-
33.000 χλμ με 0 προβληματα..
αν ο tce βγαζει προβληματα εγω ειμαι παπας.. -
Νέες τιμές βάσει renault.com.gr:
1.2 16V 76 HP TREND 9990
1.2 16V 76 HP DYNAMIC 10990
1.2 16V 76 HP DYNAMIC AUTO 12800
1.2 16V 76 HP MISS SIXTY 12990
1.2 16V TCE 100 HP GT GORDINI 14200
1.6 16V 133 HP RENAULT SPORT 16950Τα 1.2 76 hp είναι φθηνότερα κατά λίγο και ήρθε το gordini, αλλά είναι πιο ακριβό από το παλιό απλό GT. Βέβαια δεν έχω δει τι διαφορές εξοπλισμού έχουν.
-
Το απλό GT γιατί δεν υπάρχει (στα 13100 ευρώ);
Στο γαλλικό site της Renault αναφέρεται ως Initiale.
-
Η GT σταμάτησε να παράγεται! Και αντικαταστίθηκε από τη Gordini! Η Initiale προυπήρχε κι έχει άλλα επίπεδα πολυτελείας από εξοπλισμό. Η τιμή της είναι απαγορευτική για Ελλάδα. 15.700 στη Γαλλία.
-
Έχεις δίκιο, είχα κατεβάσει τα specs για το δικό μου το καλοκαίρι από το γαλλικό site και έγραφε GT, ενώ τώρα δεν υπάρχει.
Πάντως σε σχέση με το απερχόμενο GT βλέπω διαφορές στο βασικό εξοπλισμό του Gordini. Τώρα θα έχει a/c αντί για clima, αλλά θα έχει φιμέ τζάμια, cruise control κλπ τα οποία στο GT ήταν προαιρετικά.
-
Γνωρίζει κανείς αν το GT Gordini πέρα από τις στυλιστικές διαφορές έχει κάποια σοβαρή αλλαγή (π.χ αναρτήσεις) σε σχέση με το απερχόμενο GT;
Κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν έπρεπε να καταργηθεί το απλό GT και απλά την έκδοση Gordini ας την έβγαζαν μόνο στο RS. Το απλό GT ήταν 1100 ευρώ φθηνότερο από το Gordini και κατα συνέπεια πιο προσιτό οικονομικά.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν το GT Gordini πέρα από τις στυλιστικές διαφορές έχει κάποια σοβαρή αλλαγή (π.χ αναρτήσεις) σε σχέση με το απερχόμενο GT;Τελικά έχει σκληρότερη ανάρτηση και πιο σπορ τιμόνι, σύμφωνα με αυτό εδώ το άρθρο:
http://www.iautocom.com/new-automotive-design-reviews/renault-twingo-gordini-100/Κι άλλο ένα άρθρο που αναφέρει τα ίδια:
http://www.which.co.uk/news/2010/11/renault-twingo-gordini-100-to-replace-gt-237784/Τέλος, δυο παρουσιάσεις του Gordini RS:
-
Αρα εχουν καποιες αλλαγες που δικαιολογουν καπως τη διαφορα τιμης..
Η απλη εκδοση GT ομως δεν επρεπε να καταργηθει, ειδικα απο τη στιγμη που εβγαινε μονο με 13.100 , χιλια ευρω κατω τουλαχιστον, και θα ηταν μια πολύ καλη ευκαιρια για καποιον που το θελει σαν εργαλειο σε πολύ καλη τιμη και οχι σαν λαιφ σταιλ.. Δεν παραβλεπω ομως οτι η απλη εκδοση TCE gordini μου αρεσει πιο πολύ απο το gordini RS που δε θα το προτιμουσα με τπτ σε σχεση με το απλο RS cup. -
Συμφωνώ, αγαπητέ rafi. Όπως είχα γράψει και στην προηγούμενη σελίδα, το GT έπρεπε να μείνει ως έχει. Είχε καλή τιμή και ήταν η χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Κατά τη γνώμη μου το Gordini look το βρίσκω πολύ εξεζητημένο οπότε πιστεύω ότι έπρεπε να αποτελεί προαιρετικό πακέτο είτε για το GT είτε για το RS.
