-
Αφου είναι κλίκα...
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙκαι αυτο με την πινακίδα δε παιζει
Αφου τα ανακοινωνει το υπουργείο.... Τι να λεει τωρα
Η λυση πρεπει να ερθει απο ψηλα.
ΣΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ . ΤΕΛΕΙΑ -
εδω ρε παιδια πιασανε τους υπαλληλους που υποτιθεται οτι κανανε τους ελεγχους, να λαδωνονται, να μην πηγαινουν για ελεγχους κτλ κτλ...
και αυτο που τους κανανε ηταν απλα να τους ζητησουν πισω τις πλαστες υπερωριες που κανανε...
-
EYAGGELATOS
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Υπάρχει τρόπος.
Να γίνουν ολα κρατικά να τους μουρλάνουμε στη Μήνυση
Σωστά σύντροφε και να την μοιράζει το καθεστώς με δελτίο!!!
Για να σοβαρευτούμε λίγο, νομίζω ότι η λύση είναι απλή. Η κάθε αγορά είναι σε θέση να αυτορυθμίζεται με βάση τον αρχέγονο μηχανισμό της προσφοράς και της ζήτησης, στα πλαίσια πάντα του υγειούς ανταγωνισμού. Εξηγούμαι:
Εάν, λέω εάν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το κάθε πρατήριο που νοθεύει τα καύσιμα ή έχει πειραγμένες αντλίες, έφερε εμφανή σήμανση (π.χ. πινακίδα) για το είδος της παράβασης, πόσοι θα πήγαιναν σε αυτούς να βάλουν βενζίνη? Σας πληρηφορώ ότι όλοι αυτοί θα τα είχαν κλείσει και θα πήγαιναν στο χωριό τους να μαζεύουν πατάτες!!! Είναι θέμα ενημέρωσης λοιπόν, ώστε η αγορά να πετάξει μόνη της έξω τα παράσιτα και να λειτουργήσει σωστά και ανταγωνιστικά. Η απορία μου είναι γιατί δεν βγαίνει κανένας να δημοσιεύσει τα παραβατικά πρατήρια και την ποινή θα την επιβάλλουμε μόνοι μας!!! Τόσο απλά!!!Αυτό θα ήταν το ιδανικό να γίνει.. ούτε κλείσιμο (δώστου μια δεύτερη ευκαιρία), ούτε συνέχιση της εκμετάλευσης των οδηγών.
Αλλά ας το προτείνει κάποιος στα σοβαρά να δεις πώς θα πέσουν να μας φάνε.. 3 μήνες θα κάνουμε να δούμε βενζίνη! Θα θυμηθούμε το ποδήλατο και τις συγκοινωνίες!
-
Θα πεσουν να μας φανε δεν λες τιποτα.Μολις δουν οτι χανουν εστω και ενα ευρω,αμεσως λουκετο και απεργια.Το οπλο του εργαζομενου και καλα.Η ευκολη λυση.Μονο να κλεβουν ξερουν,ειτε στα λιτρα,στη νοφεια,στην τιμη.Απο πουθενα δεν την γλυτωνεις.
-
το δικαιωμα στην κλοπη και στην απατεωνια το εχουμε κανει καθεστως! Οπως φυσικα και την ατιμωρισια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φίλος μου μου είπε ότι το ένα και μοναδικό βαθμονομημένο μεταλλικό κάνιστρο που υπάρχει γι αυτή τη δουλειά (Θεσσαλονίκη), είναι πανάρχαιο και καταχτυπημένο.Δεν ισχυει το παραπανω σχολιο... Ελεγχοι γινονται κανονικα!
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Για να σοβαρευτούμε λίγο, νομίζω ότι η λύση είναι απλή. Η κάθε αγορά είναι σε θέση να αυτορυθμίζεται με βάση τον αρχέγονο μηχανισμό της προσφοράς και της ζήτησης, στα πλαίσια πάντα του υγειούς ανταγωνισμού. Εξηγούμαι:
Εάν, λέω εάν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το κάθε πρατήριο που νοθεύει τα καύσιμα ή έχει πειραγμένες αντλίες, έφερε εμφανή σήμανση (π.χ. πινακίδα) για το είδος της παράβασης, πόσοι θα πήγαιναν σε αυτούς να βάλουν βενζίνη? Σας πληρηφορώ ότι όλοι αυτοί θα τα είχαν κλείσει και θα πήγαιναν στο χωριό τους να μαζεύουν πατάτες!!! Είναι θέμα ενημέρωσης λοιπόν, ώστε η αγορά να πετάξει μόνη της έξω τα παράσιτα και να λειτουργήσει σωστά και ανταγωνιστικά.Με αφορμή το παραπάνω, μπορείτε να μου πείτε ΕΝΑΝ καλό λόγο (σοβαρό, όχι κουτοπόνηρο, κλπ) που ΔΕΝ πρέπει να μπαίνει προειδοποιητική πινακίδα σεβαστών διαστάσεων έξω από το κάθε πρατήριο που τρώει πρόστιμο για νοθεία ή 'αισιόδοξες' αντλίες;;;
Γιατί δεν το κάνουν, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ εγώ (και δεν τον θεωρώ 'σοβαρό') ότι το κράτος θα χάσει πάρα πολλά έσοδα (φόρους, πρόστιμα...) αν 'βάλει λουκέτο' στα πρατήρια που κλέβουν....
