-
Μου αρέσει όταν τσιμπάτε!
-
-edit-
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ξεκόλλα λιγουλάκι...
Αν τόσο πολύ τους θαυμάζεις, πήγαινε και ζήσε εκεί.
Τόσο απλό.Ψαξε λιγο παλιοτερα ποστ.. και θα δεις οτι εχουμε εναν θεουλη.
Εδω γινοταν χαμος και καταστροφες και αυτος μας ποσταρε οτι οι ιαπωνες εγκαινιασαν νεα γραμμη υπερτρενων που θα περναει με ιλιγγιωδη ταχυτητα ΚΑΙ απο τις κατεστραμενες περιοχες η εικονες απο σταθμους τρενων και ποσο λιγο επηρεαστηκαν. Εδω εχουμε να κανουμε με τον ορισμο της 'τρενοφιλιας' , ερωτευμενος τρελα με τα ιαπωνικα τρενα και γενικα την Ιαπωνια.Οντως καθονται και εισπνεουν την ραδιενεργεια και δεν εχει ανοιξει μυτη κανενα παραπονο... ρε ειναι μπροστα οι ανθρωποι.
Ηθελα να ξερα να κανουν πλιατσικο ΠΟΥ ???? στα παρκαρισμενα σε δεντρα σπιτια γενικα παντου,αυτοκινητα ?που ? στα σπιτια που δεν υπαρχουν ? ΠΟΥ ? εμεινε βιτρινα ορθια η σπιτι η αυτοκινητα αθικτα ???
Εμενα εξακολουθουν να μου φαινονται φτωχο χωρια και φτωχοπεριοχες.. εσεις που ξερετε καλυτερα εχετε αλλη αποψη.Τι λε ρε Θανο . Να παει να ζησει εκει ? χαζος ειναι ρε ? εκει ο κοσμος πεθαινει και παρακαλαει να φυγει.. διαβαστε λιγο ξενες ειδησεις γιατι μπορει εδω στην ελλαδα καποιοι δημοσιογραφοι να εχουν χοντα η τογιοτα και να υποστηριζουν το μεγαλειο της νοοτροπιας των Ιαπωνων του λαου που εθαψε ζωντανους τους περισσοτερους ανθρωπους απο καταβολης του πλανητη.
Τωρα την εχουν καταβρει με τα θαλασσια θηλαστικα .. εχουν θεμα με το αιμα και τη βαρβαροτητα...και εχουν και τρεναρες.
Το διαβασατε οτι ο διεθνης πυρηνικος κοσμος κανει λογο για πυρηνικο ατυχημα επιπεδου 6 και η Ιαπωνια το αρνειται ???? επικρατει σιγα σιγα πανικος. δουλευει ο κοσμος τοσα χρονια , παρα πολλοι εχουν μια αξιοσεβαστη οικονομικη ανεση και τωρα θα κατσουν να βλεπουν τους ιδιους αλλα κυριως παιδια τους να μολυνονται εξ αιτιας των επιλογων της χωρας τους.. δεν τους αξιζε με τιποτα.
-
Παρακαλώ ο μιστερ θανος κμ μιστερ μανγκο να βαλουν κ εμένα στο γκρουπ τους!!
Δεν εχω τιποτα με το nozomi, δεν το ξερω το παλικαρι αλλα πραγματικά κούρασε λιγο!
επαναλάμβανα δεν εχω είχα κ ουτε θα εχω ποτέ τίποτα με τον νοζομι αντιθέτως
-
Και για να μην παρεξηγηθώ... τι να παρεξηγηθώ, ο βρεγμένος δεν φοβάται το νερό.
Εξηγούμε.ΔΕΝ κάνω πλάκα, ΟΥΤΕ αστειεύομαι με τον πόνο που περνάνε τώρα οι Ιάπωνες.
ΔΕΝ θα ήθελα να ήμουν στην θέση τους, ούτε κάποιος δικός μου άνθρωπος.
ΔΕΝ υποτιμώ τις ικανότητές τους, σαν μονάδες και σαν λαός.ΑΝ μπορούσα δεν θα έγραφα σε ένα φόρουμ καθισμένος στην καρέκλα του γραφείου μου, αλλά θα ήμουν εκεί να βοηθήσω όπως μπορώ.
Εχθές με ένα post που έκανα (σοβαρό) ανάφερα κατά την ΓΝΩΜΗ μου τα λάθη που έχουν κάνει.
Σε κάποια πήρα απαντήσεις που με κάλυψαν, σε κάποια άλλα όχι.Με την στάση μου εδώ, διακωμωδώ κάποια πράματα.
