-
Βέβαια η λύση για τα προβλήματα κατανάλωσης και ειδικά μέσα στην πόλη είναι η παρακάτω
Κηφισιας προς κέντρο χθες με το γνωστό μποτιλιάρισμα. Έγραψε και 4,3 στο τέλος.
Επιστροφή το βράδυ με πολλά ανοίγματα και επιταχύνσεις μιας και είχα αργήσει να πάρω από κάπου το παιδί ανέβηκε στα 4,7.
Προφανώς πρέπει να ξέρεις πως να το οδηγάς. Εγώ νομίζω όταν προσέχω το καταφέρνω καλύτερα από τη σύζυγο.
Yaris hybrid -
Καλημερα σε ολους και καλη χρονια!!
Παιδια ποια εταιρια προτεινετε για χρηση 100-αρας?? Ειναι καποια που βγαζει ματι ή λιγο πολυ ειναι ολες το ιδιο? -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Παιδια ποια εταιρια προτεινετε για χρηση 100-αρας?? Ειναι καποια που βγαζει ματι ή λιγο πολυ ειναι ολες το ιδιο?Εγώ βάζω εδώ και πολλά χρόνια μόνο BP και Shell, εναλλάξ και αναλόγως αν τυχαίνει να πετύχω τις προσφορές της Shell. Έχω δίπλα μου (στο Σταυρό) και τα δύο, οπότε δεν με αγχώνει κιόλας η απόσταση ή αν θα μείνω ή αν θα βρω (είναι σχεδόν πάντα ανοιχτά). Στο 'μικρό' βάζω σχεδόν πάντα V-Power, ενώ στο 'μεγάλο' εναλλάσσω μεταξύ Ultimate100 και Racing.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Εγώ βάζω εδώ και πολλά χρόνια μόνο BP και Shell, εναλλάξ και αναλόγως αν τυχαίνει να πετύχω τις προσφορές της Shell. Έχω δίπλα μου (στο Σταυρό) και τα δύο, οπότε δεν με αγχώνει κιόλας η απόσταση ή αν θα μείνω ή αν θα βρω (είναι σχεδόν πάντα ανοιχτά). Στο 'μικρό' βάζω σχεδόν πάντα V-Power, ενώ στο 'μεγάλο' εναλλάσσω μεταξύ Ultimate100 και Racing.Μεχρι στιγμης Αντωνη εχω βαλει μονο V-Power εκτος απο ενα γεμισμα με AVIN.
Αλλα σκεφτομαι να βαζω πλεον μονο 100-αρα για πολλους λογους.. τουλαχιστον να δοκιμασω λιγο...
Εδω εχω Shell, BP, AVIN και EKO με ποιο φτηνη απολες την AVIN στα 1,639 και μετα την ΕΚΟ. Καλα η Racing ειναι στο θεο και απο κονταα και η BP. Επισης απο το AVIN εχω βαλει την απλη και μου αφησε καλες εντυπωσεις μπορω να πω... -
Όσο θα το έχεις stock, δεν έχει και τόσο νόημα η 100αρα. Να μου πεις, και εγώ stock τα έχω, αλλά βάζω 97 και 100oct. Τεςπα, δεν κερδίζεις κάτι, βάλε μια φορά να δεις αν υπάρχει διαφορά (που δεν θα υπάρχει), και μετά μείνε στη V-Power ή BP (κυρίως για τα πρόσθετα). Εγώ βάζω αυτές τις δύο γιατί είναι δίπλα μου, και με τις κατάλληλες πιστωτικές τις αγοράζω φθηνότερα, συν τους πόντους στη κάθε κάρτα, ε δεν με πολυαπασχολεί η τιμή τους (πλην της Racing προφανώς, που κοιτάω να βάζω μόνο με τη προσφορά).
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Εγώ βάζω αυτές τις δύο γιατί είναι δίπλα μου, και με τις κατάλληλες πιστωτικές τις αγοράζω φθηνότερα, συν τους πόντους στη κάθε κάρτα, ε δεν με πολυαπασχολεί η τιμή τους (πλην της Racing προφανώς, που κοιτάω να βάζω μόνο με τη προσφορά).Shell με καρτες Πειραιως
BP με τι?Racing το ΣΚ ?
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Εγώ βάζω αυτές τις δύο γιατί είναι δίπλα μου, και με τις κατάλληλες πιστωτικές τις αγοράζω φθηνότερα, συν τους πόντους στη κάθε κάρτα, ε δεν με πολυαπασχολεί η τιμή τους (πλην της Racing προφανώς, που κοιτάω να βάζω μόνο με τη προσφορά).
