-
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει αν περίσευε τίποτα από την κουτάλα θα ήταν ένα κέντρο προσομείωσης στο οποίος θα πήγαινες και θα έμπαινες σε ένα δωμάτιο σε κλωβό ασφαλείας ακούνητος και στην συνέχεια θα το κουνούσαν το δωμάτιο με 6+ ρίχτερ και θα έβλεπες πως κονιέται το σύστημα χωρίς κίνδυνο και θα είχες φεύγοντας μια πολύ καλή εικόνα και για το πως συμπεριφέρεται το σπίτι και πως μεταφέρονται τα διάφορα αντικείμενα και θα καταλάβαινες γιατί πρέπει να το κάνεις το σπίτι ανθεκτικό!!!!!!!!
Αυτό δεν μπορούν να το σκεφθούν γιατί έχουν καταπέσει στην μεγάλη επιστήμη!!!!! -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Υπαρχει κανεις μηχανικος στο φορουμ να μας πει τι προβλεπει ο αντισεισμικος κανονισμος σε οτι αφορα την αντοχη των κτιριων? Ενοοω ποιο μεγιστο σεισμο πρεπει να μπορει να αντεξει ενα κτιριο χωρις να καταρρευσει?Δεν είμαι μηχανικός αλλά υποθέτω ότι εχουν μεγαλη σημασία για την αντοχη του κτιριου, το έδαφος (βράχος,άμμος κτλ) και η 'κατεύθυνση' του σεισμου σε σχέση με το κτίριο (εγκάρσιος ή διαμήκης).
Οι νέεες γέφυρες σαν αυτη του Ριο-Αντίρριο,αντέχουν (θεωρητικά παντα) γύρω στα 10 ρίχτερ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει κανεις μηχανικος στο φορουμ να μας πει τι προβλεπει ο αντισεισμικος κανονισμος σε οτι αφορα την αντοχη των κτιριων? Ενοοω ποιο μεγιστο σεισμο πρεπει να μπορει να αντεξει ενα κτιριο χωρις να καταρρευσει?
Δεν είμαι μηχανικός αλλά υποθέτω ότι εχουν μεγαλη σημασία για την αντοχη του κτιριου, το έδαφος (βράχος,άμμος κτλ) και η 'κατεύθυνση' του σεισμου σε σχέση με το κτίριο (εγκάρσιος ή διαμήκης).
Οι νέεες γέφυρες σαν αυτη του Ριο-Αντίρριο,αντέχουν (θεωρητικά παντα) γύρω στα 10 ρίχτερ.
Δες εδώ
http://www.oasp.gr/eak2.docγενικότερα το site http://www.oasp.gr έχει υλικό
Νομίζω ότι αν παραβείς τους όρους δεν παίρνεις άδεια οικοδομής
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οι οικονομολόγοι το 1999 πήραν το κεφάλι του κοσμάκι.... όποιος θέλει τους ακούει όποιος θέλει όχι!!!!!
Αν ρώταγες τότε 100 άτομα που αγόραζαν μετοχές,ποιός τούς είπε να πάρουν την τάδε μετοχή,θα σού απαντήσει το 95%:'έχω πολύ καλή πληροφορία.Ο κουμπάρος μου (ξαδερφός μου,κουνιάδος μου, κλπ) έχει έναν γνωστό που ασχολείται με αυτά'!!!Κανείς δε ρώταγε κάποιον ειδικό.Αγόραζαν με βάση πόσα χρήματα έχουν και πόσα 'κομάτια' αγοράζουν...Αν είναι 100.000 δρχ και μια μετοχή είχε 1000 δρχ την προτιμούσαν απο την άλλη (ίσως καλύτερη,η τιμή δεν έλεγε,ιδιαίτερα τότε) που κόστιζε 2000 δρχ...Απο τη μία θα έπερνε 100 κομάτια,απο την άλλη 50!!!Έτσι ο κοσμάκης έχασε τα λεφτά του.Οι σώφρονες κέρδισαν.Οι άπληστοι έχασαν πολλά.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει αν περίσευε τίποτα από την κουτάλα θα ήταν ένα κέντρο προσομείωσης στο οποίος θα πήγαινες και θα έμπαινες σε ένα δωμάτιο σε κλωβό ασφαλείας ακούνητος και στην συνέχεια θα το κουνούσαν το δωμάτιο με 6+ ρίχτερ και θα έβλεπες πως κονιέται το σύστημα χωρίς κίνδυνο και θα είχες φεύγοντας μια πολύ καλή εικόνα και για το πως συμπεριφέρεται το σπίτι και πως μεταφέρονται τα διάφορα αντικείμενα και θα καταλάβαινες γιατί πρέπει να το κάνεις το σπίτι ανθεκτικό!!!!!!!!
