-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
οχι ξερω καλα τι σ λεω..... το clio δεν ειχε καθολου παιχνιδιαρικη συμπεριφορα ,ειχε φοβερα αποθεματα προσφυσης και τραγικο τιμονι....το ibiza ηταν πιο κατω....αλλα και αυτο καλο . το 206 με το fiesta επαιζαν στον δικο τους αγωνα μεταξυ τους.Η (μη) απάντηση πάει στο Clio II με τα 98 προ φέισλιφτ.
Για τον REALZEUS, ημι-διαφωνώ για τα τεράστια επίπεδα πρόσφυσης του Clio, όσο και αν δεν με τιμάει εμένα ως οδηγό!
-
Το στουκαρες παπά; Παίζουν ρόλο και τα λάστιχα... εγώ είχα δοκιμάσει το 1.4 Dynamic με 185άρι, αν θυμάμαι καλά, Michelin και έδειχνε ανίκανο... να βγει εκτός πορείας.
-
1.4 clio με τα 98 αλογα ηταν εκπληκτικα στριφτερο αυτοκινητο. Εκει που στηριζεται κ το twingo...
-
Όχι, δεν το στούκαρα...ακόμα!
Σε αντιπαράθεση μιας συγκεκριμένης στροφής Clio II 1.4 16V προλιφτ (όχι dynamique δηλαδή κλπ. 2001+) και Fiat Punto 1.2 8V 2000, το Clio ήταν έτοιμο να παραδώσει ουρά στον τοίχο, ενώ το Punto κατέβαινε σταθερό και ακλόνητο.
Τα λάστιχα ήταν ίδια μάρκα-μοντέλο, χιλιόμετρα και εποχή (το Punto φορούσε 175/65/14 ενώ το Clio 185/60/14), το Punto δεν είχε γνωρίσει αλλαγή αμορτισέρ ακόμα στα 50K, ενώ το Clio είχε φρέσκα σχετικά DeCarbon. Η δε οδηγός του Punto σίγουρα δεν ήξερε τόσο καλά τη στροφή όσο εγώ ούτε πιέζει καθημερινά το αυτοκίνητο.
Το Clio το έχω και έχει 115Κ ήδη, πολλά εξ αυτών οδηγημένο άγρια, ενώ το συγκεκριμένο Punto έβγαλε 6 μήνες στα χέρια μου και κάτι παραπάνω, οπότε το γνώρισα καλά. Το Punto κρατάει ταχύτητα και ακλόνητη συμπεριφορά πολύ περισσότερο, παρά τη θεωρητικά πιο μαλακή ανάρτησή του. To Clio όμως έχει σαφέστατα πιο διασκεδαστική συμπεριφορά, αφού οδηγείται είτε με γραμμές είτε με γωνίες χωρίς διαφορά. Το τιμόνι του ως υδραυλικό έχει πολύ καλή αίσθηση και σωστό βάρος για σβέλτη οδήγηση. Το ηλεκτρικό δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αντίστοιχο, οπότε δικαιολογείστε αν μιλάτε για το facelift.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...ενώ το Punto κατέβαινε σταθερό και ακλόνητο.
...Το Punto κρατάει ταχύτητα και ακλόνητη συμπεριφορά πολύ περισσότερο
Πες κι'αλλα, την βρισκω.
-
Δεν λέω, κουβαλάω μερικές προκαταλήψεις πού και πού για διάφορα αυτοκίνητα, αλλά το καλό (ειδικά όταν έχει περάσει και δεινοπαθήσει στα χέρια μου) το αναγνωρίζω.
Και η σύγκριση ήταν απείρως υπέρ του Κλιό μου. Η στροφή είναι στη γειτονιά μου, την κάνω 1 φορά τη μέρα ανυπερθέτως. Η οδηγός έμαθε οδήγηση από μένα , δεν οδηγάει γρήγορα πολύ συχνά, συνηθίζει βέβαια να πηγαίνει χωρίς αύριο με αυτόματο αυτοκίνητο. Το Κλιό είναι πιο σφιχτά στημένο (και με +40 άλογα), πράγμα που σε κατηφορική στροφή σταθερής ακτίνας είναι βοηθητικό, και είχα και πέλμα μεγαλύτερο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όχι, δεν το στούκαρα...ακόμα!Σε αντιπαράθεση μιας συγκεκριμένης στροφής Clio II 1.4 16V προλιφτ (όχι dynamique δηλαδή κλπ. 2001+) και Fiat Punto 1.2 8V 2000, το Clio ήταν έτοιμο να παραδώσει ουρά στον τοίχο, ενώ το Punto κατέβαινε σταθερό και ακλόνητο.