Shell με καρτες Πειραιως
BP με τι?Racing το ΣΚ ?
Η BP είναι Μεγάλος Συνεργάτης της Alpha, οπότε με την Bonus και τους πόντους (που είναι 4πλάσιοι για τη BP), γλυτώνεις το ΦΠΑ κάθε ~15 (?) γεμίσματα, οπότε περίπου στα ~1500€ γλυτώνεις το ΦΠΑ ενός γεμίσματος, άρα βγαίνει κάπου στο 1% ? 2% ? κάπου εκεί, δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς. Στη Shell όντως με την Energy Mastercard είναι πάντα 3%, και κάποιες περιόδους πάει στο 6% φθηνότερα. Συν τους πόντους στο V-Power Club. Επειδή η έκπτωση της BP+Bonus είναι λίγο-πολύ αστεία, γι'αυτό λέω ότι σχεδόν πάντα βάζω V-Power και Racing.
Προσφορές είναι πάντα Τρίτη η V-Power στη τιμή της FuelSave, και Σάββατο η Racing μείον 10 λεπτά.
-
Ευχαριστω
-
Βρηκα κατι σχετικο , αλλά αναρτηθηκε 1 χρονο πριν
http://www.economy365.gr/article/24379/ ... na-trapeza -
Καλά αυτή την παπαρια το bonus της άλφα ποτέ δεν το κατάλαβα. Τα ίδια σκατα και με yellows και go. Χάθηκε να είναι όλα τα προγράμματα σαν της Eurobank που σου γυρνάει σε λεφτά ;
Εγώ βάζω διαχρονικά εκο λόγω επιστροφής 5% λόγω προθεσμιακής και έκπτωσης σε ΟΤΕ -Cosmote ενώ και πρόσφατα μια προπληρωμένη κάρτα καυσίμων που μας έδωσαν στην εταιρία είναι για bp /ΕΚΟ...
Όταν είχα πετρέλαια είχα βάλει λίγες φορές vpower τη μέρα της προσφοράς και Avin best action με κάποια επιστροφή (5%) από κάρτα Πειραιώς -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Παιδια ποια εταιρια προτεινετε για χρηση 100-αρας?? Ειναι καποια που βγαζει ματι ή λιγο πολυ ειναι ολες το ιδιο?Εχω leasing και τα καυσιμα πληρωμένα, είχα παλαιότερα κάρτα της BP και στην συνέχεια της Shell. Μιάς και με τα προσωπικά μου αυτοκινητα δεν έκανα χιλιόμετρα πολλές φορές έπαιρνα στην δουλειά μου τα δικά μου οπότε προέκυψαν αρκετές δοκιμές με την 100αρα της BP αλλά και την racing της Shell. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω για 106 rallye 16v αλλά και Alfa Romeo 159tbi (ένα ατμοσφαιρικό με κόφτη 7200 και ένα τουρμπάτο με 200 άλογα). Στην ατμόσφαιρα οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ωστόσο υπάρχουν αλλά στο σαλιγκάρι φαίνεται η διαφορά και με τις δυο. Η shell πάντως φαίνεται να δούλευε καλύτερα στις ψηλές ενώ στην BP είχα καλύτερο δούλεμα στις μεσαίες καθώς και ένα πιο μπάσο ήχο, καλύτερα θα είναι να έχεις φουλάρει δυο φορές. Αν έπρεπε να διαλέξω απο τις δυο η BP μάλλον θα ήταν στις προτιμήσεις μου. Εννοείτε βέβαια το κόστος είναι υψηλό στις μέρες μας (κάποτε βάζαμε κατοστάρες με 2 ευρώ το λίτρο αλλά λεφτά υπήρχαν). Εάν πάντως δεν έχεις αυτοκίνητο που να τις χρειάζεται δεν υπάρχει λόγος. (για παράδειγμα νομίζω τα fsi της VW θέλουν 100αρα).