Αυτό δεν μπορούν να το σκεφθούν γιατί έχουν καταπέσει στην μεγάλη επιστήμη!!!!!Αυτό που λες υπάρχει στο Εργαστήριο Αντισεισμικών Κατασκευών (Καρύδης) στο ΕΜΠ.
Βέβαια δεν μπορείς να πας το σπίτι σου εκεί αλλά κάνουν λίγο-πολύ αυτό που λες: φτιάχνουν μοντέλα κατασκευών πάνω σε μια πλατφόρμα που κινείται σύμφωνα με το 'pattern' του υπό προσομοίωση σεισμού και μετά τους δίνουν και καταλαβαίνουν...
-
Ειχαμε τους δικους μας να μας λενε για προβλεψεις τωπα ηρθε και ενας απο την Σουηδια να μας πει οτι μπορει να γινει σεισμος μεχρι 8 ριχτερ αλλα δε ξερει που και ποτε
-
Όλοι μας κάπου φοβόμαστε….εγώ πάντως τον σεισμό δεν τον γουστάρω καθόλου…τον φοβάμαι όπως το ψάρι τη γάτα …μακριά από εμάς κ απ όλο τον κόσμο…την γλιτώσαμε μια χαρά!
-
ο σεισμος ρε παιδια αμα γινει εγινε...αυτη τη στιγμη δε μπορουμε να ξερουμε εμεις αμα θα χουμε σεισμο...οποτε τι φοβομαστε!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ο σεισμος ρε παιδια αμα γινει εγινε...αυτη τη στιγμη δε μπορουμε να ξερουμε εμεις αμα θα χουμε σεισμο...οποτε τι φοβομαστε!Ελα ντε,παντως το προβλημα μου προσωπικα δεν ειναι η δονηση που με φοβιζει αλλα το κτηριο επειδη ειναι ψηλο στον 6ο ειμαι (προσωρινα).Αμα εμενα σε μονοκατοικια η σε 2οροφο ουτε που θα ασχολιομουν
-
παντως τα λημαρια οι σεισμολογοι για τα budget τρωγονται...
οπως ειπα, τυχεροι ημασταν και ολα τ'αλλα ειναι ανευ σημασιας... -
Εμένα πάλι με φοβίζει πιο πολύ η διάρκεια παρά η ένταση...!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εμένα πάλι με φοβίζει πιο πολύ η διάρκεια παρά η ένταση...!moi aussi
Βασικα εμενα με φοβιζει γενικως!!
-
Εμένα πάλι, εκτός από αυτά που αναφέρατε, με φοβίζουν και καθίκια, αλήτες, ρουφιάνοι, χαμερπείς δημοσιογραφίσκοι ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!
Ο Πρετεντεράκος χθες έδωσε πάλι ρεσιτάλ αλητείας και δημαγωγίας!
Ντροπή σε αυτό το κάθαρμα, αυτό το ασήμαντο και βδελυρό ανθρωπάκι!!!Κάποιος να το μπαγλαρώσει το τσογλάνι!!!
(μιλάω για την χθεσινή εκπομπή, όπου και εκδιώχθηκε ο καθηγητής από το Ε.Μ.Π.)
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Εμένα πάλι, εκτός από αυτά που αναφέρατε, με φοβίζουν και καθίκια, αλήτες, ρουφιάνοι, χαμερπείς δημοσιογραφίσκοι ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!Ο Πρετεντεράκος χθες έδωσε πάλι ρεσιτάλ αλητείας και δημαγωγίας!
Ντροπή σε αυτό το κάθαρμα, αυτό το ασήμαντο και βδελυρό ανθρωπάκι!!!Κάποιος να το μπαγλαρώσει το τσογλάνι!!!
