-
Δείτε κι αυτό τότε....μία αξιέπαινη Ελληνική προσπάθεια με θετικά πολλές φορές αποτελέσματα στον χώρο της πρόγνωσης.
Ενδιαφέρον έχει η σεισμικότητα των τελευταίων 7 ημερών...εκει θα δείτε πόσοι γίνονται και δεν το καταλαβαίνουμε.
-
Από την κουνάμενη Κεφαλλονιά αναφέρω ότι δε φοβόμαστε καθόλου τους σεισμούς. Άντε λίγο τους πολύυυυυυυυυυ μεγάλους .
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από την κουνάμενη Κεφαλλονιά αναφέρω ότι δε φοβόμαστε καθόλου τους σεισμούς. Άντε λίγο τους πολύυυυυυυυυυ μεγάλους .1953...
-
Και πάλι επίκαιρο αυτό το λινκ
http://www.sport24.gr/html/ent/329/ent.88329.aspΑπό τότε που επέστρεψε ο Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ, από το πολύ 'ζμπρώξιμο' ενεργοποιήθηκαν τα ρήγματα της Βόλβης και του Ασβεστοχωρίου
ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!!!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μιλάμε για δυνατό κούνημα σήμερα πρέπει να ήταν 6ράκι χαλαρά
Y.Γ ...4,9 δίνει το Γεωδυναμικό. Εμένα μου φάνηκε αρκετά δυνατότερος και είμαι και μακριά από το επίκεντρο (Ιωάννινα).
Live σχετικά δυνατός μετασεισμός τώρα!Μην ξεχνας οτι εσυ καταλαβαινεις την ενταση του σεισμου, ενω τα ινστιτουτα δινουν το μεγεθος. 5,2 δωσαν οι εδω τους οποιους (οχι επειδη πολλοι ειναι φιλοι) εμπιστευομαι περισσοτερο.
Μόλις έκανε το σεισμό κατά τις 6 το απόγευμα, κοίταξα internet μπας και βρω τίποτα και είδα ένα 'κρόουλ' στον Φλας να λεει αυτό που έγραψα. Τελικά δεν ήταν ο σεισμός που έμείς εδώ νιώσαμε αλλά ένας που έγινε το μeσημέρι και δεν πήρα μυρουδιά.
Αυτός που κούνησε εμάς, ήταν όντως 6 και έγινε Ζάκυνθο.Δίκιο έχεις σε αυτά που λες.Αν θυμάμαι καλά είναι μέσες άκρες και η επιστήμη σου. Εγώ είμαι ψιλοάσχετος, απλώς από τους πολλούς σεισμούς εδώ, έχουμε γίνει 'εμπειρικοί'
Καλα κανεις και μου δινεις την ευκαιρια να διευρινησω καποια πραματα που ο κοσμος (δικαιως) τα μπερδευει.
Μεσες ακρες δεν ειναι. Απλα η μοναδικη αξιοπιστα μετρισιμη ποσοτητα ειναι το μεγεθος του σεισμου (αυτο που μετριεται σε Ριχτερ). Το μεγεθος ομως δε μετριεται ουτε στην επιφανεια ουτε εχει να κανει με το πως νοιωθουμε το σεισμο, αλλα στο επικεντρο.
Εδω να σημειωσω οτι πολλες φορες διαβαζουμε διαφορετικα μεγεθη για τον ιδιο σεισμο. Αυτο συμβαινει επειδης για τη μετρηση απαιτειται πολυ καλο δικτυο σεισμογραφων και τεχνολογιας. Γι'αυτο σας ειπα να κοιτατε πρωτα τι λεει το εδω πανεπιστημιο εφοσον στους τομεις αυτους υπερεχει. Αλλωστε συνηθως και το Γεωδυναμικο Ινστιτουτο απο εδω παιρνει τα πρωτα στοιχεια.
Τωρα αναλογως με το βαθος που σεισμου, την κατευθυντικοτητα του ρηγματος, τη γεωλογια της περιοχης το σεισμο τον αντιλαμβανομαστε καθε φορα και διαφορετικα. Ετσι βγαινει (εμπειρικα) η κλιμακα Μερκαλι η οποια μετρα την ενταση του σεισμου και τις επιπτωσεις του. Στην πραξη αυτο ειναι που μας ενδιαφερει αλλα θελει καποιες μερες ωστε να βγει. Και αναποφευκτα αναφερεται το μεγεθος. Αυτο ομως που καταλαβαινουμε ειναι η ενταση. -
greo,μπορείς να μας δώσεις κάπου τήν αναλογία τών μεγεθών ρίχτερ;
Πόσο ισχυρότερος είναι ένας σεισμός 6 ρίχτερ από έναν τών 5; -
Δεν υπαρχει τυπος αλλα αν πουμε πως ειναι λογαριθμικη ειμαστε σε πολυ μεγαλο βαθμο μεσα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
greo,μπορείς να μας δώσεις κάπου τήν αναλογία τών μεγεθών ρίχτερ;
Πόσο ισχυρότερος είναι ένας σεισμός 6 ρίχτερ από έναν τών 5;αναλογία μεγέθους σεισμού και αντίστοιχης ενέργειας που παράγεται απο την έκρηξη ΤΝΤ
-1.5 ............... 6 ounces
1.0 ..... ......... 30 pounds
1.5 ..... ......... 320 pounds
2.0 ..... ......... 1 ton
2.5 ..... ......... 4.6 tons
3.0 ..... ......... 29 tons
3.5 ..... ......... 73 tons
4.0 ..... ......... 1,000 tons
4.5 ..... 5,100 tons
5.0 ..... ......... 32,000 tons
5.5 ..... ......... 80,000 tons
6.0 ..... ......... 1 million tons
6.5 ..... ......... 5 million tons
7.0 ..... ......... 32 million tons
7.5 ..... ......... 160 million tons
8.0 ..... ......... 1 billion tons
8.5 ..... ......... 5 billion tons
9.0 ..... ......... 32 billion tons
10.0 ..... ......... 1 trillion tons
12.0 .............. 160 trillion tons -
Δηλαδή ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε ποτέ, 9,5 Ρίχτερ στις 22 Μαΐου 1960 στη Χιλή, ήταν (χονδρικά) τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο φορές ισχυρότερος από τον πρόσφατο 'μεγάλο' σεισμό της Αθήνας;;;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε ποτέ, 9,5 Ρίχτερ στις 22 Μαΐου 1960 στη Χιλή, ήταν (χονδρικά) τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο φορές ισχυρότερος από τον πρόσφατο 'μεγάλο' σεισμό της Αθήνας;;; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε ποτέ, 9,5 Ρίχτερ στις 22 Μαΐου 1960 στη Χιλή, ήταν (χονδρικά) τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο φορές ισχυρότερος από τον πρόσφατο 'μεγάλο' σεισμό της Αθήνας;;;Γυρω στις 6.000 φορες θα ελεγα.