-
Για τον ίδιο λόγο που δε θα έμπαινε στο σπίτι ενός κλέφτη η ταμπέλα ότι έκλεψε στο παρελθόν
Σε λίγο θα κυκλοφορούμε και με μπλούζες που να λένε
'Την κεράτωσε'
δε γίνονται αυτά. Η τιμωρία έχει όρια χρονικά και πρόστιμα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Για τον ίδιο λόγο που δε θα έμπαινε στο σπίτι ενός κλέφτη η ταμπέλα ότι έκλεψε στο παρελθόνΣε λίγο θα κυκλοφορούμε και με μπλούζες που να λένε
'Την κεράτωσε'
δε γίνονται αυτά. Η τιμωρία έχει όρια χρονικά και πρόστιμα
Σε βρίσκω υπερβολικό. Καμία σχέση η μία περίπτωση με την άλλη.
Αλλά και πάλι, κανένα πρόβλημα.
Ας μπαίνει για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. 2 εβδομάδες) η πινακίδα, να μπορούν να ενημερωθούν όλοι αυτοί που βάζουν από εκεί. Θα προτιμούσα να μπαίνει λουκέτο για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά έστω - ας αποφασίσει ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ καταναλωτής αν θα ψωνίσει από εκεί. Τώρα έτσι όπως 'δημοσιεύονται' τα πρόστιμα, ΔΕΝ υπάρχει ενημέρωση.[ΕDIT]
Με το υπάρχον 'σύστημα' οι μόνοι που βγαίνουν ΣΙΓΟΥΡΑ χαμένοι (αφού συνεχίζουν να τους κλέβουν) είναι οι **καταναλωτές **και ο μόνος που βγαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ κερδισμένος είναι το **κράτος **(για τους βενζινοπώληδες που πιάνονται να κλέβουν δε μπορώ να πω με σιγουριά).Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει.
-
Ρε συ voice δεν καταλαβαίνω το κράτος από που κερδίζει και από που θα χάσει αν μπουν μερικά λουκέτα?
Μήπως θα μειωθεί η κατανάλωση βενζίνης? (Απάντηση, όχι)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ρε συ voice δεν καταλαβαίνω το κράτος από που κερδίζει και από που θα χάσει αν μπουν μερικά λουκέτα?Μήπως θα μειωθεί η κατανάλωση βενζίνης? (Απάντηση, όχι)
Τα έχουμε ξαναπεί. Είναι η λογική του 'σε αφήνω να κλέβεις αρκεί να μου δίνεις κι εμένα ποσοστά από τα κλοπιμαία'.
Γιατί να βάλει λουκέτα, όταν το κράτος εισπράτει τόσα εκατομμύρια ευρώ (τα οποία φυσικά έχουμε πληρώσει εμείς οι καταναλωτές) από πρόστιμα στα βενζινάδικα που κλέβουν;...
-
Να ρωτησω κατι αλλο...?!?! Για πιο λογο να μπουν αυτες οι πινακιδες??
Καταλαβαινω το σκεπτικο σας αλλα απο την αλλη τα χρηματικα προστιμα που μπαινουν ειναι ηδη αρκετα υψηλα... Στα περισσοτερα μιλαμε για 30.000 -
melos86
γιατί το χρηματικό πρόστιμο όπως βλέπεις δεν είναι αποτρεπτικό για τους κερδοσκόπους εν αντιθέσει με την ταμπέλα=κακή φήμη που θα πονέσει ποοοολοοούς!
-
Αν μη τι αλλο παντως αποτελει μια πολυ εξυπνη ιδεα... Ειδικα αν μιλαμε για μια ταμπελα που θα αφαιρειται μετα απο συγκεκριμενο καιρο (προφανως αναλογα με το ποσοστο της νοθειας!)