Όπως:
Τον φανατισμό που κυριαρχεί σε οτιδήποτε Ιαπωνικό από κάποια (συμπαθέστατα κατά τα άλλα) μέλη.
Την θεοποίηση αυτού του λαού και τον ξεφτιλισμό του δικού μας.Δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανένα μέλος, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ όσα γράφονται.
Οι Ιάπωνες έχουν τα συν αλλά και τα πλην τους.
ΔΕΝ είναι ο καλύτερος λαός για να μιμηθεί κανένας!Αυτά.
-
Κινουμαι στο ιδιο μηκος κυματος και με Τhανο και με gorgT και ιδιαιτερα στα 2 τελευταια ποστς.
Κανενα απολυτως προβλημα με νοζομι ο οποιος σε αλλα θεματα που εχω παρατηρησει τις αποψεις του ειναι πολυ σωστος
-
Λοιπόν μετά από 2 ημέρες απουσίας (εργασία και χαρά γαρ) μπήκα στο thread και έχω διαβάσει....
-
Γιατί τα σπίτια είναι ξύλινα και τα παίρνει το νερό.... Πέραν του γεγονότος ότι τσουνάμι θα συμβεί στη σφοδρότητα που έγινε μία φορά στα 150 χρόνια ενώ σεισμοί >6.5 Mw συμβαίνουν κάθε 6 μήνες θα ήθελα οι παντογνώστες του forum να μου δώσουν μία γρήγορη φθηνή και απλή λύση για το πως θα σχεδιάσω ένα σπίτι από Ω.Σ. (με τεράστια μάζα άρα και τεράστιες αδρανειακές δυνάμεις σε έναν σεισμό) ώστε όταν θα φτάσει το τσουνάμι αυτό να στέκεται. Και πως το σπίτι αυτό θα αντέξει πρώτα τις 50 με 70 ισχυρές δονήσεις και δεν θα έχει καταρρεύσει 3 με 4 φορές ώστε να εκεί και να σταθεί στο τσουνάμι.
-
Γιατί έφτιαξαν τα πυρηνικά εργοστάσια δίπλα στη Θάλασσα??? Πολλοί απάντησαν αλλά θεωρώ ότι αποτελεί πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία να φτιάξω οποιονδήποτε θερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας χωρίς κάποιον υδάτινο όγκο ώστε να διαχειρίζομαι αποτελεσματικά την παραγόμενη θερμότητα. Κακά τα ψέματα ακόμα και στα state of the art συμβατικά θερμικά πραγματικές αποδόσεις της τάξης του 45% ανήκουν στη σφαίρα του 'ανοίγω σαμπάνια' (γιατί στα χαρτιά βλέπουμε 50%+). Το υπόλοιπο φορτίο πως θα το διαχειριστούν χωρίς κάποιον υδάτινο όγκο (καθώς το νεράκι αποτελεί εξαιρετικό ψυκτικό)??
-
Πυρηνική Ενέργεια..... Όπως και το 1985 έτσι και φέτος κρίνουμε με βάσει αυτά που μας πασάρουν οι Δημοσιογράφοι και τα αφεντικά τους (Μυτιληναίος, Μπόμπολας κ.α. που έχουν πολλά να χάσουν και τίποτα να κερδίσουν σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να φτιάξει ένα Εργοστάσιο στη Κάρυστο καθώς οι εταιρείες τους θα ήταν στην καλύτερη υπεργολάβοι χωματουργικών και τίποτα περισσότερο). Τι να πει κανείς? Για τον Θάνο που στον Α που έβγαλε το Κοζλοντούι ως επικίνδυνο και που αμφιβάλλω αν ξέρει τι υπάρχει και τι λειτουργεί εκεί?* Για τον Παπάζογλου (κρίμα που τον γνωρίζω και προσωπικά) που μιλούσε για γεγονότα που για να συμβούν (πλήρης τήξη της καρδιάς του αντιδραστήρα) θα έπρεπε οι αντιδραστήρες να είχαν μείνει χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και βοήθεια? Για τα διάφορα λαμόγια της Greenpeace που γυρίζουν τα κανάλια έχοντας βγει από τα λαγούμια που κρυβόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια όταν είχαν βγει στη φόρα οι χρηματοδότες στο 'θεάρεστο έργο τους'??