Πρεπει να ψαξω στα βιβλια ξανα, για το λογο που δεν συνισταται η χρηση της κλιμακας σε υπολογισμους (εκτος και αν κατι αλλαξε) αλλα γενικα να θυμαστε οτι ειναι λογαριθμικη και ειστε κατα 100% μεσα. 9,5-5,9=3,6 το οποιο μας κανει 6x1000 σε λογαριθμικη κλιμακα.
-
Τελικά τι κάνουμε την ώρα του σεισμού? Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να μένουν δίπλα σε διάφορα έπιπλα και όχι από κάτω. Πάντα δίπλα μετά την πτώση τσιμέντου ή τούβλων μένει χώρος κενός, ενώ κάτω από τα έπιπλα το πιο πιθανόν να διαλύσουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες προστασίας?
-
Και εγω εχω διαβασει οτι ειναι προτιμοτερο να στεκομαστε διπλα σε μεγαλα επιπλα (πχ καναπεδες) και οχι κατω απο δοκαρια, τραπεζια κτλ.
-
απλως μην πηδηξεις απο το παραθυρο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
απλως μην πηδηξεις απο το παραθυρο...ειδικά άν είσαι απο τον πρώτο όροφο και πάνω. ....
-
μια φορα στο λυκειο, περασε ενα φαντομ πολυ χαμηλα και ο μπροστινος μου νομιζε οτι γινοταν σεισμος! και τσουπ...κατω απ'το θρανιο...
μονο αυτος ομως...ολοι οι αλλοι τον κοιταζαμε...
-
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
ειδικά άν είσαι απο τον πρώτο όροφο και πάνω. ....
σχετικά με αυτό, κάπου άκουγα ότι αν είσαι σε όροφο κοντά στην ταράτσα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανέβεις πάνω!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ειδικά άν είσαι απο τον πρώτο όροφο και πάνω. ....
σχετικά με αυτό, κάπου άκουγα ότι αν είσαι σε όροφο κοντά στην ταράτσα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανέβεις πάνω!
Νομίζω το έχει πει κι ο Πατέρας στις πρώτες σελίδες αυτού του θέματος...
-
Ιδού...
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τον σεισμο τον αντεληφθηκα μεσω των ειδησεων της τηλεορασης.
Επειδη εξ αντικειμενου θυμαμαι πιο πολλους σεισμους απο αρκετους απο σας να τι εχω να σας πω.
Αυτο που χρειαζεται ειναι να κρατησουμε τη ψυχραιμια μας και να την μεταδωσουμε και στους αλλους.
Αλλα αν παρατρομαξουμε και το βαλουμε στα ποδια το σωστοτερο ειναι να παμε προς τα ΠΑΝΩ. Αφου αν ειναι η ταρατσα να φτασει στο ισογειο ,καλυτερα να ειμαστε κοντα της.
Συνηθως ο σεισμος μεχρι να τον καταλαβεις,εχει τελειωσει.
Η κινηση 'φευγω απο κει που ειμαι και παω κατω απο το τραπεζι' εχει αποδειχθει οτι κανει καλο.Ελλειψει τραπεζιου εναλακτικη λυση ειναι το δοκαρι του οικοδομηματος.Ελλειψει δοκαριου η λυση ειναι να αλλαξετε σπιτι.
Αντιθετα η τακτικη 'παιρνω ναρκωτικα για να με βρουν ευκολα τα σκυλια στα χαλασματα' με το να μην εχουμε τακτη ημερομηνια εμφανισεως του σεισμου δημιουργει πολυ χειροτερα αποτελεσματα.
Επισης σωστο ειναι να βλεπουμε τα κτιρια απο οσο το δυνατον μεγαλυτερη αποσταση.Μπορει να μη διακρινουμε λεπτομερειες της κατασκευης αλλα δεν θα τις φαμε και στο κεφαλι σε περιπτωση μετασεισμου.Θεός!
-
Σωστός Χρήστο! Το τελευταίο κομμάτι, το έχω βάλει και στα funniest quotes! θεός!
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?