-
στα 74,33$ το BRENDT... ....και στο 1,28 η ισοτιμία ευρώ/δολλάριο σήμερα!
-
1,269 η V-Power στην Πάτρα σήμερα, στην Πανεπιστημίου κοντά στην έξοδο της περιμετρικής
Θα μας φύγει μαγκιά
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
1,269 η V-Power στην Πάτρα σήμερα, στην Πανεπιστημίου κοντά στην έξοδο της περιμετρικήςΘα μας φύγει μαγκιά
1,269ε= 432 δραχμες, για να μην ξεχνιομαστε!!!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
1,269 η V-Power στην Πάτρα σήμερα, στην Πανεπιστημίου κοντά στην έξοδο της περιμετρικήςΘα μας φύγει μαγκιά
Φτηνά την έχετε...1,389 στην Ραφήνα...
-
Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί πρόσφατα.
**
Η πορεία της αμόλυβδης** ... -
Λιγότερη βενζίνη από όση πληρώνουμε βάζουν επτά στα δέκα πρατήρια της Αττικής
Λειψή βάζουν τη βενζίνη στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων επτά στα δέκα πρατήρια στην Aττική, παρακρατώντας ένα ποσοστό που ανέρχεται έως 14,1% από την ποσότητα που οι οδηγοί καταναλωτές πληρώνουν, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Όπως απέδειξε έρευνα του εργαστηρίου Tεχνολογίας Kαυσίμων και Λιπαντικών του EMΠ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, από 425 δειγματοληψίες που έγιναν σε σύνολο 392 πρατηρίων, κυρίως του Nομού Aττικής, στο 68% των περιπτώσεων η βενζίνη που μπαίνει στο ρεζερβουάρ των οχημάτων είναι από 0,5% έως 14,1% λιγότερη από αυτήν που πληρώνει τελικά ο καταναλωτής.
Συγκεκριμένα, στα 247 δείγματα που αποτελούν το 63% των πρατηρίων η βενζίνη ήταν λιγότερη από αυτήν που πληρώθηκε από 0,5% έως 1,7%. Σε 19 δείγματα, δηλαδή στο 4,9%, το καύσιμο ήταν μειωμένο από 2,3% έως 14,1%.
Mόνο στο 29,3% των δειγμάτων η βενζίνη αντιστοιχούσε στα χρήματα που πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ενώ στο 2,8% των περιπτώσεων, που αφορά 11 δείγματα, η βενζίνη ήταν περισσότερη από 0,5% έως 2,9%.
H έρευνα ήταν πιλοτική και έγινε στο πλαίσιο της ανάπτυξης μίας νέας μεθόδου για την ακριβέστερη μέτρηση της ποσότητας των υγρών καυσίμων που παραδίδεται στον καταναλωτή.
Μεγάλες αυξήσεις στην αμόλυβδη
Η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης σε 2.300 περίπου πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 7 Ιουλίου 2006 στo 1,075 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας, δηλαδή, αύξηση κατά 3,56%, από τα 1,038 ευρώ ανά λίτρο στις 30 Ιουνίου 2006.
Την ίδια ώρα, όμως, η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει πλέον το 1,2 ευρώ ανά λίτρο στα νησιά των Σποράδων, ενώ έχει ξεπεράσει το 1,1 ευρώ φτάνοντας και το 1,150 σε πολλά πρατήρια τουριστικών περιοχών της Bόρειας Eλλάδας, σε απόσταση «αναπνοής» από τη Θεσσαλονίκη.
Το πρωί της Κυριακής η αμόλυβδη πωλούνταν προς 1,194 ευρώ σε πρατήριο της Σκιάθου και 1,183 ευρώ σε πρατήριο της Aλοννήσου, με τους ιδιοκτήτες τους, μάλιστα, να ξεκαθαρίζουν πως αυτές είναι τιμές εβδομάδας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν θα υπάρξει νέα αύξηση από σήμερα.
Tην ίδια ώρα στον Πρίνο της Θάσου η βενζίνη πωλούνταν έως και 1,140 ευρώ, ενώ ξεπερνούσε το 1,1 σε πολλές περιοχές της Kαβάλας, της Xαλκιδικής και της Πιερίας.
Μικρή υποχώρηση στις διεθνείς τιμές
Το πετρέλαιο υποχωρούσε κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες 1,4% της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών ότι θα σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο αργό πετρέλαιο σημείωναν πτώση 36 σεντς ή 0,49% στα 73,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ σημείωνε πτώση 32 σεντς στα 73,19 δολάρια, έχοντας ανέλθει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή.
-
Γι αυτό και όταν βάζουμε βενζίνη πρέπει να ξέρουμε πόσο περίπου βάζουμε
και πάλι όμως οι αλήτες μας κοροιδεύουν.
Το θέμα είναι γιατι δε βάζουν κάτι από το κράτος να τελείωνουμε....Υπάρχει κανένας αντάπτορας να βάλουμε εμείς στην κάνουλα και να βγάλει το νούμερο που λάβαμε!!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Γι αυτό και όταν βάζουμε βενζίνη πρέπει να ξέρουμε πόσο περίπου βάζουμεκαι πάλι όμως οι αλήτες μας κοροιδεύουν.
Το θέμα είναι γιατι δε βάζουν κάτι από το κράτος να τελείωνουμε....Υπάρχει κανένας αντάπτορας να βάλουμε εμείς στην κάνουλα και να βγάλει το νούμερο που λάβαμε!!!!!
Μπορείς να πας με ένα μπιτόνι δεδομένης χωρητικότητας (πχ. 20 λίτρων) και να τσεκάρεις τι θα δείξει η αντλία αν το φουλάρεις.