- η wikipedia φτάνει για να ενημερώσει κάποιον που θέλει να μάθει για το τι δουλεύει καθώς οι 2 VVER που παραμένουν σε λειτουργία με συνολική ισχύ περί τα 2 GW είναι αντίστοιχοι των αντιδραστήρων 3ης γενεάς της Δύσης
http://en.wikipedia.org/wiki/Kozloduy_N ... ower_Plant
και εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/VVER
-
Περί πολιτικής προστασίας τώρα. Να μιλήσουν οι Ελβετοί θα το καταλάβαινα. Οι Αμερικανοί πάλι όχι γιατί ακόμα δεν έχουν λύσει το πρόβλημα της Νέας Ορλεάνης και καλώς σιωπούν. Να μιλήσουν οι Γερμανοί ίσως να μπορούσα να το δεχτώ. Αλλά να ακούω κριτική από Έλληνες ε αυτό πάει πολύ. Από ανθρώπους που στο σεισμό της Αθήνας του 99 είχαν δώσει ρητές διαταγές ότι σε κάποιες περιοχές το χρώμα των Κτηρίων θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά πράσινο! Από ανθρώπους που το 99 δεν είχαν κανένα σχέδιο εκκένωσης της Αθήνας και απ' όσο ξέρω ακόμα και σήμερα το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ΥΠ.ΕΣ.ΠΡΟΣ.ΠΟΛ. είναι το 'πολιτική προστασία'!
-
Περί φύσης εκδίκησης και άλλες τρίχες κατσαρές. Αποτελεί απορία μου, τι μπορεί να καπνίζει ο μέσος ακροατής που δέχεται αναντίρρητα τις μεγαλειώδεις παπαριές από τους διάφορους τηλεστάρ. Γιατί απορώ να μην έχει κανείς το κοινό νου να καταλάβει ότι ένα οικοσύστημα δεν εκδικείται γιατί απλά δεν έχει λόγο κανέναν να εκδικηθεί. Ακόμα και να βομβαρδίσουμε με όλα μας τα όπλα τον πλανήτη και εξουδετερώσουμε κάθε μορφής ζωής πριν των πρωτοζώων θα χρειαστούν μόλις μισό δις χρόνια πριν η γη μετατραπεί και πάλι σε έναν επίγειο παράδεισο. Η φύση δεν εκδικείται γιατί δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει. Άλλωστε αν κάποιος έχει αυτοκτονικές τάσεις κανείς τελικά δεν μπορεί να του αφαιρέσει το δικαίωμα στην αυτοκτονία.
-
Περί της απόλυτης ηλιθιότητας. Το γεγονός και μόνον ότι στο Τόκιο η μετρούμενη ακτινοβολία είναι μόλις 2 φορές μεγαλύτερη της μέσης τιμής 0.81 μSV/hour όταν σε αντίστοιχη απόσταση μακριά από το Chernobyl οι τιμές αυτές ήταν της τάξης των SV/hour ίσως να μην λέει τίποτα σε κάποιους αλλά σε αυτούς που ξέρουν λέει ότι το συγκεκριμένο ατύχημα είναι σοβαρό μεν αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με το Chernobyl. Ακόμα και αν σκάσουν και οι 5 και 6 (κάτι που όπως φαίνεται ίσως να είναι και αναπόφευκτο καθώς μέρες μετά δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε λειτουργία και πρακτικά το σύνολο των λοιπόν υποδομών έχει καταστραφεί λόγω του τσουνάμι και δεν υπάρχει η δυνατότητα επιδιόρθωσης τους) το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ως επί το πλείστον μία τεράστια οικονομική ζημιά και εκεί θα τελειώσουν όλα. Κατά τα άλλα τα λάγνα αρρωστημένα μυαλά των Ειρηνιστών της Greenpeace ονειρεύονται τήξεις πυρήνων και εκσπερματώνουν στην ιδέα μίας γενικής καταστροφής της χώρας που τόσα χρόνια τους έχει μπει άγρια στη μύτη. Τέλος καθώς η πνευματική μαλακία είναι καλή όταν δεν είναι συνεχής θα συνιστούσα στους καταστροφολόγους να ακούσουν και αυτά....
http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiap ... tml?hpt=T1
-
-
πέστα ντε
αν δεν σπούδαζα προγραμματισμό τότε η άλλη μου αγάπη είναι σεισμολογία/ηφαιστειολογία
-
ολα ειναι θεμα ισορροπιας στο συμπαν οχι εκδικησης
-
Σχετικά με το αν ήταν φτωχογειτονιές οι περιοχές που σάρωσε του τσουνάμι, μπορείτε να δείτε τις περιοχές στο google από εδώ:
http://edition.cnn.com/SPECIALS/2011/japan.quake/map/
αφού κάνετε αρκετό ζουμ σε κάποιο από τα σημεία που είναι τσεκαρισμένα από το cnn σέρνετε το ανθρωπάκι σε κάποιο από τους δρόμους εκεί γύρω (που γίνονται μπλε) και κάνετε εικονική βόλτα στην γειτονιά, φυσικά όπως ήταν πριν την καταστροφή.