Προσωπικά εγώ, αν ήθελα τώρα να πάρω κάποιο twingo και με δεδομένο ότι η ανάρτηση στο TCE Gordini έγινε πιο σκληρή σε σχέση με του απερχόμενου GT, θα προτιμούσα το RS πλέον.
ΥΓ. Όλα αυτά που λέω εννοείται ότι αφορούν όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας (αφού εδώ δεν πουλάει).
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Συμφωνώ, αγαπητέ rafi. Όπως είχα γράψει και στην προηγούμενη σελίδα, το GT έπρεπε να μείνει ως έχει. Είχε καλή τιμή και ήταν η χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Κατά τη γνώμη μου το Gordini look το βρίσκω πολύ εξεζητημένο οπότε πιστεύω ότι έπρεπε να αποτελεί προαιρετικό πακέτο είτε για το GT είτε για το RS.Προσωπικά εγώ, αν ήθελα τώρα να πάρω κάποιο twingo και με δεδομένο ότι η ανάρτηση στο TCE Gordini έγινε πιο σκληρή σε σχέση με του απερχόμενου GT, θα προτιμούσα το RS πλέον.
ΥΓ. Όλα αυτά που λέω εννοείται ότι αφορούν όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας (αφού εδώ δεν πουλάει).
Σε test drive του 1.2GT που είχα κάνει, η ανάρτηση μου είχε φανεί μάλλον μαλακή (αλλά καλή) οπότε λίγο πιο σφικτή δε με χαλάει. Με χάλασαν όμως ΤΕΛΕΙΩΣ τα φρένα τα οποια είχαν μόνον On/off (κουβέντα βέβαια δεν είχα διαβάσει σχετικά στα περιοδικά αυτοκινήτου για το μειονέκτημα. Τι αντικειμενικότητα, θεέ μου!!).
Με λίγα λόγια ανέβαλα την αγορά λόγω φρένων. Αν τώρα στο Gordini έχουν βελτιωθεί ίσως το ξαναδώ γιατί το αμαξάκι κατά τα άλλα σκίζει... και είναι σούπερ οικονομικό (φίλος βγάζει εντός Αθήνας 6 λίτρα, μισό λίτρο παραπάνω από το Cuore της αδελφής του...) -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Συμφωνώ, αγαπητέ rafi. Όπως είχα γράψει και στην προηγούμενη σελίδα, το GT έπρεπε να μείνει ως έχει. Είχε καλή τιμή και ήταν η χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Κατά τη γνώμη μου το Gordini look το βρίσκω πολύ εξεζητημένο οπότε πιστεύω ότι έπρεπε να αποτελεί προαιρετικό πακέτο είτε για το GT είτε για το RS.
Προσωπικά εγώ, αν ήθελα τώρα να πάρω κάποιο twingo και με δεδομένο ότι η ανάρτηση στο TCE Gordini έγινε πιο σκληρή σε σχέση με του απερχόμενου GT, θα προτιμούσα το RS πλέον.
Σε test drive του 1.2GT που είχα κάνει, η ανάρτηση μου είχε φανεί μάλλον μαλακή (αλλά καλή) οπότε λίγο πιο σφικτή δε με χαλάει. Με χάλασαν όμως ΤΕΛΕΙΩΣ τα φρένα τα οποια είχαν μόνον On/off (κουβέντα βέβαια δεν είχα διαβάσει σχετικά στα περιοδικά αυτοκινήτου για το μειονέκτημα. Τι αντικειμενικότητα, θεέ μου!!).