Ειδωμεν... -
Σοβαρά τώρα, κάθε πότε πιάνουν ένα βενζινάδικο για νοθεία;
Είμαι σίγουρος ότι σε αυτό το διάστημα τα περισσότερα βενζινάδικα έχουν βγάλει πολλά περισσότερα ως υπερκέρδος σε σχέση με το πρόστιμο των 30.000 ευρώ ή ακόμα και περισσότερων... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί το χρηματικό πρόστιμο όπως βλέπεις δεν είναι αποτρεπτικό για τους κερδοσκόπους εν αντιθέσει με την ταμπέλα=κακή φήμη που θα πονέσει ποοοολοοούς!
Την ίδια ιδέα για ταμπέλες, νοθείες είχα και εγώ παλιά και μου εξήγησαν γιατί δεν γίνεται...
Στις γαλακτοβιομηχανίες, στα αλαντικά, στις ζωοτροφές, στα λάδια κλπ δεν ανακοινώνονται με φανφάρες
οι αγορανομικές παραβάσεις (εκτός από τα 2-3 'χοντρά' που βγήκαν στη φόρα, προφανώς από εσωτερική
αντεκδίκηση βλ. πχ ΑΓΝΟ από δυσαρεστημένο υπάλληλο).Η κατάδειξη της τιμωρίας on-site ...
α) δεν λειτουργεί αποτρεπτικά
β) καταστρέφει ΕΝΤΕΛΩΣ τον τιμωρημένοΑν οι τιμωρημένοι 'βγούν' από το παιχνίδι, θα μείνουν οι 'υπόλοιποι' που θα αρχίσουννα κερδοσκοπούν λειτουργώντας
μονοπωλιακά (αποδεδειγμένο).Αφήνεις λίγο 'λάσκα' την αγορά, κόβεις κάποια πρόστιμα (στα περισσότερα γίνεται τελικά συμβιβασμός)
και όλα κινούνται ισορροπημένα. Κάθε άλλη λύση οδηγεί σε χειρότερα προβλήματα από αυτά που είχες αρχικά. -
Αυτά ισχύουν στα ολιγοπώλια και ακούγονται λογικά.
Όταν όμως έχεις εκατοντάδες ή χιλιάδες βενζινάδικα, σιγά μην πάθει κάτι η αγορά αν σε ένα δρόμο με 20 βενζινάδικα ξεφτιλίσουν ένα βενζινά. Ίσα-ίσα που θα φοβηθούν οι υπόλοιποι. Δηλαδή είναι καλύτερα να ρίχνει μαζούτ ο κλέφτης στα αυτοκίνητα; -
το ΣΙΓΟΥΡΟ ειναι οτι τα παροντα μετρα και προστιμα δεν εχουν λειτουργησει αποτρεπτικα!
γιαυτο και βλεπουμε οτι μερικες φορες καποιοι πιανονται να παρανομουν 2 & 3 φορες...
αρα κερδιζουν πολυ περισσοτερο απο τα προστιμα που τρωνε...
και ΝΑΙ, αν οι ταμπελες οδηγουσαν καποιους σε καταστροφη, καλα να παθουν! Δηλαδη εμεις που παθαινουμε βλαβες απο τη λασπη που πουλανε για πετρελαιο/βενζινη τι φταιμε? Και πως αποζημιωνομαστε?
αν τα μετρα ηταν σκληρα, το σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν θα τολμουσε.
-
Πόσο καιρό ρε παιδιά έχει να δημοσιοποιηθεί νέα λίστα με παρανομούντες;Τους τελευταίους 5 μήνες που έχει αρχίσει και η τρελή πορεία των τιμών δεν έχω δει κάτι.Έχω χάσει επεισόδια;
Όσο για τα πρόστιμα ο ίδιος ο φίλος zardoz λέει ότι γίνεται και συμβιβασμός στο τέλος!! Δηλ και μας κλέβουν και μας προκαλούν ζημιά στα αυτοκίνητα και δεν τους μαθαίνουν ΟΛΟΙ με εύκολο και άμεσα αντιληπτό τρόπο (π.χ. μεγάλη πινακίδα έξω από το βενζινάδικο) και τους κάνουμε και σκόντο στο πρόστιμο που τελικά τους επιβάλεται
Ε,ρε Παπαδόπουλος που χρειάζεται ώρες ώρες...
Βενζίνη ώρα μηδέν!