Ελα ρε συ! Τι να ξερει και ο καθηγητακος; Ασε που πιθανον να ειναι και ηλιθιος!
Αφου το ειπε η δημοσιογραφαρα! Πηρα πτυχιο δε χρειαζομαι αλλα μαθηματα. Κοινως ειμαι ηδη ξερολας και ουτως ή αλλως σε ξερολες απευθυνομαι
-
Ο σεισμός πάντως στατιστικά, δεν εχει κανένα λόγο να μας φοβίζει..
Το χρόνο κατα μέσο όρο δε σκοτώνονται ούτε 10 άτομα απο σεισμούς στην Ελλάδα..
Άρα η πιθανότητα να σκοτωθούμε απο ένα σεισμό είναι σα να πιάνεις το τζόκερ και μικρότερη οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε..! -
Ηλικρινά, των σησμό δεν τον φοβάμε καθώλου.
(Συγνώμη για τα ορθογραφεικά, αλά εδό, κάτω από το γραφίο που πλικτρολογώ ίνε λίγο σκοτεινα).
-
Εμένα πάλι, εκτός από αυτά που αναφέρατε, με φοβίζουν και καθίκια, αλήτες, ρουφιάνοι, χαμερπείς δημοσιογραφίσκοι ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!Ο Πρετεντεράκος χθες έδωσε πάλι ρεσιτάλ αλητείας και δημαγωγίας!
Το είδα..... είναι καραγκιόζης ο άνθρωπος ομοίως και ο άλλος δημοσιογράφος!!!!! Τον χάρηκα τον καθηγητή του την έλεγε πολύ ωραία του Πρετεντεράκου (ας πάει ο κάφρος να δει πως έχουν χτιστεί μερικά πέτρινα καλά σχολεία, δείγματα αρχιτεκτονικής και μετά να μας ξαναπεί αν επειδή είναι χτισμένα χωρίς αντισεισμικό κανονισμό έχουν αντισεισμική προστασία ή όχι! ή αν θα του πέσουν στο κέφαλι όπως είπε ο άξεστος!!!!!)
Καλά αυτό το γαϊτανακι μεταξύ ερευνητών ΟΑΣΠ και Επιτροπής Αξιολόγησης είνια για κλάματα όπως και η δουλειά που κάνει η Επιτροπή αν είναι έγκυρη η πρόβλεψη η όχι
Εν το μεταξύ ο Σταυρακάκης έγινε ρόμπα καθώς δεν συνεδρίασαν λόγω καλοκαιρινών διακοπών από το Μάη μέχρι τον Νοέμβριο Ευτυχώς που δεν κάνουν σκι κιόλας γιατί δεν θα συνεδρίαζαν ούτε το χειμώνα!!!!Και τώρα που γερνάει ο Παπαζάχος πότε θα σκάσει μύτη ο γιός με τις δικές του προβλέψεις που θα καλύπτουν την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς οι προβλέψεις του father πιάνουν μόνο την μισή με ορίζοντα δεκαετίας και αν δεν γίνει ανανεώνουμε για ένα χρόνο!!!!
-
(μιλάω για την χθεσινή εκπομπή, όπου και εκδιώχθηκε ο καθηγητής από το Ε.Μ.Π.)Τι ακριβώς έγινε;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ηλικρινά, των σησμό δεν τον φοβάμε καθώλου.(Συγνώμη για τα ορθογραφεικά, αλά εδό, κάτω από το γραφίο που πλικτρολογώ ίνε λίγο σκοτεινα).
Xεχε! Καλο!
Ο φοβος ειναι σχετικος. Στην αρχη δεν κανω τιποτα (αρα δεν τον φοβαμαι ), αν συνεχιστει ομως τρεχω να κρυφτω (ο κοτας! )!!
ΥΓ: η τηλεοραση συνεχιζει να μενει κλειστη.
Εdit: Αφου απ'οτι ακουσα μιλησαν κ για την περιπτωση τσουναμι, γιατι δεν μιλησαν κ για την περιπτωση χιονοστιβαδας στα βουνα που ειχαν μπολικο χιονι προχτες?
-
@Δημητριος
αφου σε χαλανε τοσο γιατι τα βλεπεις???
@Λαππας
ντροπη να μην εχεις φακο κατω απο το γραφειο
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?