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλά αυτή την παπαρια το bonus της άλφα ποτέ δεν το κατάλαβα. Τα ίδια σκατα και με yellows και go. Χάθηκε να είναι όλα τα προγράμματα σαν της Eurobank που σου γυρνάει σε λεφτά;Κάτσε γιατί σε έχασα. Bonus, Yellows και go4more λεφτά επιστρέφουν όταν εξαργυρώνεις τους πόντους. Απλά επιλέγεις εσύ πότε και που. Τι πρόβλημα βρίσκεις σε αυτό;
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Εχω leasing και τα καυσιμα πληρωμένα, είχα παλαιότερα κάρτα της BP και στην συνέχεια της Shell. Μιάς και με τα προσωπικά μου αυτοκινητα δεν έκανα χιλιόμετρα πολλές φορές έπαιρνα στην δουλειά μου τα δικά μου οπότε προέκυψαν αρκετές δοκιμές με την 100αρα της BP αλλά και την racing της Shell. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω για 106 rallye 16v αλλά και Alfa Romeo 159tbi (ένα ατμοσφαιρικό με κόφτη 7200 και ένα τουρμπάτο με 200 άλογα). Στην ατμόσφαιρα οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ωστόσο υπάρχουν αλλά στο σαλιγκάρι φαίνεται η διαφορά και με τις δυο. Η shell πάντως φαίνεται να δούλευε καλύτερα στις ψηλές ενώ στην BP είχα καλύτερο δούλεμα στις μεσαίες καθώς και ένα πιο μπάσο ήχο, καλύτερα θα είναι να έχεις φουλάρει δυο φορές. Αν έπρεπε να διαλέξω απο τις δυο η BP μάλλον θα ήταν στις προτιμήσεις μου. Εννοείτε βέβαια το κόστος είναι υψηλό στις μέρες μας (κάποτε βάζαμε κατοστάρες με 2 ευρώ το λίτρο αλλά λεφτά υπήρχαν). Εάν πάντως δεν έχεις αυτοκίνητο που να τις χρειάζεται δεν υπάρχει λόγος. (για παράδειγμα νομίζω τα fsi της VW θέλουν 100αρα).
Καλημερα!
Αυτην την εντυπωση εχω και εγω οτι αυτες οι 2 αξιζουν. Θελω να αρχισω δοκιμαστικα να βαλω να δω αν αξιζει.
Προς το παρον με βλεπω να πηγαινω σε AVIN μιας και εμεινα ικανοποιημενος μια φορα που εβαλα αλλα και λογω του οτι εχω επιστροφη λογω καρτας. Επισης τεραστια διαφορα στη τιμη! 1,64 σε σχεση με τα 1,75 και 1,80 των BP και Shell αντιστοιχα... -
Ο χρήστης emil έγραψε:
Καλά αυτή την παπαρια το bonus της άλφα ποτέ δεν το κατάλαβα. Τα ίδια σκατα και με yellows και go. Χάθηκε να είναι όλα τα προγράμματα σαν της Eurobank που σου γυρνάει σε λεφτά;
Κάτσε γιατί σε έχασα. Bonus, Yellows και go4more λεφτά επιστρέφουν όταν εξαργυρώνεις τους πόντους. Απλά επιλέγεις εσύ πότε και που. Τι πρόβλημα βρίσκεις σε αυτό;
Ναι απλά μαζεύεις πόντους που έχουν κάποια Χ αξία σε κάθε συνεργαζομενη επιχείρηση, ίσως και διαφορετική ανά επιχείρηση.
Με τημ επιστροφή βλέπεις απευθείας αξία σε ευρώ όχι πόντους.....
Για εμένα μακράν πιο βολικό... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλά αυτή την παπαρια το bonus της άλφα ποτέ δεν το κατάλαβα. Τα ίδια σκατα και με yellows και go. Χάθηκε να είναι όλα τα προγράμματα σαν της Eurobank που σου γυρνάει σε λεφτά;
Κάτσε γιατί σε έχασα. Bonus, Yellows και go4more λεφτά επιστρέφουν όταν εξαργυρώνεις τους πόντους. Απλά επιλέγεις εσύ πότε και που. Τι πρόβλημα βρίσκεις σε αυτό;
Ναι απλά μαζεύεις πόντους που έχουν κάποια Χ αξία σε κάθε συνεργαζομενη επιχείρηση, ίσως και διαφορετική ανά επιχείρηση.
Με τημ επιστροφή βλέπεις απευθείας αξία σε ευρώ όχι πόντους.....
Για εμένα μακράν πιο βολικό...Το Bonus είναι όντως το πιο περίεργο, και ίσως από τα πιο απογοητευτικά προγράμματα (λόγω ελαχίστου κέρδους). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει τέτοια επιτυχία -αν ισχύει αυτό που διαφημίζει η Alpha. Έχεις διαφορετικό κέρδος πόντων αναλόγως εταιρείας, και διαφορετική αξία εξαργύρωσης πόντων αναλόγως εταιρείας, άρα είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις on-the-fly τον υπολογισμό του τι κερδίζεις, ενώ οι όποιες προσφορές με εξαργύρωση πόντων είναι αστείες.