Με λίγα λόγια ανέβαλα την αγορά λόγω φρένων. Αν τώρα στο Gordini έχουν βελτιωθεί ίσως το ξαναδώ γιατί το αμαξάκι κατά τα άλλα σκίζει... και είναι σούπερ οικονομικό (φίλος βγάζει εντός Αθήνας 6 λίτρα, μισό λίτρο παραπάνω από το Cuore της αδελφής του...)Για να είμαι ειλικρινής κι αν έχω καταλάβει σωστά τον όρο on/off, τα φρένα στο GT δεν τα βρίσκω on/off. Αντίθετα, έχουν προοδευτικότητα, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια ασάφεια στην αρχή της διαδρομής τους, πράγμα το οποίο βρίσκω αρνητικό. Βέβαια είναι αποτελεσματικά και δεν έχω παράπονο. Πέρυσι, ερχόμενος από Κηφισό, στο ύψος του ΣΕΦ (στην έξοδο για Πειραιά), ο μπροστινός μου κοκκάλωσε για να κοιτάξει ένα ατύχημα που είχε συμβεί και τα φρένα έβγαλαν τα λεφτά τους. Επίσης στα 7000 χιλιόμετρα περίπου που έχω κάνει μέχρι τώρα, την ανάρτηση δεν τη βρίσκω και πολύ μαλακή, αλλά δεν με χαλάει καθόλου γιατί ούτε κούτσουρο είναι.
6 λίτρα, πώς τα καταφέρνει εντός Αθήνας; Εγώ είμαι μεταξύ 6.8-7.2 σε διαδρομή που περιλαμβάνει τον Κηφισό μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης (που σημαίνει σίγουρα μποτιλιάρισμα, αλλά και σημεία με ανοίγματα). Όλα αυτά με ταχύτητες μέχρι 100-120, γιατί αν πατήσω παραπάνω το γκάζι...
Πάντως αν θέλεις και ESP + clima (γιατί το Gordini έχει a/c), αρχίζεις να πλησιάζεις την τιμή του RS.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής κι αν έχω καταλάβει σωστά τον όρο on/off, τα φρένα στο GT δεν τα βρίσκω on/off. Αντίθετα, έχουν προοδευτικότητα, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια ασάφεια στην αρχή της διαδρομής τους, πράγμα το οποίο βρίσκω αρνητικό. Βέβαια είναι αποτελεσματικά και δεν έχω παράπονο. Πέρυσι, ερχόμενος από Κηφισό, στο ύψος του ΣΕΦ (στην έξοδο για Πειραιά), ο μπροστινός μου κοκκάλωσε για να κοιτάξει ένα ατύχημα που είχε συμβεί και τα φρένα έβγαλαν τα λεφτά τους. Επίσης στα 7000 χιλιόμετρα περίπου που έχω κάνει μέχρι τώρα, την ανάρτηση δεν τη βρίσκω και πολύ μαλακή, αλλά δεν με χαλάει καθόλου γιατί ούτε κούτσουρο είναι.
6 λίτρα, πώς τα καταφέρνει εντός Αθήνας; Εγώ είμαι μεταξύ 6.8-7.2 σε διαδρομή που περιλαμβάνει τον Κηφισό μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης (που σημαίνει σίγουρα μποτιλιάρισμα, αλλά και σημεία με ανοίγματα). Όλα αυτά με ταχύτητες μέχρι 100-120, γιατί αν πατήσω παραπάνω το γκάζι...
Πάντως αν θέλεις και ESP + clima (γιατί το Gordini έχει a/c), αρχίζεις να πλησιάζεις την τιμή του RS.
H εντύπωσή μου για τα φρένα ισχύει και μάλιστα το GT μου τό είχαν αφήσει τεστ ντραιβ από την Automobile Μεταμόρφωσης όση ώρα ήθελα (ήταν Οκτώβρης νομίζω). Με τα δισκόφρενα του RS βέβαια το αμαξάκι θάταν τρισευτυχισμένο...
Ξέρει κανείς μπας και έχει δίσκουςι πίσω το Gordini; Στις προδιαγραφές που έψαξα δεν βρήκα κάτι.
