-
Tazio, ζεις μέσα σε δεξαμενή βενζινάδικου και τα ξέρεις αυτά;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Tazio, ζεις μέσα σε δεξαμενή βενζινάδικου και τα ξέρεις αυτά;Είναι το 'βίτσιο' μου να ασχολούμαι με πρατήρια.
-
...όπως προτιμάει ο καθένας!!!
-
Πηγαίνοντας το Σάββατο προς Ναύπλιο, παρατήρησα 2 πράγματα. Πρώτον, στο ρεύμα εξόδου Αθήνας από τα τσιμέντα Χάλυψ έως και τους φούρνους (Γιαννουλάκης κλπ) λίγο πριν τη γέφυρα Ασπροπύργου, έχει 3-4 πρατήρια (γνωστών κ λιγότερο γνωστών σημάτων) με σχετικά καλές τιμές (από 1,03 μέχρι 1,07). Δεύτερον, ακόμα και στο τουριστικό Ναύπλιο δεν παίζει η κλεψιά (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το) που κατά μέσο παίζει στο λεκανοπέδιο. Τιμές κατά μέσο όρο στο 1,08 όταν στην Αθήνα 2 στους 3 πουλάνε πάνω από 1,10. Το έχουμε πει πολλάκις, το ξαναγράφω: μόνη λύση το συστηματικό μποικοτάζ των ακριβών και το κυνήγι των φθηνών και καθαρών. Σε τελική ανάλυση, αν ένα βενζινάδικο έχει πολλά λειτουργικά έξοδα (ενοίκια κλπ) όπως συχνά επικαλούνται κάποιοι βενζινάδες, δε θα την πληρώσω εγώ τη νύφη...
-
Η μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της BP στις ΗΠΑ φαίνεται πλέον ότι έχει γεράματα (από το 1977) καθώς ψιλοστερεύει και πλέον λόγω και αυξημένων διαροών τα 3/4 της άντλησης είναι νερό!!!!! Απο αύτή την δυίληση το μισό προϊόν πάει ΗΠΑ και το άλλο μισό Ευρώπη..... Ενδεικτικά αναφέρω ότι το πρόγραμμα αντιδιαβρωτικκής προστασίας της BP ανέρχεται σε 72εκ. Euro και τα μισά θα πέσουν στην εν λόγω πηγή!!!
Θεωρείτε ότι αυτό το πετρέλαιο δίνει χαμηλότερης ποιότητας καύσιμα???
Θεωρείτε ότι τα αυξημένα κόστη που αντιμετωπίζει η εταιρεία λόγω συνθηκών θα μετακυλισθούν σε εμάς τους καταναλωτές????
Πάντως αν δείτε τον ισολογισμό της BP Ελλάς ΑΕ θα δείτε ότι κάνουν πάρτυ στο γυμνό κορμί μας!!!! Μιλάμε για τρομερό περιθώριο κέρδους!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θεωρείτε ότι αυτό το πετρέλαιο δίνει χαμηλότερης ποιότητας καύσιμα???
Όχι φυσικά, τα 'μετά' της διύλισης παραγόμενα λίγη σχέση έχουν με την ποιότητα του
πρωτογενούς αργού πετρελαίου.Θεωρείτε ότι τα αυξημένα κόστη που αντιμετωπίζει η εταιρεία λόγω συνθηκών θα μετακυλισθούν σε εμάς τους καταναλωτές????