Εγώ 'πήγα' σε μια περιοχή πίσω από το αεροδρόμιο Sendai (κοντά στα δυλιστήρια) και είδα φτωχά σπίτια με άναρχη δόμηση ανάκατα με μικρές βιοτεχνίες, μου θύμισε έντονα Ελλάδα!
Δυστυχώς η συγκεκριμένη περιοχή ήταν πυκνοκατοικημένη -
Ρε συ Christos Dimou ολα αυτα επειδη εχεις χοντα (η τελος παντων το θαυμαζεις στο αβαταρ σου)???? σορυ που το παω στο προσωπικο αλλα μαζι με εσενα συμπεριλαμβανονται και οι περισσοτεροι φανατικοι υποστηρικτες της ιαπωνιας οι οποιοι απο κατι τετοιους λογους φορεσαν το ιαπωνικο κασκολ..
Θα σου απαντουσα σε ολα τα θεματα που εχεις θεσει, αλλα για αλλη μια φορα θα ξαναπω πως ο ελληνας ειναι απο τους πιο θερμους υπερασπιστες της οποιασδηποτε επιλογης εκανε, κανει η θα κανει . Ακομα και αν ειναι λαθος θα την υπερασπιστει μεχρι τελευταιας ρανιδας του αιματος του. θες ειναι η πολιτικη επιλογη, η επιλογη ομαδας, η επιλογη γυναικας, η επιλογη αυτοκινητου,η επιλογη μαρκας τσιγαρων..
Δεν εχει νοημα να συζητουμε σε τουτο το θεμα αλλο.
Θα κλεισω τη συμμετοχη μου σε αυτο το θρεντ λεγοντας προς ολους οσους ηρθα σε αντιπαραθεση οτι απο την αρχη ευχομαι να εχει δικιο η ιαπωνικη μερια και οντως οι νεκροι να φτασουν το πολυ τις 10.000 και η ραδιενεργεια να μην βλαψει ποτε κανεναν ιαπωνα .
Αυτο ειναι το ζητουμενο . το να λες σε καποιον ομως μονο και μονο επειδη ειναι ελληνας να μην κανει κριτικη.. ε οκ , ειναι αλλο επιπεδο στο οποιο δεν επιτρεπω στον εαυτο μου να παιξει. και εχει ειπωθει πολλακις
-
Και εγώ παύω να ασχολούμαι άλλο. Έτσι και αλλιώς σκοπό δεν έχω να πείσω κανένα.
-
-edit-
-
Γιατί ειναι θεμα συντονιστών;
-
καλά έχετε ξεφύγει μερικοί. το θέμα είναι περί σεισμών και σεις τσακώνεστε για το ποιος υποστηρίζει honda αντί για fiat.
μία λέξη μου ρχεται στο μυαλό (άντε δύο)έλεος και ντροπή
χειρότεροι από δημοσιογράφους έχετε γίνει εδώ μέσα, κριτές των πάντων
-
-
τους ειπε κανεις οτι δεν ηταν μετασεισμος?..
-
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Ρε συ Christos Dimou ολα αυτα επειδη εχεις χοντα (η τελος παντων το θαυμαζεις στο αβαταρ σου)???? σορυ που το παω στο προσωπικο αλλα μαζι με εσενα συμπεριλαμβανονται και οι περισσοτεροι φανατικοι υποστηρικτες της ιαπωνιας οι οποιοι απο κατι τετοιους λογους φορεσαν το ιαπωνικο κασκολ..Εντάξει, να το λες αυτό σε κάποιον που έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του μελετώντας αυτά τα φαινόμενα είναι λίγο τραγικό, δεν νομίζεις;
-
πάρτε λίγη τραγικότητα, αμερικάνικης προέλευσης
http://www.viceland.com/blogs/it/2011/0 ... rl-harbor/
διαβάστε τα σχόλια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πάρτε λίγη τραγικότητα, αμερικάνικης προέλευσηςhttp://www.viceland.com/blogs/it/2011/0 ... rl-harbor/
διαβάστε τα σχόλια
Πρέπει να δεις τι λένε οι Άγγλοι λίγο πριν τα παιγνίδια ποδοσφαίρου με τους Γερμανούς.
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?