-
Στην Κομοτηνη κουνηθηκαμε αρκετα παντως... Τουλαχιστον για ενα λεπτο!
-
Τι να πω κι εγώ που είμαι στη Σόφια
Μόλις είχα ξυπνήσει κι άρχισε το κούνημα... Και κράτησε αρκετή ώρα 'σβήνοντας'...
-
Κι εγώ για κάποιο μυστήριο λόγο είχα ξυπνήσει ελάχιστα πριν αρχίσει να κουνάει. Φρικτό συναίσθημα. Δεν ξέρω για τη
Θεσσαλονίκη πάντως στην Ξάνθη κουνηθήκαμε πολύ.Η τρομάρα που πήρα συγκρίνεται μόνο με αυτή του σεισμού του Αιγίου, Ιούνη του 94 ή 95 νομίζω έγινε, όχι; Το σεισμό
του 81 στην Αθήνα τον είχα νοιώσει αλλά δε θυμάμαι πόσο φοβήθηκα (σίγουρα πιο πολύ, ήμουν 8-9 χρονών και ήταν ο
απολύτως πρώτος σεισμός που θυμάμαι). Αυτόν της Πάρνηθας ευτυχώς τον έχασα, ήμουν στη Μάνη, για τον ίδιο λόγο
όμως κατάλαβα αυτόν του 86 στην Καλαμάτα...Κοίτα ρε παιδί μου... Έξι χρόνια στην Ξάνθη δεν είχα καταλάβει ούτε ένα και πολλοί άνθρωποι εδώ δεν έχουν ποτέ
νοιώσει σεισμό, οι μαθητές μου για παράδειγμα. Λίγες στιγμές μετά το σεισμό σκέφτηκα δόξα τω Θεώ που φεύγω από
εδώ με μετάθεση. Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, το πήρα πίσω: πάω Καλαμάτα...εδιτ: έγινε μετασεισμός (ελπίζω...) 5R στις 4.30, τον κατάλαβε κανείς; Φαίνεται εδώ
http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stati ... ecent.html@lokatzis: Κι εδώ 'έσβηνε' για ώρα, όμως ξεκίνησε αρκετά απότομα.
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
εδιτ: έγινε μετασεισμός (ελπίζω...) 5R στις 4.30, τον κατάλαβε κανείς; Φαίνεται εδώ
http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stati ... ecent.html@lokatzis: Κι εδώ 'έσβηνε' για ώρα, όμως ξεκίνησε αρκετά απότομα.
Καλα ρε πστη μου, τοσο μακρυα ειμαστε απο τη Σόφια κι εφτασε μεχρι εδω?
(Ενιωσα πολυ λιγο το σεισμο του 99 γιατι ημουν στην Κορινθια, οποτε τωρα οποιος σεισμος γινεται με 'τρομοκρατει' λιγο ) -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Κι εγώ για κάποιο μυστήριο λόγο είχα ξυπνήσει ελάχιστα πριν αρχίσει να κουνάει. Φρικτό συναίσθημα. Δεν ξέρω για τη
Θεσσαλονίκη πάντως στην Ξάνθη κουνηθήκαμε πολύ.Η τρομάρα που πήρα συγκρίνεται μόνο με αυτή του σεισμού του Αιγίου, Ιούνη του 94 ή 95 νομίζω έγινε, όχι; Το σεισμό
του 81 στην Αθήνα τον είχα νοιώσει αλλά δε θυμάμαι πόσο φοβήθηκα (σίγουρα πιο πολύ, ήμουν 8-9 χρονών και ήταν ο
απολύτως πρώτος σεισμός που θυμάμαι). Αυτόν της Πάρνηθας ευτυχώς τον έχασα, ήμουν στη Μάνη, για τον ίδιο λόγο
όμως κατάλαβα αυτόν του 86 στην Καλαμάτα...Κοίτα ρε παιδί μου... Έξι χρόνια στην Ξάνθη δεν είχα καταλάβει ούτε ένα και πολλοί άνθρωποι εδώ δεν έχουν ποτέ
νοιώσει σεισμό, οι μαθητές μου για παράδειγμα. Λίγες στιγμές μετά το σεισμό σκέφτηκα δόξα τω Θεώ που φεύγω από
εδώ με μετάθεση. Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, το πήρα πίσω: πάω Καλαμάτα...εδιτ: έγινε μετασεισμός (ελπίζω...) 5R στις 4.30, τον κατάλαβε κανείς; Φαίνεται εδώ
Ξύπνησα δύο φορές από δύο μετασεισμούς
-
-
Χορτασαμε σημερα..