Τα λάστιχα ήταν ίδια μάρκα-μοντέλο, χιλιόμετρα και εποχή (το Punto φορούσε 175/65/14 ενώ το Clio 185/60/14), το Punto δεν είχε γνωρίσει αλλαγή αμορτισέρ ακόμα στα 50K, ενώ το Clio είχε φρέσκα σχετικά DeCarbon. Η δε οδηγός του Punto σίγουρα δεν ήξερε τόσο καλά τη στροφή όσο εγώ ούτε πιέζει καθημερινά το αυτοκίνητο.
Το Clio το έχω και έχει 115Κ ήδη, πολλά εξ αυτών οδηγημένο άγρια, ενώ το συγκεκριμένο Punto έβγαλε 6 μήνες στα χέρια μου και κάτι παραπάνω, οπότε το γνώρισα καλά. Το Punto κρατάει ταχύτητα και ακλόνητη συμπεριφορά πολύ περισσότερο, παρά τη θεωρητικά πιο μαλακή ανάρτησή του. To Clio όμως έχει σαφέστατα πιο διασκεδαστική συμπεριφορά, αφού οδηγείται είτε με γραμμές είτε με γωνίες χωρίς διαφορά. Το τιμόνι του ως υδραυλικό έχει πολύ καλή αίσθηση και σωστό βάρος για σβέλτη οδήγηση. Το ηλεκτρικό δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αντίστοιχο, οπότε δικαιολογείστε αν μιλάτε για το facelift.
Δεν ξέρω αν το δικό σου έχει αλλαγές στην αν'αρτηση σε σχέση με τα facelift. Α, επίσης και οι ιταλοί ξέρουν από στήσιμο.
-
Το δικό μου έχει απουσία σινεμπλόκ σε σχέση με το φέισλιφτ, για αυτό και είναι αρκετά πιο άμεσο (και στα καλά, και στα κακά).
Οι Ιταλοί έχουν εμπειρία από στήσιμο, δεν αντιλέγω. Το όριο του Πούντο όμως από ό,τι φαίνεται ήταν αρκετά πιο πέρα. Και το Πούντο είναι 60αρι μπουρδέλο.
Ήταν/είναι πολλά που συντελούν στη γνώμη μου ότι το Clio δεν έχει ό,τι πιο απίστευτο σε όριο. Πάντως το σίγουρο είναι ότι ήταν καταπληκτικό για τον οδηγό, καθώς πραγματικά κάνει ό,τι αποφασίσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό και με μεγάλη φιλικότητα στον χρήστη.
Για το Twingo, επιστρέφοντας στη συζήτησή μας, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα είναι εξίσου καλό και πιο ραφιναρισμένο από το Clio, μια που έχουν την εμπειρία πλέον από 10 χρόνια κυκλοφορίας. Ωστόσο, το τιμόνι θα είναι πάντα ηλεκτρικό και το γκάζι επίσης.
GT και RS έχουν thumbs up από μένα. Δεν έπρεπε να χάσουν το 5αστερο όμως για τα επικοινωνιακά τους και δεν έπρεπε να τιμολογήσουν τόσο ψηλά το RS, χώρια που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το διαφημίσουν.
-
Το δελτίο τύπου για το RS Gordini και μια φωτό:
**EDIT : **οι τιμές θ' ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το δελτίο τύπου για το RS Gordini ...Εμφανισιακές και μόνο διαφορές, στοχεύοντας στο lifestyle!
Τα Gordini του παρελθόντος -αν θυμάμαι καλά- είχαν και μηχανικές διαφορές.
Κάποια αυτοκόλλητα, ιδιαίτερα χρώματα και τίποτα άλλο. Ποιος ο λόγος να μην επιλέξω το Twingo Sport?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εμφανισιακές και μόνο διαφορές, στοχεύοντας στο lifestyle!
Τα Gordini του παρελθόντος -αν θυμάμαι καλά- είχαν και μηχανικές διαφορές.