-
αφου λέει ότι το κάνει ψηφιακά και για λίγο......
αρα αμα πας με μπιτόνι δε θα το πατήσει το κουμπάκι.....!!!!!
-
δε νομιζω οτι μπορουμε να το καταλαβουμε. Αλλωστε αν κλεβει λιγο, πχ 3%, στα 45λιτρα ειναι 1,35 λιτρα που ειναι αδυνατο να το καταλαβεις... Αυτος ομως εχει τσεπωσει 1,4ε...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μπορείς να πας με ένα μπιτόνι δεδομένης χωρητικότητας (πχ. 20 λίτρων) και να τσεκάρεις τι θα δείξει η αντλία αν το φουλάρεις.Φίλος μου μου είπε ότι το ένα και μοναδικό βαθμονομημένο μεταλλικό κάνιστρο που υπάρχει γι αυτή τη δουλειά (Θεσσαλονίκη), είναι πανάρχαιο και καταχτυπημένο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορείς να πας με ένα μπιτόνι δεδομένης χωρητικότητας (πχ. 20 λίτρων) και να τσεκάρεις τι θα δείξει η αντλία αν το φουλάρεις.
Φίλος μου μου είπε ότι το ένα και μοναδικό βαθμονομημένο μεταλλικό κάνιστρο που υπάρχει γι αυτή τη δουλειά (Θεσσαλονίκη), είναι πανάρχαιο και καταχτυπημένο.
Και γιατί να μην μπορεί να φτιάξει κάποιος ένα?
Δεν είναι πολύ δύσκολο να επιτύχεις ικανοποιητική ακρίβεια. -
Τί να πω ρε παιδιά, δεν ξέρω τί είναι αυτά που λέτε....
Εγώ 20€ έβαζα πριν, 20€ βάζω και τώρα... -
Και τι να το κανεις ρε συ Σπυρο, να πηγαινεις στα πρατηρια που βαζεις και να βλεπεις ποιο κλεβει? Αντε και βρηκες οτι κλεβει, τι θα κανεις?
Για να μην πω οτι το κλεψιμο μπορει να γινεται κατ' επιλογη, αρα ο υποψιασμενος πρατηριουχος, δεν θα την πατησει...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φίλος μου μου είπε ότι το ένα και μοναδικό βαθμονομημένο μεταλλικό κάνιστρο που υπάρχει γι αυτή τη δουλειά (Θεσσαλονίκη), είναι πανάρχαιο και καταχτυπημένο.
Και γιατί να μην μπορεί να φτιάξει κάποιος ένα?
Δεν είναι πολύ δύσκολο να επιτύχεις ικανοποιητική ακρίβεια.Αυτό ήταν το ένα και μοναδικό που είχε το Χημείο της Θεσσαλονίκης, το τμήμα που κάνει τους ελέγχους στα καύσιμα. Δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρονται, ξέρουν ότι δεν θα γίνει τίποτα.
-
Όταν πάω με το όχημα που έχει 47 λίτρα ρεζερβουαρ και μου βάζει 49 ο Πρατηριάς ... τι να του κάνω ;;;
@!#!@#!@#! (μου συνέβει προχτές αυτό...)
Δεν είπα τίποτα αλλά δεν ξαναπατάω ΠΟΤΕ εκεί -
Υπαρχει καποιος τροπος να καταγγελεις πρατηριουχο και να του γινει ελεγχος?
Το ειχα ρωτησει και παλαιωτερα, αλλα...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Όταν πάω με το όχημα που έχει 47 λίτρα ρεζερβουαρ και μου βάζει 49 ο Πρατηριάς ... τι να του κάνω ;;;@!#!@#!@#! (μου συνέβει προχτές αυτό...)
Δεν είπα τίποτα αλλά δεν ξαναπατάω ΠΟΤΕ εκείαυτό γίνεται αν σου γεμίσει και το λαιμό?
-
Υπάρχει τρόπος.
Να γίνουν ολα κρατικά να τους μουρλάνουμε στη Μήνυση
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Υπάρχει τρόπος.Να γίνουν ολα κρατικά να τους μουρλάνουμε στη Μήνυση
Σωστά σύντροφε και να την μοιράζει το καθεστώς με δελτίο!!!
Για να σοβαρευτούμε λίγο, νομίζω ότι η λύση είναι απλή. Η κάθε αγορά είναι σε θέση να αυτορυθμίζεται με βάση τον αρχέγονο μηχανισμό της προσφοράς και της ζήτησης, στα πλαίσια πάντα του υγειούς ανταγωνισμού. Εξηγούμαι:
Εάν, λέω εάν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το κάθε πρατήριο που νοθεύει τα καύσιμα ή έχει πειραγμένες αντλίες, έφερε εμφανή σήμανση (π.χ. πινακίδα) για το είδος της παράβασης, πόσοι θα πήγαιναν σε αυτούς να βάλουν βενζίνη? Σας πληρηφορώ ότι όλοι αυτοί θα τα είχαν κλείσει και θα πήγαιναν στο χωριό τους να μαζεύουν πατάτες!!! Είναι θέμα ενημέρωσης λοιπόν, ώστε η αγορά να πετάξει μόνη της έξω τα παράσιτα και να λειτουργήσει σωστά και ανταγωνιστικά. Η απορία μου είναι γιατί δεν βγαίνει κανένας να δημοσιεύσει τα παραβατικά πρατήρια και την ποινή θα την επιβάλλουμε μόνοι μας!!! Τόσο απλά!!!
Βενζίνη ώρα μηδέν!