-
Εκανε σεισμο??? Φτου τον εχασα
-
Ξεχάστ την παρμεζάνα. Μυζήθρα και πολύ σας είναι.
-
αυτό λέγαμε πριν λίγες μέρες...
viewtopic.php?f=13&t=9917&start=2490#p2530237την ξεκόλιασε την Emilia Romagna
-
Εκτός από τον πρωινό σεισμό ( 5.6 ή 5.8 ) έγιναν 3 μετασεισμοί μεταξύ 5 και 5.3ρίχτερ σε διάστημα 5 λεπτών γύρω στις 2
Προς το παρόν γίνεται λόγος για 8-9 θύματα από τον πρωινό σεισμό!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αυτό λέγαμε πριν λίγες μέρες...
viewtopic.php?f=13&t=9917&start=2490#p2530237την ξεκόλιασε την Emilia Romagna
φέεεεεεεεεεεεεεεεεεεετα έγινε
Εκανε σεισμο??? Φτου τον εχασα
μακρυά, Ιταλία
-
ο πρωτος με πετυχε σπιτι...μενω στον 4ο οροφο...
το φοβερο ειναι ο θορυβος...ακους ενα βουητο απιστευτο.
Μετα εγιναν αρκετοι μετσσεισμοι περιπου στο πενταρι.
Νομιζα πως καπου θα ειχαμε ησυχασει αλλα τελικα το ενα σχισμα ενεργοποιησε αλλο διπλα του οποτε ειχαμε τα προχθεσινα.Αυτος μια απο τα ιδια...δυνατος με διαρκεια.Και μετα ακολουθησαν 3 μετασεισμοι 4,κατι / 5,3/ 5,1 μεχρι τις 14.00 ωρα Ελλαδας.
Βγηκαμε ολοι απο το νοσοκομειο στη Bologna που σχετικα ειναι στα 50χλμ...Την ωρα του μετασεισμου εμπαινα σε μια βιβλιοθηκη να παρω ενα βιβλιο και μου λεει η Ιταλιδα
: ´´τρελλος εισαι που πας τρεχα εκανε σεισμο δεν τον ακουσες τι εχεις παθει ´´ μιλαμε για τετειος πανικος.Οντως τους μετασεισμους δεν τους ειχα ακουσει καθολου.
Εδψ και περιπου δυο εβδομαδες προσπαθω να μην ειμαι σπιτι και να ειμαι σε χωρους max 2οροφους και εννοειται εχω βαλει ολες τις εφαρμογες για σεισμους κλπ.
Μολις κανει 4+ προσωπικα πιστευω οτι παλι φορτωνει.
Εχουν παραλυσει τα παντα στην Εμιλια.
Κλειστα εργοστασια,περιπου 150, 20χιλδ κοσμος δεν παει να δουλεψει λογω ζημιων και 15χιλ αστεγοι.εχει γινει καταστροφη και το κυριοτερο ειναι οτι ακομα δεν εχει τελειωσει ενω σεισμολογοι λενε τωρα να προσεχει η Καλαβρια.
και δυο ενδεικτικα βιντεο.
-
κανα Βεζουβιο θα δουμε να ξυπνάει?
-
-
Μολις ενοιωσα μια ανεπαισθητη δονηση
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μολις ενοιωσα μια ανεπαισθητη δονησηεκλασες?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Μολις ενοιωσα μια ανεπαισθητη δονηση
εκλασες?
ΟΧΙ . Πιτσα εφαγα
-
Απο το απογευμα έχετε κουνηματακια ... http://www.aerasfm.gr/aitolokarnania/periferia-d-e/19401-entonh-seismikh-drasthriaothta-dytikh-ellada
-
http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stati ... me/PVO.htm
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?