Από την άλλη, π.χ. η Energy είναι ξεκάθαρη: 1% σε όλους, 3% σε καύσιμα Shell, και 6% συγκεκριμένες περιόδους προσφοράς. Ευρώ που εξαργυρώνεις επιτόπου στα συνεργαζόμενα, που π.χ. εμένα με βολεύουν είτε στην ίδια τη Shell, είτε σε Jumbo είτε σε ΑΒ. Άμεσα, καθαρά, ξάστερα και πανεύκολα.
-
Γενικά (αν και νομίζω ότι ξεφεύγουμε από το θέμα) επικρατεί ένα μπάχαλο με τα διάφορα προγράμματα των τραπεζών. Ακόμη και να συμμετέχει μια επιχείρηση, το πόσο συμμετέχει είναι δύσκολο να το ξέρεις από πριν, ούτε και οι ιστοσελίδες βοηθούν γιατί θέλει αρκετό ψάξιμο. Μάλλον διαφημιστικό κόλπο είναι, παρά παροχές ουσίας.
Έχει κανείς άποψη για την 'βελτιωμένη' βενζίνη της ΕΛΙΝ (όχι την 100αρα) ; Μου τη διαφημίζουν στο βενζινάδικο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πείθομαι,ο ύτε όταν έβαλα 1-2 φορές είδα διαφορά.
Το αυτοκίνητο είναι παλιό (1999) και μικρό, άρα 100άρα δεν με ενδιαφέρει, και λόγω κόστους δεν ... -
Καλημερα! Να γραψω τις εντυπωσεις μου απο τις βενζινες που εχω βαλει στο νεο Fiesta 1.0 Ecoboost 125PS.
Ολες οι καταναλωσεις ειναι βασει αντλιας.Απο 0 χλμ ειχα αρχισει να βαζω V-Power. Εντυπωσεις καλες θα ελεγα. Μεση καταναλωση 6,2 λτ/100χλμ. Κινουμαι σε επαρχιακους δρομους. Μεση τιμη λιτρου της V-Power γυρω στο 1,50 - 1,52.
Καπου στα 2.500 χλμ βαζω ενα γεμισμα με την απλη της AVIN (BEST95 στα 1,497) οπου παρατηρησα τα ιδια πραγματα απο επιδοσεις-τραβηγματα με λιγο καλυτερη καταναλωση. 6,0 λτ/100 χλμ.
Γυριζω παλι V-Power για 2 γεμισματα με τις ιδιες εντυπωσεις οπως στην αρχη και με την ιδια καταναλωση 6,2.
Απο τα 3.500 χλμ αποφασισα να το γυρισω στην 100αρα της AVIN (1,639 το λιτρο)
Εντυπωσεις θετικοτατες-αριστες θα ελεγα.. Καλυτερο τραβηγμα, καλυτερο καυσιμο λογω καθαριστικων και το καλυτερο... μειωμενη καταναλωση..
Καταναλωση 5,8-5,9 λτ/100χλμ. επισης παρατηρω λογω συγκεκριμενων διαδρομων που κανω με CC (στα ιδια χιλιομετρα παντα) οτι οι στιγμιαιες καταναλωσεις ειναι μισο λιτρο πιο κατω αποτι με V-Power που αυτο αποτυπωνεται και στην γενικη μεση.
Επισης μικροτερη διαφορα μεταξυ trip και αντλιας (0,3 λτ απο 0,6 που ηταν με V-Power.... πως εξηγειται αυτο δεν ξερω...)
Στο χρηματικο κομματι που εκατσα και τα υπολογισα μου βγαινει μια η αλλη με την V-Power ή την απλη. Επιστροφη 3% λογω πληρωμης με καρτα Πειραιως, καρτα ποντων και καθε 250 ποντους εξαργυρωση κουπονιου 3€ (3 γεμισματα ενα κουπονι) και κερδισμενων yellow λογω πληρωμης με καρτα.. Οποτε συνολικα ειναι 2€ παραπανω το γεμισμα της 100αρας που πιστευω οτι τα οφελη της χρησης της ειναι πολυ περισσοτερα οποτε και καθιερωνεται..
Εχω κανει ηδη ενα γεμισμα και χθες γεμισα παλι οπου θα το καθιερωσω. -
Και πανακριβη και νοθευμενη
https://www.autoblog.gr/2018/02/02/plhr ... ton-kosmo/
https://www.autoblog.gr/2018/02/03/eksa ... e-kaysima/
-
-
**Φωτιά» οι τιμές στα καύσιμα -Πόσο αυξάνονται αμόλυβδη & πετρέλαιο κίνησης
Πηγή: «Φωτιά» οι τιμές στα καύσιμα -Πόσο αυξάνονται αμόλυβδη & πετρέλαιο κίνησης | iefimerida.gr
**
Βενζίνη ώρα μηδέν!