Κάποια αυτοκόλλητα, ιδιαίτερα χρώματα και τίποτα άλλο. Ποιος ο λόγος να μην επιλέξω το Twingo Sport?Προσωπικά δεν περίμενα και κάτι το εξαιρετικό (οι οικονομίες κλίμακας δεν επιτρέπουν υπερκυβισμούς ατμοσφαιρικών κινητήρων πλέον ). Επίσης, δεν θυμάμαι ποιά 'αναβίωση' εσχάτως ΔΕΝ σχετιζόταν με το 'lifestyle' ...
Πάρτε λοιπόν κόσμε δυο ρίγες και κανέναν αυτόματο κλιματισμό και παραμυθιαστείτε με επιπλέον κόστος ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Προσωπικά δεν περίμενα και κάτι το εξαιρετικό (οι οικονομίες κλίμακας δεν επιτρέπουν υπερκυβισμούς ατμοσφαιρικών κινητήρων πλέον ). Επίσης, δεν θυμάμαι ποιά 'αναβίωση' εσχάτως ΔΕΝ σχετιζόταν με το 'lifestyle' ...
Πάρτε λοιπόν κόσμε δυο ρίγες και κανέναν αυτόματο κλιματισμό και παραμυθιαστείτε με επιπλέον κόστοςΝαι, αν έβγαζαν μια ρετρό έκδοση του R8 Gordini θα ήμουν θετικός αφού όπως και το νέο 500 Abarth προσφέρει μόδα, τεχνολογία αλλά και ιστορία. Στο Twingo όμως είναι μόνο απόφαση marketing και τίποτα άλλο.
Οπότε η τελευταία σου πρόταση συμφωνώ απόλυτα ... είναι η ουσία αυτής της ύπαρξης. -
Και οι 4Τ για το Gordini:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=10621
Autocar:
http://www.autocar.gr/index.php?option= ... &Itemid=34
Autotriti:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /93578.asp
-
ουφ... το διαβασα όλο
για το GT πόσο πάει καινούργιο και μτχ;
καμμιά πολύ καλή δοκιμή;
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
ουφ... το διαβασα όλογια το GT πόσο πάει καινούργιο και μτχ;
καμμιά πολύ καλή δοκιμή;
το twingo μου φαινεται οτι δεν εχει προσφορα
-
Συγκριτική παρουσίαση:
Renault Twingo Gt vs Fiat 500 100hp vs Fiat Panda 100hp:
http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /38155.asp
-
Νέο χρηματοδοτικό για το Twingo με χαμηλό επιτόκιο:
http://www.renault.com.gr/default.asp?pid=524
Twingo με 20% προκαταβολή, επιτόκιο 3,5% (πλέον εισφοράς 0,6% Ν.128/75), έως 60 μηνιαίες δόσεις.
Παράδειγμα χρηματοδότησης Twingo Trend: Αξία €9.900, Προκαταβολή (20%): €1.980, Ποσό χρηματοδότησης με έξοδα: €7.980, Διάρκεια: 60 μήνες, Επιτόκιο: 3,5% (πλέον εισφοράς 0,6% Ν.128/75), Δόση με έξοδα: €147,32, ΣΕΠΠΕ: 5,71%
-
Περασα σημερα με ενα φιλο απο μια Renault και πηραμε προσφορα για Twingo.To Dynamic 1.2 76hp βγαινει 10.900 και το GT 1.2 100hp στα 12,600 αν θυμαμαι καλα... Αχ πως θα ηθελα να εχω κι εγω ενα για μεσα στην πολη, το συμπαθω απιστευτα! Θα ξαναπερασω να κανονισω test drive σιγουρα!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Περασα σημερα με ενα φιλο απο μια Renault και πηραμε προσφορα για Twingo.To Dynamic 1.2 76hp βγαινει 10.900 και το GT 1.2 100hp στα 12,600 αν θυμαμαι καλα... Αχ πως θα ηθελα να εχω κι εγω ενα για μεσα στην πολη, το συμπαθω απιστευτα! Θα ξαναπερασω να κανονισω test drive σιγουρα!βαλτος εισαι?????????????/
-
Για ένα τέτοιο GT και εγώ μέσα!
Αρκεί να μου έλεγαν ότι μπορώ να χρησιμοποιώ aftersales άλλων εταιριών!
Renault Twingo 2007