Όχι μόνο η BP, δεν καθορίζει μόνη της τις τιμές αλλά οι καιροσκόποι (ανάμεσά τους και η BP),
που κάθε φορά κάνουν πάρτυ-ράλλυ με τις τιμές όταν πέφτει μια πλατφόρμα, φημολογείται
κάποιος πόλεμος κλπ. Άλλη μια δικαιολογία θα είναι για κερδοσκοπία -
Στα Χανιά που βρίσκομαι το 1,165 είναι η καλύτερη τιμή που μπορείς να βρεις. Στις Ε.Ο το 1,22 είναι παντού.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στα Χανιά που βρίσκομαι το 1,165 είναι η καλύτερη τιμή που μπορείς να βρεις. Στις Ε.Ο το 1,22 είναι παντού.Wellcome to the real world!!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στα Χανιά που βρίσκομαι το 1,165 είναι η καλύτερη τιμή που μπορείς να βρεις. Στις Ε.Ο το 1,22 είναι παντού.τις 100άρες πόσο τις έχουν? ...1,40?
-
+1. Μάλλον το φυσάνε εκεί στο νησί...
-
Η V-power(οχι την racing)ειναι περιπου στα 1,29.
-
Ο χρήστης SILVER TOURBO έγραψε:
Η V-power(οχι την racing)ειναι περιπου στα 1,29.αυτή δεν είναι 100άρα.
-
Ειπε κανεις οτι ειναι?
Γι'αυτο εγραψα οχι η racing.H απλη V-Power. -
SILVER TOURBO
λάθος συννενόηση...εγώ ζήτησα εάν μπορεί να δώσει τιμές 100άρας κάποιος...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
SILVER TOURBOλάθος συννενόηση...εγώ ζήτησα εάν μπορεί να δώσει τιμές 100άρας κάποιος...
ΟΚ.Δεν πειραζει.
Εχω την εντυπωση πως η 100αρα ειναι περιπου στα 1,35. -
Σήμερα έπεσε πάντως (έχω βενζινάδικο που το βλέπω από την αυλή μου ) σε 1,147. Η 100στάρα 1,30! Και είναι και φτηνός ο γείτονας αναλογικά...
-
Στο ταξίδι της επιστροφής από τις οικογενειακές διακοπές μας περάσαμε από τη Σλοβενία. Έμαθα λοιπόν από πρώτο χέρι ότι η βενζίνη εκεί είναι ιδιαίτερα φτηνή:
0,97 ευρώ η 95άρα και 1 ευρώ η 100άρα. Έτσι, παρότι ο πατέρας μου βάζει πάντα 95άρα στο αυτοκίνητό του, ήταν μια από τις λίγες φορές που έβαλε 100άρα.
Η τιμή της βενζίνης πάντως είναι ιδιαίτερα χαμηλή βάση των ελληνικών μισθών, μιας και ο μέσος μισθός στη Σλοβενία είναι ~600 ευρώ και ο κατώτερος ~350 ευρώ.
Μίλησε κανείς για φτώχεια και ακρίβεια στην Ελλάδα; -
aserf
για την Σλοβενία μιλάμε όχι για την Αυστρία.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
aserfγια την Σλοβενία μιλάμε όχι για την Αυστρία.
Οι τιμές της βενζίνης δε συμβαδίζουν γενικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε με τους μισθούς, οπότε χαλαρά και στη Σλοβενία θα μπορούσε να κοστίζει πολύ περισσότερα λεφτά. Παρεπιπτόντως, βενζίνη βάλαμε και στην Ουγγαρία και στην Αυστρία και στην Ιταλία και οι τιμές ήταν παραπλήσιες των ελληνικών.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
aserf
για την Σλοβενία μιλάμε όχι για την Αυστρία.
Οι τιμές της βενζίνης δε συμβαδίζουν γενικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε με τους μισθούς, οπότε χαλαρά και στη Σλοβενία θα μπορούσε να κοστίζει πολύ περισσότερα λεφτά. Παρεπιπτόντως, βενζίνη βάλαμε και στην Ουγγαρία και στην Αυστρία και στην Ιταλία και οι τιμές ήταν παραπλήσιες των ελληνικών.
Καταφέραμε επιτέλους την σύγκληση με την Ευρώπη!!! Το κακό είναι ότι έγινε μόνο στο κόστος και όχι στις απολαβές!!!
Βενζίνη ώρα μηδέν!