ειναι καταδικαστεο! Δεν το κανει με καποιο καταναγκαστηκο τροπο... Γινεται στα πλαισια καποιου ελεγχου!!
-
Γινεται στα πλαισια καποιου ελεγχου!!αν θέλουν να κάνουν έλεγχο ας κάνουν το πασίγνωστο reality check.
είναι με διαφορά η πιο κραγμένη απο καταναλωτές εταιρία καυσίμων. διάβασε και εδώ και αλλού.
καλύτερα να προωθήσει τη λογική και την εμπιστοσύνη πριν τα προιόντα τις αρπαχτές και τις συμπαιγνίες. -
Καθε εταιρεια εχει τα καλα της εχει και τα κακα της.. Δεν προκειται να αρνηθω σε κανενα τα παραπονα για την συγκεκριμενη εταιρεια! Μπορει να ειναι η πιο κραγμενη (με τα στοιχεια που υπαρχουν εδω περα!) αλλα ειναι ταυτοχρονα και η πιο καθαρη (με τα στοιχεια που μπορεις να βρεις στο Υπ.Αναπτυξης) με στατιστικα που οποιαδηποτε αλλη εταιρια θα ζηλευε αν συνυπολογισεις και τον αριθμο των πρατηριων που φερουν τα σηματα της...
Απο εκει και περα καλο θα ηταν να βλεπατε το καθε πρατηριο ξεχωριστα γιατι αποτελει και διαφορετικη επιχειρηση με διαφορετικο αφεντικο, νοοτροπια και επιχειρηματικη στρατηγικη! Αν σε ενα περιπτερο δεις τα κουτακια της μπυρας που πινεις παραπεταμενα κατω απο τον ηλιο και μεσα στην σκονη δεν σημαινει οτι αν πας και στο επομενο τα πραγματα θα ειναι τα ιδια!
-
Συγνώμη αλλά δε μιλάμε μόνο για ένα πρατήριο.Έχω ακούσει και για άλλες εμπειρίες παρόμοιες με τη δικιά μου.Δε λέω ότι όλα τα πρατήρια είναι ίδια !Σε καμιά περίπτωση!Αλλά η δικαιολογία των 'μεμονωμένων περιπτώσεων 'βολεύει πολύ σε αυτή τη χώρα...Πόσες είναι αυτές οι μεμονωμένες περιπτώσεις ,επιτέλους?Το παράδειγμα με το περίπτερο είναι ΠΟΛΥ ΑΣΤΟΧΟ.
Όσον αφορά των έλεγχο των λαδιών ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ.
Πως θα μου μέτραγε τα λάδια μετά από 1,5 ώρα μέσα στη κίνηση?Το ελάχιστο που έπρεπε να περιμένουμε ήταν 10 λεπτά!
Άπλα από τον αέρα στα λάστιχα δε πρόκειται να βγάλουν λεφτά...Οπότε δε τους πολυενοιαζε. -
Επειδη κατα την γνωμη μου οποιον και να ελενξουν το σμπερασμα θα ειναι ' σας λειπουν 200 ml να σας τα συμπληρωσουμε?' προτεινω να δεχομαστε τον ελεγχο και μετα να λεμε, αφου τον ευχαριστησουμε, οτι θα τα συμπληρωσουμε σπιτι μας που εχουμε ηδη ανοικτο κουτι..... Αλλη περιπτωση ειναι να εχουμε συμπληρωσει σιγουρα οσο πρεπει, και στην παρατηρηση του περι ελειψης, να του τα χωσουμε κανονικα ακομα και στο αφεντικο του αν χρειαστει.... μιας και αφου τον βαζει που τον βαζει να το παιξει ξυπνιος, δεν του μαθαινει να κανει και σωστα τον ελεγχο ωστε να μην εκτειθεται ο !!!!
-
Παίδες είμαστε εκτός θέματος!!!
-
Eγώ γιατί το μόνο ενδιαφέρον που έχω βιώσει είναι αν λείπει λάδι απ το κάρτερ μου κι όχι αέρας απ τα λάστιχά μου
Δεν έχει καμία κάψα η Shell να σώσει κάποιο μοτερ, απλά εκμεταλεύεται την ασχετοσύνη κάποιων στο θέμα στοιχειώδεις έλεγχοι στο αυτοκίνητο κι αυτό είναι όλο.
Τα λάστιχα όμως ευχαριστως θα ήθελα να μου τα κοίταγαν πιο συχνάΤο θεμα των ελαστικων ειναι αρκετα πιο χρονοβορο και ισως για αυτο δεν γινεται αυτοματα... Τις περισσοτερες φορες απλα περιμενει ο υπαλληλος την παρακινηση απο τον πελατη!