Ως προς την κατανάλωση μετάφερα εντυπώσεις ανθρώπου που έχει κάνει 40.000χλμ με το GT του. Ο ίδιος στην Εθνική καίει 7,5-8λίτρα, αν αυτό λέει κάτι...ΑΣΧΕΤΟ! Είδα τον Clarkson στο τελευταίο TopGear του Skai που κακοποίησε το Twingo RS και τόριξε στη θάλασσα (???) για να προλάβει -και καλά- το ferry ο γελοίος επιδειξίας
-
Διαφωνώ για τα φρένα. Δεν είναι on/off. Ένα μαύρο gt δεν οδήγησες;
Το Gordini έχει ταμπούρα πίσω. Με ESP δεν γνωρίζω τι γίνεται. Το δικό μου, αν και έχει ESP, πίσω έχει ταμπούρα.
Το επεισόδιο του Top Gear:
http://www.youtube.com/watch?v=9Kk0w5qAesU
Youtube Video -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Διαφωνώ για τα φρένα. Δεν είναι on/off. Ένα μαύρο gt δεν οδήγησες;Το Gordini έχει ταμπούρα πίσω. Με ESP δεν γνωρίζω τι γίνεται. Το δικό μου, αν και έχει ESP, πίσω έχει ταμπούρα.
Το επεισόδιο του Top Gear:
http://www.youtube.com/watch?v=9Kk0w5qAesU
Youtube VideoNαι, ένα μαύρο ήταν με γύρω στα 12.000χλμ.!
-
Αυτό οδήγησα κι εγώ τον Ιούνιο του 2010. Γιατί σου φάνηκαν on/off τα φρένα;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αυτό οδήγησα κι εγώ τον Ιούνιο του 2010. Γιατί σου φάνηκαν on/off τα φρένα;Πάταγα και στην αρχή δεν γινόταν τίποτε, μετά έπιαναν μάλλον χαμηλά και χωρίς προοδευτικότητα. Δεν ξέρω αν ήταν το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά όταν το επεσήμανα στους πολύ πρόθυμους και ευγενικους υπαλλήλους εκεί, έδειξαν να συμφωνούν, έστω και αν δεν το κατέκριναν ανοιχτά.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Πάταγα και στην αρχή δεν γινόταν τίποτε, μετά έπιαναν μάλλον χαμηλά και χωρίς προοδευτικότητα. Δεν ξέρω αν ήταν το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά όταν το επεσήμανα στους πολύ πρόθυμους και ευγενικους υπαλλήλους εκεί, έδειξαν να συμφωνούν, έστω και αν δεν το κατέκριναν ανοιχτά.
βασικά σχεδόν σε όλα τα Renault έτσι είναι
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Πάταγα και στην αρχή δεν γινόταν τίποτε, μετά έπιαναν μάλλον χαμηλά και χωρίς προοδευτικότητα. Δεν ξέρω αν ήταν το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά όταν το επεσήμανα στους πολύ πρόθυμους και ευγενικους υπαλλήλους εκεί, έδειξαν να συμφωνούν, έστω και αν δεν το κατέκριναν ανοιχτά.
Πράγματι στην αρχή της διαδρομής τους, όπως έχω γράψει αρκετές φορές, έχουν μια ασάφεια. Αλλά μετά αποκτούν προοδευτικότητα. Μήπως είχαν πρόβλημα τα τακάκια;
ΥΓ. Κι εγώ εκεί πήγα.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
βασικά σχεδόν σε όλα τα Renault έτσι είναι
Το Clio ΙΙΙ είναι αρκετά καλύτερο από το Twingo σε αυτή την παράμετρο.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
ΑΣΧΕΤΟ! Είδα τον Clarkson στο τελευταίο TopGear του Skai που κακοποίησε το Twingo RS και τόριξε στη θάλασσα (???) για να προλάβει -και καλά- το ferry ο γελοίος επιδειξίαςΕνθουσιάστηκε με το αυτοκίνητο όμως...
Renault Twingo 2007