Οπως ειπα σαφεστατα και δεν εχει καποια καψα η Shell και η οποιαδηποτε Shell για το μοτερ σου... Απλα ειναι μια θετικη παραμετρος!! Το οτι προσπαθει να προωθησει τα προιοντα της ειναι γνωστο και ταυτοχρονα δεν νομιζω οτι ειναι καταδικαστεο! Δεν το κανει με καποιο καταναγκαστηκο τροπο... Γινεται στα πλαισια καποιου ελεγχου!!
Γιατί άραγε δε περιμένει και την παρακίνηση από τον πελάτη και για τον έλεγχο της στάθμης λαδιού όπως περιμένει για τη πίεση των ελαστικών;
Θετική παράμετρος είναι μόνο ως προς την βελτίωση των οικονομικών της συγκεκριμένης εταιρείας.
Καταδικαστέο δεν είναι, ότι προσπαθεί να προωθήσει τα προϊόντα της. Ο τρόπος που το προσπαθεί είναι τουλάχιστον απαράδεκτος.
Όταν σου πρήζει τα αυτιά, ότι η v power είναι καλύτερη κ.λ.π. κ.λ.π. τυπικά δεν είναι καταναγκαστικός ο τρόπος, αλλά ουσιαστικά είναι.Για το θέμα καθαρότητας των πρατηρίων της συγκεκριμένης εταιρείας πράγματι είναι μικρός ο αριθμός των πρατηρίων που έχουν βρεθεί να παρανομούν. Αλλά όταν τα μισά (και για να μην γίνομαι δημοσιογράφος που θα ανέφερα μόνο ότι το 50% που βρέθηκαν να παρανομούν αλλά με αριθμούς) τα 2 από τα 4 είναι ιδιοκτησία (Ερμής - Μυρτέα) της κάτι δε πάει καλά.
Ακόμα περιμένω απάντηση σε ηλεκτρονική επιστολή μου προς την εταιρεία, ποιες αντλίες είχαν το 'πρόβλημα' σε συγκεκριμένο πρατήριο (ένα από τα δυο) που έβαζα και εγώ και τα εταιρικά της εταιρείας που εργάζομαι, καύσιμα.
Αλλά όμως δε με ξεχνάνε και μου τηλεφωνούν όταν είναι να με ζαλίσουν με τις κάρτες που έχουν και άλλες 'προσφορές'. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Γιατί άραγε δε περιμένει και την παρακίνηση από τον πελάτη και για τον έλεγχο της στάθμης λαδιού όπως περιμένει για τη πίεση των ελαστικών;
Θετική παράμετρος είναι μόνο ως προς την βελτίωση των οικονομικών της συγκεκριμένης εταιρείας.
Καταδικαστέο δεν είναι, ότι προσπαθεί να προωθήσει τα προϊόντα της. Ο τρόπος που το προσπαθεί είναι τουλάχιστον απαράδεκτος.
Όταν σου πρήζει τα αυτιά, ότι η v power είναι καλύτερη κ.λ.π. κ.λ.π. τυπικά δεν είναι καταναγκαστικός ο τρόπος, αλλά ουσιαστικά είναι.Για το θέμα καθαρότητας των πρατηρίων της συγκεκριμένης εταιρείας πράγματι είναι μικρός ο αριθμός των πρατηρίων που έχουν βρεθεί να παρανομούν. Αλλά όταν τα μισά (και για να μην γίνομαι δημοσιογράφος που θα ανέφερα μόνο ότι το 50% που βρέθηκαν να παρανομούν αλλά με αριθμούς) τα 2 από τα 4 είναι ιδιοκτησία (Ερμής - Μυρτέα) της κάτι δε πάει καλά.
Ακόμα περιμένω απάντηση σε ηλεκτρονική επιστολή μου προς την εταιρεία, ποιες αντλίες είχαν το 'πρόβλημα' σε συγκεκριμένο πρατήριο (ένα από τα δυο) που έβαζα και εγώ και τα εταιρικά της εταιρείας που εργάζομαι, καύσιμα.
Αλλά όμως δε με ξεχνάνε και μου τηλεφωνούν όταν είναι να με ζαλίσουν με τις κάρτες που έχουν και άλλες 'προσφορές'.Φραγκίσκο το γωνιακό ήταν; Ή το άλλο (απέναντι) δίπλα από έκθεση αυτοκινήτων;
Βενζίνη ώρα μηδέν!